The Disappointments Room (2016)

    Da en skeptisk storbyfamiliemor flytter ind i et udkantshus med mand og barn, viser det sig snart, at loftet gemmer på udvidet repertoire i "spøg og skæmt".


    GYS PÅ LOFTSRUMMET

    Det kniber gevaldigt med at få de gyselige budskaber troværdigt ud i dette fesne "rotter på loftet"-venstrehåndsarbejde. Den ellers ferme instruktør, D.J. Caruso, har ellers skrevet manus sammen med "ingen ringere end" Prison Break (2005-2008)-hovedrolleindehaveren, Wentworth Miller. 

     

    Det skjulte loftsrum

    Kate Beckinsales Dana har det hele: Midaldrende, skægget mand, sød, energisk søn, stor Porsche med firedobbelt udstødning... og nu også en kæmpe villa langt ude i midten af ingenting. Men hendes konstante skepsis over at være flyttet fra storbyen bliver til decideret frygt, da hun finder et skjult loftsrum i villaen.

     

    Isninger under natskjorten

    Snart erfarer hun, at der er tale om et såkaldt "Disappointments Room", et værelse, hvor nogle af husets oprindelige ejere parkerede et uønsket, skamferet barn. Det er dette pigebarn og hendes sadistiske far, der nu begynder at spøge, så det trækker isninger helt ned under Danas natskjorte.

     

    Spooky stemning

    Der opstår en vis spooky stemning, da nævnte rum opdages, og det enorme hus udgør i det hele taget filmens mest troværdige medvirkende. Omvendt må det konstateres, at skuespillerne ikke har ret meget mere end en spinkel rød snor at spille op imod, og det kan godt gå hen og blive lidt småynkeligt. Nydeligt filmet, men med enorme mængder "brun sovs" i form af Brian Tylers evigt insisterende underlægning.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2016, USA, Thriller, Gyser, Drama, Børn på film, 91 min.

    Dansk titel: The Disappointments Room
    Instr: D.J. Caruso Prod: Ryan Kavanaugh, Geyer Kosinski, Vincent Garcia Newman Manus: Wentworth Miller, D.J. Caruso Foto: Rogier Stoffers Klip: Vince Filippone Mus: Brian Tyler
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation