Disturbing Behavior (1998)

    Gymnasiets nye knægt begynder at indse, at der er noget råddent på færde: Alle på skolen synes at være hjernevaskede nikkedukker.


    TILTAGENDE SYRETRIPSPRÆGET

    James Marsden spiller den amerikanske svigermors drøm – den blåøjede, firskårne Steve. Han er skolens nye ansigt, og han erfarer snart, er der foregår noget særdeles råddent i kulissen.

     

    "Stive i betrækket"

    Stort set alle hans jævnaldrende er nemlig såden lidt "stive i betrækket": Ondskabsfulde, ekstremt klikedannende og i det hele taget bare underlige. Snart skal det vise sig, at der stikker noget mystisk under, og at det for alt i verden gælder for Steve om at undgå at blive lemmet ind i folden!

     

    Fantasiens overdrev

    Scott Rosenbergs manuskript er ikke uden både originale og skæve indfald i en historie, der flirter med flere gysersubgenrer uden helt at springe ud som nogen af dem. Bedst er "Disturbing Behavior" dog reelt, når den bare er helt almindelig high school-intrigant og fritaget for alt for mange krumspring med fantasiens overdrev.

     

    Kun små opblomstringer

    En diger rolleliste besat af stærke navne har desværre ikke alt for meget at skulle have sagt i de tiltagende syretripsprægede science fiction-optrin. Det bliver ved de små opblomstringer. Det meste af filmen er underkastet bundløse mængder pop- og rocksange (21!) – oveni den i forvejen støjende originalmusik.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024