4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Chaos
Da en bankrøver med gidsler spørger specifikt efter en suspenderet betjent, indledes et suspekt og uigennemskueligt spil på magt og penge.
KAOS MED OVERBYGNING
Abnormt tyndbenet klichéaction med metaltrætte skuespillere og et plot under lavmål.

Suspenderet betjent
Politibetjenten Quentin Conners er suspenderet, da politistyrken pludselig tager ham ind i folden igen. Årsagen er, at en meget udspekuleret bankrøver med en bank fuld af gidsler spørger specifikt efter Conners som mægler - og det skal det vise sig, at der er gode grunde til.

Røvsyge roller
Jason Statham er tæt på at falde igennem i hovedrollen - spillet er i hvert fald ikke ligefrem værd at fremhæve. På samme måde er Wesley Snipes helt uden skurkebid som bankrøveren Jason. Ryan Philippe forsøger forgæves at charme sig gennem sin tumpede politimandsrolle.

Non stop pumpende musik
Der er pumpende musik i snart sagt hele filmen (!), og fortællestilen sitrer konstant. Fokus er på indpakningen, men det lykkes slet ikke instruktør Tony Giglio at camouflere det helt igennem tumpede projekt.

Særligt tomhjernede scener
Der opstår scener af særlig prekært tomhjernet karakter, som fx når en kvindelig betjent bliver akut liderlig ved synet af nybegynderbetjenten Ryan Phillippe. I en slags feministisk magtdemonstration, og samtidig for at fortælle Statham at hun ikke finder ham sexet, går hun åndeligt i kødet på stakkels Philippe og lægger en lap i hans brystlomme med beskeden: "Her er en liste over ting, du gerne må putte i munden på mig".

Varm luft
En meget god rettesnor for niveauet i "Chaos". Der er hverken orden, mening eller kaos i kaos - der er bare dumsmarthed og varm, ildelugtende luft der oven i købet ender i en "overraskende" slutning.
Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Chaos

Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7
Fakta om filmen
2005, Canada, Action, 106 min
Dansk titel: Chaos
Instr: Tony Giglio Prod: Michael Derbas, Huw Penallt Jones, Garvin Wilding  Manus: Tony Giglio  Foto: Richard Greatrex  Klip: Sean Barton  Mus: Trevor Jones  
Medvirkende:
Jason Statham (Quentin Conners)
Ryan Phillippe (Shane Dekker)
Wesley Snipes (Lorenz / Jason York)
Henry Czerny (Capt. Martin Jenkins)
Jessica Steen (Karen Cross)
Mike Dopoud (Lamar Galt)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.