Freddy's Dead: The Final Nightmare (1991)

    En vansiret mand med knivfingre hjemsøger unge mennesker i deres drømme. Men måske er han denne gang ved at grave sin egen grav.


    HELT UDVANDET 6'ER

    Sammenhængende film:

    A Nightmare on Elm Street (1984)

    A Nightmare on Elm Street 2: Freddy's Revenge (1985)

    A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors (1987)

    A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master (1988)

    A Nightmare on Elm Street: The Dream Child (1989)

    Freddy's Dead: The Final Nightmare (1991)

    Wes Craven's New Nightmare (1994)

     

    Der er ikke meget tilbage af særligt de første tre films originalitet, her hvor vi er nået til sjette af i alt syv kapitler i "Nightmare on Elm Street"-franchisen. Grundlæggende mere af samme skuffe, blot udvandet og overtændt, at energien reelt fosser ud af et vidt åbenstående bundkar fra første scene.

     

    Drømme bliver til virkelighed

    Den "virtuelle" børne- og ungdomsseriemorder, Freddy Krueger, har igen fundet sin ikoniske stribede striktrøje frem, så han rigtig kan skræmme historiens sagesløse drømmere. For Kruegers metode er og bliver at hjemsøge i drømme – det særligt farlige er bare, at drømmenes mareridt ofte slår igennem i virkeligheden.

     

    "Teknologiske landvindinger"

    Sjette film er den første i serien, der har bevæget sig ind i 1990'erne, og der er da også "teknologiske landvindinger" at spore som dele af plottet. Bl.a. bruger Krueger de blandt ungdommen så populære computerspil til at lokke sine ofre i penible situationer... Kruger kan nemlig så let som ingenting få sig selv og sit offer med ind i computerspillets handling! Hér får begrebet "børnelokker" en ny dimension.

     

    Overgearing i alle facetter

    Overgearingen i stort set alle facetter af fortællestilen vil ingen ende tage, og skulle der opstå små oaser, der lægger op til "eftertænksomhed", drukner de hurtigt i oceaner af blinkende/dirrende effekter, inklusive et helt Atlanterhav af ultrastøjende underlægningsmusik.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1991, USA, Fantasi, Gyser, Teenagere, Seriemordere, 89 min.

    Dansk titel: Freddy's Dead: The Final Nightmare
    Instr: Rachel Talalay Prod: Robert Shaye, Aron Warner Manus: Michael De Luca Baseret på: karakterer af Wes Craven Foto: Declan Quinn Klip: Janice Hampton Mus: Brian May