Mau (2021)

    Den canadiske designlegende Bruce Mau har bl.a. skabt den visuelle identitet til The Museum of Modern Art i New York.


    PERSPEKTIV PÅ ARKITEKTUR

    Sprudlende, grænsende til det overfriske, dokumentar om den canadiske designlegende Bruce Mau. Flere af Maus venner og samarbejdspartnere, herunder danske Bjarke Ingels, udtaler sig om Maus betydning – både på den internationale designscene, men også som en sand visionær. Mau har bl.a. skabt den visuelle identitet til The Museum of Modern Art i New York og islams hellige by Mekka.

     

    Fascinerende indblik

    Filmen skuer en anelse bagud for at fortælle historien om Maus opvækst, men er allermest interesseret i hans betydning for nutids-design på flere parametre. Gennem omfattende interviewsituationer, primært med hovedpersonen selv, men også med mange af hans forbindelser, får vi et fascinerende indblik i designelitens hverdag – i særdeleshed i mødet med nogle af Maus enorme projekter.

     

    Savner variation

    Men dokumentaren kommer aldrig helt under huden på tilskueren. Hertil er fortællestilen for ensidig (alt for lange og mange interview-sekvenser, en nærved konstant frisk underlægningsmusik.) Man kunne have ønsket sig mere variation. Lidt af denne får vi, når vi kommer på rejse med og uden Mau.



    Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2021, Østrig, Dokumentar, Biografi, 77 min.

    Dansk titel: Mau
    Instr: Benjamin Bergmann, Jono Bergmann Prod: Benjamin Bergmann, Jono Bergmann, Karol Martesko-Fenster Foto: Stefan Würnitzer Klip: Mo Stoebe Mus: Marvin McMahon
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation