Team America: World Police (2004)

  En lille gruppe meget effektive amerikanske dukkehelte bekæmper terrorister i stor stil.


  MAGELØS RÅ HUMOR

  En helt perfekt kulisse for satire over "The War Against Terror": Trey Parkers farverige dukkefilm tager pis på alt og alle, så tårerne triller. Det er befriende rå humor, som nok aldrig kunne have været tilladt i en film med rigtige menneskeskuespillere.

  En lille gruppe ærkeamerikanske helte redder gang på gang den vestlige verden fra grumme terrorister. Terroristerne er naturligvis alle udstyret med fuldskæg, turban og taler stort set kun med gloserne "Allah" og "Jihad".

  Tabu-forløsninger
  De dygtige dukkehelte har ingen moralske skrupler og skyer ingen midler i kampen mod terroristerne, bl.a. må Eiffeltårnet lade livet i filmens begyndelse. Mere "personlige" elementer sniger sig ind i dukkeverdenen - hvilket ikke gør satiren mindre skarp og slående.

  Flere Hollywood-stjerner står også for skud. Grove og geniale parodier på blandt andre Matt Damon, Alec Baldwin og Helen Hunt tilfører filmen endnu flere grineflip og er med til at gøre "Team America" ganske unik.

  Virkelig en must see for alle, der ønsker at få sat lidt spark i alverdens uløste eller og fortiede, tabubelagte kriser.  Anmeldt i 2006 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2019