Wolf Creek (2005)

    Tre unge på road trip strander i det absolutte udkants-Australien. De får hjælp af en lokal mand, men han er vist ikke helt fin i kanten.


    UDKANTS-SERIEMORDEREN

    Sammenhængende film:

    Wolf Creek (2005)

    Wolf Creek 2 (2013)

    Wolf Creek 3 (2024)

     

    Det virkelige livs australske udkants-seriemorder, Ivan Milat, bliver her portrætteret under pseudonymet Mick Taylor. Mellem 1989-93 jagtede, torturerede og slagtede han mindst syv sagesløse turister. Det er tre af disse ofre, vi skal lære at kende i "Wolf Creek".

     

    Særlig grim æstetik

    På mange måder står "filmatiseringen" af Milats ugerninger skarpt og troværdigt i den særlige grimme æstetik, der aldrig forfalder til hverken glans eller overfortælling. Det hele står (velovervejet) primitivt, både i opbygningen og i de mere bestialske udløsninger.

     

    Udkants-kulisse

    Her udgør udkants-kulissen med de endeløse landskaber og landeveje en hårrejsende ingen-kan-høre-dig-skrige-ramme. Noget, Milat i dén grad udnyttede – for herude er der absolut ingen vidner i trecifrede kilometerafstande.

     

    Perioder ude af sync

    Ligeså gribende, "Wolf Creek" er i sine virkelighedens klamsvedt æggende gys, ligeså uelegant kan den fremstå, når der ind imellem skrues for meget op for både skuespil, lyddesign og musik – i perioder er ingen af delene i sync med den handling, der udspiller sig.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2005, Australien, Gyser, Thriller, Seriemordere, Biler på film, Road Movie, Biografi, 99 min.

    Dansk titel: Wolf Creek
    Instr: Greg McLean Prod: David Lightfoot, Greg McLean Manus: Greg McLean Foto: Will Gibson Klip: Jason Ballantine Mus: François Tétaz
    Priser
    • SUNDANCE-N - Grand Jury Prize-nominering
    • CAN-N - C.I.C.A.E. Award-nominering
    • CAN-N - Golden Camera-nominering