4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Film i genren Psykologisk drama


3096 Tage (2013)Den sande historie om tilfangetagelsen af Natascha Kampusch. I 8 år blev hun holdt som gidsel i et lille underjordisk rum af en forskruet østriger.
4 luni, 3 saptamani si 2 zile (2007)En ung rumænsk kvinde og hendes veninde har taget kontakt til en læge, der kan hjælpe med en illegal abort på et hotelværelse.
45 Years (2015)Et britisk ægtepar står for en stor fejring i anledning af deres 45-års bryllupsdag. Men en gammel flirt slår den rutinerede kærlighed ud af kurs.
50/50 (2011)En ung mand får konstateret alvorlig cancer og oplever ud over sine egne op- og nedture vennernes og familiens mange aparte reaktioner.
Abril despedaçado (2001)En hårdtarbejdende brasiliansk familie er i en evig blodig slægtsfejde, som intet øjensynlig kan sætte en stopper for.
All or Nothing (2002)En lille engelsk familie er tæt ved at gå i opløsning midt i hverdagens ulidelige tristesse, men pludselig sygdom kan måske ændre ved det.
Allegro (2005)En virtuos koncertpianist må gennem sære prøvelser for at genfinde sin glemte fortid.
American Psycho (2000)En perfektionist i en storby har svært ved at skelne drøm fra virkelighed, og det kan ende galt.
Amour (2012)En ældre mand oplever sin kone forfalde, efter at hun har fået et slagtilfælde.
Anklaget (2005)Da en far bliver anklaget af sin datter for incest, ramler verden. Nu må sandheden frem i lyset.
Annas dag (2003)En enlig mor og hendes lille søn oplever et turbulent døgn, da deres eksmand/far skal giftes med en anden kvinde.
Another Year (2010)Et ældre ægtepar med store hjerter forsøger at være så kærlige som muligt over for triste venner og familie.
Antichrist (2009)Efter at have mistet deres barn drager de sørgende forældre langt ud i skoven. Men turen bliver et voldsomt mareridt.
Apan (2009)En mand vågner op med blod på hænderne og må konfrontere sig selv med en tilværelse, der er vendt fuldstændig på hovedet.
Arven (2003)Da faderen dør, bliver sønnen nødt til at overtage familievirksomheden, selvom det kommer til at koste dyrt privat.
Babel (2006)Mange skæbner fordelt over hele kloden kædes sammen i et sandt virvar af ulykkelige omstændigheder.
Bal (2010)I en øde beliggende tyrkisk landsby er en lille dreng tæt knyttet til sin far. Da faderen en dag ikke kommer hjem, er det en stor sorg.
Bangkok Hilton (tvs) (1989)En ung australier havner i sin søgen efter sin biologiske far i et Thailandsk fængsel, dømt til døden for noget, hun ikke har gjort.
Beautiful Mind, A (2001)En voldsomt matematisk begavet mand vikles mod sin vilje ind i et psykologisk spil. Hvem tør han tro på?
Before and After (1996)En familie lægges i ruiner, da teenagesønnen roder sig ud i noget snavs.
Befrielsesbilleder (1982)I dagene omkring befrielsen i maj 1945 følger vi en tysk Wehrmacht-soldat, der undslipper de allierede og opsøger sin danske elskerinde.
Believer, The (2001)En rå nynazist fører sin egen indædte kamp mod jøderne, men en indre konflikt rumsterer.
Belle de jour (1967)En ganske almindelig gift fransk kvinde får lyst til at prøve kræfter med sin seksualitet og bliver deltidsprostitueret.
Ben X (2007)En ung mand med aspergers syndrom bliver skam-mobbet i skolen, og det er lige ved at ende helt galt, før han udtænker den perfekte hævn.
Betoniyö (2013)En 14-årig dreng har endnu meget at lære af livet. Storebroderen har en dag tilbage, før han skal i fængsel, og alenemoderen viser ikke megen kærlighed.
Birdy (1984)Efter traumatiske oplevelser i Vietnam vender en ung mand sig indad mod en drømmeforestilling om, at han er en fugl. En gammel ven prøver at hjælpe
Black Swan (2010)En ambitiøs balletdanserinde får sin drømmerolle, men presset gør hende i tiltagende grad vanvittig.
Bleeder (1999)En københavner der er kørt træt i det hele går i sort og ødelægger ikke kun tilværelsen for sig selv men også for sine nærmeste.
bola, El (2000)En spansk dreng bliver ofte gennembanket af sin far, men det tager tid, før omverdenen tør reagere.
Born on the Fourth of July (1989)Efter at have kæmpet i Vietnamkrigen vender en såret soldat hjem til sin kernefamilie, der ikke kan håndtere hans psykiske sår.
Bringing Out the Dead (1999)Et par ambulancefolk i storbyen ser og oplever mange væmmelige ting, men somme tider kan de også selv medvirke til, at tingene bliver værre.
Broken (2012)En sukkersyg pige forsøger at finde et ståsted i livet mellem mere eller mindre vanvittige naboer, venner og bekendte.
Broken Circle Breakdown, The (2012)Et countrymusikalsk par får vendt op og ned på tilværelsen, da deres 7-årige datter får konstateret cancer.
Brothers (2009)To brødre, den ene soldat i Afghanistan, den anden netop ude af fængslet, får vendt op og ned på tilværelsen som følge af krig og kærlighed.
Brødre (2004)En kvinde kommer i klemme, da hendes mand formodes omkommet i Afghanistan, men dukker op i live. I mellemtiden har broderen taget sig af kvinden.
Bumblebee Flies Anyway, The (1999)En teenager med hukommelsestab havner på en specialafdeling for børn med dødelige sygdomme.
Bænken (2000)Alkoholikeren Kaj genforenes ved et tilfælde med sin datter men formår ikke at forbedre sin livsstil.
Café Paradis (1950)På en stamkro i København drikker en gruppe sørgmodige mænd sig fra et liv i lykke.
Candy (2006)Et ungt australsk par begynder en sikker vej mod afgrunden, da hårde stoffer bliver en del af hverdagen. Kan de vende bøtten?
capitano, Il (1991)Et omstrejfende kærestepar, hvor han er utilpasset kriminel, begår en stor forbrydelse i det nordlige Sverige.
Changeling (2008)Da en dreng forsvinder fra Los Angeles i 1928, henvender moderen sig til politiet. Men det bliver begyndelsen til hendes livs værste mareridt.
Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo (1981)14-årige Christiane fra Berlin havner i et massivt stofmisbrug med base i og omkring hovedbanegården.
Chronic (2015)En mandlig sygeplejerske privatplejer døende mennesker men risikerer at blive fejlfortolket som følge af sin dedikation.
classe de neige, La (1998)En dreng bliver kørt af sin far til en tur med skoleklassen, og det bedrer ikke drengens omdømme.
Cobardes (2008)En lille gruppe drenge mobber klassens rødhårede, blandt andet med voldelige mobiloptagelser, men hævnen kan blive sød.
Cry in the Dark, A (1988)Under en rejse mister et ægtepar deres baby. Det forsvinder fra deres telt. Men myndighederne tror ikke på forældrenes forklaringer.
Dag och natt (2004)En velklædt, velkørende mand har besluttet sig for at begå selvmord. Intet kan stoppe ham, og i sin bil siger han farvel til familie og venner.
Daisy Diamond (2007)En ung alenemor forsøger at få job som skuespiller, men alle behandler hende som det skidt, de træder på.
Dangerous Child (tv) (2001)En 16-årig dreng har voldelige tendenser over for sin mor. Hvad skal moderen stille op?
David and Lisa (1962)To psykisk besværede unge møder hinanden på en anstalt og får stort betydning for hinandens udvikling.
David and Lisa (tv) (1998)To psykisk besværede unge møder hinanden på en anstalt og får stort betydning for hinandens udvikling.
Dekalog, cztery (tv) (1990)Da faderen tager på rejse, finder datteren et brev med teksten "skal læses efter min død". Datteren kan ikke lade være med at læse det.
Dekalog, dwa (tv) (1990)En gravid kvinde spørger overlægen til råds. Mens hendes mand ligger dødssyg har hun haft sex med en anden mand og vil nu vide, om hendes mand overlever.
Dekalog, dziewiec (tv) (1990)En yngre læge får at vide, at han er uhelbredeligt impotent, og han vil have, at hans kone finder en elsker. Det bekommer ham alligevel ikke, da han finder ud af, at hun allerede har en.
Dekalog, osiem (tv) (1990)En ældre kvindelig universitetsprofessor i etik konfronteres med et valg, hun traf under krigen, hvor hun undlod at redde en jødisk pige.
Dekalog, piec (tv) (1990)En rodløs ung polsk mand beslutter sig for at begå et mord - det får fatale konsekvenser, og sagen bliver en nyudklækket advokats første.
Dekalog, siedem (tv) (1990)En seksårig pige bliver gidsel i et familieopgør, hvor grumme hemmeligheder om barnets mødrene ophav kommer op til overfladen.
Dekalog, szesc (tv) (1990)En 19-årig dreng, der stadig bor hjemme hos i betonghettoen, er besat af det modsatte køn, men kan kun nærme sig dem gennem sin godt skjulte kikkert.
Dekalog, trzy (tv) (1990)En familiefar lokkes af sin ekskæreste ud i Warszawas tomme gader juleaften. Men kvinden har løjet udelukkende for at se ham igen.
Den man älskar (2007)En ung kvinde er netop ved at finde sig selv igen i et nyt parforhold efter at have været mishandlet af sin eks. Men så kommer han ud fra fængslet..
Detachment (2011)En lærervikar lyser op i et tilsyneladende håbløst vikariat, mens han ligesom alle andre omkring sig kæmper for at finde mening i hverdagstilværelsen.
DeUsynlige (2008)En formodet barnemorder får en ny chance som organist efter 8 år i fængsel, men da det dræbte barns mor ser den frie mand, slår det klik for hende.
Donner Party, The (2009)I 1840'erne strander en gruppe mennesker i Sierra Nevada-bjergene og må til sidst æde hinanden for at overleve.
Donnie Darko (2001)En intellektuel skoledreng med egne meninger om tilværelsen og en svær sygdom kæmper i en normaliseret verden.
Door in the Floor, The (2004)En berømt børnebogsforfatter hyrer en ung mand til at assistere sig en sommer. Samtidig kæmper forfatteren med et kæntrende ægteskab.
Down Came a Blackbird (tv) (1995)På et kursted for torturofre finder to mennesker kærligheden. Men det er svært at leve ovenpå de hårde oplevelser.
Drabet (2005)En ganske almindelig skolelærer forelsker sig i en elev og går fra sin kone. Da kæresten begår et mord, sætter læreren alt ind for at dække over hende.
Drengen der gik baglæns (1994)En knægt mister sin bror i et trafikuheld og forsøger at få ham tilbage ved at gå baglæns.
Dying to Dance (tv) (2001)En ung kvinde sætter alt ind på at blive ballerina. Snart udvikler hun anoreksi men vil ikke erkende det.
Dykkerdrengen (2003)En 10-årig dreng og hans alkoholiske far skal et smut til Grækenland for at dykke. Men faderen dykker i stedet i flasken.
Eksperimentet (2010)I 50'erne eksperimenterede Danmark med at 'danskificere' grønlandske børn. Målet var et samlet land med et samlet sprog..
Eldfjall (2011)En gnaven gammel islænding behandler alle omkring sig uden respekt og når kun lige at bløde op, inden hans kone får et slagtilfælde.
Elephant (2003)På et fredeligt amerikansk gymnasium lurer en katastrofe. To drenge planlægger et attentat med skydevåben mod deres skole.
Elephant King, The (2006)To vidt forskellige brødre mødes i Thailand, hvor den ene er på stoffer og den anden desperat søgende efter et ståsted i livet.
enfaldige mördaren, Den (1982)Efter at have været blevet behandlet elendigt af sin husherre i årevis, slår den enfoldige Sven en dag igen.
Engelen (2009)Efter en ubehagelig opvækst sætter en kvinde sig selv i et voldsomt dilemma, da hun må vælge mellem sit spædbarn og heroin.
familie, En (2010)En uhelbredeligt kræftsyg mand har vanskeligt ved at tage afsked med familien, da hans elskede bageri næppe kan føres videre i familiens ånd.
Fanny och Alexander (1982)To børn fra et rigt hjem oplever deres livs mareridt, da deres far dør. Nu kommer de i pleje hos en tyrannisk biskop.
Fine Things (tv) (1990)Det hele var ellers lige så lykkeligt, da en ung kvinde fandt manden i sit liv, men så banker døden og eksmanden på døren.
Fish Tank (2009)En teenager kæmper for at finde fodfæste i en verden fuld af skuffelser. Men en dag åbner moderens nye kæreste nye muligheder.
Flandres (2006)Langt ude på det franske land hersker kedsomheden blandt de unge beboere, og mændene drages af en fjern arabisk krig.
Forsvunden (2006)Teenageren Christine har slået op med kæresten. På lejrskolen glider hun længere og længere væk fra de andre i sin personlige krise.
fremmed banker på, En (1959)I et sommerhus langt ude på landet åbner en enlig kvinde sine døre for en fremmed mand. Kærlighed ved første blik. Men noget er helt galt.
Frit fald (2011)En teenagerpige forsøger desperat at komme tæt på sin prøveløsladte mor, men moderen er ikke det bedste forbillede.
Frygtelig lykkelig (2008)Efter at have gjort i nælderne i København, sendes en betjent til Sønderjylland, hvor der venter ham voldsomme udfordringer.
Girl in the Park, The (2007)I et øjebliks uopmærksomhed kidnappes Julias datter fra en legeplads. 16 år senere møder Julia en ung kvinde, der ligner datteren, og det slår klik for hende.
Girl, Interrupted (1999)En gruppe piger på en mentalanstalt bliver venner på en kringlet måde.
Glimt af mørke (2004)En dreng er fundet myrdet, og i en lille kernefamilie får faderen den grufulde tanke, at hans børn kan være morderne.
grande cocomero, Il (1993)En børnepsykiater får sin sag for, da en 13-årig pige med epilepsi-anfald kommer ind på hans afdeling.
Half Nelson (2006)En ung folkeskolelærer har et stofmisbrug, der i sidste ende er svært at skjule for både elever og kolleger.
Happiness (1998)En håndfuld ensomme og hvileløse amerikanere kæmper for at finde mening med tilværelse, parforhold og seksualitet.
Harrys döttrar (2005)To stockholmersøstre venter barn samtidig, men da den ene søster må føde et dødt foster begynder et større jalousidrama.
Hesher (2010)Drengen T.J. har mistet sin mor men får endnu mere at gruble over, da den ekstremt utilpassede Hesher braser ind i hans liv med hård rock, porno og hærværk.
Himlen falder (2009)En voksen kvinde vender tilbage til sin hjemegn, hvor hun blev seksuelt misbrugt som barn, og opdager at hun har to lillesøstre. Historien gentager sig.
Himlens hjärta (2008)To midaldrende par mødes af og til til intime middage, hvor der bliver snakket frit. Men da snakken falder på utroskab, bliver det begyndelsen på en farlig rejse.
Hold om mig (2010)En gruppe unge klassekammerater lever livet i almindelig teenageforvirring, indtil en barsk begivenhed ændrer tilværelsen for altid.
Holocaust (tvs) (1978)En jødisk familie opløses og forsvinder i hænderne på nazisterne, der er i gang med "den endelige løsning".
Holy Smoke (1999)En ung kvinde er blever grebet af en sekt og dens guru i Indien. Hendes familie lejer en erfaren rådgiver, der skal bringe hende tilbage til et "normalt" liv.
Hours (2013)En nybagt enkefar efterlades alene med sin for tidligt fødte datter på et hospital i New Orleans under orkanen Katrina.
Händler der vier Jahreszeiten (1972)En tidligere soldat i fremmedlegionen og nuværende alkoholiker og gadesælger i München er godt i gang med at ødelægge sin tilværelse komplet.
Höstsonaten (1978)En meget berømt koncertpianistinde vender efter mange år tilbage til sin datter, der bor i en øde beliggende præstegård. Gensynet bliver en tung affære.
I et speil i en gåte (2008)En 12-årig pige lider af uhelbredelig kræft. Hun får hjælp af en engel til at sætte livet og døden i perspektiv.
I Never Sang For My Father (1970)En mand i fyrrerne kæmper en hård kamp for at løsrive sig fra sin dominerende far, der netop er blevet enkemand.
Ikiru (1952)En kommunal afdelingschef tæt på pensionsalderen får konstateret mavekræft og beslutter, at han vil have noget ud af sin sidste tid.
Il y a longtemps que je t´aime (2008)Efter 15 år bag tremmer vender en kvinde tilbage til sin familie og dennes venner. Det er svært at vende sig til virkeligheden, men det går fremad.
Implosion (2009)En ung mand har fortrængt, at hans bedste ven er død, og mødet med virkeligheden er et hårdt slag.
In Cold Blood (tv) (1996)To røvere bryder ind midt om natten på en farm og gør kort proces med den uskyldige familie.
In the Bedroom (2001)Da ægteparret Fowlers søn bliver myrdet, braser deres verden selvsagt sammen, og det bliver svært at finde hinanden i sorgen.
In the Electric Mist (2009)En kriminalkommissær efterforsker en serie mord i og omkring Louisiana og optrevler gamle hemmeligheder, der kan vise sig dødbringende.
In the Valley of Elah (2007)Efter militærtjeneste i Irak dukker en amerikansk soldat ikke op på kasernen, og hans far er sikker på, at der er sket en forbrydelse.
Inn i mørket (2012)Da 8-årige Nikolai bliver kørt ned af naboen, havner han i koma. Men hvem har skylden, og hvordan håndterer forældrene sagen?
invasions barbares, Les (2003)En kræftsyg og døende mand får den sidste store omsorg og særbehandling af familie og venner.
Ironweed (1987)Midt i 30'ernes depression forsøger et alkoholiseret hjemløst par at finde hold i tilværelsen.
Jagten (2012)En mandlig pædagogmedhjælper anklages for seksuelle overgreb på en lille pige, og det lille bysamfund skal nok sørge for at gøre ham livet surt.
James White (2015)En ung mand passer sin terminalt kræftsyge mor. Hvor han i forvejen har svært ved at finde en indre ro, præger moderens sygdom han ekstra meget.
Jet Boy (2001)En forsømt og ensom 14-årig dreng søger en faderfigur og bliver bl.a. mishandlet af liderlige mænd, før han endelig finder en, der vil kendes ved ham.
Kak ya provel etim letom (2010)En meteorolog og en nyuddannet assistent passer en vejrstation i komplet isolation på en ø langt ude i det Arktiske Ocean, da en radiomeddelelse skaber uro og angst.
Kes (1969)En engelsk underklasseknægt finder fred, da han fatter interesse for at opdrætte en rovfugl midt i alle hverdagens elendigheder.
Kid (2012)En syvårig dreng og hans storebror bliver ufrivillige kegler i de voksnes følelseskolde spil, efter at de har mistet deres mor.
King, The (2005)En ung marinesoldat opsøger sin biologiske far, der er prædikant i Texas. Fra starten har han udtænkt en grusom plan.
Kunsten at græde i kor (2006)I en sønderjysk landsby forsøger 11-årige Allan at redde sin familie fra det totale psykiske sammenbrud.
Kvinden der drømte om en mand (2010)En international modefotograf med mand og barn forføres af en polsk underviser. Fotografens seksualitet vækkes til live, og hun er nu i fare for ikke at kunne se andet end sex.
kærlighedshistorie, En (2001)Da Kira kommer hjem fra psykiatrisk afdeling på hospitalet er hun ikke helt rask og sætter sin tålmodige mand på mange prøver.
Lars Ole, 5C (1973)Et omhyggeligt indblik i en 12-årig drengs skolegang og privatliv i 1950'ernes Århus.
letzte Zug, Der (2006)Knap 700 jøder stuves sammen i det sidste af nazisternes transporter fra Berlin til Auschwitz. Dette er deres forfærdelige historie.
Lilja 4-Ever (2002)I et trøstesløst eks-sovjetisk boligblokkvarter forsøger en ensom og misbrugt pige og hendes unge ven at klare sig gennem livet. Måske lurer lykken i Sverige?
Lille soldat (2008)Lotte har en fortid som soldat og får et arbejde hos sin far, der handler med nigerianske kvinder i provinsen.
Little Odessa (1994)Mens moderen ligger for døden vender sønnen hjem, men han er ikke velkommen hos faderen. Lillebror vil hellere end gerne være sammen med den udskældte bror.
Love, Liza (2002)Efter at have mistet sin kone ved selvmord gennemlever en mand sit livs værste mareridt og ender i et benzinsniffermisbrug.
Ludo (2014)En tilsyneladende gennemsnitlig færøsk kernefamilie viser sig at have lig i lasten. Den 11-årige datter er klemt mellem sin svært depressive mor og sin handlingslammede far.
luna, La (1979)En rig amerikansk operasangerinde, der for nylig er blevet enke, rejser med sin teenagesøn til Italien. Forholdet mellem de to er andet end familiært.
Majoren (tv) (1998)Efter en hård tid i Bosnien vender en major og hans FN-soldater hjem til Danmark. Men traumerne er for store, og det slår klik for en ung mand.
Maria Full of Grace (2004)En fattig colombiansk kvinde siger ja til at smugle en ordentlig bunke narkotika til USA - i mavesækken.
Marnie (1964)En kvindelig tyv afsløres og forføres af en forelsket gentleman.
Mean Creek (2004)Efter at være blevet banket af skolens hårde negl planlægger en dreng og hans venner en sød hævn. Men noget går galt.
Melancholia (2011)Jorden er i højrisiko for at gå under, da en fremmed planet kommer uhyggeligt tæt på. Vi oplever den dramatiske tid gennem to søstre.
Minus Man, The (1999)En uskyldig udseende ung mand lejer sig ind hos et ægtepar langt væk hjemmefra. Det er svært at læse, at manden er seriemorder.
Miss Kicki (2009)En alkoholiseret kvinde, der har mistet følingen med kærligheden, tager sin søn med til Taiwan. Her prøver de at finde hinanden i et fremmet kaos.
Monster (2003)En forsømt og forslået kvinde indleder et lesbisk forhold, samtidig med at hun havner i vanviddets kløer og myrder de mænd, der vil betale hende for at have sex.
Monster of Mangatiti, The (2015)En kvinde fortæller i denne dramatiserede dokumentar historien om den lange periode, hvor hun som teenager blev holdt fanget af en gal mand langt ude på landet.
Moonlight Mile (2002)Efter at deres datter er blevet myrdet, forsøger et forældrepar sammen med datterens efterladte forlovede at finde holdi tilværelsen igen.
Nemesis (2010)For tre drenge bliver en grov mobning af en klassekammerat skæbnesvanger, da det hele tager overhånd.
Nocturne (1980)En ung kvinde vandrer hvileløst rundt i sin lejlighed om natten. Hun bliver syg af dagslyset men skal rejse om morgenen.
Nord (2009)En skiliftsoperatør får en nedtur og drager på sin snescooter tværs gennem Nordnorge.
Nordkraft (2005)Stofmisbrugere og kriminelle i Aalborg kæmper dagligdagens hårde kamp.
Nóz w wodzie (1962)Et polsk par skal ud at sejle i deres flotte sejlbåd. De har taget en blaffer med om bord, men var det nu klogt?
Nymphomaniac (2013)En sexafhængig kvinde vil gå meget langt for at opnå tilfredsstillelse og er snart kørt så langt ud, at besættelsen bliver farlig for hende.
Nøgle hus spejl (2015)En tilsyneladende åndsfrisk ældre kvinde er flyttet på plejehjem med sin mand, der har haft flere hjerneblødninger. Men langsomt vågner hun op til den glemte virkelighed, at hendes demens er i hurtig udvikling.
Offscreen (2006)En ung mand ender i det rene vanvid, da han forsøger at redde sit ægteskab gennem en altomfattende filmoptagelse.
Ole dole doff (1968)En folkeskolelærer fanges i sine egne forestillinger om moderne undervisnings- og opdragelsesmetoder på en skole i Malmö.
Ondskan (2003)En hårdt prøvet dreng ankommer til en kostskole, hvor de ældre elever styrer alle begivenheder og benytter sig af vold i stor stil.
One Hour Photo (2002)En ensom fotofremkalder forsøger at få lidt indhold i tilværelsen ved at fremkalde ekstra eksemplarer af en families private billeder.
Ordinary People (1980)En lille familie på tre har mistet deres fjerde medlem, og der er praktisk talt intet der fungerer søn og forældre imellem.
Oslo, 31. august (2011)En stoffri narkoman slippes på gaden fra et behandlingshjem men har svært ved at se, hvordan han skal kunne passe ind i hverdagens normalitetsbegreber.
Oxen (1991)I fattigdommens Sverige sidst i 1800-tallet slår en mand en god vens okse ihjel og skjuler kødet. Men det kommer til at koste ham meget dyrt.
Panic in Needle Park, The (1971)En helt almindelig kvinde ankommer til New York for at studere kunst. Her forelsker hun sig i en narkoman og havner selv i misbrug.
Paradies: Glaube (2012)En stærkt katolsk kvinde stemmer dørklokker for at udbrede sin tro, men privat har hun svært ved at finde den rette sti.
Paranoid Park (2007)En teenager kommer galt af sted og havner i en psykisk knibe, der er meget tæt på at drive ham til vanvid.
Parfait amour! (1996)Et ungt par forelsker sig hovedkulds, men forholdet får et knæk, og tragedien lurer forude.
Passion Fish (1992)En tv-stjerne lammes fra livet og ned og tvinges til at ændre syn på både sig selv og verden omkring sig.
Pensionat Oskar (1995)Midtvejskrisen stiger en svensk familiefar til hovedet, og da han trænger til at gøre oprør mod idyllen skejer han uventet ud.
Perfume: The Story of a Murderer (2006)En dreng født med en helt fantastisk lugtesans udvikler en psykotisk fascination af duftindsamling, og slår smukke kvinder ihjel for at stjæle deres dufte.
Persona (1966)En ung sygeplejerske påtager sig at passe en skuespillerinde, der ikke har sagt et ord i årevis, på en øde landejendom.
pianiste, La (2001)Da en frustreret klaverlærerinde møder en ung studerende, der er interesseret i hende, kommer hendes sande jeg op til overfladen.
Place in the Sun, A (1951)Fanget mellem to kvinder kommer en ung mand til at begå en skrækkelig handling. Det bliver hans skæbne.
Prisoner of Second Avenue, The (1975)Da en noget ældre mand bliver fyret, går han helt i sort og klarer kun skærene takket være sin tålmodige kone.
quatre cents coups , Les (1959)14-årige Doinel bor hos sine forældre i en meget lille parisisk lejlighed. Forældrene har andre ting end drengen i hovedet, og Doinel ender på en opdragelsesanstalt.
Rabbit Hole (2010)Et ægtepar gennemlever den svære tid efter at have mistet deres søn i en ulykke. De erfarer langsomt, at de kun kan komme videre ved at erkende sandheden.
Rails & Ties (2007)En lokomotivfører med en kræftsyg kone hjemme i huset påkører en selvmorderske. Hendes søn bliver nu en vigtig brik i parrets sidste tid sammen.
Reconstruction (2003)En ung mand sættes på en hård prøve, da han opdager at alle hans nære benægter nogensinde at have set ham før.
Requiem for a Dream (2000)Fire mennesker tager stoffer for at dæmpe dagligdagens helvede. På hver deres måde.
Revolutionary Road (2008)Et ungt par med drømme ud over konventionernes rammer oplever op- og nedture på krop og sjæl.
Rob Roy (1995)En lovlydig højlandsskotte møder ækel modstand hos overklassen, der gør ham det livet uretfærdigt surt.
Romper Stomper (1992)Unge australske nynazister i kamp mod lokale asiater må se sig slået, men hævnlysten er stor.
Room (2015)En 5-årig dreng kender ikke noget til den virkelige verden. Sammen med sin mor har han nemlig været låst inde i et lille haveskur af en forskruet mand.
Salò o le 120 giornate di Sodoma (1975)Fire højtstående mænd tvinger en gruppe perfekte unge drenge og piger ud i ekstreme og sadistiske seksuelle eksperimenter i en afsidesliggende villa.
Sangen (2009)En dreng oplever, at hans forældre ikke længere elsker hinanden og vil gerne have sin far til at skrive en ny kærlighedssang til moderen.
Saraband (tv) (2003)Efter mange års adskillelse besøger Marianne sin eksmand Johan i hans sommerhus. Johans søn og barnebarn bor i nærheden. Det bliver en intens omgang.
Se min kjole (2009)Fire unge kvindelige misbrugere stikker af fra et institutionelt ferieophold og lærer på farten hinanden bedre at kende - på godt og ondt.
Sebbe (2010)En 15-årig dreng er mobbeoffer i skolen og bor alene sammen med sin uligevægtige mor i en ussel lejlighed, hvor der knap nok er penge til strøm.
Selfish Giant, The (2013)To 13-årige drenge, der ikke passer ind i skolen, kredser omkring i Bradford og omegn og samler gammelt jern, som de sælger hos en udspekuleret forhandler.
Síðasti bærinn (2004)På sin gård langt ude i den islandske ødemark bor en gammel bonde, der nægter at forlade sit hjem og livet på fjeldet.
Skammen (1968)På en fredelig svensk ø må et ægtepar pludselig bukke under for en borgerkrig.
Sling Blade (1995)En psykisk skadet mand løslades fra anstalten og bliver bedste venner med en 10-årig dreng. Men ikke uden konsekvenser.
Smáfuglar (2008)Et par islandske teenagere er spirende småforelskede. En ’mirakelpille’ til en lille fest ændrer på kort tid alt.
Smukke mennesker (2010)En lille håndfuld ensomme danskere fletter skæbner på kryds og tværs af ønsker om omsorg og sex.
Sommersonntag (2008)En far har sin døvstumme søn med på arbejde på en stor tysk bro. Han bliver stillet over for et meget ubehageligt valg, da strømmen svigter.
Sorg og glæde (2013)En ung mand oplever sit livs største mareridt, da hans kone i et psykotisk anfald dræber deres fælles 9 måneder gamle datter.
Sort hjerte (1995)Teenageren Tobias forelsker sig i Stine, der dog i kraft af sin maniodepressivitet viser sig at være en meget voldsom mental udfordring.
souffle au coeur, Le (1971)En 14-årig dreng lever livet fuldt ud. Men livet som teenager er ikke altid let, og det kan være svært at kende grænserne.
Sous le sable (2000)En midaldrende kvinde mister sin mand i bølgerne og vil i sin efterfølgende sorg ikke erkende sit tab.
Spider (2002)En skizofren mand genoplever sine livs mareridt, men hvem skal man stole på i hans univers?
Stanford Prison Experiment, The (2015)En psykolog rekrutterer en række unge mænd til at deltage i et forsøg. I et iscenesat fængsel vil han se, hvordan mændene reagerer i forskellige roller.
stanza del figlio, La (2001)En travl psykiater med privatlivet i orden må gennemleve en stor tragedie, da sønnen omkommer ved en dykkerulykke.
Still Alice (2014)En 50-årig kvinde begynder at glemme simple ting og får stillet diagnosen Alzheimers. Nu starter et nyt liv med store prøvelser.
Stille hjerte (2014)En dysfunktionel familie samles, da den ALS-syge mor har besluttet at tage sit eget liv med piller, inden sygdommen udvikler sig.
Stoning, The (2006)Kvinder dømt for utroskab i Iran udsættes for det værst tænkelige, når de stenes til døde. I kulissen kæmpes en desperat politisk kamp for retfærdighed.
Submarino (2010)To barndomstraumatiserede brødre fortsætter ad slingrekursen som voksne i København.
Sult (1966)En udhungret forfatter vandrer rundt i vinterkolde Kristiania/Oslo i 1890, hvor sulten og fattigdommen driver ham til vanvid.
Summer in Genoa, A (2008)Efter en tragisk bilulykke, hvor familiemoderen er blevet dræbt, drager far og to døtre til Genova for at prøve at komme sig.
Sunset Blvd. (1950)En falleret stumfilmsstjerne tror hun ejer hele verden og får en ung manuskriptforfatter til at hjælpe sig med "det perfekte manuskript".
Svinalängorna (2010)En ung kvinde gennemlever sit livs værste traumer, da hun pludselig bliver ringet op af sin døende mor.
Såsom i en spegel (1961)På en isoleret svensk ø forsøger en kvinde at komme sig over en indlæggelse på et psykiatrisk hospital. Med sig har hun sin mand, bror og far.
Ta´ hvad du vil ha´ (1947)Da bedstemoderen ligger for døden, kommer de værste tendenser op i familiens sorte får, og det får fatale konsekvenser.
Take Shelter (2011)En psykisk syg familiefar bruger al sin energi på at udbygge et stormskur, fordi han er overbevist om, at enden er nær.
Taxi Driver (1976)Efter i årevis fra sin taxi at have set storbyen gå i hundene beslutter en taxachauffør at tage byens ære i egen hånd.
Þrestir (2016)Teenageren Ari forlader storbyen og flytter hjem til sin alkoholiserede far, der bor langt ude på landet. Barndomsvennerne har forandret sig, og Ari kæmper for at finde mening med tilværelsen.
Too Young to Die? (tv) (1990)En 14-årig pige oplever de værst tænkelige svigt og ender som morder.
tourneuse de pages, La (2006)Efter på uretfærdig vis at være blevet vraget til en musikalsk optagelsesprøve, tager eleven mange år efter en udspekuleret hævn.
Trolösa (2000)En midaldrende kvinde betror en ældre herre sit livs utroskab og ser tilbage på den svære tid med to mænd.
Tür, Die (2009)En succesrig billedkunstner oplever sit livs værste mareridt, da hans datter drukner, mens han boller naboen. Men så opdager han en dør til en parallelverden.
Tystnaden (1963)To søstre, den ene med en søn, den anden alvorligt syg, gennemlever kriser på et hotel i et ubestemt fremmed land.
Under the Volcano (1984)En ulykkelig mand drikker sig selv ihjel i Mexico, også selvom hans kone vender tilbage til ham.
Valhalla Rising (2010)En stum kriger med overmenneskelig styrke holdes fanget af en høvding. Da han endelig slipper ud, starter en rejse ind i mørket hjerte.
Vanvittig forelsket (2009)En yderst talentfuld konservatoriestuderende pianist forelsker sig i en cellist men bliver så jaloux, at hans verden ramler totalt sammen.
Velsignelsen (2009)En ung kvinde føder sit første barn og oplever en svær fødselsdepression. Men hun bliver kun mødt af manglende forståelse og må søge hjælp.
Verdict, The (1982)En drikfældig advokat går i kamp mod alle odds for at vinde en sag om hospitalsfusk.
vieil homme et l´enfant, Le (1967)På grund af krigens farer sendes en lille jødisk knægt ud på landet, hvor han bor hos et ældre par, der giver ham en skæg form for kærlighed.
Viskningar och rop (1972)To søstre våger ved deres søster Agnes' dødsleje sammen med en tjenestepige. Under Agnes' seje dødskamp fortælles søstrenes livshistorie.
Vozvrashcheniye (2003)To teenagerdrenge møder deres far, som de aldrig har kendt. Faderen tager de forventningsfulde drenge med ud på en længere udflugt. Men faderen skuffer drengene, og turen bliver en meget hård prøvelse.
Værelse 304 (2011)Skæbner mødes og flettes på mærkelige måder ind i hinanden på et hotel i København.
Waking the Dead (2000)Efter at have mistet sin helt store kærlighed, oplever en spirende politiker et begyndende vanvid, da han føler, at kæresten hele tiden er i nærheden.
War Zone, The (1999)Langt ude på den engelske hede bor en tilsyneladende velfungerende kernefamilie. Men sønnen erfarer, at faderen udnytter søsteren seksuelt.
We Need to Talk About Kevin (2011)En svært utilpasset teenager kæmper med egne indre dæmoner og forholdet til sin mor. Under overfladen ulmer en farlig vrede.
Weight of Elephants, The (2013)En ensom og forsømt dreng kæmper for at få kærlighed og anerkendelse i en lille New Zealandsk soveby.
weisse Band, Das (2009)I et lille tysk landsbysamfund hersker en hård patriarkalsk orden, men en række mystiske voldshandlinger er svære at forklare.
Welle, Die (2008)Et tysk gymnasium holder temauge om autokrati. Men den voldsomme effekt af undervisningen kommer bag på alle.
White (2008)En teenager lever i sorg over at have mistet sin mor. Med en fraværende far synker han dybere ind i en kritisk tilstand.
Winter´s Bone (2010)En teenager passer i fraværet af sin syge mor og kriminelle far sine to mindre søskende, men snart er der risiko for, at landejendommen inddrages.
Woman Under the Influence, A (1974)En kvindes mentale sammenbrud påvirker også hendes nærmeste familie.
Wonderland (1999)Tre vidt forskellige søstre forsøger at få hverdagen til at hænge sammen i hektiske London.
Woodsman, The (2004)En netop løsladt pædofil mand forsøger at finde fodfæste og møder en jævnaldrende kvinde.
Woyzeck (1979)En anonym soldat, som alle tramper på, havner som forsøgsperson hos en ernæringsfysiolog. På et tidspunkt slår det klik for den lille mand.
You and Me Forever (2012)To unge piger er nærmest sammensmeltede i deres venskab, men det sættes på en hård prøve, da en tredje pige kommer imellem.
Zelly and Me (1988)En pige tortureres psykisk af sin jaloux bedstemor, og ikke engang barnepigen kan hjælpe godt nok.
Zerkalo (1975)Gennem drømmelignende fortællekunst giver instruktøren Andrei Tarkovsky et billede af sit liv.