House at the End of the Street (2012)

    Da en teenagepige er flyttet til et hus i en lille by, erfarer hun, at et dobbeltdrab engang blev begået i nabohuset.


    I EN KÆLDER SORT SOM KUL

    Ganske effen gyser, der vækker alskens mareridt om uudtømmeligt ruminddelte huse til live: Jennifer Lawrences teenager Elissa bliver snart midpunkt i et vågent mareridt. Hun er netop flyttet med sin fraskilte mor til et hus i en lille amerikansk by.

     

    Et dobbeltdrab i nabohuset

    Huset for enden af vejen, som mor og datter kan se fra stuerne, har angiveligt længe stået tom, efter at et dobbeltdrab fandt sted her for noget tid siden... En sindssyg datter skal efter sigende have myrdet sine forældre, hvorefter hun stak af.

     

    På egen krop og sjæl

    Men det står vist alligevel ikke helt tomt. Det viser sig, at familiens efterladte søn, Ryan, der er nogenlunde jævnaldrende med Elissa, bor alene i det enorme hus, og en tiltrækning opstår mellem dem. Men gemmer den hemmelighedsfulde Ryan i virkeligheden på nogle grufulde sandheder? Det skal Elissa snart til at erfare på egen krop og sjæl.

     

    Ingen episk originalitet, men...

    Det er ikke fordi, manuskriptet ligefrem emmer af episk originalitet, men det går faktisk delvist i glemmebogen, mens man oplever "House at the End of the Street". Baseret på en historie af den yderst duelige manusforfatter og instruktør, Jonathan Mostow, er der nemlig twists, turns og detaljerigdom nok til at sætte tankevirksomheden i svingninger.

     

    En markant udbygget kælder

    Under huset for enden af vejen gemmer sig en markant udbygget kælder, der næsten får Josef Fritzl til at blegne, og det er især beskrivelsen af denne omstændighed og de medfølgende hårrejs, der løfter filmoplevelsen lige over middel.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2012, USA, Thriller, Gyser, Teenagere, 101 min.

    Dansk titel: House at the End of the Street
    Instr: Mark Tonderai Prod: Peter Block, Hal Lieberman, Aaron Ryder Manus: David Loucka Baseret på: historie af Jonathan Mostow Foto: Miroslaw Baszak Klip: Steve Mirkovich, Karen Porter Mus: Theo Green