4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Film i genren Gyser


American Psycho II: All American Girl (2002)En ung kvinde med speciale i seriemordere tager kniven i egen hånd og slagter konkurrenter i jagten på at få drømmejobbet.
Birds, The (1963)Fredsommelige fugle går amok og hakker næbbene i skallen på både helte og heltinder.
Blair Witch Project, The (1999)En gruppe unge farer vild i den store skov i deres efterforskning af gamle heksefabler - og så er fanden løs.
Cabin Fever (2002)Højtråbende unge tager ud i et øde beliggende sommerhus, hvor de passes op af en slimopkastende fremmed mand.
Candyman (1992)To studerende vil skrive en opgave om den skrækindjagende massemorder Candyman, og det bliver en farefuld mission.
Carrie (1976)En gymnasiepige bliver mobbet til den helt store guldmedalje. Hjemme tyranniseres hun af en vanvittig mor.
Children of the Corn (1984)En flok hjernevaskede børn har slået deres forældre ihjel og fører en dramatisk krig mod alt liv i en øde by.
Christine (1983)I stålet på Arnie Cunninghams nye bil gemmer sig overnaturlige kræfter, der ikke har tænkt sig at lade noget ske imod egen vilje.
Codename: Yin/Yang (2006)Ved hjælp af en flydende virus sprøjtet i masseproducerede burgere skabes levende døde zombier, som superagenten Bobo Moreno nu skal kæmpe imod.
Creepshow (1982)Stephen King-noveller om helt ubeskrivelige fænomener filmatiseres her med store armbevægelser.
Creepshow 2 (1987)Tre usandsynlige historier om gyselige begivenhder og fænomener vækkes til live i sælsom filmatisering.
Cujo (1983)En hyggelig familiehund får rabies og holder en mor og hendes søn indespærret på en øde gård i en parkeret bil.
Damien: Omen II (1978)En dreng er personifikationen af Antikrist. Han bor hos sin naive onkel, og snart står det klart, at hans særlige evner ikke er til at kontrollere.
Dark Half, The (1993)En forfatter begraver officielt sit pseudonym kun for at se sit andet jeg genopstå på uforklarlig vis.
Darkness (2002)Et ældre hus er fuld af ondskab, og når mørket sænker sig, begynder gulvene at hviske.
Dawn of the Dead (2004)Af ukendte årsager går døde mennesker "levende" rundt, på evig jagt efter frisk menneskekød. En lille gruppe overlevende barrikaderer sig i et indkøbscenter.
Dawn of the Dead (1978)Døde mennesker er begyndt at vakle rundt i en evig jagt på friskt menneksekød. En gruppe levende barrikaderer sig i et forladt indkøbscenter.
Day of the Dead (2008)En gruppe amerikanere bliver fanget blandt levende døde mennesker, der grundet en grum virus er i gang med at æde sig ind på de levende.
Day of the Dead (1985)De døde vandrer på jorden og søger mod de få overlevende, der denne gang har forskanset sig i en underjordisk bunker.
Dead Ringers (1988)To enæggede tvillinger, der begge er gynækologer, deler alle oplevelser sammen. Men en dag går det galt, da den ene forelsker sig i en af deres fælles kvinder.
Dead Zone, The (1983)Efter en voldsom bilulykke og efterfølgende fem år i koma vågner en mand op med den ubehagelige evne at kunne se ind i fremtiden.
Deep Rising (1998)Mystiske dræberdyr suger blod og kroppe som slam ombord på en synkende færge.
Dr. Jekyll and Mr. Hyde (1931)En ihærdig videnskabsmand opfinder en eliksir, der ændrer hans udseende og personlighed.
Dracula (1931)En nobel greve viser sig at være blodsugende vampyr, og nu skal han på rejse til London..
Evil Dead, The (1981)Fire unge mennesker havner i en værre pine, da ondskab trænger op fra undergrunden og besætter dem en ad gangen.
Exorcist, The (1973)En 12-årig pige "inficeres" af selveste djævelen og må have præstehjælp for at blive normal igen.
Final Conflict, The (1981)Antikrist eller Satan i egen høje person spreder død og ødelæggelse omkring sig. Faren er, at han udadtil ser ganske almindelig ud.
Firestarter (1984)En lille pige har et uheldigt talent: Hun kan sætte ild til ting ved tankernes kraft. Det er der skumle bagmænd, der vil udnytte.
Fly, The (1986)En videnskabsmand kommer til at gå lidt for langt i sine forsøg med fluer.
Fog, The (1980)En lokal radiospeaker og hendes nærmeste må kæmpe en hård kamp for overlevelse, da en ondsindet tåge lægger sig over byen.
Fright Night (1985)Det er svært for den gyserentusiastiske knægt at overbevise vennerne om, at naboen viser sig at være vampyr.
From Hell (2001)Blodsporet efter London-kvindemorderen Jack the Ripper sender en kriminalbetjent på overarbejde. Og her får han glæde af sin særlige sjette sans.
Gathering, The (2003)En amerikansk pige mister efter en bilulykke i England sin hukommelse og oplever mystiske ting hos den familie, der påkørte hende.
Gift, The (2000)En synsk kvinde må grueligt meget igennem, da landsbyens nymfoman bliver myrdet, og alle mistænker alle.
Gothika (2003)En psykiater havner en dag i tvangsbehandling uden at kunne forklare hvorfor. Er hun blevet vanvittig, eller stikker der noget ubehageligt under?
Haunting in Connecticut, The (2009)En familie med en kræftsyg dreng flytter ind i et gammelt hus tæt ved hospitalet. Men drengen erfarer hurtigt, at huset er hjemsøgt, og det har sine meget uhyggelige forklaringer.
Haunting, The (1999)En psykiater anbringer en gruppe mennesker med søvnbesvær på et hjemsøgt slot.
Hideaway (1995)En død mand genoplives efter to timer. Efterhånden bliver det klart, at han ikke vender alene tilbage fra de døde..
Horror Express (1972)En britisk antropolog har fundet et frosset monster, som han har med sig på den transsibiriske jernbane, men monstret tør op og slipper løs på toget.
House of Usher (1960)Der hviler en forbandelse over Usherhuset, hvilket en ung forelsket mand erfarer, da han kommer i et frygteligt uvejr for at hente sin kæreste.
Howling, The (1981)En nyhedsoplæser er på rekreationsophold på landet efter en traumatisk oplevelse. Men på landet lurer endnu større farer: varulve.
Idle Hands (1999)En teenager bliver besat af en gal ånd og kan ikke styre sin ene hånd, der myrder alt, hvad den kommer i nærheden af.
Kollegiet (2007)En frisk ung pige er ny beboer på et kollegium. Men hun bliver brutalt mobbet af de andre beboere - og så spøger det på gangene!
Komodo (1999)En dreng må genopleve sine traumer, da en psykolog tager ham med tilbage til den ø, hvor hans forældre blev dræbt.
Korsveje (2012)Tre ensomme skæbner må grufuldt meget igennem i tre uafhængige, hårrejsende københavnerfortællinger.
Last Days on Mars, The (2013)En gruppe forskere udstationeret på Mars skal snart hjem til Jorden. Men da der findes liv i en forstenet bakterie, ender det grueligt galt.
Lawnmover Man, The (1992)En retarderet mand i en hyggelig landsbyflække får med hjælp fra moderne teknologi en stor begavelse - men uheldigvis også aggressive tendenser.
Man´s Best Friend (1993)En stor hund gøres ond og er til fare for sine omgivelser.
Mangler, The (1995)En gigantisk pressemaskine på et vaskeri er besat af onde ånder og maser ansatte på stribe, mens vaskeriets leder griner i krogene.
Mimic (1997)Nogle mærkelige og aggressive væsener går amok i undergrundsbanen og skaber kaos for en gruppe modige mænd og kvinder.
Mist, The (2007)En væmmelig tåge breder sig og viser sig at indeholde ondskaben selv. En flok amerikanere er spærret inde i et supermarked, hvor de kæmper for at overleve.
Mute Witness (1994)En stum kvinde, der er makeup-assistent på en film, overværer et bestialsk mord og må efterfølgende flygte og forsøge at forklare sig.
Nazis at the Center of the Earth (2012)Et forskerhold i Antarktis bliver slemt overraskede, da det viser sig, at fremtrædende nazister er levende døde under isen.
Night of the Living Dead (1968)Truet af levende døde kæmper en lille gruppe mennesker for deres liv i et øde beliggende hus.
Nightwatch (1997)Det der skulle være et fredeligt fritidsjob som nattevagt på et sygehus udvikler sig til et mareridt for en ung mand.
Nu er solen død (2015)En kvinde er netop startet i sit nye job som rengøringsassistent, da et tordenvejr skræmmer livet af hende og får tankerne til at løbe løbsk.
Omen IV: The Awakening (tv) (1991)Et barnløst par adopterer en pige. Men efterhånden kommer det frem, at pigen er Antikrist i ny skikkelse, og så er helvede løs..
Omen, The (1976)En ambassadør erfarer til sin store skræk, at hans elskede søn er Antikrist, og han må tage drastiske metoder i brug.
Open Water (2003)Et ungt par bliver glemt af et dykkerhold på åbent hav og driver nu omkring i hajfyldt vande time efter time.
Open Water 2: Adrift (2006)En flok venner kommer i meget alvorlige vanskeligheder, da de springer i det åbne hav uden at have sænket stigen fra yachten først.
orfanato, El (2007)En kvinde vil sammen med sin familie genetablere det øde beliggende børnehjem, som hun i sin tid voksede op i. Men stedet er hjemsøgt.
Others, The (2001)En mor har forskanset sig i et hus med sine to børn. Hun siger, at de ikke kan tåle dagslys, men hvad er sandheden?
Pet Sematary (1989)En kernefamilie slås i stykker, da den flytter ind tæt ved en dyrekirkegård.
Phantom of the Opera (1943)Efter at have fået sin fyreseddel fra operaen i Paris bliver en talentfuld violinist et omvandrende spøgelse.
Piranha (2010)Et undersøisk jordskælv danner et stort krater, så hengemte fortids-piratfisk kommer op til overfladen og lugter sommerblod blandt trendy badegæster.
Predators (2010)En gruppe sagesløse mennesker sendes til en fjern planet, hvor de jages af avancerede monstre.
Psycho (1960)På et øde beliggende motel får den sindsforvirrede indehaver frit løb for sine indre traumer.
Psycho (1998)En psykisk syg motelvært tager "kærligt" imod sine gæster.
Psycho II (1983)Selvom motelindehaver Norman Bates ser ud til at være i bedring, truer hans indre dæmoner alligevel med at bryde ud i lys lue.
Raising Cain (1992)En enkelt mands sygelige eksperimenter med personlighedsspaltning hos børn viser sig at have bund i hans egen traumatiske barndom.
Repulsion (1965)En belgisk pige arbejder på en skønhedsklinik i London men plages af voldsomme hallucinationer.
Ring, The (2002)En videofilm har en dødbringende effekt på sine seere. Efter at have set den selv har Rachel Keller 7 dage til at opklare mystikken.
Rogue (2007)En gruppe turister og deres pram torpederes af en kæmpekrokodille og strander på en lille ø, hvor tidevandet stiger.
Rosemary´s Baby (1968)Der skal gå meget lang tid, før en gravid kvinde fatter mistanke til, at hendes graviditetsforløb er usandsynlig abnormt.
Scream (1997)Teenage-skrig forstummer i mørket, når skumle mordere slår til i dystre dragter.
Shining, The (1980)En forfatter og hans lille familie holder opsyn med et hotel i bjergene vinteren over. Men hotellets isolation og barske historie påvirker forfatteren, så han bliver vanvittig. Kubrick giver gysergenren en gedigen ansigtsløftning
Sixth Sense, The (1999)En børnepsykiater tager alle evner i brug for at forsøge at forstå en drengs visioner og mareridt.
Sometimes They Come Back (tv) (1991)En lærer genoplever barndommens svære traumer, hvor hans bror blev banket ihjel af en flok bøller.
Stephen King´s The Shining (tvs) (1997)Stephen Kings eget filmiske bud på, hvorledes en forfatter og far bliver vanvittig af et vinterophold på et isoleret hotel.
Strangers, The (2008)Et ungt par er kun lige ankommet til deres øde beliggende sommerhus, da et forfærdeligt mareridt begynder. Tre maskeklædte terroriserer viser ingen nåde.
Tales From the Darkside: The Movie (1990)Fire forskellige gyserhistorier er her flettet ind i hinanden, bl.a. historien om en morderisk kat, som ingen kan overvinde.
Trance (1998)Et ungt par drager til noget familie i udlandet men overraskes og skræmmes af onklens syge interesser.
Trolljegeren (2010)En gruppe unge studerende med et filmkamera forfølger en hemmelighedsfuld enspænder, der viser sig at være statsansat troldjæger.
Trucks (tv) (1997)I en støvet amerikansk ørkenflække sætter lastbiler pludselig i gang uden chauffører og bliver en trussel mod menneskene.
Urban Legend (1998)En gruppe teenagere bliver vidner til en række uhyggelige mord. Men hvem er gerningsmanden?
Venom (1981)En dreng har fået den forkerte slange med sig hjem. Samtidig holdes han og bedstefar som gidsler af en udenlandsk terrorist og hans hjælper.
Villmark (2003)Et lille norsk tv-hold er på teambuildingstur i den norske vildmark - og alt går gruelig galt.