Seconds to Spare (2002)

    En samvittighedsløs lejemorder kaprer et australsk tog og truer med at sprede en dødbringende gift, hvis ikke han får $25 mio.


    ULTRABILLIG TOGTHRILLER

    Ambitionsniveauet for denne australske tv-thriller begrænser sig reelt til hektiske stunts og nogle få establishing shots af et tog i høj fart. Resten er mak- og venstrehåndsværk, der aldrig slipper ud af sit outreret dumme plat-plot og medfølgende billigt-dumme arketype-skuespil.

     

    En dødbringende gift

    Langt det meste af "Seconds to Spare" foregår ombord på det australske passagertog, som bøllen Emmett Larkin og hans håndlangere har kapret. Hvis ikke de får $25 mio., vil de sprede en yderst dødbringende gift, der ikke kun vil lægge alle i toget ned, men også potentielt halvdelen af Australien.

     

    En kæp i hjulet

    Heldigvis er den tidligere agent Paul Blake med på toget, og med lidt held kan han stikke en kæp i hjulet på skurkens projekt – og måske tilmed score dén labre larve, han hurtigt har fået et godt øje til i spisevognen.

     

    Tv-bundskrab

    Ganske få glimt af fed højfarts-action (når filmet udefra) redder dette tv-bundskrab fra den ultimative nedsmeltning. Det trænede øre vil bemærke den outreret overanvendte underlægningsmusik, der dominerer fra ende til anden.

     

    Den smilende skurk

    Et par etablerede navne pryder rollelisten: Jerome Ehlers er den smilende skurk, der er helt igennem overbevist om at lykkes med sit betændte forhavende. Og Nick Tate agerer overkommandøren Haggarty, der forsøger at styre dramaet fra et hemmeligt placeret statsorgan.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2002, Australien, Action, Thriller, Tog på film, 100 min.

    Dansk titel: Seconds to Spare
    Instr: Brian Trenchard-Smith Prod: Matt Carroll Manus: Brian Trenchard-Smith, Dennis A. Pratt Foto: John Stokes Klip: Simon Klaebe Mus: Guy Gross