4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Film i genren Krig


All Quiet on the Western Front (tv) (1979)Første verdenskrigs rædsler i og omkring skyttegravene beskrives med udgangspunkt i en gruppe soldaters kammeratskab.
Apocalypse Now (1979)Vietnam-krigens hærgen oplevet gennem surrealistiske brilleglas.
Bat*21 (1988)Ladt alene midt i Vietnamkrigens jungle skal en forulykket militærmand forsøge at komme helskindet i sikkerhed.
Battle for Haditha (2007)En vejsidebombe starter en voldsom kædereaktion under Irak-krigen. Det endte med en tragedie, som det amerikanske forsvar helst vil glemme.
Black Hawk Down (2001)En gruppe amerikanske FN-soldater må lade livet under voldsomme uroligheder i Somalia.
Boot, Das (1981/1996)Besætningen ombord på en ubåd under anden verdenskrig bliver sat på hårde psykiske prøver.
Bridge on the River Kwai, The (1957)En hær af britiske krigsfanger sættes til at bygge en enorm bro.
Bridge Too Far, A (1977)Ballade om anden verdenskrigs uforligneligt mange nyttesløse aktioner.
Cross of Iron (1977)En lille deling tyske soldater lider store tab i Rusland under anden verdenskrig.
Deer Hunter, The (1978)En gruppe Vietnamkrigere med for stedse ødelagte sjæle tager sammen ud for at jage vildt.
Dirty Dozen, The (1967)En gruppe uduelige fanger vælges til en mission under anden verdenskrig og bliver rigtige mænd.
Drengene fra Sankt Petri (1991)Anden verdenskrig raser på sit højeste, og en gruppe drenge beslutter at gøre en indsats i kamp mod besættelsesmagten.
Eagle Has Landed, The (1976)Nazisterne har en plan om at drage til England og kidnappe Winston Churchill, men det bliver svært at koordinere.
Empire of the Sun (1987)Efter at være blevet skilt fra sine forældre opbygger en 9-årig dreng et venskab i en japansk fangelejr under anden verdenskrig.
Escape from Sobibor (tv) (1987)En gruppe arbejdende kz-fanger planlægger en storstilet flugt fra en polsk fangelejr, den største vellykkede flugt under anden verdenskrig.
Escape to Athena (1979)En gruppe tilfangetagne allierede tager kampen op mod nazisterne i det græske øhav.
Final Countdown, The (1980)Besætningen ombord på et amerikansk hangarskib udsættes for en mystisk storm, der sender dem tilbage i anden verdenskrig.
Flags of Our Fathers (2006)Efter det blodige slag om Iwo Jima vender de unge soldater hjem med traumer og bliver ufrivillige stjerner i et stort show.
Force 10 From Navarone (1978)En særstyrke skal med vold og magt bekæmpe nazisternes indtog i Jugoslavien.
Full Metal Jacket (1987)Om hvad krigens rædsler kan gøre ved sine soldater og øverstbefalende.
Fury (2014)En lille håndfuld amerikanske soldater kæmper ihærdigt mod nazisterne i de døende dage af Anden Verdenskrig.
Generation Kill (tvs) (2008)En gruppe amerikanske soldater forsøger at holde dampen oppe i både stilstand og kamp under Irak-krigen.
Glory (1989)Under den amerikanske borgerkrig besluttes det at indlemme sorte soldater i kampen, og opgaven med at træne dem tilfalder en hvid oberst.
Green Zone (2010)En militær elitegruppe skal forsøge at finde masseødelæggelsesvåben under Irak-krigen, men gruppelederen erfarer hurtigt, at noget stikker under.
Guns of Navarone, The (1961)En lille gruppe selvsikre soldater skal entre en fjernt beliggende tyskerborg og tilintetgøre to store kanoner.
Hamburger Hill (1987)En gruppe unge soldater knytter bånd og dør som fluer i den umulige krig i Vietnam.
Heartbreak Ridge (1986)En temperamentsfuld krigsveteran giver prøver på sit iskolde overblik.
Heroes of Telemark, The (1965)En gruppe handlekraftige nordmænd forhindrer nazisterne i at producere tungt vand til atombomber.
Idi i smotri (1985)En russisk teenagerdreng forlader sit hjem for at blive soldat i den hviderussiske hær under anden verdenskrig, men der skal ikke gå længe, før rædslerne melder sig.
Ill Met By Moonlight (1957)En lille gruppe allierede soldater bortfører en tysk general på Kreta og må sno sig for ikke at blive opdaget af tyskernes storstilede eftersøgning.
Kelly´s Heroes (1970)En gruppe soldater under anden verdenskrig har fået nys om et læs guldbarrer til en værdi af 16 mill. dollars.
Killing Fields, The (1984)En amerikansk journalist fanges i Cambodias rædsler og frygter for kollegaens liv.
Krigen (2015)En dansk kompagnichef i Helmand, Afghanistan sendes hjem efter en handling, der af retten kan tolkes som en krigsforbrydelse.
March or Die (1977)I slutningen af første verdenskrig sætter en gruppe soldater livet på spil for at redde en arkæologisk ekspedition i den marokkanske ørken.
Memphis Belle (1990)En gruppe tapre amerikanske soldater kæmper en hård kamp mod alle odds i luften for at bombe tyske mål under anden verdenskrig.
Men in War (1957)En lille deling amerikanske soldater kæmper for livet, mens de langsomt strider sig frem gennem Korea-krigens tørre slagmark.
Michael Collins (1996)En irsk oprørers opgør med de britiske styrker i 1910'erne og 1020'erne.
Midnight Clear, A (1992)En gruppe soldater afventer spændt krigens gang fra et isoleret hus og overraskes af modstandernes venlighed.
Misfit Brigade, The (1987)Et tysk panserregiment sendes på selvmordsmission til østfronten i tiden efter det tyske nederlag ved Stalingrad.
Murphy´s War (1971)En irsk soldat vil som eneste overlevende tage hævn over en tysk ubåd.
No Man´s Land (2001)To fjender i krigen på Balkan havner sammen i en skyttegrav og er nødt til at samarbejde for en kort bemærkning.
Odd Angry Shot, The (1979)En gruppe australske soldater i Vietnam føler sig malplacerede og fortabte.
Operation Crossbow (1965)Engelske agenter sendes under anden verdenskrig til Tyskland for at gennemskue tyskernes planer med nye flytyper.
Password is Courage, The (1962)En gruppe engelske soldater sættes i tysk krigslejr, men tyskerne viser sig at være nemme at narre.
Paths of Glory (1957)Første verdenskrigs generaler sender mænd ud i halsbrækkende slag blot for selv at vinde et godt rygte.
Pearl Harbor (2001)To unge venner fanges midt i angrebet på Pearl Harbor i 1941, forelsket i den samme kvinde.
Platoon (1986)Vietnam-krigens psykiske virkning på unge amerikanske soldater skildres stærkt og ubarmhjertigt.
Saving Private Ryan (1998)En mindre gruppe amerikanske soldater kommer helskindet igennem udslettelsesmassakren ved Normandiet og forsøger at bearbejde de usigeligt barske hændelser, de har været igennem.
Schindler´s List (1993)En tysk nazist viser menneskelige tegn under anden verdenskrig, da han holder hånden over tusindvis af jøder.
Sea Wolves, The (1980)En gruppe grånede krigsveteraner samles for at tilintetgøre en færgefuld tyskere.
Stalingrad (1993)En gruppe tyske soldaters ubeskrivelige mareridt under slaget om Stalingrad i efteråret 1942.
Stalingrad (2013)Slaget ved Stalingrad var et vendepunkt i Anden Verdenskrig men også et af de blodigste slag i verdenshistorien. Vi følger både russiske og tyske soldater.
Sutjeska (1973)En øverstbefalende og hans hær kæmper bravt mod tyskerne under anden verdenskrig.
Talvisota (1989)Da Rusland invaderer Finland i november 1939, må finnerne have alle reserverne i kamp.
Thin Red Line, The (1998)På en stillehavsø tvinges amerikanske soldater ud i blodige og umenneskelige slag med store psykiske sår som følge.
Three Kings (1999)En flok amerikanske FN-soldater kæmper en personlig kamp i golfkrigens rædsler.
U-571 (2000)Nerverne kommer på en hård prøve, da en amerikansk ubåd skydes i sænk, og besætningen er nødsaget til at sejle videre i fjendes efterladte båd.
Untergang, Der (2004)Adolf Hitlers sidste dage i kæmpebunkeren under Berlin kommer op til overfladen.
Von Ryan´s Express (1965)En amerikansk oberst i det besatte Italien iværksætter en storstilet flugtaktion.
We Were Soldiers (2002)Vietnamkrigen og dens rædsler set gennem en gruppe frustrerede amerikanske soldaters øjne.
Where Eagles Dare (1968)På toppen af en stor klippe ligger den tyske Ørneborgen stor og mægtig, og da en flok allierede soldater trænger ind bryder helvede løs.
Wild Geese, The (1978)En gruppe aldrende og for længst pensionerede soldater bliver hyret til en storstilet mission i Afrika.