4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Film i genren Krigsdrama


1864 (tvs) (2014)Unge mænd går i kamp for Danmark i 1864-krigen, mens kærligheden udfordres af både fysiske og mentale kanonkugler.
9. april (2015)En lille flok sønderjyske soldater kæmper en umulig kamp mod den tyske overmagt, da den danske grænse overskrides 9. april 1940.
A nagy füzet (2013)To enæggede tvillinger bliver mod slutningen af Anden Verdenskrig plantet hos deres alt andet end elskelige bedstemor, og en bevidst hærdelsesproces går i gang.
American Sniper (2014)Amerikanernes største snigskyttegeni nedlægger terrorister i flæng men har selv svært ved at ryste krigen af sig hjemme i kernefamilien.
Anonyma - Eine Frau in Berlin (2008)Da russerne endelig indtager Berlin i 1945, føler de også, at de lokale kvinder er til fri afbenyttelse.
Beyond Rangoon (1995)En amerikansk turist får sin sag for under krigen i Burma i 1988.
Big Lift, The (1950)To amerikanske soldater oplever Berlin på nært hold, da Sovjetunionen i 1948 blokerer de allierede sektorer af den tyske hovedstad.
Book Thief, The (2013)En nyadopteret tysk pige oplever Anden Verdenskrig hos sine plejeforældre og knytter sig til den jøde, de holder skjult i husets kælder.
Boy in the Striped Pyjamas, The (2008)En sød lille søn af en nazileder bliver udenom sine forældre ven med en jødisk dreng, der ofte sidder og tænker lige ud til det elektriske hegn.
Brücke, Die (1959)En gruppe teenagerdrenge bliver i krigens sidste dage engageret til at passe på en mindre bro. Først da kampen bliver virkelig, går alvoren op for drengene.
Casablanca (1942)Midt under anden verdenskrigs rasen kæmper en gruppe mennesker for at holde sig oppe i og omkring Ricks amerikanske café.
Courage Under Fire (1996)En militærmand har fået til opgave at afgøre, om en afdød kvindelig kaptajn virkelig har fortjent en udmærkelse.
Defiance (2008)En stor gruppe hviderussiske jøder, ledet af tre handlekraftige brødre, gemmer sig for nazisterne i de store skove.
Der var engang en krig (1966)Besættelsestiden set med en 14-årig drengs briller. Han cykler rundt på villavejene med sin ven og er smaskforelsket i en ung kvinde.
Dresden (tv) (2006)Sent under Anden Verdsenskrig bomber briterne Dresden, hvor en sygeplejerske netop har gjort op med sin borgerlige familie.
Edges of the Lord (2001)En polsk jødedreng kommer i pleje hos en "ren" polsk familie for at undgå koncentrationslejren.
Enemy at the Gates (2001)Et par snigskytter fra hver deres lejr leger katten efter musen under det Anden Verdenskrigs store slag om Stalingrad.
Enigma (2001)Under anden verdenskrig lever en lille gruppe englændere livet farligt i deres kamp for at bryde tyskernes enigmakode.
Europa Europa (1990)En ung jøde undslipper nazisterne ved ad bagveje at blive optaget i Hitlerjugend og på denne måde blive en del af det nazistiske fællesskab.
Eye in the Sky (2015)Internationale militærkræfter må arbejde sammen via topmoderne teknologi, da det står klart, at en gruppe terrorister er samlet i Kenya.
Fear and Desire (1953)Fire soldater er fanget bag fjendens linjer i en fiktiv krig og kæmper mod deres frygt og begær.
Forræderne (1983)To unge medlemmer af de danske nazister tager tæt på krigens afslutning flugten.
From Here to Eternity (1953)I dagene op til angrebet på Pearl Harbor svinger humøret ganske som sædvanligt på en amerikansk militærbase.
Fälscher, Die (2007)En gruppe meget dygtige jøder får særbehandling i koncentrationslejren, mod at de hjælper nazisterne med at forfalske pund- og dollarsedler i stor stil.
Gallipoli (1981)To unge australske sprintere mødes til en konkurrence og havner begge som soldater for Det Britiske Imperium i Tyrkiet, hvor de skal kæmpe mod tyrkerne.
Good (2008)En fredsommelig forfatter hyres af Hitlers håndlangere til at skrive en afhandling, der retfærdiggør henrettelser af svage mennesker.
Great Escape, The (1963)Tyskerne placerede i 1943 en stor gruppe krigsfanger i en nyåbnet, topsikret fangelejr men bragte dermed også det dygtigste flugthold sammen.
Grey Zone, The (2001)I de rædsomme kz-lejre under anden verdenskrig forsøder en række særligt udvalgte jøder tilværelsen med privilegier, andre ikke får.
Hart´s War (2002)Da to sorte soldater havner blandt hvide allierede i en tysk krigsfangelejr i 1945 udbryder der regulær racisme.
Hope and Glory (1987)Anden verdenskrig oplevet gennem en 9-årig drengs øjne. Han synes faktisk, at krigen giver en fornøjelig afveksling i hverdagen.
Hurt Locker, The (2008)En gruppe amerikanske soldater i krig i Irak har en voldsom stress inde på livet i arbejdet med at afsikre alle former for bomber.
Hvidsten Gruppen (2012)En modig familie på en idyllisk kro bliver central i modstandskampen mod den tyske besættelsesmagt under anden verdenskrig.
In Darkness (2011)En polsk kloakarbejder hjælper en gruppe jøder under nazisternes besættelse. Mange måneder i bakteriedybet former sig med den evige frygt for at blive taget.
In Enemy Hands (2004)Tyskere og amerikanere tvinges til at sejle i samme ubåd under Anden Verdenskrig - i forsøget på at redde menneskeliv.
Into the White (2012)Et tysk og et britisk fly skyder hinanden ned over den norske vildmark og søger tilfældigvis ly i samme jagthytte. Nu er de nødt til at samarbejde.
Island on Bird Street, The (1997)Det lykkes en lille jødisk dreng at holde sig skjult for nazisterne i ruinerne af nogle boligblokke.
Islands in the Stream (1977)En isoleret mand oplever fra en ø, hvordan anden verdenskrig rykker nærmere.
Ivan´s Childhood (1962)En 12-årig dreng melder sig som spejder i et russisk partisanerregiment, efter at hans familie er blevet myrdet af nazisterne.
Jakob the Liar (1999)En jøde med let til at lyve sætter ny kulør på tilværelsen blandt kammeraterne i ghettoen under anden verdenskrig.
Jarhead (2005)Med hoveder formet som dåser som følge af den karakteristiske militærklipning venter en hel hær af amerikanske soldater i ørkenen på at komme i kamp i Golfkrigen.
Jeux interdits (1952)En lille pige søger ind i landet, efter at hendes forældre er døde, og hun opbygger et venskab med en lidt ældre dreng.
Katyn (2007)Umiddelbart efter Tysklands invasion af Polen under anden verdenskrig deporteres polske officerer af russerne og henrettes.
Lacombe Lucien (1974)En 17-årig landmandsdreng fristes under 2. verdenskrig af det tyske politis magt og dekadence og bliver en tro håndlanger.
Last Samurai, The (2003)En forslået amerikansk soldat havner blandt japanske krigere og lærer langsomt samuraierne og deres kultur at kende.
Lauf Junge Lauf (2013)En 8-årig jødisk dreng flygter fra en polsk ghetto under nazisternes besættelse og må helt på egen hånd forsøge at overleve i naturen og blandt lokale bønder.
Letters From Iwo Jima (2006)Japanske soldater forsøger at forberede sig på et amerikansk angreb, men de er drastisk i undertal.
Lone Survivor (2013)En håndfuld amerikanske soldater havner i en håbløs kamp mod talibankrigere i Afghanistans bjerge.
Lore (2012)En gruppe børn af nazistiske forældre må klare sig selv i de døende dage af Anden Verdenskrig.
Matador (tvs) (1978-1982)Et landsbysamfund og dets beboere før, under og efter anden verdenskrig.
Max Manus (2008)En gruppe frihedskæmpere går i front i kampen mod den tyske besættelsesmagt i Norge under anden verdenskrig.
Monuments Men, The (2014)En gruppe amerikanske kunsteksperter trækker i soldatertøjet for at redde en række kunstskatte i de døende måneder af Anden Verdenskrig.
Nackt unter Wölfen (tv) (2015)Da en 3-årig polsk dreng havner blandt fangerne i KZ Buchenwald i marts 1945, begynder et stærkt sammenhold for at drengen ikke skal opdages af SS.
neunte Tage, Der (2004)En præstefange i KZ Dachau får en usædvanlig ferie på ni dage, hvor han mødes med familien i det virkelige liv,
Nothing Personal (1995)En virkelighedsnær beretning fra den håb- og endeløse borgerkrig i Nordirland.
Nuremberg (tvs) (2000)En lang række af Hitlers topnazister blev umiddelbart efter Anden Verdenskrig stillet for en domstol i Nürnberg.
nøgne træer, De (1991)En sabotør under anden verdenskrig indleder et lidenskabeligt forhold med en kvinde, der er gift med sabotagegruppens leder. Det afstedkommer skyldfølelse.
Only Way, The (1970)En gruppe ærlige mænd hjælper i 1943 danske jøder til Sverige under tyskernes besættelse.
Oorlogswinter (2008)En norsk teenager får en mission i krigstid, da han møder en såret britisk pilot og hjælper ham med at undslippe nazisterne.
petit garçon, Le (1995)En lille fransk familie skjuler tre jøder i deres kælder, også efter at nazisterne har bosat sig i noget af ejendommen.
Pianist, The (2002)Den tyske besættelse af Polen oplevet af en virtuos pianist. Da hans familie er forsvundet i kz-lejren, må han kæmpe sin egen kamp for overlevelse.
På fremmed mark (2000)En ung frivillig i FNs fredsstyrke i Bosnien fascineres af sin befalende men kommer i svære vanskeligheder.
rafle, La (2010)I Paris 1942 bliver 13.000 jøder gidsler som led i statslige forhandlinger med nazisterne.
Rekrut fra 64, En (1910)En ung officer går frygtløst i kamp for Danmark i 1864. En bondepige forelsker sig i ham og vil gøre alt for sin hjertenskær.
Rescue Dawn (2006)En amerikansk pilot skydes ned i Laos under Vietnamkrigen og tages til fange. Sammen med en gruppe medfanger planlægger han at flygte.
Risttuules (2014)Billeder af massedeportation af uskyldige familier til Sibirien under Anden Verdenskrig med udgangspunkt i en kvindes erindringer.
Roma, città aperta (1945)Italienernes sidste dage under besættelsen udvikler sig dramatisk, da en katolsk præst skal være pengebud.
Rukajärven tie (1999)Fortsættelseskrigen mellem Finland og Rusland tilsat personligt tema.
røde enge, De (1945)Under anden verdenskrig saboterer en gruppe danske frihedskæmpere den tyske værnemagt.
Saul fia (2015)En fange i en særlig kommando i Auschwitz vasker gaskammergulve og fragter lig til kremering, da han finder liget af en dreng, han mener er hans søn.
Savior (1998)En amerikaner i Balkankrigen kommer på en usædvanlig mission, da han møder en indfødt højgravid kvinde.
Search, The (2014)En 9-årig dreng overværer sine forældre blive skudt og bliver skilt fra sin søster i Tjetjenien, 1999. Og en ung mand bliver presset ind som soldat i den russiske hær.
So Ends Our Night (1941)To mænds mangel på pas og hvad det kan føre med sig i krigstid.
Stalag 17 (1953)Et kuld amerikanske krigsfanger i en tysk fangelejr under anden verdenskrig plages af en stikker.
Stauffenberg (tv) (2004)Ihærdige militærfolk i den tyske hær planlægger at slå Hitler ihjel i juli 1944, og planlægningen af attentatet er uhyre farefuldt.
Sunshine (1999)Tre generationer af familien Sonnenschein opleves gennem det tyvende århundredes op- og nedture i Ungarn.
Time of Destiny, A (1988)Da datteren har giftet sig med en uønsket soldat drager en vred far i hælene på parret og slår sig selv ihjel. Nu vil sønnen have hævn.
Torneranno i prati (2014)En gruppe italienske soldater gemmer sig i skyttegravene under 1. verdenskrig i evig frygt for at blive sprængt i stumper og stykker af fjendes artilleri.
Unsere Mütter, unsere Väter (tvs) (2013)Anden Verdenskrig kommer til at ændre alt for en lille gruppe sammentømrede tyske venner.
uomo che verrà, L´ (2009)En lille pige har ikke sagt et ord i flere år efter at have mistet sin bror. Nu venter hun på. at moderen skal nedkomme igen, mens SS og krigen rykker nærmere.
usynlige hær, Den (1945)Frihedskæmpere kæmper deres egen usynlige kamp under anden verdenskrigs besættelse i Danmark.
Valkyrie (2008)En modig tysk oberst med et indædt had til Hitler iværksætter et attentat, der skal gøre det af med lederen.
verlorene Zeit, Die (2011)Et forelsket par i en kz-lejr bliver skilt under en flugt men genforenes 30 år senere.
vita è bella, La (1998)En mand og hans knægt ankommer til koncentrationslejrene under anden verdenskrig, og faderen gør alt for at gøre opholdet til en leg for sin søn.
War Horse (2011)En ung bondesøn med alle tiders dygtige hest bliver soldat under første verdenskrig og håber på genforening med hesten, der også er rekrut.
Water Diviner, The (2014)En australsk mand rejser til Tyrkiet efter slaget ved Gallipoli i forsøget på at lokalisere sine tre formodet døde sønner.
Wunderkinder (2011)Ukraine, 1941. Tre børn med store musikalske talenter er venner på tværs af tro, men venskab og musik trues for alvor af den tyske invasion.
Zookeeper, The (2001)Midt i en borgerkrig kæmper en dyrepasser alene for at redde dyrene i en zoologisk have. Snart får han besøg af to på flugt.