4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Dumb and Dumberer: When Harry Met Lloyd
Den næsten voksne Harry møder gøgeungen Lloyd, og de to skæve eksistenser bliver prompte venner.
DUMT END DUMMERE

Sammenhængende i denne serie:
Dumb & Dumber (1994)
Dumb and Dumberer: When Harry Met Lloyd (2003)
Dumb and Dumber To (2014)

Som en slags uafhængig efterfølger til kultkomedien "Dum og dummere" vakler dette gennemført idiotiske b-projekt langt ved siden af alle tænkelige minimumskrav til kvalitet. Og det er tydeligvis også dagsordenen. Så som sådan er karakteren 0 vel en form for kompliment.

To skæve eksistenser
"Dumb and Dumberer: When Harry Met Lloyd" møder den næsten voksne Harry gøgeungen Lloyd, og de to skæve eksistenser bliver prompte venner. Nu kan de rigtig dyrke at være ultra-ubegavede sammen, til stor "fornøjelse" for skolen og klassekammeraterne.

Dumt end dummere
De havner i en pro forma-specialklasse, som inspektøren har oprettet for at få del i en pengepulje. Men ingen havde kunnet forudsige, hvad Harry & Lloyd har for sprøde idéer. Én ting er sikker: det bliver uortodokst, dumt end dummere og helt nede under lagkagekomisk niveau.

Prutlyde
Filmens mest vellykkede indslag er centreret om ganske basal komik såsom prutlyde. Selve handlingen er tyndere og mere slasket end et kaffevædet A4-ark. Heri består så til gengæld også underholdningsværdien, og ikke i, at de unge spillere søger at efterligne Jim Carrey og Jeff Daniels’ mimik.

Tumpede roller
Blandt filmens mere kendte "stjerner" tælles Mimi Rogers, Luiz Guzmán og Eugene Levy i soleklart frygteligt tomhjernede biroller. Makkerparret Derek Richardson og Eric Christian Olsen i rollerne som Harry og Lloyd sætter nye standarder for udfyldelse af tumpede roller. Ikke at de gør det decideret dårligt - men filmen er helt nede og skrabe bunden.

Rigelig med frisk komedie-musik/musak forstærker stemningerne på kravlegårdsniveauet.
Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Dumb and Dumberer: When Harry Met Lloyd

Karakter: 0 ud af 7Karakter: 0 ud af 7Karakter: 0 ud af 7Karakter: 0 ud af 7Karakter: 0 ud af 7Karakter: 0 ud af 7Karakter: 0 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Dum og dummest
Instr: Troy Miller Prod: Oren Koules, Brad Krevoy, Troy Miller, Steven Stabler  Manus: Robert Brener  Baseret på: karakterer af Peter Farrelly, Bobby Farrelly & Bennett Yellin  Foto: Anthony B. Richmond  Klip: Lawrence Jordan  Mus: Eban Schletter  
Medvirkende:
Derek Richardson (Harry Dunne)
Eric Christian Olsen (Lloyd Christmas)
Mimi Rogers (Mrs. Dunne)
Luis Guzman (Ray Christmas)
Rachel Nichols (Jessica)
Elden Henson (Turk)
Eugene Levy (Principal Collins)
William Lee Scott (Carl)
Shia LaBeouf (Lewis)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.