Dreams in the Witch-House (2005)

    Da en ung studerende flytter ind på et værelse i en gammel villa, erfarer han, at en gammel heks med mange ansigter huserer her.


    ROTTER PÅ LOFTET

    Stuart Gordons første af to episoder i gyserserien "Masters of Horror" byder endnu engang på et af instruktørens helt store specialer, nemlig en H.P. Lovecraft-filmatisering.

     

    Rotter på loftet

    Denne gang er der rotter på loftet – i mere end én forstand! Da den unge studerende Walter Gilman lejer et værelse i en gammel villa, begynder det nemlig ret hurtigt at gå op for ham, at der er noget, der pusler i de gamle vægge.

     

    Fornuften glider væk...

    Det skal vise sig, at huset er besat af en heks, der har huseret her siden 1700-tallet. Og denne heks tager mange former, mest udspekuleret som en smækker, liderlig kvinde – mere vanvidsfrembringende som en talende rotte... med menneskeansigt! Ikke mærkeligt, at Walter begynder at føle, hvordan fornuften glider fra ham.

     

    Ikke nok udfoldelsesrum

    "Dreams in the Witch-House" ejer i nogen grad Stuart Gordons fantasifuldhed og determination udi at levendegøre Lovecrafts litterære univers. Men tv-episodens afkortede format giver ikke udfoldelsesrum nok til de helt store funklende øjeblikke.

     

    Glimt af vanvidspotentiale

    Der er glimt af god energi og måbende vanvidspotentiale, og Ezra Godden giver i dén henseende særligt hen imod slutningen meget af sig selv. Men forløsningen udebliver i det (grimt musikunderlagte) timeformat.



    Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2005, USA, Gyser, Børn på film, Dyr på film, Fantasi, 55 min.

    Dansk titel: Dreams in the Witch-House
    Instr: Stuart Gordon Prod: Bo Altherr, Lisa Richardson, Tom Rowe Manus: Dennis Paoli, Stuart Gordon Baseret på: novelle af H.P. Lovecraft Foto: Jon Joffin Klip: Marshall Harvey Mus: Richard Band
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation