The Devil All the Time (2020)

    USA umiddelbart efter 2. verdenskrig. Langt ude på landet kæmper en ung mand mod mørke kræfter i en evig beskyttelse af dem, han elsker.


    RODEBUTIK UDEN HALESVIRP

    En alenlang stjerneliste, et stort og bekostet produktionsapparat og en ambitiøs multifortælling centreret omkring Bill Skarsgårds familiefar, Willard, der kæmper for at holde sammen på familieværdierne i tiden umiddelbart efter 1945. Men det er svært, for onde og mørke kræfter er på spil med både seriemordere, sygdom og generelt voldsmobbende typer.

     

    Episk succesfilm?

    Det burde alt sammen være ingredienser i en episk succesfilm, men sådan er det langt fra: Mødet med "The Devil All the Time" er eklatant rodet, usammenhængende, og der er langt mellem de enkeltscener, der byder op til godt konstrueret underholdning.

     

    Spræller forgæves i nettet

    Hele møllen stikker i alle verdenshjørner, uden at vingerne roterer ret meget. De mange kendte og dygtige skuespillere spræller forgæves i nettet, og totaloplevelsen præges af en afmagt hos tilskueren, for langt de fleste tiltag i handlingen ebber ud, før de er forsøgt skyllet ind med floden.

     

    Alfaderlig fortællerstemme

    En alfaderlig fortællerstemme er lagt ind som forsøg på at binde springene i tid og stemning sammen – uden held. Og selvom det 138 minutter (over)lange kriminaldrama er både flot og teknisk overbevisende, forsvinder hele herligheden i ligegyldighedens tåger, komplet med oceaner af dikterende underlægningsmusik.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2020, USA, Krimi, Thriller, Drama, Seriemordere, Børn på film, Biler på film, 138 min.

    Dansk titel: The Devil All the Time
    Instr: Antonio Campos Prod: Max Born, Jake Gyllenhaal, Riva Marker, Randall Poster Manus: Antonio Campos, Paulo Campos Baseret på: roman af Donald Ray Pollock Foto: Lol Crawley Klip: Sofía Subercaseaux Mus: Danny Bensi, Saunder Jurriaans