4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Film i genren Science Fiction


2001: A Space Odyssey (1968)Der går en rød tråd lige fra menneskets oprindelse til rumrejsen år 2001 mod den fjerne gasplanet Jupiter.
2010 (1984)Et russisk rumfartøj sendes af sted mod Jupiters måne Europa, hvoromkring et efterladt amerikansk rumskib kredser.
After Earth (2013)1000 år ude i fremtiden nødlander et rumskib med mennesker på Jorden. Kun far og søn overlever, og sønnen sendes alene ud i vilde farer for at skaffe hjælp via teknologi.
Alien (1979)Besætningen ombord på et kolossalt rumskib er fanget med selskab af et ikke just venligtsindet monster.
Alien Nation (1988)En gruppe rumvæsner lander i USA og får "asyl", men det er ikke alle, der er lige venligtsindede.
Alien: Resurrection (1997)En klonet kvinde slår igen, mens flere slimede monstre bider til efter at være sluppet ud af deres observatorieglas.
Alien3 (1992)Et eksemplar af en slimet dræbermaskine hærger et dunkelt fængsel men holdes hen af en handlekraftig kvinde.
Aliens (1986)Et hav af efterkommere af et gruopvækkende monster inficerer en fjern planet, og jordboer tager op for at bekæmpe dem.
Another Earth (2011)En ung kvinde har kørt et barn og en kvinde ihjel. Samtidig har man opdaget en ’dublet’ af Jorden, hvor en kopi af alt og andet findes.
Arrival, The (1996)En stjernetosset forsker kommer i nærkontakt med lyde fra det ydre rum, men ingen vil støtte ham. Hvad mon de skjuler?
Astronaut´s Wife, The (1999)Efter en astronauts hjemkomst, begynder der at ske mystiske og skræmmende ting med både ham og hans kone.
AVP: Alien vs. Predator (2004)Ivrige forskere har lokaliseret en underjordisk pyramide. Uheldigvis holder filmhistoriens største dræbermaskiner hus dernede.
Babylon A.D. (2008)En lejesoldat eskorterer en ung kvinde fra Sibirien til New York uden at vide, at hun gemmer på en mystisk og værdifuld virus.
Back to the Future (1985)En hektisk professor designer en bil, der kan føre mennesker både frem og tilbage i tiden.
Back to the Future Part II (1989)Tiden flyver for to tidsrejsende eventyrere i et dramatisk eventyr.
Back to the Future Part III (1990)En tidsmaskine bringer en ung helt tilbage i det vilde vesten, hvor han må være på vagt for at overleve.
Battle for the Planet of the Apes (1973)Ondsindede aber kæmper imod ondsindede mennesker om at få herredømmet over abernes planet Jorden.
Battle Los Angeles (2011)Verden kommer under belejring af fjendtlige væsner fra det ydre rum, og en lille gruppe soldater i Los Angeles tager kampen op.
Beneath the Planet of the Apes (1970)Jorden er lagt øde hen, og magten er overtaget af intelligente aber. Men hvad skjuler "Den Forbudte Zone" i de underjordiske gange?
Besat (1999)En dansk læge tager til Rumænien for at forsøge at opstøve en dødbringende virus, der er blevet opdaget i Danmark
Blade Runner (1982)Los Angeles år 2019. I regntungt mørke jagter en betjent menneskelignende robotter men falder selv for en charmerende en af slagsen.
Bride of Frankenstein (1935)Et menneskeskabt monster skal - hvis det står til en gal videnskabsmand - have en mage.
Captain America: The Winter Soldier (2014)En superhelt forklædt som småborgerlig amerikaner trækkes ind i et livsfarligt spil, hvor hans evner meget vel kan redde kloden.
Chronicles of Riddick, The (2004)På en fjern og ugæstfri planet kæmper en eftersøgt fange mod en hær, der vil udslette alle mennesker i universet.
Clockwork Orange, A (1971)Nogle unge oprørere ynder at udøve bizarre ritualer i deres alternative søgen efter spænding.
Close Encounters of the Third Kind (1977)En helt almindelig mand finder meningen med livet, da han får kontakt med liv fra det ydre rum.
Coneheads (1993)Strandet fra det ydre rum opstår der problemer med integrationen for en lille familie med sjovt formede hoveder.
Conquest of the Planet of the Apes (1972)Intelligente aber udnyttes på det groveste af magtliderlige mennesker. Men en enkelt abe etablerer et kæmpe oprør.
Contact (1997)En kvinde, der er meget interesseret i livstegn fra det ydre rum, oplever en dag sære lyde udefra og går i aktion.
Cowboys & Aliens (2011)Et rumskib lander i det vilde vesten, og en gruppe cowboys organiserer sig for at redde kloden fra de væmmelige rumvæsner.
District 9 (2009)Over byen Johannesburg har en enorm flyvende tallerken hængt i mere end 10 år, og indbyggerne har så småt vænnet sig til rumvæsnerne, men nu må det være slut..
Dune (1984)10000 år fremme i tiden kæmper de gode mod de onde på planeten Dune.
Edge of Tomorrow (2014)Væmmelige rumvæsner truer med at udslette Jordens befolkning, men en amerikansk soldat udsættes ufrivilligt for en moderne teknologi, der kan blive redningen.
Elysium (2013)I året 2154 bor de rigeste på en menneskeskabt luksus-rumstation, mens de fattige kæmper på Jorden, men én mand vil ændre på dette.
Empire Strikes Back, The (1980)Stjernekrigen fortsætter, da heltene bliver opdaget af imperiet på en fjern isplanet
Ender´s Game (2013)Drengen Ender udvælges som Jordens frelser i det endelige opgør mod væmmelige fjender på en meget fjern planet.
Enemy Mine (1985)Et menneske nødlandet på en sær planet, hvor hans eneste modspiller bliver et mystisk væsen.
Equilibrium (2002)I en ikke så fjern fremtid har regeringen udelukket krig ved at undertrykke følelser hos mennesker med en særlig eliksir.
Escape from the Planet of the Apes (1971)Tre talende aber rejser tilbage i tiden og opdager, hvordan mennesket engang behandlede de firbenede. Mødet bliver hjerteligt men farligt.
Europa Report (2013)En flok astronauter og forskere er på vej til Jupiters måne, Europa. De mister forbindelsen til Jorden, bedst som de skal til at bestige iskloden.
Event Horizon (1997)En gruppe rumrejsende har opfanget et nødsignal fra et strandet rumfartøj, og da de går ombord begynder uhyggen for alvor.
Ex Machina (2015)En ung mand skal deltage i et forsøg hos en internetmilliardær, hvis spektakulære forskning med en smuk robotkvinde er svær at skelne fra den ægte vare
Faculty, The (1998)En gruppe elever erfarer, at lærerne på deres skole er overtaget af væsner fra det ydre rum.
Fahrenheit 451 (1966)I en væmmelig fremtid bliver bøger forbudt, da de efter myndighedernes mening kan have en skadelig virkning på deres læsere.
Fifth Element, The (1997)I en fredløs fremtid kæmper en taxachauffør for at overleve og møder en særdeles mystisk kvinde.
Frankenstein (1931)En videnskabsmand indsamler lig og skaber et væsen med voldsomme kræfter.
Gattaca (1997)For at få opfyldt sin drøm om en rejse ud i universet har en ung mand i al hemmelighed fået ny identitet. Men det er en farlig leg.
Godsend (2004)En forældrepar mister deres søn, men tilbydes en klon. Da klonen vokser til, begynder der at ske mærkelige ting.
Godzilla (2014)En mavesur kæmpeøgle vågner op til dåd og gør livet surt for Jordens befolkning.
Golden Years (tvs) (1991)En pedel bliver bestrålet af et foryngende stof og må jaget af griske mænd gennemleve mange kriser med sin kone.
Gravity (2013)Et par amerikanske astronauter kommer i alvorlig knibe, da rumaffald slynges rundt om Jorden med dødbringende hastighed.
I Am Legend (2007)90 % af Jordens befolkning er udryddet af en virus, og nu truer zombier med at gøre det af med de allersidste levende.
I, Robot (2004)Hvad sker der i fremtidens robotsamfund, hvis en robot pludselig får egne tanker og går amok?!
Independence Day (1996)USA får besøg fra det ydre rum, og det er ikke just venligtsindede gæster. Det kræver mod og smarte replikker at gå til modangreb.
Independence Day: Resurgence (2016)20 år efter den sidste ruminvasion står (den amerikanske) menneskehed over for endnu en trussel. Mon de kan klare skærene denne gang?
Interstellar (2014)I en ikke så fjern fremtid er Jorden tæt på at være ubeboelig, og en gruppe modige amerikanere tager turen langt ud i det ydre rum.
Island of Dr. Moreau, The (1996)På en lille ø midt i havet eksperimenterer og manipulerer en forsker med menneskegener - med fatale følger.
Knowing (2009)En dreng og hans far får førstehåndskendskab til en række forudsigelser af store katastrofer. Det er skræmmende opdagelser.
Lord of the Flies (1963)En krig er ved at bryde ud. Efter et flystyrt strander fyrre britiske skoledrenge på en sydhavsø, og inden længe udbryder der blodig klankrig.
Mad Max Beyond Thunderdome (1985)Et sted ude i fremtiden bliver en mand berøvet og må kæmpe mange kampe i en tilstødende byling.
Man of Steel (2013)En arving fra en fjern galakse sendes til Jorden, hvor hans særlige evner med lidt god vilje kan redde kærligheden og kloden.
Mars Attacks! (1996)Et besøg fra Mars udvikler sig til en ren invasion. Mennesket er længe om at få svaret igen.
Martian, The (2015)En uheldig astronaut efterlades alene på Mars og må i rumdragten for at finde løsninger, så han kan holde sig i live til næste Marsrumskib kigger forbi.
Matrix Reloaded, The (2003)På menneskets eneste tilbageværende enklave truer udefrakommende maskiner og opgraderede væsner konstant.
Maze Runner, The (2014)En flok drenge havner med slettet hukommelse i en mystisk koloni. På den anden side af høje betonmure venter monstre, hvis friheden skal genvindes.
Men in Black (1997)To tophemmelige agenter har til opgave at bekæmpe fremmed liv på Jorden.
Midnight Special (2016)En 8-årig dreng med særlige mystiske evner er på hektisk flugt fra FBI og militæret, der har sat alt ind på at få fat i knægten.
Minority Report (2002)I en ikke alt for fjern fremtid kæmper en betjent mod sit eget fantastiske system, hvor kriminalitet kan forudsiges.
Monsters (2010)Mexico er invaderet af hærgende kæmpevæsner fra det ydre rum, og landet er afspærret fra den øvrige verden i en særlig zone. Et ungt par trodser grænserne.
Moon (2009)Efter at have tilbragt nærmere tre år alene på en base på Månen, erfarer en astronaut, at livet ikke mindst hjemme på Jorden måske ikke er helt, som han havde forestillet sig.
Mortal Kombat (1995)I et larmende inferno dyster modige deltagere i en blodig dyst.
Oblivion (2013)I året 2077 er de fleste mennesker emigreret til Saturns måne, Titan. Men et ægte menneskepar er blevet tilbage på Jorden for at patruljere tingenes farefulde tilstand.
Outland (1981)På en rumstation ikke langt fra Jupiters måne, Io, må ordensmagten sande, at han snart har flere fjender end venner.
Pacific Rim (2013)Ikke langt ude i fremtiden kæmper mennesket for overlevelse mod gigantiske monstre, der stiger op fra dybet og hærger.
Pitch Black (2000)En lille gruppe astronauter strander på en ugæstfri planet. Her bor der monstre, der skyer lyset. Men så kommer solformørkelsen..
Planet of the Apes (2001)En amerikansk astronaut lander på en fjern planet, hvor aberne hersker med hård hånd, og menneskene er slaver.
Planet of the Apes (1968)Efter flere tusind år i rummet styrter tre mennesker ned på en jordlignende men gold og øde planet, der viser sig at være menneskene noget ugæstfri.
Predator (1987)På en militæraktion i junglen opdager en sluttet skare af velbevæbnede soldater, at de er oppe imod noget, der går ud over fantasiens grænser.
Predator 2 (1990)Et usynligt uhyre har fundet vej til storbyens inferno og spreder død og ødelæggelse for øjnene af målløse amerikanere.
Prometheus (2012)På en fjern planet i en fjern fremtid søger forskere efter en dybere sammenhæng i forhold til menneskeheden.
Return of the Jedi (1983)I stjernekrigens øje sidder helten indespærret hos en ond "burger". Men det kan hurtigt udvikle sig til et opgør af større kaliber.
Riddick (2013)En ordknap overlever kommer i kamp mod dusørjægere på en fjern planet.
Robocop (1987)Efter at være blevet skudt i tjeneste transformeres en død betjent til en dræberrobot, der skal kunne holde forbryderne i skak.
RoboCop (2014)Efter en fatal ulykke vågner en politibetjent op i en robotkrop og programmeres til at blive Detroits usårlige kriminalitetsbekæmper.
Running Man, The (1987)Et bud på fremtidens tv, der har så meget magt over seeren, at det kan koste ham livet.
Screamers (1995)På en fremmed planet lurer altædende robotter overalt og truer en gruppe mennesker.
Sixth Day, The (2000)I en ikke særlig fjern fremtid klones mennesker ulovligt, og det får hovedpersonen at føle på egen krop.
Skyggen (1998)I en korrupt computerverden kommer en webmaster i livsfare, hvilket han mærker på egen krop i det virkelige liv.
Solaris (2002)En psykiater bliver kaldt ud til en ensom rumstation, der kredser om et planetlignende himmellegeme. På rumstationen forekommer uforklarige hændelser.
Source Code (2011)I en computerstyret parallelverden er en næsten død soldat programmeret til at redde Chicago fra en række voldsomme terrorangreb.
Species (1995)Et billedskønt monster er på fri for og skal for alt i verden indfanges og tilintetgøres. SPECIES kaster os direkte ud
Sphere (1998)Under havoverfladen ligger et mystisk skib, formodentlig et 300 år gammelt rumskib, som nu skal udforskes.
Star Wars (1977)Gode og onde kræfter bekæmper hinanden i stjerne- og planetvrimmelen.
Star wars: Episode I - The Phantom Menace (1999)Mellem en fjern galakses stjerner og planeter udkæmpes et kritisk slag.
Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002)En dygtig ung stjernekrigsaspirant står over for sit livs største udfordring, da han må vælge mellem krig og kærlighed.
Starship Troopers (1997)Langt fra Jorden kæmper soldater mod kæmpemæssige insekter. De skal udryddes, før de udsletter alt liv på Jorden.
Stranger Things [1. Season] (tvs) (2016)Da en dreng forsvinder sporløst, kommer det lokale politi på en svær opgave. For det viser sig langsomt, at der er mere mellem himmel og jord.
Terminator 3: Rise of the Machines (2003)En menneskelignende robot fra fremtiden dumper ned i vores nutid, programmeret til at redde to særligt udvalgte mennesker fra dommedag.
Terminator Genisys (2015)En menneskelig robot og et par modige mennesker af kød og blod sendes tilbage i tiden for at forsøge at pille lidt ved en ellers fastlagt dommedag og dens katastrofale følger.
THX 1138 (1971)Isoleret fra den gamle verden lever et medicineret og kontrolleret folk dybt under jorden i et deprimerende psykisk kaos.
Total Recall (1990)Ude i fremtiden er det muligt at holde ferie på Mars. Men det går galt, da en mand havner i en udefinerbar tankedimension.
Total Recall (2012)En fabriksarbejder oplever i en fjern fremtid, at skellet mellem fantasi og virkelighed udviskes, og så er helvede løs.
Twelve Monkeys (1995)Sendt fra en fremtid stemples en mand som vanvittig, da han forsøger at advare om en forestående altudslettende virus. Er fremtiden fortid? Eller er det fortiden, der er fremtid? Sådan spørger
V for Vendetta (2005)En maskeret frihedskæmper kendt under navnet "V" bruger terroristmetoder i kampen mod et fremtidigt totalitært styre.
War of the Worlds (2005)Væmmelige rumvæsner invaderer Jorden, og en amerikansk far med to børn tager benene på nakken i en kamp for overlevelse, der synes umulig.
Westworld (1973)I en fremtid kan man vælge en af tre western-fantasiverdener og selv optræde i en iscenesat fortid. Men kan man stole på robotterne?
X-Men (2000)I en ikke så fjern fremtid er Jorden fuld af mutanter med specifikke ekstraordinære evner. De gode kæmper mod de onde.