The Woman (2011)

    En familiefar fanger en vild kvinde i skoven og lænker hende hjemme i laden. Men planen om at afrette hende skrider.


    VILD- OG GALSKAB

    Skulle du tro, at ingen film længere kan overraske dig – ej heller i gysergenren – så giv Lucky McKees "The Woman" en chance. For her er der godt nok lagt lækker flæsk frem til den sultne beskuer... i form af ultraskæv, kompromisløs og sindsoprivende vanvid.

     

    En skjult dagsorden

    Sean Bridgers familiefar Chris Cleek har helt sikkert en skjult seksuel dagsorden, da det lykkes ham at kaste et net over en vild skovkvinde og lænke hende til vægge og loft hjemme i laden.

     

    Lænkeprojektet går i ged

    For kvinden er ikke kun det sidste medlem af en destruktiv klan. Hun er også – når først plørekagerne er spulet af hende – et oplagt seksualobjekt, når Chris (og teenagesønnen Brian) vil "supplere". Men hen ad vejen går lænkeprojektet i ged, og det kommer familien Cleek til at fortryde noget så eftertrykkeligt.

     

    Aparte forehavende

    Med en finurlig og ikke uhumoristisk grundtone serverer "The Woman" sit gennemført aparte forehavende med både glimt i øjet og fatalisme. Det er svært underholdende, og oplevelsen gøres ikke mindre outreret af Lucky McKees sprødt velovervejede "simple" stil i form af delvist billigt udseende billeder og lyd.

     

    Der er tænkt over sagerne

    Tag ikke fejl, der er tænkt over sagerne, og i dette tilfælde fungerer helvedet uden at falde i forstillelsens mergelgrav. Eneste helt store minus er den udtalte anvendelse af både originalkomponeret underlægningsmusik og tilsvarende 20 posange.

     

    Fuldkommen samvittighedsløs

    Sean Bridgers er den største oplevelse blandt skuespillerne i rollen som den fuldkommen samvittighedsløse familiefar, men også Pollyanna McIntosh er glimrende som kvinden uden talesprog – ligesom Angela Bettis brillerer som familiemoren Belle.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2011, USA, Gyser, Thriller, Drama, Teenagere, 101 min.

    Dansk titel: The Woman
    Instr: Lucky McKee Prod: Robert Tonino, Andrew van den Houten Manus: Jack Ketchum, Lucky McKee Baseret på: roman af Jack Ketchum og Lucky McKee Foto: Alex Vendler Klip: Zach Passero Mus: Sean Spillane
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation