Les pires (2022)

    En gruppe store børn og teenagere fra et besværet område i Frankrig castes som amatører til en spillefilm. Men meget går galt.


    ÆRLIGE COMING-OF-AGE-TAKTER

    En gruppe store børn og teenagere fra et besværet område i den franske by Boulogne-sur-Mer ved den engelske kanal castes i filmens anslag som amatører til en spillefilm om den første forelskelse og ungdommens øvrige forviklinger. Optagelserne skal foregå hen over sommeren, og instruktøren Gabriel er meget ihærdig med at få de helt rette stemninger i kassen. Men meget går galt, og det bliver svært for de unge at skelne virkelighed fra fiktion.

     

    Friskt blik på socialrealisme

    Med et friskt blik på både socialrealisme og ungdomsdrama fanger instruktørduoen Lise Akoka og Romane Gueret meget af det helt rigtige på en både overbevisende og medrivende facon. De unge amatører spiller måsen ud af bukserne i temmelig krævende roller, hvor helt store følelser er i spil, ofte hele spektret.

     

    Mere i kurven, end den kan bære

    Men der er også lagt mere i kurven, end den kan bære. De fine metafilmiske sekvenser er bedst, men filmen vil også — ambitiøst — forsøge at få os til at lære de unge mennesker bedre at kende uden for optagelserne. Og det bliver for rodet, abrupt og falder lidt for tilfældigt. 

     

    Dejligt ærlig

    Generelt en dejligt ærlig film med masser på hjerte, i vid udstrækning fritaget for underlægningsmusik og med meget virkningsfulde nærbilleder af unge ansigter i hele følelsesregistret.



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2022, Frankrig, Drama, Børn på film, Teenagere, Coming of Age, 99 min.

    Dansk titel: The Worst Ones
    Instr: Lise Akoka, Romane Gueret Prod: Marine Alaric, Frédéric Jouve Manus: Lise Akoka, Romane Gueret, Elénore Gurrey Foto: Eric Dumont Klip: Albertine Lastera
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation
    Priser
    • CAN - Un certain regard
    • CAN-N - Golden Camera-nominering