Legend of Tarzan, The
Legend of Tarzan, The
Dansk titel: Legenden om Tarzan

Karakter: Karakter: 2Karakter: 2Karakter: 2Karakter: 2Karakter: 2Karakter: 2Karakter: 2

År 2016
Lyd SS
Tid 110 min.
Genre Eventyr
Land USA
Instruktør David Yates
Manuskript Adam Cozad, Craig Brewer
Producer David Barron, Tony Ludwig, Alan Riche, Jerry Weintraub
Baseret på historier af Edgar Rice Burroughs
Foto Henry Braham
Klip Mark Day
Musik Rupert Gregson-Williams


Medvirkende
Alexander Skarsgård (John Clayton / Tarzan)
Christoph Waltz (Leon Rom)
Samuel L. Jackson (George Washington Williams)
Margot Robbie (Jane Clayton)
Casper Crump (Major Kerckhover)
Djimon Hounsou (Chief Mbonga)
Simon Russell Beale (Mr. Frum)
Jim Broadbent (Prime Minister)
Ben Chaplin (Captain Moulle)Tarzan, junglens og dyrenes konge, må spænde mavemusklerne ekstra hårdt, da en diamantjæger er på spil.


ARM I ARM I JUNGLEN
Blockbuster-instruktøren David Yates kvæler hér Tarzan-legenden i et gennemgribende computeranimeret hysteri, der aldrig finder fodfæste men glider af på overfladen.

Trænede mavemuskler
Alexander Skarsgård har trænet mavemusklerne ekstra hårdt, så han som Tarzan kan svinge sig i lianerne gennem junglen uden at få fibersprængninger. Det får han hårdt brug for, da den åleglatte spekulant Leon Rom (Christoph Waltz) er på diamantjagt.

Afrikansk atmosfære
Så længe filmen holder sig inden for den reelle fortælletekniks rammer, er den både flot og elegant: Henry Brahams fotografering indkapsler en afrikansk atmosfære omgærdet af mystik.

Arm i arm gennem junglen
Men "The Legend of Tarzan" kommer i dén grad til kort, når den bevæger sig ud ad de computergenererede grene (bogstavelig talt). Herfra slynger utroværdige lianer og gorillaer sig arm i arm med Tarzan gennem en ligeså computeranimeret jungle - og det er ikke kønt, uanset hvor langt teknologien er kommet.

Sidder i saksen
Den betændte Leon Rom er i Christoph Waltz’ varemærke-slibrige spil en af de mest underholdende karakterer i filmen, og der er scener af pæn intensitet om bord på hjuldamperen, hvor Tarzans kærlighed Jane (Margot Robbie) sidder i saksen.

Udtalte slagsider
Her puster danske Casper Crump sig også op i en lille birolle som major Kerckhover. Ellers er storfilmen i dén grad pustet op omkring Skarsgårds fysik, og det hjælper ikke meget på de udtalte slagsider i filmen, at Samuel L. Jackson charmer som George Washington Williams.

Udpræget overstyret lydbillede
En af de helt store belastninger ved at se filmen er dens udpræget overstyrede lyd- og musikbillede. Fra ende til anden tæppebombes tilskueren med (intetsigende) filmmusik og et lyddesign ude af proportioner.

Tarzan-glad far
Alexander Skarsgård syntes, det var særligt fornøjeligt at portrættere Tarzan-legenden, fordi han voksede op med en Tarzan-glad far.


Anmeldt af Tobias Lynge Herler


© 1992-2016 Philm.dk