4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Originaltitler - R


R (2009)En ung mand mærker på hårdeste vis fængselslivets hverdag på egen krop og sjæl, da han ankommer som ny til Horsens Statsfængsel.
Rabbit Hole (2010)Et ægtepar gennemlever den svære tid efter at have mistet deres søn i en ulykke. De erfarer langsomt, at de kun kan komme videre ved at erkende sandheden.
Rabbit-Proof Fence (2002)Tre aboriginal-piger flygter fra den lejr, hvor børn ellers samledes i 30'erne for at blive bedre og mere "hvide" mennesker.
racconti di Canterbury, I (1972)En række erotiske begivenheder i middelalderen flettes ind i hinanden.
Rachel Getting Married (2008)En ung kvinde på afvænning deltager i sin søsters bryllup, og intrigerne springer.
Radio Days (1987)Radioens unge dage kædet sammen af en række happenings.
rafle, La (2010)I Paris 1942 bliver 13.000 jøder gidsler som led i statslige forhandlinger med nazisterne.
Raging Bull (1980)Bokseren Jay La Motta er svær at omgås både i og udenfor ringen, og det må konen og lillebroderen bøde for.
Ragtime (1981)I det tidlige 1900-tal kommer en sort herre i klemme, da han står fast på, at han skal have en undskyldning.
Raiders of the Lost Ark (1981)Eventyreren Indiana Jones på jagt efter den forsvundne ark.
Rails & Ties (2007)En lokomotivfører med en kræftsyg kone hjemme i huset påkører en selvmorderske. Hendes søn bliver nu en vigtig brik i parrets sidste tid sammen.
Railway Man, The (2013)En posttraumatiseret britisk mand får chancen for hævn, da han erfarer at den japanske mand, der torturerede ham under 2. Verdenskrig, er i live.
Rain Man (1988)Efter faderens død erfarer en ung mand, at han ikke bliver alene om arven. Han viser sig at have en autistisk bror, som han nu får på slæb.
Raise the Titanic (1980)På jagt efter en stor skat planlægger en gruppe videnskabsmænd at hæve Titanic fra knap 4 kilometers dybde.
Raising Arizona (1987)En forbryder og hans ufrugtbare kvinde stjæler en baby fra en rig mand, men det må man jo selvsagt ikke.
Raising Cain (1992)En enkelt mands sygelige eksperimenter med personlighedsspaltning hos børn viser sig at have bund i hans egen traumatiske barndom.
Rambling Rose (1991)I 1935 havner en lidt afsporet tjenestepige hos en kærlig familie, der viser sig at have forståelse for hendes sexhungrende tendenser.
Rambo (2008)En tidligere elitesoldat overtales til at føre et hold nødhjælpsarbejdere ind i det borgerkrigshærgede Burma - og det bliver en blodig affære.
Rambo III (1988)En Vietnam-veteran må agere enmandshær i Afghanistan, da hans overordnede bliver kidnappet og tortureret af grumme bagmænd.
Rambo: First Blood Part 2 (1985)Vietnam-veteranen John Rambo bliver løsladt fra fængslet mod at tage tilbage til Vietnam for at opstøve amerikanske krigsfanger.
Rampart (2011)En betjent under anklage for magtmisbrug kæmper for at styre sit eget temperament og holde sammen på sit lasede familieliv.
Random Hearts (1999)Efter et flystyrt går det op for en politibetjent, at hans kone var med ombord. Men sorgen afløses hurtigt af en trang til at afdække, hvorfor hun løj om sin rejse.
Ransom (1996)Et rigt ægtepar får deres søn kidnappet, og faderen tager utraditionelle metoder i brug i kampen for at få sønnen tilbage.
Ransom (1975)En flykapring giver overarbejde til en norsk ekspert, der er oppe imod tiden og professionelle forbrydere.
Rapa nui (1994)I 1680 kæmper indbyggerne på en lille sydhavsø for at tækkes deres krævende leder. På et tiodspunkt bliver det for meget.
Rapportpigen (1974)En liderlig mand forfølger en pige, der har fået taget fotos til pornobladet "Rapport".
Raskens (tvs) (1976)Livet i Sidst i 1800-tallets Småland for soldaten Rask og hans snart omfattende familie i et primitivt soldatertorp.
Raw Deal (1986)En agent får alle tiders chance for at optrevle en kriminel organisation i Chicago, da han får job som håndlanger.
Ray (2004)Den legendariske blinde jazzmusiker Ray Charles levede et liv på kanten af det fornuftige, og det gav ham mange problemer.
Reader, The (2008)En 15-årig superlæser og en betydeligt ældre analfabetisk kvinde, der skal vise sig at være nazipige, indleder et hedt forhold baseret på højtlæsning og sex.
Reasonable Doubt (2014)En succesfuld advokat havner i en alvorlig knibe, da han i beruset tilstand kører en mand ned. Men måske er han ikke særligt skyldig.
Rebel Without a Cause (1955)En pæn ung amerikansk dreng kommer i skidt selskab og tvinges til at gøre ting, han normalt aldrig ville nedlade sig til.
Recoil (2011)Et hævntørstigt muskelbundt tager affære blandt tyrenakkede motorcykelbanditter i en flække langt ude på landet.
Reconstruction (2003)En ung mand sættes på en hård prøve, da han opdager at alle hans nære benægter nogensinde at have set ham før.
Recruit, The (2003)En velbygget ung fyr bliver kapret til uddannelsen som CIA-agent, og det bliver en voldsom oplevelse.
Red (2010)En tidligere CIA-agent jages af en lejemorder og må samle sit gamle hold for at redde sig selv og sin nye kæreste.
Red (2008)En ældre mand må tage sagen i egen hånd for at finde retfærdigheden, efter at en ung mand har skudt hans hund, bare fordi han synes, det er spændende.
Red Corner (1997)I et hjørne af Kina bliver en ganske uskyldig amerikaner beskyldt for at have begået et mord på en kinesisk fotomodel.
Red Dawn (1984)Tredje Verdenskrig er netop brudt ud og en gruppe amerikanske teenagere med en lidt ældre leder tager kampen op mod fjenden.
Red Dog (2011)En klog hund turnerer det meste af Australien rundt i en søgen efter sin ejer. På sin vej bliver den venner med de fleste på kontinentet.
Red Dragon (2002)Da en seriemorder hærger, forsøger en FBI-agent at leve sig ind i morderens tankegang for at kommen en opklaring nærmere.
Red Heat (1988)Med sine særegne fremgangsmetoder rejser en russisk betjent til Chicago for at tage sagen i egen hånd.
Red Rock West (1992)En ung mand kan ikke modstå tilbuddet om en masse penge, hvis han slår en kvinde ihjel. Men den unge mand mener, han har en skudsikker plan.
Red Sonja (1985)En kvindelig kæmper med ekstraordinære kræfter drager ud for at hævne mordet på sine forældre og får hjælp af den stærke Kalidor.
Reflections in a Golden Eye (1967)En major lever i et fornuftsægteskab med sin kone, mens han hele tiden har et godt øje til en ung mand i militæret.
Regarding Henry (1991)En advokat bliver skudt ned på gaden, vågner op med hukommelsestab og genkalder sig langsomt, at hans tidligere travle tilværelse vist ikke var noget at råbe hurra for.
Regel nr. 1 (2003)Et søskendepar forsøger at finde hinanden og kærligheden, men de to ting er svære at kombinere.
Reivers, The (1969)En 11-årig dreng drager sammen med to tvivlsomme forbilleder ud i verden for at blive mand.
Rejsen på ophavet (2004)En mand fortæller i en halv times dokumentar om sin egen personlige interesse i at kende sit ophav.
Rekrut fra 64, En (1910)En ung officer går frygtløst i kamp for Danmark i 1864. En bondepige forelsker sig i ham og vil gøre alt for sin hjertenskær.
Relic, The (1997)Inficerede svampe fra Sydamerika udvikler sig voldsomt hurtigt til et dødbringende monster.
Remains of the Day, The (1993)Da en yngre husholderske ansættes på en engelsk herregård ændrer den gamle perfektionistiske butler syn på tilværelsen.
Rembrandt (2003)En gruppe amatørforbrydere "kommer til" at stjæle et uerstatteligt Rembrandt-maleri, og det får de svært ved at håndtere.
Remember (2015)En demensramt tidligere Auschwitz-fange sættes på en hævnopgave af en jævnaldrende, da de tilfældigt mødes på et plejehjem.
Remember Me (2010)En håndfuld New York-skæbner med hver sit at slås med søger efter mening med livet.
Rend mig i traditionerne (1979)En ung mand indlægges på psykiatrisk hospital, fordi hans oprør mod omverdenen er at gø af og bide folk.
Rene hjerter (2006)En ung mand indlagt på en psykiatrisk afdeling oplever verden gennem et gammelt dansk filmdrama. En dag vil han finde filmens skuespillerinde.
Rent-A-Kid (tv) (1995)En udlejningsgal bedstefar tilbyder et barnløst par sine børnebørn på lejebasis en uges tid.
Renters rente (tvs) (1996)En træt natlæge drages mod sin vilje ind i en morderisk intrige - med fatale følger.
Repossessed (1990)En eksorcist må rykke ud for anden gang i sit liv, da en kvinde er besat af djævelen.
Reptilicus (1961)Man forstår ikke faren tidligt nok, da man nedfryser en hale fra en ukendt øgle i København. Snart har halen udviklet sig til et ildspyende monster...
Repulsion (1965)En belgisk pige arbejder på en skønhedsklinik i London men plages af voldsomme hallucinationer.
Requiem for a Dream (2000)Fire mennesker tager stoffer for at dæmpe dagligdagens helvede. På hver deres måde.
Rescue Dawn (2006)En amerikansk pilot skydes ned i Laos under Vietnamkrigen og tages til fange. Sammen med en gruppe medfanger planlægger han at flygte.
Rescued by Rover (1905)Et spædbarn bliver stjålet fra en barnevogn af en alkoholiseret sigøjnerkvinde. Heldigvis har hunden Rover fået færten og kan lede faderen til barnet.
Reservoir Dogs (1992)En gruppe professionelle kriminelle hyres til at begå et juveltyveri, men alarmen går, og da politiet ankommer, begynder alt at gå skævt.
Restless (2011)En forældreløs ung mand med en spøgelsesven bliver kærester med en kræftsyg pige i hendes ellevte time.
Results (2015)En fitnesskædeejer og hans assistent får deres sag for, da en stenrig klient melder sig under fanerne og vender op og ned på knæbøjningerne.
Return of the Jedi (1983)I stjernekrigens øje sidder helten indespærret hos en ond "burger". Men det kan hurtigt udvikle sig til et opgør af større kaliber.
Return of the Pink Panther, The (1975)Den uduelige inspektør Clouseau sættes på opklaringsarbejdet i forbindelse med et juveltyveri.
Return to Paradise (1998)To mænd stilles over for et svært valg, da deres sommerven står for en dødsdom i Malaysia, hvis ikke de rejser tilbage og afsoner en fængselsdom.
Return to Sender (2004)I kapløb med tiden forsøger en ung mand at redde den fængslede dødsdømte Charlotte, som han mener er uskyldig.
Revanche (2008)En løsladt kriminel med en prostitueret kæreste planlægger et bankrøveri, der kan få drømmene til at gå i opfyldelse, og hvor intet kan gå galt..
Reversal of Fortune (1990)En mand mistænkes for at være skyldig i sin kones livslange koma.
Revolutionary Road (2008)Et ungt par med drømme ud over konventionernes rammer oplever op- og nedture på krop og sjæl.
Rich Kids (2007)En gruppe unge i Nordsjælland lever et forfærdeligt liv med masser af penge, hor, stoffer, svig og smerte. Det kan kun gå galt.
Richie Rich (1994)Da det går op for verdens rigeste dreng, at han ikke har nogle venner, må han lægge stilen lidt om.
Ricochet (1991)En gal morder bryder ud af fængslet og vil hævne sig på den betjent, der satte ham fast.
Riddick (2013)En ordknap overlever kommer i kamp mod dusørjægere på en fjern planet.
Ridiculous 6, The (2015)En hvid mand forklædt som indianer erfarer, at han har hele fem (bøvede) halvbrødre, og sammen vil de forenes med deres far.
Riding in Cars with Boys (2001)En 15-årig pige skuffer sin familie, da han er gravid med en tilfældig gadedreng. Nu må hun stort set klare sig selv.
rige enke, Den (1962)En rig og bitter enke støder sine to døtre fra sig men kan med lidt held bløde op, så familien atter kan samles og gå hånd i hånd.
Riget (tvs) (1994)På Rigshospitalets i København har en indlagt kvinde fået kontakt med nogle ånder.
Riget II (tvs) (1997)Der sker helt uforklarlige og meget mystiske ting på Rigshospitalet i København.
Right Stuff, The (1983)En gruppe amerikanske mænd trænes hårdt for at blive klar til det store rumeventyr i 60'erne. Imens forsøger konerne at tage mændenes store udflugter roligt.
Right Temptation, The (2000)En kvindelig privatdetektiv havner i en avanceret knibe, da en kvinde beder hende om at skygge sin mand.
Righteous Kill (2008)To aldrende New York-betjente tror, de kender hinanden godt, men en grufuld hemmelighed afsløres og ændrer deres liv og karriere.
rigtigt menneske, Et (2001)Bag muren bor en lille piges "storebror", og da han kommer ud i det virkelige liv, opstår der store problemer.
Ring, The (2002)En videofilm har en dødbringende effekt på sine seere. Efter at have set den selv har Rachel Keller 7 dage til at opklare mystikken.
Rio Grande (1950)På en fjerntliggende militærbataljon møder far og søn hinanden efter 15 års adskillelse, og de kommer i kamp sammen i mere end en forstand.
Ripper Street [1. Season] (tvs) (2012)En seriemorder er løs i Londons gader, og politiet med forskellige hjælpere kommer på overarbejde i det omfattende opklaringsarbejde.
Rising Sun (1993)Japanske mafiafyre i solbriller og læderjakker bliver så småt en pestilens for to utålmodige amerikanske betjente.
Risky Business (1983)En ung mand på tærsklen til at blive voksen holder vilde fester og kører ræs i farmands Porsche, mens de gamle er ude at rejse.
Risttuules (2014)Billeder af massedeportation af uskyldige familier til Sibirien under Anden Verdenskrig med udgangspunkt i en kvindes erindringer.
River Runs Through It, A (1992)I den skønne natur lever familien Maclean, der består af en stædig præstefar, hans kone og to meget forskellige sønner.
River Wild, The (1994)To skumle forbrydere på flugt tager en ferierende familie i kano som gidsler ad farefulde vande.
River, The (1984)En farmerfamilie kæmper ihærdigt imod store vandmængder, der truer deres afgrøder.
rivières poupres 2, Les (2004)To politibetjente kommer i alvorlige vanskeligheder i forsøget på at opklare seriemord blandt munke. Nu gælder det om at holde hovedet koldt.
rivières pourpres, Les (2000)En indædt efterforsker er på jagt efter en bestialsk morder og kommer på sporet med hjælp fra en kejtet kollega.
Road House (1989)En velrennomeret udsmider får nyt job og skaber orden i kaos på en bar med et dårligt omdømme, men ikke uden omkostninger.
Road Rage (tv) (1999)En kvinde kører lidt vildt ind foran en varebil, og det skulle hun aldrig have gjort, for manden i varebilen er psykopat.
Road to Perdition (2002)En far og hans søn må tage flugten fra skruppelløse mordere.
Road Trip (2000)En fyr er tæt ved at dumme sig med en hjemmelavet pornovideo og må sammen med tre venner rejse tværs gennem USA for at nå at redde sin brøler.
Road, The (2009)I en post-apokalyptisk verden trisser en far og hans søn rundt mellem kannibaler og væltende træer i en næsten umulig kamp for at overleve.
Rob Roy (1995)En lovlydig højlandsskotte møder ækel modstand hos overklassen, der gør ham det livet uretfærdigt surt.
robe d´été, Une (1996)To unge fyre er sommerkærester ved havet, men det forhindrer ikke den ene i at elske med en ung kvinde ved stranden.
Robin Hood (2010)Røverhøvdingen Robin Hood og hans mænd tager sagen i egen hånd i kampen mod franskmændene.
Robin Hood (tv) (1991)Robin Hood kommer så grueligt galt af sted, da han konfronteres med områdets overmagt og ikke længere kan herske over den fredelige natur, han altid har elsket.
Robin Hood: Prince of Thieves (1991)Robin Hood og en skare af venner kæmper indædt for retfærdigheden.
Robinson Crusoe (1996)Søfareren Robinson Crusoe strander på en øde ø i Stillehavet og må forsøge at overleve i selskab med hunden Skipper.
RoboCop (2014)Efter en fatal ulykke vågner en politibetjent op i en robotkrop og programmeres til at blive Detroits usårlige kriminalitetsbekæmper.
Robocop (1987)Efter at være blevet skudt i tjeneste transformeres en død betjent til en dræberrobot, der skal kunne holde forbryderne i skak.
Rock, The (1996)En general er blevet vanvittig og kræver ind med 81 tilfangetagne gidsler på Alcatraz-fængslet som trumfkort. En general er blevet vanvittig og kræver ind med 81 tilfangetagne gidsler på Alcatraz-fængslet som trumfkort.
Rocky (1976)En småt begavet mand i Philadelphia får sit livs chance, da en boksestjerne vil bokse imod det ubeskrevne amatørblad.
Rocky Balboa (2006)En tidligere verdensmester i boksning er nu blevet 60 år og kan ikke stå for fristelsen, da han udfordres af den nuværende mester.
Rocky II (1979)En forslået bokser får en ny chance mod verdensmesteren og beviser sit værd med gyldne slag.
Rocky III (1982)Bokseren Rocky bliver udfordret af en aggressiv kollega, der vil smadre ham til plukfisk. Kan Rocky klare mosten?
Rocky IV (1985)Efter at hans sparringspartner er blevet slået ihjel af en russisk bokser, sætter Rocky sig for at hævne sig i ringen.
Rocky V (1990)Bokseren Rocky får at vide af lægerne, at boksningen har givet ham permanente hjerneskader. Da en ung bokser melder sig, bliver Rocky hans promotor.
Rogue (2007)En gruppe turister og deres pram torpederes af en kæmpekrokodille og strander på en lille ø, hvor tidevandet stiger.
rois du monde, Les (2015)En temperamentsfuld eksfange kommer på gaden og sætter alt ind på at genvinde sin gamle kærlighed. Men fornuften har han parkeret i fængslet.
Roma, città aperta (1945)Italienernes sidste dage under besættelsen udvikler sig dramatisk, da en katolsk præst skal være pengebud.
Romance (1999)En ung pige med nymfomaniske tendenser lider under en kæreste, der ikke er interesseret i sex. Hun må på banen selv.
Romance & Cigarettes (2005)Da en familiefar bliver smidt ud af sin kone starter en lang selvrangsagelsesproces, der måske med lidt held i sidste ende kan gøre ham til et bedre menneske.
Romancing the Stone (1984)En amerikansk forfatter bliver reddet af en landsmand og må på ufrivillige eventyr gennem Sydamerika.
Romeo + Juliet (1996)Kærligheden kender ingen grænser mellem Romeo og Julie, men omstændighederne for fri glædesudfoldelse er mildest talt dårlige.
Rommel (tv) (2012)Hitlers krigsstrateg og feltmarskal var folkehelt til det sidste, men i det skjulte stillede Hitler ham et ultimatum, der kostede hans liv.
Romper Stomper (1992)Unge australske nynazister i kamp mod lokale asiater må se sig slået, men hævnlysten er stor.
Ronin (1998)For fuld fart gennem Paris jagter en gruppe velbetalte lejemordere en betydningsfuld kuffert.
Ronja Rövardotter (1984)Ronja Røverdatter gør oprør mod sin far og stikker af med fjendens søn.
Rookie, The (1990)En garvet betjent oplærer meget mod sin vilje en ny grønskolling, men deres makkerskab viser sig at få stor betydning i det daglige arbejde.
Room (2015)En 5-årig dreng kender ikke noget til den virkelige verden. Sammen med sin mor har han nemlig været låst inde i et lille haveskur af en forskruet mand.
Room with a View, A (1985)En ung overklassepige skal giftes med en kedelig mand og spiller kostbar, da hun lokkes af en rigtig charmør.
Rope (1948)To unge mænd slår en kammerat ihjel i ren kedsomhed og inviterer en række af hans nærmeste til cocktails.
roseaux sauvages, Les (1994)Tre unge franskmænd kæmper for at finde en identitet.
Rosemary´s Baby (1968)Der skal gå meget lang tid, før en gravid kvinde fatter mistanke til, at hendes graviditetsforløb er usandsynlig abnormt.
Rosenborg (2007)Den store konge fik bygget et stort hus i Kongens Have. Huset voksede i takt med kongens land- og familievindinger.
Roser og persille (tvs) (1994)Tilværelsen bliver ikke naturligvis lettere, når man finder sit livs kærlighed.
Rosewood (1997)En gruppe negre i en lille by jages og dræbes, efter at en hvid kvinde har bildt sheriffen ind, at hun er blevet voldtaget af en sort mand.
Rounders (1998)Kæreste og karriere må vige for en ung mands voldsomme kortspillelyst.
Roxanne (1987)To vidt forskellige mænd nærer stor kærlighed til byens blondine. Den ene mand har udseendet mod sig, men hans formuleringsevne fejler intet.
Royal Blues (1997)Belinda Hansen vil for hver en pris have fat i kronprinsen, så han kan benåde hendes kæreste, der sidder i fængsel.
Royal Tenenbaums, The (2001)For at blive genforenet med sin familie må en aldrende herre påstå, han er døende. Men sådan en løgn slipper man næppe billigt fra.
Ruby Cairo (1993)En kvinde vikles ind i et mystisk spil i jagten på sandheden i hendes mands forsvinden.
Rued Langgaard (1989)Det særegne musikalske geni, Rued Langgaard, var en forvist og udstødt ener, hvis person forhindrede musikken i at nå det brede publikum.
Rukajärven tie (1999)Fortsættelseskrigen mellem Finland og Rusland tilsat personligt tema.
Rumble Fish (1983)En ung oprørsk voldselsker vil hellere end gerne slippe for at gå i skole.
Run All Night (2015)En alkoholiseret lejemorder har ét døgn til at finde ud af, om han vil redde den søn, han dårligt kender, eller hjælpe sin gamle ven.
Runaway Bride (1999)Når bryllupshøjtideligheden oprinder, stikker en kvinde halen mellem benene og efterlader mand på mand med åben mund og polypper.
Runaway Train (1985)To forbrydere på flugt fra fængslet vælger det forkerte tog. Toget har ingen fører og drøner gennem landskabet med rasende fart.
Rundown, The (2003)En firskåren kok med næverne skruet rigtigt på tager til junglen på en bundet opgave at bringe en mafiabarons søn hjem til storbyen.
Rundskop (2011)En ung bonde med en personlig tragedie i bagagen fristes af en korrupt dyrlæge til at indgå en handel med en berygtet kødgrossist.
Running Man, The (1987)Et bud på fremtidens tv, der har så meget magt over seeren, at det kan koste ham livet.
Rush Hour (1998)To meget forskellige politimænd danner makkerpar i jagten på en gruppe udspekulerede kidnappere.
Rushmore (1998)En 15-årig student er vildt forelsket i sin lærerinde men har svært ved at styre sine pubertetsfølelser.
Russia House, The (1990)En bogforlægger headhuntes af den britiske efterretningstjeneste til at indfange hemmelige oplysninger i det spritny Rusland år 1990.
Russian Woodpecker, The (2015)Bestrålet af Tjernobylkatastrofen i sin barndom vender en mand tilbage til området for at afprøve sine teorier.
Räuber, Der (2010)En maratonløber med hang til bankrøverier genoptager straks efter endt fængselsstraf sin særlige lidenskab og er snart eftersøgt over hele riget.
røde enge, De (1945)Under anden verdenskrig saboterer en gruppe danske frihedskæmpere den tyske værnemagt.
røde heste, De (1968)En nyuddannet landmand med kærestesorger overtager en gård i krise og forelsker sig i gårdens arving.
røde heste, De (1950)Med hjælp fra en flink travhest redder en frisk mand en gård fra at blive overtaget af en dyremishandler.
Rånarna (2003)En ung uskyldig kvindelig betjent havner i en ubehagelig sag, der også berører hende personligt.