Ping Pong Summer (2014)

    Den 13-årige dreng, Rad, forsøger at finde sig til rette på en familieferie. Han får nye venner, men også fjender.


    PAPIRTYND CHARME

    Instruktør og manusforfatter Michael Tully har haft den ekstra kreative pen oppe af skuffen, da han skulle navngive sin 13-årige hovedperson: Radical Miracle blev navnet, men knægten kaldes for nemheds skyld Rad.

     

    Hurtige beslutninger

    Rad er på sommerferie med kernefamilien, året er 1985. På sådan en ferie skal der nogen gange træffes nogle hurtige beslutninger, når jævnaldrende han- og hunkønseksemplarer enten byder sig til eller går all-in på mobningen. Og det lykkes faktisk Rad at tage styringen – med lidt hjælp fra Susan Sarandons udkantsflippede (og tilsvarende "hemmelighedsfulde") singlekvinde, Randi Jammer.

     

    80'er-charme

    Charmen opstår ud af et sprødt 80'er-billede, særligt i kostumerne (Marcello Conte, der spiller Rad er tydeligvis i dén grad sponsoreret af Nike!) Og er man til tidstypiske popsange, vil "Ping Pong Summer" ikke efterlade et øre tørt: Filmen yder et sandt og uophørligt bombardement af lirum-larum-sange.

     

    Papirtynd historie

    Selve historien og dens typegalleri er tæt på at være tyndere end et ark papir af almindelig borgerlig kvalitet, men Conte og Sarandon løfter herlighederne med fin indlevelse i det både tids- og alderstypiske (Randi bliver Rads mentor udi det dér med piger), og det sker – ad omveje – bl.a. gennem en akutoplæring i bordtennis, heraf filmens titel.

     

    Akavet ankomst

    Og så byder filmen på en enkelt virkelig morsom sekvens, hvor Rad og hans familie yderst akavet ankommer til onkel Jim og tante Peggy (vinderligt frigjort og frækt spillet af hhv. Robert Longstreet og Amy Sedaris).



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2014, USA, Drama, Komedie, Sport, Teenagere, Coming of Age, 92 min.

    Dansk titel: Ping Pong Summer
    Instr: Michael Tully Prod: Jeffrey Allard, Brooke Bernard, Michael Gottwald, Billy Peterson Manus: Michael Tully Foto: Wyatt Garfield Klip: Marc Vives Mus: Michael Montes
    Priser
    • SUNDANCE-N - Publikumspris-nomineret