Wolf Creek 2 (2013)

    En ung brite på road trip i en motorsvag Jeep støder (i bogstavelig forstand) på en lokal australsk mand, der vist ikke helt fin i kanten.


    INGEN SLINGER I VALSEN

    Sammenhængende film:

    Wolf Creek (2005)

    Wolf Creek 2 (2013)

    Wolf Creek 3 (2024)

     

    Mere af samme vidunderligt kompromisløse udkants-gyserskuffe: "Wolf Creek 2" tager otte år efter den første film ligeså ubesværet tråden op og byder på en svingom helt uden filter. Denne gang er det primært den unge britiske turist, Ryan Corrs Paul Hammersmith, der får måsen på komedie i mødet med The Lord of the Outbushes, John Jarratts Mick Taylor.

     

    Bryder sig ikke om fremmede...

    For Mick bryder sig bare ikke om fremmede, og når det lykkes ham at få kløerne i et eksemplar af en uvidende turist, viser han ingen nåde. Det er denne grænseløse adfærd, Paul kommer til at mærke på egen krop og sjæl, og han skal udvise en snarrådighed af en helt anden verden, hvis det skal lykkes ham at undslippe Jarratt.

     

    Hverken kære mor eller far

    Stilen vil frastøde mange, men omvendt tiltale et skrupsultent genrepublikum. Her er hverken kære mor, far eller nærliggende motel med vandsenge: I Mick Taylors verden hersker kun død, ødelæggelse, afhuggede lemmer og altædende psykisk terror.

     

    Befriende uforbeholdent

    Det er dette univers, det lykkes instruktør og manusforfatter Greg McLean så godt at omfavne og formidle. Ind imellem ganske vist til den (alt for) ekstreme side (ikke mindst på lydsiden), men for det meste befriende uforbeholdent. Ryan Corr leverer en decideret pragtpræstation som den trængte, men snarrådige Paul Hammersmith.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2013, Australien, Gyser, Thriller, Seriemordere, Bjerge på film, Biler på film, 106 min.

    Dansk titel: Wolf Creek 2
    Instr: Greg McLean Prod: Helen Leake, Greg McLean, Steve Topic Manus: Greg McLean, Aaron Sterns Foto: Toby Oliver Klip: Sean Lahiff Mus: Johnny Klimek
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation