Mijn beste vriendin Anne Frank (2021)

    To teenagepiger må kæmpe hårdt – og i sidste ende forgæves – for at holde venskabet kørende, samtidig med at nazisterne er godt i gang med at indfange alle hollandske jøder.


    POLERET GRUSOMHED

    Glansbillede-blankpoleret, men også glimtvis rørende fortælling om den hollandske teenager Anne Frank og hendes veninde Hannah. De to piger må kæmpe hårdt – og i sidste ende forgæves – for at holde venskabet kørende, samtidig med at nazisterne er godt i gang med at indfange alle hollandske jøder.

     

    Tidløst frygteligt

    George Stevens var den første, der filmatiserede Anne Franks skæbne med The Diary of Anne Frank (1959), og siden har historien været sat i filmiske svingninger et utal af gange. Her får vi således endnu et take på den tidløst frygtelige historie om den kranke teenageskæbne.

     

    Teknisk flot og bekostet

    Det er teknisk flot og bekostet – særligt er det scenografiske arbejde og kostumedesignet overbevisende. Men lige under overfladen lurer alligevel en tendens til at sød- og blødgøre virkelighedens mareridt i et manuskript, der oser af forudsigelighed.

     

    Under(!)drivelser

    Her "hjælper" en meget strømlinet underlægningsmusik tilskueren på rette vej, skulle denne være i tvivl om alvoren eller for den sags skyld de mere lykkelige stunder – før kz-lejropholdet. Annes ophold i lejren er ikke gennem-troværdigt. Ganske vist er noget af trøstesløsheden til stede, men her er også mange under(!)-drivelser, der sørger for at gøre mødet med kz-livet slugbart for et bredere (Netflix)-publikum.



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2021, Holland, Drama, Krigsdrama, Historie, Biografi, Coming of Age, Teenagere, 103 min.

    Dansk titel: My Best Friend Anne Frank
    Instr: Ben Sombogaart Prod: Hans de Weers, Paul Ruven Manus: Marian Batavier, Paul Ruven Baseret på: bog af Alison Leslie Gold
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation