4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Film i genren Historisk


10,000 B.C. (2008)Langt langt tilbage i tiden kæmper en mand og hans mænd mod sabeltigre og onde fjender for at få sin elskede tilbage og fuldbringe sin skæbne.
1492: Conquest of Paradise (1992)Christopher Colombus opdager Amerika, men først efter meget besvær.
Aguirre, der Zorn Gottes (1972)I en manisk jagt efter guldlandet El Dorado leder en spansk officer kompromisløst sine mænd gennem junglens farer.
Amistad (1997)Om de sortes håbløse oprør mod slaveriet i 1800-tallet.
Apollo 13 (1995)Fire astronauter i deres raket må skyde en hvid pind efter en smuttur til Månen og vender i stedet tilbage til deres nervøst skælvende koner.
Barry Lyndon (1975)En ung irsk mand mestrer forførelsens kunst i 1700-tallet, men ikke alle accepterer hans løsslupne stil.
Black Robe (1991)En missionær kæmper en brav kamp for at omvende alle de 'letlevende' indianere i det 17. århundrede.
Bounty, The (1984)Mytteriet ombord på en skonnert udvikler sig efter at safterne er blevet sat i kog på en ø.
Bryggeren (tvs) (1996)Flere generationer af Carlsberg-bryggere gennemlever sorrig og glæde.
Caligula (1979)Under den romerske kejser Caligula hersker der store spændinger, særligt på sexfronten, der udforskes med fuld styrke.
Cobra Verde (1987)En frygtet brasiliansk bandit hyres af en plantageejer men sendes efter mistanke om sex med plantageejerens døtre, sendes han til Afrika for at hente slaver hjem til Brasilien.
comte de Monte Cristo, Le (tvs) (1998)Efter at have været uretfærdigt fængslet i dekader bryder en mand ud med plan om at opnå hævn.
Cyrano de Bergerac (1990)En forelsket ung mand beder en velformuleret ven om at skrive sine kærestebreve, og det er ikke svært for vennen, der er ligeså forelsket.
Duellists, The (1977)En mand nedlægger en rival i en duel omkring år 1800, men det må han ikke, og han eftersøges.
Eagle, The (2011)I det 2. århundredes England begiver to mænd sig ud på en dødsensfarlig rejse i en søgen efter forklaring og retfærdighed.
Elizabeth (1998)Da en ung Elizabeth den første overtager tronen, modtages hun med stor skepsis fra befolkningen og trusler fra andre lande i Europa.
Farinelli : Il castrato (1994)Et af datidens store musikalske tilløbsstykker, den kastrerede sanger, viser sig også at have en enorm tiltrækningskraft hos kvinder.
Gladiator (2000)I det oldgamle Rom må en mand mod sin vilje kæmpe en blodig kamp for overlevelse.
Guerre du feu, La (1981)For 80.000 år siden har en lille gruppe mennesker opdaget ilden, og da flammen er magt, vil de gå langt for at forsvare den.
Hamsun (1996)En kendt norsk forfatters liv og virke under anden verdenskrig.
Im Labyrinth des Schweigens (2014)En ung tysk jurist får i 1958 øjnene op for nazistiske forbrydelser i Auschwitz under Anden Verdenskrig og sætter sig for at få skovlen under en række forbrydere.
kongelig affære, En (2012)Den sindssyge kong Christian VII får kone, barn og egen livlæge og blomstrer op. Men hele tiden lurer risikoen for sammenbrud og galskab.
Kumonosu jô (1957)En samuraikriger og hans kone myrder krigsherren, erobrer kongedømmet og møder deres undergang fulde af vanvid.
Last of the Mohicans, The (1992)Indianernes kamp under den fransk-indiske krig i USAs kolonitid.
Libertine, The (2004)Jarlen af Rochester er kongens betroede og alle tiders skørtejæger, der er fuldkommen ligeglad med, hvad folk synes om ham, bare han får, hvad han vil have.
Madness of King George, The (1994)Hvad gør man, når kongen af England bliver gakgak og render rundt på sit slot i underbukser og siger sjofle bemærkninger?
Magnetisørens femte vinter (1999)En mand påstår at kunne helbrede en blind pige med healing, og det sætter ham i store vanskeligheder.
Medea (tv) (1988)Medea har ofret alt for sin mand. Nu har han forladt hende for at gifte sig med korintiske kong Kreons unge datter. Medea vil have hævn.
Michael Kohlhaas (2013)En uretfærdigt behandlet hestehandler tyr til selvtægt, da retten ikke vil kæmpe hans sag. Snart udspiller der sig en blodig fejde.
misérables, Les (1998)Endnu en fotolkning af den klassiske historie om den uskyldigt dømte mand, der efter flugt fra fængslet kæmper en ihærdig kamp for retfærdigheden.
misérables, Les (tv) (1978)Endnu en fotolkning af den klassiske historie om den uskyldigt dømte mand, der efter flugt fra fængslet kæmper en ihærdig kamp for retfærdigheden.
Mission, The (1986)I Sydamerika år 1750 sendes en præst på en mission hos Guarani-indianerne. Her møder han den barske slavehandler Mendoza.
Mrs. Brown (1997)Der skal en kiltklædt og selvcentreret skotte til at sætte en surmulende og sørgende dronningeenke på rette kurs igen.
Othello (1995)I denne Shakespeare-filmatisering bliver en mands lykke den bitre tilskuer for meget, og hans ondsindede plan skal snart vise sig at have effekt.
Patriot, The (2000)Der kæmpes til blodet flyder for æren og revanchens skyld i 1700-tallets Amerika.
Prince of Jutland (1993)En ung mand vil have hævn, og daggert på daggert bliver stukket i tilfældige kæmpere.
Quo Vadis (1951)I antikkens Rom hersker den selvoptagede kejser Nero. Men folket omkring ham vil ikke finde sig i tåbelighederne.
Robin Hood (tv) (1991)Robin Hood kommer så grueligt galt af sted, da han konfronteres med områdets overmagt og ikke længere kan herske over den fredelige natur, han altid har elsket.
Spartacus (1960)En slaveskare bryder ud af fangenskabet og gør oprør mod de magtfulde mænd.
Waterloo (1970)Napoleon Bonapartes nådesløse kamp på Waterloos marker.