Looks That Kill (2020)

    En teenagedreng må konstant bære ansigtsbandage og solbriller. Gør han ikke det, dør folk omkring ham: Han ser ganske enkelt dødbringende godt ud!


    NÅR LÆKKERHED DRÆBER

    Tematisk beslægtede film:

    Igby Goes Down (2002)

    Restless (2011)

    Me and Earl and the Dying Girl (2015)

     

    Selvom manusforfatter/instruktør Kellen Moore hér tydeligvis har givet den fuld pedal på alt, hvad der kan kaldes alternativ romantisk teenagesødme, er "Looks That Kill" langt fra noget unikt bekendtskab.

     

    Ikke meget kød på

    Både fordi, historie og filmisk afvikling ikke har mere end 5 cm vand i udspringsbassinet, men også fordi, plottet og selve stemningen, er noget, vi har set en del gange før: Anderledes teenagere, der enten lider af mærkværdige (mentale) diagnoser eller er fysisk ramt og måske tilmed på gravens rand.

     

    I den lette afdeling

    I "Looks That Kill" er vi dog primært i den lette afdeling, hvor en (lidt for) livlig fantasi sætter rammerne for bittersødmen. Teenageren Max er nødt til altid at bære en omfattende ansigtsbandage, som han kompletterer med en mørk solbrille.

     

    Den bitre erfaring...

    Den bitre erfaring siger nemlig, at når folk ser hans glatte ansigt uden bandage, så dør de ganske enkelt! Max er nemlig smuk, at det ikke er til at bære. Om Max virkelig er dødbringende lækker afsløres ikke helt... bandagen forbliver nemlig (næsten) på til sidste scene.

     

    Kortvarige opture

    Kød på denne akavede idé kommer der aldrig, og det bliver i det hele taget ved de små og kortvarige opture gennem den meget indie-prægede kærlighedshistorie. Max møder nemlig en pige, der er sød, anderledes – og som lider af en potentielt dødbringende hjertesygdom.

     

    Vind og skævt

    De to unge hovedpersoner klarer egentlig skærene meget pænt, men komikken og en nærved konstant popbaseret underlægningsmusik fjerner rigtig meget af dén "autenticitet", der kunne være opstået ud af det tematisk vind og skæve filmværk.



    Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2020, USA, Drama, Komedie, Romantik, Fantasi, Teenagere, 92 min.

    Dansk titel: Looks That Kill
    Instr: Kellen Moore Prod: Jeremy Garelick, Mickey Liddell, Will Phelps, Austin Sepulveda Manus: Kellen Moore Foto: Damian Horan Klip: Spencer Houck Mus: Dean Hurley