Frozen (2010)

    Da tre venner efterlades på en skilift svævende frit i luften, tvinges de ud i livstruende valg, hvis de skal forsøge at overvinde kulden – og ulvene.


    FRIT FROSTFALD

    En herlig præmis indrammer denne vinterthriller: Tre venner er på skitur i bjergene og skal lige have et ekstra lift opad om aftenen, da det vanvittige sker. De bliver glemt, liften stoppes, lyset slukkes, og de dingler nu i liften ca. 12-15 meter over den sneklædte bjergskråning.

     

    Livsfarligt på flere niveauer

    Nu er gode råd dyre, især fordi skiliften først åbner igen efter flere dage. Problemet bliver ikke mindre af, at glubske ulve stimler sammen under liften, så skulle en eller flere af de unge vælge at vove springet, er dette helt sikkert forbundet med livsfare på flere niveauer.

     

    Naturen som hovedrolleindehaver

    "Frozen" er simpelt konstruerede thrills, hvor naturens smukke sne- og isrammer i sig selv spiller en markant hovedrolle. Det er stærkt udnyttet, især når der trædes et skridt tilbage, og vi får det bredere perspektiv på bjerge og snelandskaber.

     

    Ufrivillig stoleleg

    Men også selve den "ufrivillige stoleleg" fungerer overbevisende, når tingene sættes på spidsen, mindre effektfuldt, når der går snakkeklub i den, og de sagesløse strandede begynder at skue tilbage – i hvad der forekommer som alenelange scener.

     

    Ikke ligefrem prangende

    Skuespillet er ikke ligefrem prangende, må det desværre konstateres, men der er dog glimt af troværdighed, når vanviddet og alvoren lyser ud af øjnene. Desværre klædt i store mængder uklædelig underlægningsmusik, der fjerner fokus fra naturens egen intime fængselskulisse.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2010, USA, Thriller, Drama, Bjerge på film, Dyr på film, 93 min.

    Dansk titel: Frozen
    Instr: Adam Green Prod: Peter Block, Cory Neal Manus: Adam Green Foto: Will Barratt Klip: Ed Marx Mus: Andy Garfield
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation