Wrong Turn (2003)

    En gruppe unge mennesker strander midt ude i skoven efter et biluheld. Da de bevæger sig dybere ind i skoven, viser den sig at huse nogle yderst ugæstfri typer.


    INDAVL I SKOVBRYNET

    I bedste Deliverance (1972)-stil giver instruktør Rob Schmidt den her gas på indavlshåndtaget. En gruppe unge mennesker strander efter et biluheld midt inde i skoven. Da de bevæger sig videre for at søge hjælp, når de snart til en lille og uhumsk hytte. Men det er ikke venligtsindede bedsteborgere, der huserer her. Snart er gruppen jaget vildt af tre særdeles degenerede typer uden talesprog og med talrige fysiske deformiteter.

     

    Veloplagt og veltilrettelagt

    "Wrong Turn" er veloplagt og veltilrettelagt udkantsgys, der ikke er bange for at sætte sit typegalleri på spidsen – især når det kommer til d'herrer Three Finger, One-Eye og Saw-Tooth (navnene taler vist for sig selv). Samtidig lykkes filmen langt over forventning med at sætte de fysiske rammer langt ude i skoven... ikke mindst da gruppen på flugt klatrer op i et primitivt udsigtstårn og kan følge de fakkelbærende mordere nede mellem træerne.

     

    Betændt kamp/flugt

    Det er både uhyggeligt, men også klamsvedt – samtidig med, at et twist af noget bitterkomisk beriger den betændte kamp/flugt-historie. Det kan godt være, at hverken ind- eller udviklinger falder decideret prangende originalt, men valget af locations og den fuldfede sminkning af ultimativt indavlede mordertosser sidder absolut lige i det skæve hytteskab.

     

    Små og store hårrejs

    Spillet fungerer uden stjernedrys på de simple gyserpræmisser. I det hele taget må der bare kippes med kasketten for en iscenesættelse, der inkluderer mange små og store hårrejs – selvom det havde været skønt med en lidt mere diminutiv anvendelse af Elia Cmirals underlægningsmusik.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2003, USA, Gyser, Thriller, Biler på film, 84 min.

    Dansk titel: Wrong Turn
    Instr: Rob Schmidt Prod: Erik Feig, Brian J. Gilbert, Robert Kulzer, Stan Winston Manus: Alan B. McElroy Foto: John S. Bartley Klip: Michael Arlen Ross Mus: Elia Cmiral
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation