Le frère du guerrier (2002)

    1300-tallets Frankrig. To brødre genforenes, men den ene har mistet forstanden som følge af et groft overfald. Tilbage er storebror, lillebrors kone – og hævntørsten.


    FLOT HISTORISK HÆVNTOGT

    Dette højtbelagte franske drama er i vid udstrækning gået under radaren. Måske har det historiske udgangspunkt med 1300-tallet som base været for overvældende for nogen? Faktum er, at "Le frère du guerrier" leverer en grundlæggende tidløs omgang action/hævn/drama/romance, der i de fleste henseender er medrivende – og i hvert fald teknisk på et meget højt niveau.

     

    Slået til plukfisk

    Brødrene Thomas og Arnaud har længe været adskilt. Arnaud har slået sig ned med sin unge kone Guillemette på et smukt lille landsted, mens Thomas har været på togt. Da Arnaud bliver slået til plukfisk under et voldsomt overfald i hjemmet – så meget, at han efterfølgende mister forstanden og ikke er i stand til noget – står Guillemette alene tilbage, indtil Thomas opfanger nyheden og træder til for at hjælpe.

     

    Laber-lækkert fotograferet

    Laber-lækkert fotograferet i en meget troværdig historisk indramning, serverer "Le frère du guerrier" to timers overvejende medrivende højdramatik, der er fritaget for glansbilledets blanke overflade. Det er råt for usødet, nådes- og håbløst, men måske kan en duelig hævn (og lidt held) give Arnaud og Guillemette deres gamle liv tilbage...

     

    Ujævnt

    Filmen er meget ujævn i sin højdramatiske plotstruktur. Det er ikke altid lige kønt, og det er svært at holde begejstringen hele vejen igennen. Her hjælper det heller ikke, at en tåbeligt overdramatiserende underlægningsmusik i meget høj grad stjæler stemningerne fra ende til anden.



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2002, Frankrig, Historie, Drama, Action, Bjerge på film, 115 min.

    Dansk titel: The Warrior's Brother
    Instr: Pierre Jolivet Prod: Jean Labadie Manus: Pierre Jolivet, Simon Michaël Foto: Pascal Ridao Klip: Yves Deschamps Mus: Serge Perathoner, Jannick Top
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation