Small Town Murder Songs (2010)

    En politimand med rod i fortiden står i spidsen for at opklare et mord i sit nærområde, der huser flere mennonitter.


    YDERST HÅNDTAM THRILLER

    Flot teknisk arbejde og glimt af æggende kriminalgåde-stemning redder denne desværre yderst håndtamme thriller fra at ryge helt i glemmebogen. Der er ellers lagt i kakkelovnen til en alternativ mordgåde, som Peter Stormares aldrende politimand, Walter, står i spidsen for.

     

    Mere mellem himmel, jord og mord

    For hvad er det lige, der sker i det lille lokalsamfund, hvor mange er rettroende mennonitter? Der skal vise sig at være mellem himmel, jord og mord, end Walter kan håndtere på egen hånd. Især fordi han selv har skeletter i skabet fra en gusten fortid.

     

    Tiltrængt stemning

    Brendan Steacys landskabsfotografering af et meget diminutivt udkants-USA giver filmen meget tiltrængt stemning, især i de lange, dialogløse intermezzi, der forsøger at sætte (lidt krukket) bibelsk inspirerede overskrifter/kapitler i perspektiv.

     

    Fuldt ud malplaceret musik

    Desværre kvæles al den gode visuelle elegance af en fuldt ud malplaceret musikanvendelse, ikke mindst i de samme intermezzi. Det er ganske enkelt grufuldt og en ekstrem og forfejlet sansevoldtægt.

     

    Pænt uden at funkle

    Peter Stormare præsterer pænt uden at funkle – reelt har han kun en sekvens, hvor han får lov til at spille på egne, indre dæmoner (siddende helt stille ved sit spisebord.) Resten synes instuderet og falder ikke naturligt eller troværdigt, og samme tendens gælder i øvrigt filmens øvrige spillere.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2010, Canada, Krimi, Thriller, Drama, 75 min.

    Dansk titel: Small Town Murder Songs
    Instr: Ed Gass-Donnelly Prod: Ed Gass-Donnelly, Lee Kim Manus: Ed Gass-Donnelly Foto: Brendan Steacy Klip: Ed Gass-Donnelly Mus: Bruce Peninsula
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation