The Client (1994)

    En 11-årig dreng bliver vidne til et selvmord og trækkes ind i et netværk af glubende sultne og spørgelystne advokater


    ENE DRENG MOD OVERMAGTEN

    11-årige Mark Sway og hans lillebror bliver ved et tilfælde vidner til et selvmord: En betydningsfuld, amerikansk advokat har kørt sin bil ud i skoven for at kunne dø i fred og ro.

    Store hemmeligheder
    Han opdager drengen, der forsøger at forhindre hans selvmord, og han fortæller ham nogle store hemmeligheder i dén tro, at drengen skal dø sammen med ham. Men Mark undslipper. Nu vikles Mark ind i politiets efterforskning og kommer til at stå over for landets førende FBI-agenter, heriblandt Tommy Lee Jones.

    Advokat for $1
    For at beskytte sine rettigheder hyrer Mark en advokat for 1 dollar. Efterhånden tilspidses situationen, og Mark og hans advokat bliver truet på livet. Sammen må de grueligt meget igennem.

    Høj intensitet
    I det meste af dette drama er intensiteten høj. Handlingen er overvejende troværdig, og rent fotografisk er filmen smuk og medrivende. Spændingen finder sjældent hvile i det psykologisk fortættede drama om en halvstor dreng i de store mænds magtspil.

    Lun humor
    For tilskueren er de mange advokater nemme at håndtere. Det bliver ikke for meget, ikke for "kontor-præget", ikke for kedeligt. Dette især på grund af, at personerne bibringes en lun form for humor, der hovedsagligt findes i spillet mellem Susan Sarandon og Tommy Lee Jones.

    Under lavmål
    Slutningen er desværre under lavmål. Måske rørende, men definitivt ikke god! Filmens morale er: "Tag en dag ad gangen", hvilket Susan Sarandon udtrykker, og Marks mor gentager i slutningen.



    Anmeldt i 1997 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024