4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Land - Sverige
 
6A (2016)På et krisemøde mellem lærer, elever og forældre skal man forsøge at finde ud af, hvad der er op og ned i en sag, hvor tre 6. klasses-piger angivelig er involveret.
Apan (2009)En mand vågner op med blod på hænderne og må konfrontere sig selv med en tilværelse, der er vendt fuldstændig på hovedet.
Apflickorna (2011)En 15-årig pige med høje ambitioner oplever en forunderlig seksuel tiltrækning til den jævnaldrende Cassandra.
Bamse (1968)Da faderen dør i en trafikulykke, sætter sønnen sig for at opsøge faderens hemmelige elskerinde - og forelsker sig selv i hende.
Beck - Annonsmannen (tv) (2002)Svenske politifolk bliver sat på dødbringende opgaver, da en morder finder sine ofre via en avisannonce.
Beck - Hämndens pris (tv) (2001)En politimorder jages vildt gennem det svenske landskab, og betjent Gunvald Larsson er helt oppe i det røde felt.
Beck - Lockpojken (tv) (1997)Betjent Beck og hans kolleger må se på børneporno for at opstøve en morder.
Beck - Monstret (tv) (1998)Kriminalbetjentene i Stockholm får en ubehagelig opklaringssag, efter at de har detoneret en formodet kuffertbombe, der viste sig at indeholde et spædbarn.
Beck - Pensjonat Pärlan (tv) (1998)Russiske bagmænd smugler farlige sprængstofsemner til Sverige. Samtidig kører Gunvald Larsson en pige ihjel.
Beck - Pojken i glaskulan (tv) (2002)En autistisk dreng bliver fundet med sin dræbte mors blod på kroppen, og kriminalbetjent Beck kan indlede sin efterforskning.
Beck - Sista vittnet (tv) (2002)Et svensk politimakkerpar er oppe imod koldblodige lettiske bagmænd, der ætser ansigterne væk på deres kvindelige ofre.
Beck - spår i mörker (tv) (1997)Bestialske mord i Stockholms tunnelbane sætter Beck og co. på stressende overarbejde.
Beck: Enslingen (tv) (2002)En fredelig eneboer på en svensk skærgårdsø findes myrdet. Beck og hans kolleger må i snak med asiatiske prostituerede.
Beck: Okänd avsändare (tv) (2002)En ihærdig journalist graver i en historie om store millionbeløb, og det gør ham til skydeskive. En svær sag for Beck.
Bekännelsen (tvs) (2001)Et estisk turistpar lægger vejen forbi det nordlige Sverige. Det bliver skæbnesvangert for to lokale mænd.
Bror min (2001)To teenagerbrødre venter i bilen, mens deres skilte forældre skændes ved havelågen, og stemningen smitter inde i bilen.
Bröderna Lejonhjärta (1977)9-årige Karl er døende af tuberkulose, men hans bror lover, at de ses på den anden side - i Nangijala.
capitano, Il (1991)Et omstrejfende kærestepar, hvor han er utilpasset kriminel, begår en stor forbrydelse i det nordlige Sverige.
Dansen (1994)Gennem mange kulturer fra nord til syd med dansen som fælles tema.
Den man älskar (2007)En ung kvinde er netop ved at finde sig selv igen i et nyt parforhold efter at have været mishandlet af sin eks. Men så kommer han ud fra fængslet..
Detaljer (2003)Parforhold og utroskab i en sælsom dans med døden.
Djävulens öga (1960)Satan udfordrer Don Juan ved at sende ham til Jorden for at tage en ung kvindes uskyld.
Dom över död man (2012)En svensk chefredaktør kritiserer Hitler og naziregimet i sin avis, efterhånden til fare for Sveriges neutralitet i krigen.
Dubbel-8 (2000)Besat af tanken om at se landsbyens nye skønhed nøgen, foregiver to teenagere at skulle lave en film, hvor skønheden kan få hovedrollen.
Dödsklockan (tv) (1999)En gruppe ivrige elgjægere kommer i vanskeligheder efter i fuldskab at have kørt en gammel dame ihjel.
enfaldige mördaren, Den (1982)Efter at have været blevet behandlet elendigt af sin husherre i årevis, slår den enfoldige Sven en dag igen.
Falsk som vatten (1985)En succesrig forlægger forelsker sig i en ung digter. Men da hun flytter ind i hans mors aflagte taglejlighed, begynder hun at blive paranoid.
Fanny och Alexander (1982)To børn fra et rigt hjem oplever deres livs mareridt, da deres far dør. Nu kommer de i pleje hos en tyrannisk biskop.
Farväl Falkenberg (2006)I den lille svenske kystby Falkenberg forsøger en gruppe unge venner at gøre op med livet - fortiden og fremtiden i og udenfor deres fødeby.
Fasadklättraren (tvs) (1993)En naiv mand havner i fængslet, hvor han læres at klatre op og ned af lodrette mure af en gammel ekspert.
fiende att dö för, Ett (2012)I 1939 er et hold forskere på mission for nazisterne ved Svalbard. Målet er at styrke en teori, men krigen kommer i vejen.
film om när man badar, En (2008)På en lille badeanstalt på Söder i Stockholm kommer en gruppe ældre mænd fast hver fredag og nyder vandet og hinandens samvær.
Flickan (2009)En 9-årig pige er for lille til at komme med familien til Afrika og skal passes hjemme af sin tante, der dog svigter pigen til fordel for druk og hor.
Flickan som lekte med elden (2009)En hårdt prøvet ung kvinde kæmper på egen hånd for overlevelse blandt skruppelløse mænd, da hun bliver midtpunkt i en sag om sin egen fortid.
Freud flyttar hemifrån (1991)En flyvsk jødisk familie i Sverige mødes til en fødselsdag, men en tragedie lurer i horisonten.
Frihetens skugga (tvs) (1994)En ung mand på fri fod efter en tur i brummen jages uretfærdigt gennem norden for et mord.
Fucking Åmål (1998)Midt i al kedsomheden udvikler to piger et venskab, der lyser op i det triste og ensfarvede.
Fyra veckor i juni (2005)En ung kvinde med en kantet fortid flytter ind i en trist lejlighed, der er præget af et større renoveringsprojekt. Men stedet giver hende positive erfaringer.
Glädjekällan (1993)Med sin afdøde kones aske i en urne rejser en ældre herre og hans søn af sted mod sommerhuset.
goda viljan, Den (tvs) (1991)En fattig præstestuderende møder en pige med rige forældre, og et stormfuldt forhold former sig.
Hamilton: I nationens intresse (2012)En specialuddannet svensk statsspion er udstationeret i Mellemøsten, og hans forsøg på at forme et almindeligt liv hjemme i Sverige slår fejl.
Hamsun (1996)En kendt norsk forfatters liv og virke under anden verdenskrig.
Happy End (2011)En lille flok svenske skæbner væves ind i hinanden. Det handler om tiltrækning, vold og misforstået hensynstagen.
Harrys döttrar (2005)To stockholmersøstre venter barn samtidig, men da den ene søster må føde et dødt foster begynder et større jalousidrama.
Himlen är oskyldigt blå (2010)En teenagerdreng får et sommerjob på en skærgårdsø, men hans arbejdsgiver har langt fra rent mel i posen.
Himlens hjärta (2008)To midaldrende par mødes af og til til intime middage, hvor der bliver snakket frit. Men da snakken falder på utroskab, bliver det begyndelsen på en farlig rejse.
Hotell (2013)En fødselsdeprimeret kvinde tager med sit terapihold på tilfældige hoteller i en alternativ selvhelbredelsesproces.
Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann (2013)På sin 100-års fødselsdag kravler en mand ud ad vinduet på plejehjemmet og befinder sig snart midt i et højdramatisk landevejseventyr.
Hypnotisören (2012)En politimand indleder et samarbejde med en omdiskuteret hypnotisør i forsøget på at komme frem til sandheden i en mordgåde.
Hälsoresan - En smal film av stor vikt (1999)En overvægtig svensk gut og hans makker tager på et kurophold, de aldrig vil glemme.
Höstsonaten (1978)En meget berømt koncertpianistinde vender efter mange år tilbage til sin datter, der bor i en øde beliggende præstegård. Gensynet bliver en tung affære.
Ingenjör Andrées luftfärd (1982)Tre mænd drager i 1897 mod Nordpolen i luftballon, men ekspeditionen tager hurtigt en uheldig drejning.
Jag är din krigare (1997)En teenagerdreng er træt af samfundet og forskanser sig alene i naturen - i kamp mod naturens fjender.
Jalla! Jalla! (2000)En ung svensker har problemer med potensen, mens hans indvandreren kæmper for at undgå at blive tvangsgiftet.
Jerusalem (1996)Den svenske landsbyidyl brydes, da en prædikant entrer området og sætter et trosskred i gang.
Jungfrukällan (1959)En ung middelalderjomfru sendes til kirken med lys. Men hun bliver stoppet af tre røvere, der senere tilbyder pigens mor at købe sin egen datters kjole.
Jägarna (1996)Da en storbybetjent flytter på landet hos sin bror, erfarer han efterhånden, at broderen tager del i omfattende krybskytteri.
Jägarna 2 (2011)En Stockholm-betjent sendes til Norrland for at efterforske mordet på en kvinde. Mistanken falder hurtigt på en lokal betjent, men beviserne mangler
Järngänget (2000)En gruppe unge mænd på drukkanotur kommer i vanskeligheder, da en pige findes myrdet. Hvem kan huske, hvad der skete?
Kan du vissla Johanna (1994)To drenge på jagt efter en passende morfar. Ved hjælp af besøg på plejehjem finder de snart en sådan.
Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö (2005)To store drenge oplever deres livs sommer sammen ved en svensk skovsø, og som voksen ser den ene af dem tilbage på sine oplevelser.
Kyrkogårdsön (2004)En gruppe teenagere på en skærgårdsø havner i en farlig situation, da de opdager noget mystisk.
Kärlekens krigare (2009)To unge lesbiske kvinder elsker hinanden over alt på jorden, men da livet går skævt, må de også gå hånd i hånd i døden.
kärlekshistoria, En (1970)Et ungt forelsket par forsøger at udforske kærligheden mellem frustrerede, kriseramte voksne.
Leif (1987)En direktør for en 'Krudt och kanon'-fabrik kommer i vanskeligheder, da det afsløres, at firmaet handler ulovligt med våben.
Lilja 4-Ever (2002)I et trøstesløst eks-sovjetisk boligblokkvarter forsøger en ensom og misbrugt pige og hendes unge ven at klare sig gennem livet. Måske lurer lykken i Sverige?
Linas kvällsbok (2007)En 15-årig svensk pige er frygtelig frustreret over, at hun endnu er jomfru. Men så møder hun en charmerende dreng fra 7. klasse.
Livvakterne (2001)Svenske specialtrænede betjente havner i psykisk og fysisk stress, da en baltisk forbrydergruppe slår til.
Lucky Blue (2007)To teenagerdrenge finder sammen på sommercamping og tumler med, at der vist er mere end venskab imellem dem.
Luftslottet som sprängdes (2009)En omfattende konspiration mod en ung svensk kvinde trevles op - i sidste øjeblik - og efter en lang, sej kamp.
Lust och fägring stor (1995)En 14-årig skoledreng forelsker sig i sin lærerinde, og hun tiltrækkes også af drengens spirende seksualitet.
Lördagen 5.10 (1969)En ung svensker fortæller om sin helt almindelige hverdag med kæresten og moderen.
Låt den rätte komma in (2008)En 12-årig dreng møder en jævnaldrende pige, der er usædvanligt spændende. Det viser sig, at hun bestemt ikke er nogen almindelig pige.
Magnetisørens femte vinter (1999)En mand påstår at kunne helbrede en blind pige med healing, og det sætter ham i store vanskeligheder.
Mamma vet bäst (2016)En teenagedreng sidder i bilen med sin mor og har netop sagt farvel til sin kæreste. Nu begynder moderen at komme med et hav af bedrevidende kommentarer.
Mammoth (2009)Skæbner på kryds og tværs af kontinenter væves sammen, efterhånden som hele herligheden går op i en højere enhed.
Man tänker sitt (2009)En ikke helt normal svensk parcelbefolkning opleves og reflekteres gennem en ikke helt normal 11-årig dreng.
Mannen på taket (1976)Kriminalkommissær Martin Beck og hans assistenter kommer på karrierens uhyggeligste opgave, da en tidligere kollega findes slagtet på et hospital.
Maria Larssons eviga ögonblick (2008)I tiden omkring første verdenskrig forsøger en fattig familie at klare sig til dagen og vejen i det sydlige Sverige. Kvinden i hjemmet opdager ved et tilfælde, at hun har fotografisk talent.
Mig äger ingen (2013)En hårdtarbejdende og alkoholiseret far bevarer i store træk den fulde omsorg for sin datter, selv da konen finder en anden mand.
Miss Kicki (2009)En alkoholiseret kvinde, der har mistet følingen med kærligheden, tager sin søn med til Taiwan. Her prøver de at finde hinanden i et fremmet kaos.
Mitt liv som hund (1985)Drengen Ingemar lever en fortumlet tilværelse men får lidt styrke, da han bor hos sin morbror over sommeren.
Monica Z (2013)En svensk sangfugl gør lynkarriere, da hun begynder at synge jazz på svensk. Men berømmelsen stiger hende snart til hovedet.
Män som hatar kvinnor (2009)En berømt svensk journalist bliver kontaktet af en rigmand, der indædt ønsker at få opklaret sin nieces mystiske forsvinden.
Nybyggarna (1972)Svenske nybyggere i Nordamerika forsøger at skabe sig en tilværelse og kæmper bl.a. mod hjemveen.
ofrivilliga, De (2008)En række svenske skæbners hverdagsproblemer portrætteres i fem forskellige historier.
Ole dole doff (1968)En folkeskolelærer fanges i sine egne forestillinger om moderne undervisnings- og opdragelsesmetoder på en skole i Malmö.
Om gud vill (2006)Unge Juan venter på, at hans kone skal komme hjem til ham i Stockholm. Imens forelsker han sig i en finsk pige.
Ondskan (2003)En hårdt prøvet dreng ankommer til en kostskole, hvor de ældre elever styrer alle begivenheder og benytter sig af vold i stor stil.
Oxen (1991)I fattigdommens Sverige sidst i 1800-tallet slår en mand en god vens okse ihjel og skjuler kødet. Men det kommer til at koste ham meget dyrt.
Palme (2012)Portræt af Sveriges elskede og hadede socialdemokratiske statsminister gennem mange år.
Pensionat Oskar (1995)Midtvejskrisen stiger en svensk familiefar til hovedet, og da han trænger til at gøre oprør mod idyllen skejer han uventet ud.
Persona (1966)En ung sygeplejerske påtager sig at passe en skuespillerinde, der ikke har sagt et ord i årevis, på en øde landejendom.
Pippi Långstrump på de sju haven (1970)Pippi Langstrømpe og vennerne Annika og Tommy drager ud i verden for at hjælpe Pippis tilfangetagne far.
Populärmusik från Vittula (2004)To drenges oplevelser i ingenmandsland i Lapland på grænsen mellem Sverige og Finland og i grænselandet mellem barn og voksen.
Porträtt av Åsa (tv) (1965)Portræt af en lille svensk piges hverdag, oplevet i børnehøjde.
Raskens (tvs) (1976)Livet i Sidst i 1800-tallets Småland for soldaten Rask og hans snart omfattende familie i et primitivt soldatertorp.
Ronja Rövardotter (1984)Ronja Røverdatter gør oprør mod sin far og stikker af med fjendens søn.
Rånarna (2003)En ung uskyldig kvindelig betjent havner i en ubehagelig sag, der også berører hende personligt.
Sanning eller konsekvens (1997)Klassens tykke pige er oplagt mobbeobjekt, men måske er en pige villig til at ofre sig.
Saraband (tv) (2003)Efter mange års adskillelse besøger Marianne sin eksmand Johan i hans sommerhus. Johans søn og barnebarn bor i nærheden. Det bliver en intens omgang.
Scen nr: 6882 ur mitt liv (2005)En vovehals vil udføre et farligt spring fra en høj bro, men en lokal fortæller, at en mand tidlere er død ved dette udsping.
Sebbe (2010)En 15-årig dreng er mobbeoffer i skolen og bor alene sammen med sin uligevægtige mor i en ussel lejlighed, hvor der knap nok er penge til strøm.
Sista konraktet (1998)Hele historien før, under og efter mordet på den svenske statsminister Olof Palme.
Sju svarta be-hå (1954)En dansker i Sverige bliver løsladt fra fængslet og går på jagt efter en diamant, som han har ladet sig fortælle er gemt i en sort BH.
sjunde inseglet, Det (1957)En middelalderridder fordriver tiden med at spille skak med døden undervejs på sin færd gennem land og skov.
Skammen (1968)På en fredelig svensk ø må et ægtepar pludselig bukke under for en borgerkrig.
Skånska mord - Bessingemordet (tv) (1986)En skrap gårdkone uden kærlighed i livet bliver forelsket i en ung mand, og de planlægger sammen at myrde hendes mand.
Skånska mord - Hurvamorden (tv) (1986)En tilsyneladende fredelig vikarierende politibetjent viser sig at gemme på grufulde hemmeligheder bag den hyggelige facade.
Skånska mord - Veberödsmannen (tv) (1986)En udspekuleret og samvittighedsløs skåning skyr ingen midler i sin søgen efter nemme forsikringspenge.
Skånska mord - Yngsjömordet (tv) (1986)Efter faderens død indleder mor og søn et intimt forhold, og intet kan holde dem fra hinanden, selvom de godt ved, at det er forkert.
Skånska mord: Esarparen (tv) (1986)En skånsk livsnyder har længe ønsket sin fede kone død, så da hun drukner i åen mistænkes han for drab og havner i fængsel.
Smultronstället (1957)En pensioneret læge på vej til udmærkelse i Lund genoplever sit livs op- og nedture i takt med det smukke landskab
Snabba cash (2010)Ved siden af studierne er en ung mand dybt begravet i den svenske narkokriminalitet, og det kan næsten kun ende galt.
Sommaren med Monika (1953)Et ungt stockholmerpar giver fanden i hverdagen og sejler ud i skærgården. Men snart bliver forholdet sat på prøver.
Sommarnattens leende (1955)En skørtejagende advokat lever i et platonisk forhold med en ungmø. Pludselig dukker hans tidligere elskerinde op, og nu begynder misundelsen at blomstre.
Spring för livet (1997)En udenlandsk kvinde, der netop har barslet, forfølges af politiet. Hun skal smides ud af landet, men nogle svenskere træder hjælpende til.
Stortjuvens pojke (1992)En pige i 1700-tallets fattigdom klæder sig ud som dreng i håbet om at blive ønsket.
Svart lucia (1993)En gymnasiepige skriver erotiske stile til sin lærer, men får svært ved at skille sine drømme fra virkelighed.
Sven Klangs kvintett (1976)Et lille entusiastisk skånsk jazzensemble med lokal succes kæmper med interne magtkampe og intriger.
Svinalängorna (2010)En ung kvinde gennemlever sit livs værste traumer, da hun pludselig bliver ringet op af sin døende mor.
Så som i himmelen (2004)En verdensberømt dirigent går ned med stress, køber et hus på sin barndomsegn og genfinder det skønne i tilværelsen.
Så vit som en snö (2001)En oprørsk ung kvinde vil lære sig at flyve, uanset hvad far siger.
Sånger från andra våningen (2000)Desperate svenskere med sociale handicap forsøger at klare sig igennem en stresset og dyster hverdag.
Såsom i en spegel (1961)På en isoleret svensk ø forsøger en kvinde at komme sig over en indlæggelse på et psykiatrisk hospital. Med sig har hun sin mand, bror og far.
Tillsammans (2000)En flok entusiaster lever og ånder for livet i kollektivet, hvor fri sex og åbne sjæle giver glade 70'er-miner.
Trolösa (2000)En midaldrende kvinde betror en ældre herre sit livs utroskab og ser tilbage på den svære tid med to mænd.
Tsatsiki, morsan och polisen (1999)En svensk dreng med græske aner bliver kastet rundt i manegen af sin mor og hendes skiftende kærester.
Turist (2014)Et ungt par er på skiferie i Frankrig med deres to børn, men ferien udvikler sig snart til et potentielt skilsmissedrama.
Tystnaden (1963)To søstre, den ene med en søn, den anden alvorligt syg, gennemlever kriser på et hotel i et ubestemt fremmed land.
Under solen (1998)En svensk bonde søger efter års ensomhed en kvinde til husligt selskab. At deres forhold bliver så varmt er til stor irritation for bondens unge ven af en kvindebedårer.
Undergångens arkitektur (1989)Nazismens anatomi skildres uden omsvøb.
Utvandrarna (1971)Fattige svenske bønder drages af det store potentiale i vest og tager på en farlig rejse med sejlskib til Nordamerika.
Varg (2008)En vildmarksenspænder og hans nevø kommer slemt i knibe, da nevøen i raseri over tab af rener, kløver en ulv i kraniet.
Viskningar och rop (1972)To søstre våger ved deres søster Agnes' dødsleje sammen med en tjenestepige. Under Agnes' seje dødskamp fortælles søstrenes livshistorie.
vita folket, Det (2015)Kvinden Alex ankommer til en mørk undergrundverden, hvor hun totalmonitoreres. Hvorfor hun er der, og hvad der skal ske med hende, er uvist.
Vägen ut (1999)En ivrig teaterskuespiller sætter alt ind på at få en gruppe fængslede mænd på de skrå brædder.
Wallander: Byfånen (tv) (2008)En landsbytosse træder ind i en bank med en bombe om halsen. Men missionen er tydeligvis iscenesat af en anden.
Wallander: Innan frosten (2005)En garvet kriminalbetjent forsøger at finde melodien i forholdet til sin nyslåede politidatter, mens en serie mord hærger det skånske landskab.
Zozo (2005)En dreng midt i Libanons borgerkrig skal snart med familien til bedsteforældrene i Sverige, men krigen udsætter og ødelægger.
Ögat (1998)En nyforelsket kvinde tror, at hendes jaloux mand har begået selvmord, men i virkeligheden vil han bare være sikker på, at hun kun elsker ham.