Stuart Little 2 (2002)

    Kernefamilien Little har adopteret en talende mus, der sammen med huskatten må på en redningsaktion i New York.


    NUTTET MED MÅDE

    Sammenhængende film:

    Stuart Little (1999)

    Stuart Little 2 (2002)

     

    Uundgåelig 2'er til det passabelt nuttede mus-i-eget-hus-familieeventyr fra 1999. Tre år efter kom "Stuart Little 2" med i udgangspunktet de samme skuespillere i både kødelige- og stemmeroller. Og det er da også igen en sød lille saga, men absolut med måde.

     

    Mus og kat som gode "venner"

    Musen Stuart bliver denne gang bedre "venner" med den ellers konsekvent mavesure huskat, Snowbell, og det skal vise sig at kunne bruges konstruktivt i en nødvendig redningsaktion gennem New York.

     

    Talende dyr til masserne

    Der introduceres også en vingeskudt pige-fugl i den "feminint animerede" Margalo, komplet med struttende øjenvipper, stemmeført af Melanie Griffith – nok en "karakter" lige lidt til den manierede side, men lad gå... lidt ekstra talende dyr til masserne skal der ikke kimses ad.

     

    Strømlinet og fantasiløst

    Man skal være i det helt ekstraordinært eftergivende hjørne for ikke at blive bare en anelse træt af de strømlinede og fantasiløse begivenheder, der mere end noget andet lugter af "2'er for pengenes skyld".



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2002, USA, Komedie, Børn på film, Dyr på film, 77 min.

    Dansk titel: Stuart Little 2
    Instr: Rob Minkoff Prod: Lucy Fisher, Douglas Wick Manus: Bruce Joel Rubin Baseret på: bog af E.B. White Foto: Steven Poster Klip: Priscilla Nedd-Friendly Mus: Alan Silvestri