Deadline (2009)

    Da en manusforfatter med traumer i bagagen indtager et øde hus for at skrive færdig, erfarer hun snart, at huset er fuld af ondskab.


    SKRIG, DER FORSTUMMER

    Brittany Murphys Alice er en ung manuskriptforfatter, der bærer på mindst én stor sorg i livet. Derfor er det planen, at et aleneophold i et knirkende, knagende og meget-langt-fra-alfarvej-hus skal gøre hende godt... så de sidste sider i det nyeste manus kan falde på plads.

     

    Røven (og psyken) på komedie!

    Men da veninden er kørt, og Alice er overladt til sig selv og huset, viser det sig snart, at der gemmer sig en og anden "skidt karl" (m/k) i krogene – og så kan det nok være, at Alice får røven (og særligt psyken) på komedie!

     

    Egentlig pænt ambitiøs

    "Deadline" er egentlig pænt ambitiøs, når det kommer til at formidle stemningerne i de tiltagende klaustrofobiske omgivelser. Her er særligt lyssætningen vellykket, ligesom lydarbejdet er fint i de desværre alt for få øjeblikke, hvor filmen er fritaget for den "gammeldags" symfonisk inspirerede underlægningsmusik.

     

    Falder til jorden

    Langt mere problematisk er gyset i egen høje (u)person: Her falder de mystiske spøgelser og flashbacks til et parallelt løbende parforhold, der gik skævt, og som har forbindelse til huset, temmelig eftertrykkeligt til jorden.

     

    Tynde genretræk

    Det er i hvert fald sjældent, filmen lykkes med sit primære genreforehavende, og de fleste fans af haunted house-subgenren vil ganske givet føle sig pænt snydt af halvanden time i selskab med "Deadline", (der blev Brittany Murphys sidste store filmrolle, hun døde senere samme år).



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2009, USA, Thriller, Gyser, Drama, 85 min.

    Dansk titel: Deadline
    Instr: Sean McConville Prod: Shireen M. Hashim, Marc Loy, Sean McConville Manus: Sean McConville Foto: Ross Richardson Klip: Chris Levitus Mus: Carlos José Alvarez
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation