Mine (2016)

    En aleneladt soldat må kæmpe sit livs mest indædte kamp, da han står med den ene fod plantet på en landmine midt i ørkenen.


    SAND I ØJNENE

    Der er godt gang i patos-belægningerne her i den såkaldt "Fabio og Fabio"-instruerede krigsdramatik om en hårdt prøvet soldat. Nærmere bestemt Armie Hammers Sgt. Stevens, der er snigskytte i en krig i ørkenen og snart befinder sig mutters alene med sand til alle sider... og den ene militærstøvle solidt plantet på en landmine.

     

    I stumper og stykker

    Makkeren og vennen er netop sprængt i stumper og stykker af en nabomine, og nu er det med at spænde alle muskler (fysisk, såvel som mentalt) i kampen for overlevelse. Med lidt held kommer hjælpen om et par døgns tid, har han hørt i den skrattende radio, som han nødtørftigt har opladt med en reserve-solcelle.

     

    Fyrer op under alle kedler

    Manuskriptforfatter- og instruktørduoen Fabio Guaglione og Fabio Resinaro fyrer fra første scene helt op under alle kedler. Væk er enhver mulighed for at leve sig dybere ind i trængslerne langt væk hjemmefra, når svulstig musik og "hede" kamerature stjæler lyd og billede.

     

    Fladmast og uinspireret

    Men den allerstørste støvle er i virkeligheden plantet midt i hjertet på hele affæren: Manuskriptet holder ikke ret mange meter, det er fladmast, uinspireret og blottet for evne til at udnytte det åbenlyst fascinerende og psykologisk krybende overlevelsesdrama. Læg hertil en på-det-jævne-hovedrollepræstation af firskårne Armie Hammer, og du har en filmoplevelse, det ikke er værd at skrive ret mange ord hjem om.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2016, USA, Krigsdrama, Krig, Drama, Thriller, 106 min.

    Dansk titel: Mine
    Instr: Fabio Guaglione, Fabio Resinaro Prod: Peter Safran Manus: Fabio Guaglione, Fabio Resinaro Foto: Sergi Vilanova Claudín Klip: Filippo Mauro Boni, Fabio Guaglione, Matteo Santi Mus: Luca Balboni, Andrea Bonini