Jug Face (2013)

    En ung kvinde med skam i (under)livet forsøger at undgå en forudbestemt krank skæbne, men det giver bagslag.


    BLODET MÅ FLYDE

    Der er vitterlig ingen måde at undslippe skæbnen på for Lauren Ashley Carters Ada. Hun er den eneste unge kvinde i et lille lokalsamfund, og hendes forældre har allerede bortgiftet hende til en ucharmerende tyksak.

     

    Gemmer på en hemmelighed

    Men Ada gemmer på en hemmelighed, det ikke bliver lettere at holde på, da hun ad (overnaturlige) omveje erfarer, at hun er den næste i rækken af ofre, som lokalsamfundet lader et blodfyldt hul i skovbunden tage til sig...

     

    En livskraftig nerve

    "Jug Face" er ikke noget særlig velbalanceret filmprodukt, men der er alligevel en ret så livskraftig nerve, der løber gennem de blot 81 minutters aparte gys. Absolut bedst fungerer filmen, mens den fokuserer på det, der er virkeligt. Her er Adas historie både medrivende og befriende skæv.

     

    Fesne overnaturlige indslag

    Omvendt er de syrede overnaturlige indslag ikke hverken æggende eller teknisk fuldendte. Heldigvis er der relativt få af dem, og det giver god plads til skuespillerne, uden at de drukner alt for meget i blodsprøjtende nonsens.

     

    Fint spil

    Her er Lauren Ashley Carter virkelig god som den dybt frustrerede, "urene" og samvittighedstyngede Ada, ligesom Sean Bridgers lyser op som landsbytossen Dawai, der konstant flytter den gaffatapelappede brille længere op på næseryggen.

     

    Stjæler stemningerne

    En rimelig gennemsyrende underlægningsmusik stjæler i vid udstrækning stemningerne fra os, også selvom Sean Spillanes toner er temmelig originale i deres yderst simple tonalitet.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2013, USA, Gyser, Drama, Thriller, 81 min.

    Dansk titel: Jug Face
    Instr: Chad Crawford Kinkle Prod: Robert Tonino, Andrew van den Houten Manus: Chad Crawford Kinkle Foto: Chris Heinrich Klip: Zach Passero Mus: Sean Spillane
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation