Voice (2023)

    En filmskaber skal optage en dokumentar om et videoværksted i Oslo, men oplever, at intrigerne snart hober sig op.


    LEG MED GRÆNSER

     

    Velment flue-på-væggen-metafilm, der, ud over at lege med grænserne mellem dokumentar og fiktion, også handler om filmoptagelser af forskellig semi-professionel karakter, som de tager sig ud i det Oslo-baserede filmkunstnerkollektiv “Voice”.
     

    Intriger og forskelligheder

    Det kaster dybest set én lang række af samtaler af sig. For det er snakkene om, hvad der former en god dokumentarisk optagelse, det er i primær fokus. Sekundært, men nok så væsentligt, kommer den dybest set endeløse række af intriger, der opstår mellem de vidt forskellige filmskabere, der bl.a. “tumler” med udfordringerne udi forskellige hudfarver og religioner.
     

    Fascinerende på sin egen kantede måde

    “Voice” er fascinerende på sin egen kantede måde: De ofte primitivt håndholdte optagelser glider ind og ud af hinanden og tilsvarende ind og ud af dén virkelighed, som videoværkstedet “Voice” færdes i til daglig.
     

    Hvor går grænserne?

    Det er uhyre simpelt konstrueret, men alligevel komplekst i de mange potentielle kriser, der opstår ud af snakkene om, hvor grænserne for god dokumentarisme går. Noget decideret “topniveau” når filmen ikke, men den kan noget i sin blotte, nøgne og narrativt rensede leg med mediet.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2023, Norge, Drama, Teenagere, 92 min.

    Dansk titel: Voice
    Instr: Ane Hjort Guttu Prod: Ane Hjort Guttu, Elisabeth Kleppe Manus: Ane Hjort Guttu Foto: Marte Vold Klip: Jon Endre Mørk
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation
    Priser
    • CPH - NORDIC:DOX Award-nominering