4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Dannys dommedag
En invasion af monstre giver et uventet afbræk fra hverdagen for to teenagebrødre.
MONSTRE I BAGHAVEN
Måske med overfladisk inspiration fra kultfilmen, Reptilicus (1961) sender instruktør Martin Barnewitz hér en dansk provinsby ud i en monsterinvasion.

Ucharmerende
Efter en fin indledning hvor de mere nære problematikker er i fokus sadles der om til en regulært pinlig eventyr/gyser/ungdomsfilm, som det er meget svært at finde charmerende.

Væmmelige monstre
Teenageren Danny er klassens nørd, og lillebroderen William bliver mobbet af de store drenge. Brødrenes far er en distræt professortype, og han er tilsyneladende den første, der må lade livet, da vinduet pludselig knuses af væmmelige monstre.

Vokser med opgaven
Nu er drengene fanget i kælderen, men de får snart følgeskab af voksen-Adam i skikkelse af Peter Gantzler, og i kampen mod monstrene vokser Danny med opgaven og kan snart score sin drømmepige.

Ubehjælpsomt
Med et pænt ord ubehjælpsom. Filmens målgruppe synes hverken at være børn eller voksne, og tilbage er en lille sluttet skare af 11-14-årige, der muligvis kan finde en vis spænding i den tynde historie.

Uden idé
Monstrene ser vi ikke meget til, spænding og stemning er altså helt og aldeles overladt til tilskuerens fantasi. Men den bliver sjældent stimuleret, snarere er filmen dikterende i både billede og lyd. Idé er der ikke meget af, og inspiration slet ikke.

Tilbage sidder man dybt undrende: hvorfor i alverden? Ja, mere behøver man egentlig ikke sige.
Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Dannys dommedag

Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7
Fakta om filmen
2014, Danmark, Fantasi, 84 min
Dansk titel: Dannys dommedag
Instr: Martin Barnewitz Prod: Caroline Blanco, Christian Steengaard Potalivo  Manus: Søren Grinderslev Hansen  Foto: Martin Top Jacobsen  Klip: Anders Albjerg Kristiansen  Mus: Karsten Fundal  
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.