4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Originaltitler - E


E.T. - The Extra Terrestrial (1982)En knægt får sig et alternativt kæledyr, da en sær fyr fra rummet dumper ned i hans baghave.
Eagle Eye (2008)Et yderst avanceret nationalt overvågningssystem sætter to unge amerikanere på en hård prøve for retfærdighed og overlevelse.
Eagle Has Landed, The (1976)Nazisterne har en plan om at drage til England og kidnappe Winston Churchill, men det bliver svært at koordinere.
Eagle, The (2011)I det 2. århundredes England begiver to mænd sig ud på en dødsensfarlig rejse i en søgen efter forklaring og retfærdighed.
Earth (2007)Jorden er og bliver "den heldige planet", men kun så længe menneskene forstår at passe på den. Filmen er en visuel rejse mellem polerne.
Earthly Possessions (tv) (1999)En ung bankrøver tager en kvinde som gidsel, og på flugten bliver de to rigtig gode venner.
Earthquake (1974)Los Angeles lægges i ruiner efter et meget kraftigt jordskælv. Nu må amerikanerne stå sammen i den svære tid.
East is East (1999)En usædvanlig engelsk-pakistansk familie har svært ved at holde styr på tilværelsen.
East of Eden (1955)En svært tilgængelig ung mand bliver misforstået fra alle sider.
Eastern Promises (2007)Grumme russiske bagmænd likviderer uden at blinke, men da en blond britisk kvinde kommer ind i deres liv, kan der være en opblødning på vej.
Eastwood Directs: The Untold Story (2013)Filmikonet Clint Eastwood begyndte at instruerer film tilbage i 70'erne. Denne film tager pulsen på ikonet, som hans kolleger og skuespillere oplever ham.
Easy Rider (1969)To hippiers larmende motorcykelfærd gennem amerikanske stater.
Edderkoppen (tvs) (2000)En ihærdig journalist optrevler langsomt men sikkert et spind af magt, korruption og sortbørshandel i efterkrigstidens København.
Eden (2012)En asiatisk teenagerpige kidnappes og udnyttes som sexslave i et organiseret amerikansk netværk, hvorfra flugt synes umulig.
Edén, El (2016)To teenagedrenge klipper låsen på porten til et forladt område og stiger ind i en hemmelighedsfuld verden, der kan gemme på ubehagelige farer.
Edge of Darkness (2010)Da hans datter bliver likvideret for øjnene af ham, sætter en Boston-politimand sig for at komme ind til kernen i en udspekuleret konspirationsplan.
Edge of Seventeen (1998)En ung knægt famler sig frem mod en erkendelse af at være homoseksuel og erfarer de mange problemer, det kan medføre at stå frem.
Edge of Tomorrow (2014)Væmmelige rumvæsner truer med at udslette Jordens befolkning, men en amerikansk soldat udsættes ufrivilligt for en moderne teknologi, der kan blive redningen.
Edge, The (1998)To fjender og rivaler strander i ødemarken og er overladt til hinandens ikke just kærlige selskab.
Edges of the Lord (2001)En polsk jødedreng kommer i pleje hos en "ren" polsk familie for at undgå koncentrationslejren.
Edtv (1999)En stor amerikansk tv-station vil tjene fede penge på at filme en almindelig amerikaner døgnet rundt. Og succesen er enorm.
Educating Rita (1983)En arbejderpige opsøger universitetsprofessoren Frank Bryant for at prøve kræfter med litteraturen. En udfordring for den alkoholiserede professor.
Education of Little Tree, The (1997)En hvid forældreløs dreng vokser op hos sine indianske bedsteforældre i bjergene.
Education, An (2009)En 16-årig pige bliver i 1961 forført af en næsten dobbelt så gammel rigmand, hvis charme er skudsikker men også en facade.
Edward Scissorhands (1990)En mystisk mandelignenede fyr med sakse i stedet for fingre sender byens hjemmegående kvinder i ekstase.
Een pige og 39 sømænd (1965)En kvindelig telegrafist får hyre på et skib, hvor mændene ikke lægger fingre imellem, når det gælder kønsroller.
Efter brylluppet (2006)En eks-narkoman med et børnehjem i Indien inviteres til Danmark, hvor en pose penge og grimme overraskelser venter.
Eggs (1995)To gamle gubbers hverdagsrutine bliver brudt, da en uventet gæst dukker op med sine sære vaner.
Eichmann (2007)Manden med det store ansvar for Den endelige løsning - jødeudryddelsen under anden verdenskrig, Adolf Eichmann, under de indledende forhør i Israel, 1960.
Eichmann Show, The (2015)Et professionelt filmhold får til opgave at filme den israelske retssag mod topnazisten Adolf Eichmann.
Eiger Sanction, The (1975)En forhenværende lejemorder genoptager sit arbejde og drager op i alperne på en farefuld færd.
Eksperimentet (2010)I 50'erne eksperimenterede Danmark med at 'danskificere' grønlandske børn. Målet var et samlet land med et samlet sprog..
Elaine Stritch: Shoot Me (2013)Dokumentarisk portræt af den aldrende amerikanske skuespillerinde, Elaine Strich, der især var kendt fra de skrå brædder.
Eldfjall (2011)En gnaven gammel islænding behandler alle omkring sig uden respekt og når kun lige at bløde op, inden hans kone får et slagtilfælde.
Elecktrick Children (2012)En 15-årig pige og uskyldsren mormon bliver gravid og er overbevist om, at det er et mirakel. Men forældrene er uenige, og pigen tager flugten.
Election (1999)En gymnasielærer kommer i en gevaldig knibe, da han bliver midtpunkt i elevrådsformandsvalget.
Elegy (2008)En ældre underviser og hans noget yngre elev forelsker sig voldsomt i hinanden, men underviseren lider af jalousi, og forholdet bliver kompliceret.
Elephant (2003)På et fredeligt amerikansk gymnasium lurer en katastrofe. To drenge planlægger et attentat med skydevåben mod deres skole.
Elephant King, The (2006)To vidt forskellige brødre mødes i Thailand, hvor den ene er på stoffer og den anden desperat søgende efter et ståsted i livet.
Elephant Man, The (1980)Et misfoster møder uventet kærlighed, da det bliver købt af en læge.
Elizabeth (1998)Da en ung Elizabeth den første overtager tronen, modtages hun med stor skepsis fra befolkningen og trusler fra andre lande i Europa.
Elle s´appelait Sarah (2010)En amerikansk journalist i Paris kommer på sporet af en hjerteskærende historie om en 10-årig pige, der gemte sin lillebror i garderobeskabet i 1942.
Ellehammer (1957)Den danske opfinder og flypioner Jacob Ellehammer får luft under vingerne, da mange års forsøg med primitive maskiner endelig løfter ham fra jorden.
Elling (2001)To norske mænd udskrives fra et psykiatrisk behandlingshjem og skal klare sig selv i en lejlighed. Det bliver en ganske stor udfordring.
Elly Petersen (1944)En frisk jysk pige tager til hovedstaden for at tjene, men idyllen mere end udebliver.
Elsker dig for evigt (2002)To parforhold rystes efter en tragisk bilulykke. Kærligheden bliver både et problem og en redning.
Elysium (2013)I året 2154 bor de rigeste på en menneskeskabt luksus-rumstation, mens de fattige kæmper på Jorden, men én mand vil ændre på dette.
Emma´s Wish (tv) (1998)En 75-årig kvinde får opfyldt sit ønske om at blive 40 år yngre for en dag. Samtidig genvinder hun datterens tillid.
Emperor´s Club, The (2002)En højt estimeret lærer på en kostskole for drenge forsøger at få en utilpasset dreng til at sætte pris på skolelivet.
Empire of the Sun (1987)Efter at være blevet skilt fra sine forældre opbygger en 9-årig dreng et venskab i en japansk fangelejr under anden verdenskrig.
Empire State (2013)Da to barndomsvenner planlægger at røve et meget dårligt sikret pengedepot, står en garvet politimand i vejen for succes.
Empire Strikes Back, The (1980)Stjernekrigen fortsætter, da heltene bliver opdaget af imperiet på en fjern isplanet
En la azotea (2015)En gruppe teenagedrenge beundrer en halvnøgen kvinde fra en tagtop. Men det lader til, at en af drengene hellere vil kigge på en nøgen mandemås.
En som Hodder (2003)En dreng bor alene med sin far i en lejlighed i København. Drengen er meget speciel og har kontakt med en en fe. Men det vil drengene i klassen ikke tro på.
End of Days (1999)Ved årtusindeskiftet dukker selveste Satan op for at finde sig en mage. Der må en helt til for at redde menneskeheden.
End of the Affair, The (1999)Hvad hjælper det, at to mennesker elsker hinanden, hvis den ene er helt opløst af jalousi.
Ender´s Game (2013)Drengen Ender udvælges som Jordens frelser i det endelige opgør mod væmmelige fjender på en meget fjern planet.
Enemy (2013)En historielærer går komplet i selvsving efter at have set sin dobbeltgænger i en film. Da de to mødes, bliver alt blot endnu mere forvirrende.
Enemy at the Gates (2001)Et par snigskytter fra hver deres lejr leger katten efter musen under det Anden Verdenskrigs store slag om Stalingrad.
Enemy Mine (1985)Et menneske nødlandet på en sær planet, hvor hans eneste modspiller bliver et mystisk væsen.
Enemy of the State (1998)En advokat ser sin tilværelse smuldre, da han ud af den blå luft pludselig bliver forfulgt og bombarderet.
eneste ene, Den (1999)Kærligheden er en svær størrelse, men den bliver sat grundigt på plads.
enfaldige mördaren, Den (1982)Efter at have været blevet behandlet elendigt af sin husherre i årevis, slår den enfoldige Sven en dag igen.
Enfant d´en haut, L´ (2012)En dreng strejfer omkring blandt de rige skigæster i bjergene og stjæler deres ski for at tjene lidt håndøre til sin usle og ensomme tilværelse i dalen.
enfant sauvage, L´ (1970)I 1798 fanges en dreng, der har levet sin barndom i vildskab. Nu sætter en venlig mand sig for at give ham en tryg hverdag i civilisationen.
Enforcer, The (1976)Dirty Harry og hans nye kvindelige makker renser ud blandt en bande kriminelle.
Engelen (2009)Efter en ubehagelig opvækst sætter en kvinde sig selv i et voldsomt dilemma, da hun må vælge mellem sit spædbarn og heroin.
English Patient, The (1996)En hengiven sygeplejerske lægger øre til en forbrændt egyptologs kærlighedshistorie.
Englishman Who Went Up a Hill But Came Down a Mountain, The (1995)Der opstår stor uenighed i det lile walisiske lokalsamfund, da to højdemålere klassificerer byens stolthed som en 'bakke'.
Enigma (2001)Under anden verdenskrig lever en lille gruppe englændere livet farligt i deres kamp for at bryde tyskernes enigmakode.
enkelt til Korsør, En (2008)En nybagt ph.d i romantik tager et vikariat på et voksenundervisningscenter i Korsør, på mange niveauer en udfordring - men næppe fagligt.
Enklava (2015)En 10-årig dreng bor med sin far og farfar i en lille serbisk enklave i Kosovo. Det er fem år efter krigen, men fortiden er bestemt ikke glemt, heller ikke i børnehøjde.
Enough Said (2013)En enlig massøse falder for en fyr, som hun til at begynde med slet ikke regner som sin type.
Entrapment (1999)To mestertyve mødes for at begå det ultimative røveri.
Entre les murs (2008)En skolelærers op- og nedture med eleverne indenfor klasseværelsets fire mure.
Envy (2004)To gutter får sat deres venskab på prøve, da den ene bliver stinkende rig på en opfindelse, som den anden ikke troede et øjeblik på.
Epidemic (1987)To manuskriptforfattere har mistet deres manuskript og må rekonstruere det på kort tid.
Equilibrium (2002)I en ikke så fjern fremtid har regeringen udelukket krig ved at undertrykke følelser hos mennesker med en særlig eliksir.
Er ist wieder da (2015)Adolf Hitler vågner forvirret i et krat på parkeringspladsen over Førerbunkeren. Året er 2014, og folk tror selvfølgelig, Adolf er komiker, og han bliver et mediefænomen.
Erased (2012)En dygtig agent erfarer pludselig, at hele hans arbejdsliv og identitet er blevet slettet, og sammen med datteren er han nu i livsfare i Belgien.
Eraser (1996)En mand hjælper vidner med at få en ny identitet.
Eraserhead (1977)En usikker særling bliver ufrivilligt far til et misfoster, der vræler fra sin dystre afkrog.
Erin Brockovich (2000)En enlig og arbejdsløs mor kæmper sig frem til et arbejde hos en advokat, og det bliver begyndelsen på en helt ny tilværelse.
Ernst og lyset (1996)En forretningsrejsende er på vej hjem til konen, da bilen pludselig standser, og en fremmed mand, der påstår han er Jesus, stiger ind.
erotiske menneske, Det (2010)Jørgen Leth på privat kvinde-korstog over hele kloden.
Escape From Alcatraz (1979)Filmatisering af en virkelig fangeflugt fra det berygtede fængsel.
Escape from Sobibor (tv) (1987)En gruppe arbejdende kz-fanger planlægger en storstilet flugt fra en polsk fangelejr, den største vellykkede flugt under anden verdenskrig.
Escape from the Planet of the Apes (1971)Tre talende aber rejser tilbage i tiden og opdager, hvordan mennesket engang behandlede de firbenede. Mødet bliver hjerteligt men farligt.
Escape Plan (2013)En agent agerer fange i topsikrede fængsler for at finde mulige flugtveje, men en dag har bagmænd besluttet, at han skal forblive bag tremmer.
Escape to Athena (1979)En gruppe tilfangetagne allierede tager kampen op mod nazisterne i det græske øhav.
Escapist, The (2002)Efter at have oplevet en koldblodig morder skyde sin højgravide kone, er Denis fast besluttet på at få hævn. Det kræver at han havner som indsat i landets bedst sikrede fængsel.
Escapist, The (2008)Da en livstidsdømt fange hører om sin datters sygdom, sætter han alt ind på at finde en vej fri af tremmerne.
Essential Killing (2010)En afghansk krigsfange undslipper en fangetransport i et ukendt sneklædt landskab.
Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)To skæve eksistenser danner par, men så sletter en ny teknologi alle minder om forholdet hos dem begge. Eller gør den nu også det?
Eu cand vreau sa fluier, fluier (2010)En ung rumæner er tæt på at have afsonet sin fængselsstraf, da nyheden om at hans mor vil føre lillebror til Italien får ham helt ud af fatning.
Eu não quero voltar sozinho (2010)En 15-årig blind teenagedreng bliver hver dag ført hjem af sin bedste veninde, men opdager snart, at han er forelsket i klassens nye dreng.
Europa Europa (1990)En ung jøde undslipper nazisterne ved ad bagveje at blive optaget i Hitlerjugend og på denne måde blive en del af det nazistiske fællesskab.
Europa Report (2013)En flok astronauter og forskere er på vej til Jupiters måne, Europa. De mister forbindelsen til Jorden, bedst som de skal til at bestige iskloden.
Evening (2007)En døende kvinde passes af sine voksne døtre og ser halvt i vildelse tilbage på sin ungdoms dumheder og højdepunkter.
Event Horizon (1997)En gruppe rumrejsende har opfanget et nødsignal fra et strandet rumfartøj, og da de går ombord begynder uhyggen for alvor.
Eventyrrejsen (1960)En flok kåde og sociale danskere tager på charterrejse med bus gennem Europa.
Everest (2015)En gruppe bjergbestigere kommer i alvorlige problemer under nedstigningen fra Mount Everest, da en voldsom storm gør forholdene farlige.
Everest (1998)En flok bjergbestigere vil kæmpe sig vej mod Everests top - trods storme og dødsulykker.
Every Which Way But Loose (1978)En mekaniker slår en proper næve og erobrer også kærligheden.
Everybody Wins (1990)En privatdetektiv forelsker sig i sin klient, der har en svær sag til ham.
Everybody´s All-American (1988)Om sværhedsgraden i at forlige amerikansk fodbold på eliteniveau med kvinder.
Everybody´s Fine (2009)En enkefar har svært ved at samle sine børn og drager af sted for at besøge dem uanmeldt hver og en.
Everything Must Go (2010)En midaldrende mand er blevet gået og låst ude af sin kone og må nu fundere over sin nye livssituation mellem alle møblerne i forhaven.
Evil Dead, The (1981)Fire unge mennesker havner i en værre pine, da ondskab trænger op fra undergrunden og besætter dem en ad gangen.
Ex Machina (2015)En ung mand skal deltage i et forsøg hos en internetmilliardær, hvis spektakulære forskning med en smuk robotkvinde er svær at skelne fra den ægte vare
Executive Decision (1996)Terroristerne ombord på et fly i luften skal for alt i verden sættes ud af spillet, og det er lige en opgave for et lille spacialteam.
Exit (2005)En koldblodig lejemorder får sin sag for, da hans offer bliver ved med at leve videre.
Exit Wounds (2001)En behændig politimand får brug for alle sine evner, da han opdager omfattende korruption i korpset i forbindelse med en narkosag.
Exorcist, The (1973)En 12-årig pige "inficeres" af selveste djævelen og må have præstehjælp for at blive normal igen.
Exotica (1994)En sorgfuld mand ses ofte på en erotisk natklub, men da han smides ud efter en ubetydelig episode, må han have hjælp til at finde forklaringer.
Expelled (2014)En velskabt teenagedreng er fast besluttet på at pjække sig til topkarakterer, uden at hans forældre får mistanke om hans øgede frihed.
Expendables 2, The (2012)Et hold garvede og mere end halvgamle militante mænd finder sammen i kamp mod en grum bagmand og hans håndlangere.
Expendables 3, The (2014)En broget skare bedagede lejemordere tager kampen op mod et eksmedlem, der er blevet storforbryder uden samvittighed.
Expendables, The (2010)En gruppe hårdhudede revolvermænd får til opgave at fjerne en korrupt militærleder fra en sydamerikansk ø.
Explorers (1985)Tre drenge opdager en teknisk bagvej og turnerer i det ydre rum i en hjemmebygget skrotkasse.
Extreme Measures (1996)Til sin store skræk erfarer en ung læge, at en entusiastisk kollega gennem længere tid har anvendt mennesker i sine dødbringende forsøg.
Extreme Movie (2008)Der er så mange pinligheder forbundet med den seksuelle debut, og denne film rammer de fleste ind.
Extreme Prejudice (1987)En gruppe nådesløse banditter hærger, og en Texas Ranger-betjent beslutter at tage sagen i egen hånd for at stoppe den.
Extremely Loud & Incredibly Close (2011)Efter at have mistet sin far i New York den 11. September 2011 finder en dreng en nøgle, og han sætter alt ind på at finde den tilhørende lås.
Eye for an Eye (1996)Efter at datteren er blevet brutalt myrdet, tager moderen sagen i egen hånd. Morderen er blevet uretfærdigt løsladt.
Eye in the Sky (2015)Internationale militærkræfter må arbejde sammen via topmoderne teknologi, da det står klart, at en gruppe terrorister er samlet i Kenya.
Eye of the Needle (1981)Hvem er den mand, som ankommer midt i stormvejret til den eneste gård på en lille ø midt under anden verdenskrig?
Eye of the Storm (1991)To brødre med en tragisk baggrund driver et motel og sørger for gedigen uhygge i forbindelse med en fremrykkende storm.
Eyes Wide Shut (1999)Et ungt ægtepar, der troede de kendte hinanden, får vendt op og ned på deres tilværelse.