The Fly II (1989)

    En afdød forskers søn har arvet farmands muterede gener og er snart i forvandling. Onde kræfter forhindrer, at han hjælpes.


    MERE SUMMENDE UBEHAG

    Sammenhængende film:

    The Fly (1986)

    The Fly II (1989)

     

    Overraskende effen 2'er til det ikoniske 80'er-gys med Jeff Goldblum i hovedrollen som den meget outrerede forsker, der snart muterer til fluemenneske. Også i efterfølgeren lykkes den særegne blanding af eventyr, gys – og melankoli, selvom originalen var lige tanden mere... ja, original.

     

    Født med genfejl

    Eric Stoltz er sønnen Martin til den nu afdøde forsker og lider fra fødslen af en genfejl, så han vokser ekstremt hurtigt. Således er han næsten voksen (sjovt nok både af krop og sjæl) som 5-årig, hvor han også opnår fastansættelse i den store virksomhed Bartok.

     

    Skumle planer

    Her er chefen meget interesseret i at holde øje med "sønnike". Han har nemlig skumle planer med Martin, idet han godt er klar over, at der snart må være endnu en flue-mutation under opsejling, og dén mulighed kan vise sig svært indbringende.

     

    Sød musik

    Midt i al denne mutations-virak opstår der sød musik mellem Martin og den Bartok-ansatte Beth. Hun kommer til at følge mutationen til dørs, selvom det bestemt ikke bliver uden ubehag.

     

    Lidt kantet afvikling

    "The Fly II" er lidt kantet i sin afvikling, og ind imellem hænger logik og sammenhæng i en meget tynd tråd. Men det er småting i en helhedsoplevelse præget af god energi og en raffineret balance i det pudsige genremiks.

     

    Teknisk flotte effekter

    Spillet kunne have været mere følt. Eric Stoltz er ret habil som den hårdt prøvede Martin, men han møder ikke det helt store modspil. Til gengæld kan han så læne sig op ad rigtig teknisk flotte effekter – og et par på én og samme tid rørende og særdeles frastødende hundesekvenser!

     

    Ambitiøs musik

    Musikken af Christopher Young er uhyre ambitiøs. Glædeligt er det, at tonerne ikke total-kvæler fra ende til anden, selvom der slet ikke skal herske tvivl om, at der er for meget underlægning.



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1989, USA, Science Fiction, Drama, Gyser, Dyr på film, 105 min.

    Dansk titel: Fluen 2
    Instr: Chris Walas Prod: Steven-Charles Jaffe Manus: Mick Garris, Jim Wheat, Ken Wheat, Frank Darabont Foto: Robin Vidgeon Klip: Sean Barton Mus: Christopher Young