Jongens (2014)

    To teenagedrenge sværmer om hinanden for at finde ud af, at de vist egentlig er forelskede.


    DYBINTENS ÆRLIGHED

    Vellykket, oprigtig og hjertevarm ungdomsfilm med et homoseksuelt tema: teenagerne Sieger og Marc er begge dedikerede løbere og møder hinanden på træningsbanen.

    En svær erkendelse
    Men det er ikke let for Sieger at nå frem til dén erkendelse, at han vist faktisk er tiltrukket af og forelsket i Marc, og vejen mod den rette favn bliver forventeligt bombet.

    Smukt & enkelt
    "Jongens" blev produceret til hollandsk tv og er en smuk og enkel historie om kærligheden på kanten - hvor hemmeligholdelsen og frygten for afsløring spiller en central rolle.

    Dybintens ærlighed
    Men drengene får også mulighed for at prøve grænser af, når de fx tager ud at svømme i naturen alene. Her opstår en af filmens mange smukke scener: i en dybintens ærlighed kredser de to om hinanden i den uroligt utæmmelige tiltrækning.

    Lykken er lunefuld
    Sieger må også igennem en afstikker til en art pigekæreste. Allerhelst vil han bare være normal, men det er måske alligevel ikke lykken?

    Intense blikke
    Instruktør Mischa Kamp indfanger mesterligt drengenes intense blikke. Det afsøgende, nysgerrige, begærlige i et evigt skisma udi angsten at blive opdaget.

    Antydningens kunst
    Det er en film på antydningens præmisser. Her er ingen hed sex. Så meget desto mere forførende erotisk, når begæret lyner i øjnene, og vandet perler ned ad de nøgne overkroppe. Elegant indfanget i en alt andet end kedelig fotografering.

    Stærke fund
    Gijs Blom og Ko Zandvliet er stærke fund i de to hovedroller. Deres kærlighed er den centrale historie i en bredere funderet ungdomsfilm, der rummer langt mere inderlighed og ungdomssmerte end genrens gennemsnit.

    Beroligende lyde
    Rutger Reinders’ musik stikker kun hovedet frem i mindre blokke. De omtalte intense scener får lov at stå alene, ledsaget af omgivelsernes egne og beroligende lyde.



    Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2014, Holland, Drama, 78 min.

    Dansk titel: Boys (tv)
    Instr: Mischa Kamp Prod: Pieter Kuijpers, Iris Otten, Sander van Meurs Manus: Chris Westendorp, Jaap-Peter Enderle Foto: Melle van Essen Klip: Katarina Turler Mus: Rutger Reinders
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation