4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Fish Tank
En teenager kæmper for at finde fodfæste i en verden fuld af skuffelser. Men en dag åbner moderens nye kæreste nye muligheder.
TILVÆRELSENS ÅBNE SÅR
Ualmindeligt ærligt og ukrukket former Andrea Arnold dette uafrystelige drama, der på intet tidspunkt mister besindelse eller troværdighed.

Teenageren Mia har det svært i sin britiske ghetto, hvor kærlighed er et for længst fortrængt begreb afløst af svig, smerte, hån og fremmedgørelse.

Men da moderens nye kæreste bliver en del af den lille families hverdag, begynder Mia så småt at tro på, at både kærlighed og frihed er en mulighed.

Fredfyldt stress
"Fish tank" er fredfyldt stress, sådan at forstå at det psykologisk hektiske tema er beskrevet fuldkommen uden overflødige virkemidler.

Således føler man sig som tilskuer som fluen på væggen, som om man selv er til stede og er en del af det ærligt troværdige miljø.

Tilværelsens smerte
Fuldstændig uden brummende lyddesign eller filmmusik indfanger filmen dén smerte, der også er et af tilværelsens grundvilkår. Lagt i hænderne på Andrea Arnold bliver virkeligheden til film og filmen til virkelighed.

Stærkt spillet over hele linjen i et komplet spektrum af følelser.
Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Fish Tank

Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Fish Tank
Instr: Andrea Arnold Prod: Kees Kasander, Nick Laws  Manus: Andrea Arnold  Foto: Robbie Ryan  Klip: Nicolas Chaudeurge  Mus: Phonso Martin  
Medvirkende:
Katie Jarvis (Mia)
Michael Fassbender (Connor)
Kierston Wareing (Joanne)
Rebecca Griffiths (Tyler)
Harry Treadaway (Billy)
Priser:
BD-N, Bedste ikke-amerikanske film
CAN, Jury Prize
CAN-N, Guldpalmerne - nominering
RB-N, Bedste ikke-amerikanske film
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.