Midt i en jazztid (1969)

    En ung mand prøver to typer kvinder af og finder sig usikker hos begge.


    HVAD SKAL MAN VÆLGE?

    Den unge Peter Hasvig havner i et dilemma, da han efter at have mødt og forelsket sig i den stilfærdige Ellen fra et jævnt miljø støder på den rige og energiske Vera og drages af hende. På en tur til Sverige opdager Peter pludselig, at hans skift måske ikke var så heldigt, men hvor står han så?

    Flot tidsbillede

    "Midt i en jazztid" viser et flot tidsbillede, der er et væsentligt aktiv for filmoplevelsen. Henning Kristiansens sort/hvide fotografering bidrager i høj grad hertil.

    Naturligt skuespil
    Skuespillet er pænt og naturligt, men historien er kun appellerende til en vis grænse. Knud Sønderbys selvbiografiske roman, der er forlæg til filmen, rummer en tidløs karakteristik af forelskelsens omklamring og indviklinger.

    Moralprædiken
    Filmens største problem er, at den har en tendens til at ville slå pointer og moraler fast med syvtommersøm. Tilskueren må aldrig være i tvivl om hensigten med scenerne - instruktøren står og "prædiker moral" fra sit dirigentpodie. Det har man ikke hverken brug eller behov for. Bent Fabricius-Bjerre opnår gode virkninger med sin jazzede musik, der flettes sammen med nogle af datidens superhits.



    Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024