Short Fuse (1971)

    En ung mand tror, han er genial, da han placerer en sprængladning i en cigarkasse, men kriminalbetjenten Columbo har lugtet lunten.


    COLUMBO OG CIGARKASSEMORDEREN

    Columbo, sæson 1:

    Murder by the Book (1971)

    Death Lends a Hand (1971)

    Dead Weight (1971)

    Suitable for Framing (1971)

    Lady in Waiting (1971)

    Short Fuse (1971)

    Blueprint for Murder (1971)

     

    En kemikalieekspert planlægger et dobbeltmord ned i mindste detalje. Han placerer en sprængladning i en cigarkasse og tror selvfølgelig, at alt er i den skønneste orden. Men han har glemt at tage højde for kriminalbetjenten Columbo.

    Dybt... og højt
    Columbo kommer både ned i dybe slugter og op i svimlende højder i denne veloplagte episode. Der er meget lækker og vellykket indfanget halvfjerdserstil over episoden. Se bare på skurkens enestående tøj – det taler vist for sig selv.

     

    Gengangere på birollelisten

    Turene i svævebanen med Columbos højdeskræk er højdepunkter i sig selv. På birollelisten finder vi flere "gamle kendinge" i Columbo-sammenhæng: Jimmy Gregory, William Windom, Ida Lupino og Anne Frances har alle roller i mere end en Columbo-episode eller -pilot.



    Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1971, USA, Krimi, Drama, Columbo, 72 min.

    Dansk titel: Kort lunte
    Instr: Edward M. Abroms Prod: Everett Chambers, Richard Levinsob, William Link Manus: Jackson Gillis Foto: Harry L. Wolf Klip: John Kaufman Mus: Gil Melle