Detaljer (2003)

  Parforhold og utroskab i en sælsom dans med døden.


  EN MYSTIKKENS TÅGE

  Svensk film vil også lege med på mystikkens scene - så hvis man er sulten efter en tur i den nordiske kreative afdeling, så skal man springe om bord i "Detaljer" - man bliver sikkert skuffet.

  Lovende begyndelse
  Efter en lovende begyndelse med interessante persontegninger forsvinder interessen efterhånden i en mere end tyk tåge af obskure, overnaturlige tilstande, der er både svære og drabeligt uinteressante at følge med i.

  Mystiske tilbageblik
  Grundlæggende er "Detaljer" en beretning om parforhold og utroskab i hverdags-Sverige. Men bedst som hverdagshandlingen er på sit højeste inddrages døden og bytter plads med livet i mystiske tilbageblik.

  Uforklarligt
  Det bliver kun værre og værre, efterhånden som alt det mystiske og uforklarlige samler sig og æder dén smule rimeligt spiselige historie, der trods alt var opbygget undervejs.

  Nytteløs opgave
  Dygtige skuespillere er kommet på en spændende men nytteløs opgave. Filmen æder sig selv alt for tidligt og efterlader tilskueren måbende og hovedrystende.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2019

  Fakta om filmen

  2003, Sverige, Danmark, Storbritannien, Drama, 135 min.

  Dansk titel: Detaljer
  Instr: Kristian Petri Prod: Christer Nilson Manus: Jonas Frykberg Baseret på: skuespil af Lars Norén Foto: Göran Hallberg Klip: Johan Söderberg Mus: Johan Söderberg, David Österberg
  Priser
  • GULDB - Bedste skuespiller (Karlsson)
  • GULDB-N - Bedste instruktør
  • GULDB-N - Bedste skuespillerinde (August)
  • GULDB-N - Bedste manuskript
  • GULDB-N - Bedste fotografering