Sidney (2023)

    Realitystjernen Sidney Lee havde et udtalt behov for at feste og blive set. Denne dokumentar går tæt på hans liv og død.


    REALITY ELLER VIRKELIGHED?

    Mange seere har det stramt med, at miniserien "Sidney" genskaber realitystjernens stemme ved hjælp af kunstig intelligens. Således er Sidney Lee selv "fortæller" og kan bl.a. sætte nogle ord på sin egen død og begravelse.

     

    Elsket og hadet

    Elsket og hadet for sin bramfri og hylende overfladiske fremfærd i alverdens reality-programmer gennem flere årtier, var Sidney Lee om ikke andet sindbilledet på en (tv-)kultur, der i dén grad har delt vandene.

     

    Var facaden virkeligheden?

    Gennem interview med dem, der kendte ham rigtig godt – herunder ikke mindst hans mor – kommer den tredelte dokumentar så tæt på overfladen, som det er muligt. Med andre ord: Hvem var Sidney Lee bag facaden... hvis ikke facaden var virkeligheden?

     

    Fascinerende (gen)syn

    "Sidney" byder på fascinerende (gen)syn med den farvestrålende festabe med den karakteristiske bruncremehud og røde bandana om hovedet. At skæbnen skulle blive hård ved den rastløse og selviscenesættende mand gør ikke historien mindre medrivende.

     

    Den grimme ælling...

    Tvært imod er selve Sidneys skæbne, at dø som 43-årig, med til at forme historien om den grimme ælling, der – posthumt – opnår en vis anerkendelse for sine glamourbedrifter, også fra dem, der, mens han levede, havde travlt med at nedgøre ham.

     

    Glat og tankevækkende genfortælling

    I hele denne glatte og tankevækkende genfortælling fungerer den kunstigt genskabte Sidney-fortællerstemme faktisk glimrende og ville uden tvivl, som det også proklameres i starten af programmet, have moret og glædet Sidney selv.



    Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2023, Danmark/TV, Dokumentar, Biografi, 90 min.

    Dansk titel: Sidney
    Instr: Emily Mai Allen, Marcus Califano Prod: Tue Rye Christensen Foto: Anders Löfstedt, Jais Tellervo Hansen Klip: Kasper Norup, Sara Kammersgaard
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation