4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Film i genren Drama


1:1 (2006)En blond dansk pige er kæreste med en knægt fra Palæstina. Da pigens bror havner i koma efter vold, mistænkes kærestens bror for at stå bag.
10 timer til Paradis (2012)En genert bodybuilder, der bor hjemme hos sin dominerende mor, gør et stille oprør ved at tage til Thailand og søge efter kærligheden.
12 Angry Men (1957)En jury på tolv meget forskellige mænd har en ung mands skæbne i deres hænder. En skeptiker overbeviser de øvrige elleve.
12 Years a Slave (2013)En veluddannet sort mand bliver i 1800-tallet kidnappet af bagmænd og solgt som slave til forskellige hvide rigmænd.
17 Op (1989)En teenagerpige fra et forstads-slumkvarter etablerer sin egen forretning ud fra storskrald og kreativ kartoffelskrælning.
2 ryk og 1 aflevering (2003)En række halvvoksne fodbolddrenge oplever livets op- og nedture, især med personer af det modsatte køn.
2 temps 3 mouvements (2014)15-årige Victor flytter med sin mor fra Paris til Canada, hvor en ulykke sætter sit stærke præg på knægtens i forvejen vanskelige hverdag.
2. juledag (2000)Julen er hjerternes og stressens tid, det erfarer et ældre ægtepar, da de skal have huset fuldt 2. juledag.
2900 Happiness [1] (tvs) (2007)Kernefamilien fra Holbæk skal opleve Hellerup og anerne, men farmand Karl Erik har en overraskelse i ærmet: svigersønnen skal overtage milliardvirksomheden.
300 mil do nieba (1989)To polske brødre på 15 og 12 år flygter fra deres hjemland til Danmark men må sande, at vesten ikke er ligeså fabelagtig, som de havde forestillet sig.
3000 Miles to Graceland (2001)Efter et koldblodigt røveri mod et casino flygter gerningsmændene over hals og hoved. Et internt opgør venter forude.
8 Mile (2002)En rebelsk hvid rapper kæmper en næsten umulig kamp for anerkendelse blandt de sorte, men han giver ikke op.
8½ (Otto e mezzo) (1963)Filminstruktøren Guido Anselmi forsøger forgæves at finde ro til arbejdet med hans nye film. Han bliver forstyrret af bl.a. producenten, sin kone og elskerinde.
About Schmidt (2002)Efter mange årtier i samme trummerum skal en netop pensioneret herre forsøge at få dagligdagen til at give mening.
Acné (2008)13-årige, bumsede Rafael har allerede mistet sin mødom hos prostituerede men er grundigt frustreret over, at han stadig ikke har kysset en pige. Nu må han lægge sig i selen.
Adam (2009)Adam er single med Aspergers syndrom og har sit liv i meget faste rammer. Lige indtil faderen dør, og han står meget alene i sin tilrettelagte verden.
Affliction (1997)En landbetjent har alt for længe fortrængt sin traumatiske barndom og gør for sent op med den.
Affæren Birte (1945)En sædelighedsforbryder plager København, og en nobel forsker tyr til selvtægt, da hans datter bliver et af ofrene.
Afrejsen (2004)Forholdet mellem mor og søn er ikke det bedste, selvom moderen ihærdigt forsøger at skabe kontakt, før hun rejser.
Afsporet (1942)En ung syg kvinde mister hukommelsen og vågner i armene på en netop løsladt tyveknægt. Hvad sker der, når kvinden opdager sin sande identitet?
Age of Innocence, The (1993)I 1870'ernes New York kredser en gift overklassemand om en smuk overklassekvinde. Men kan de få hinanden?
Alamo Bay (1985)Vietnamveteranerne i en lille fiskerby i Texas er bestemt ikke meget for at lade vietnamesere flytte ind i området og oven i købet tage del i fiskeriet.
Albert (1998)En dreng og hans kammerat ryger ind i en anden verden, hvor de må kæmpe for liv og lemmer.
Album (tvs) (2008)Gennem flere dekader følger vi danske familiekriser i klassiske danske perspektiver.
Ali Zaoua, prince de la rue (2000)En gruppe drenge lever i slum og limsnifferi i Marokkos gyder. Da en af drengene bliver dræbt, vil de andre give ham en ordentlig begravelse.
Alice Doesn´t Live Here Anymore (1975)En kvinde erfarer gennem flere forskellige mandlige bekendtskaber, at det modsatte køn kan være noget så ubehageligt.
Alive (1993)En gruppe overlevende fra et flystyrt må kæmpe mere end ihærdigt for at overleve i bjergenes isnende kulde.
All Is Lost (2013)En dygtig sejler kolliderer med en vildfaren container meget langt fra fastland og må kæmpe endog meget hårdt for sin overlevelse.
All the King´s Men (2006)Louisiana-manden Willie Stark har politiske ambitioner. Han brænder for guvernørtjansen og opbygger en folkelig popularitet, der nemt giver placerer ham i magtens centrum.
All the President´s Men (1976)To amerikanske journalister afdækker Watergate-skandalen.
Almost Famous (2000)En 15-årig dreng med journalistiske evner tager på tour med et rockband for at skrive en artikel til magasinet "Rolling Stone".
Alpha Dog (2006)En ung pusher styrer forretningen med hård hånd men havner i store problemer, da han tager en teenager som gidsel i en sag om gæld.
Als wir träumten (2015)En gruppe unge venner i Leipizig oplever start-90'ernes gennem stoffer, druk og gadekriminalitet.
American Beauty (1999)En familiefar får nok af sit triste familieliv og gør oprør med katastrofale følger.
American Hustle (2013)Et yderst snedigt svindlerpar lykkes i 1978 med at vikle selveste FBI ind i et spind af udspekulerede løgne.
Amour fou (2014)I det tidlige 1800-tals-Berlin forsøger en ung digter at overbevise sin kusine om at gå med sig i døden, men først senere møder han en lidelsesfælle i en ung kvinde.
andere Heimat, Die - Chronik einer Sehnsucht (2013)Midt i 1800-tallet drømmer en fattig og romantisk tysk landdreng om at bryde ud af hverdagen og rejse til Sydamerika.
Andre (1994)En velbegavet sæl gør en pige varm om hjertet og tager en hel nation med storm.
Ang.: Lone (1970)Socialrealistisk syn på teenageren Lones færd gennem de svære år.
Angela´s Ashes (1999)En drengs opvækst under meget fattige katolske forhold i 1930'ernes Irland.
Anime nere (2014)Tre italienske brødre tvinges tilbage til deres landsby, da stridigheder mellem rivaliserende familier er ved at udvikle sig til en regulær krig.
Anna (2009)En 12-årig pige forsøger at finde sig selv i forældrenes skilsmisse og en kold og øde fiskerby.
Anna (2000)En kvinde hjælper en fange fri i Roms lufthavn og bliver siden forelsket i ham.
Anne og Paul (tv) (1974)Et ægtepar lever et normalt liv, indtil hun finder en anden og vil rejse væk med ham.
Another Happy Day (2011)Et stort bryllup samler alle tiders mest dysfunktionelle familie, og kaos opstår helt som forventet.
Antoine et Colette (1962)En parisisk teenager forsøger ihærdigt at vinde en ung kvindes hjerte, men det er en umulig opgave.
Anton (1996)En dreng fortrænger sin fars død ved at drømme, han flyver.
Any Given Sunday (1999)En fodboldtræner må igennem mange kriser med sit fodboldhold.
Apflickorna (2011)En 15-årig pige med høje ambitioner oplever en forunderlig seksuel tiltrækning til den jævnaldrende Cassandra.
Apostle, The (1997)En fanatisk prædikant flygter fra en forbrydelse og bliver gode venner med et helt trossamfund.
Applaus (2009)En alkoholiseret teaterdiva kæmper indædt for at komme tilbage til en normal tilværelse, hvor hun kan se sine børn.
argent de poche, L´ (1976)Forældre, lærere og ikke mindst børn i byen Thiers kæmper i sommeren 1976 med alle mulige og umulige hverdagsproblemer.
Artist, The (2011)En højt skattet stumfilmsstjerne oplever dalende popularitet med talefilmens komme, men en fremstormende skuespillerinde hjælper ham.
Arvingen (1954)En ung mand ankommer til et gods med et brev, der beviser at han er godsejerens søn, men afsløringen venter han med.
Aspirantes (2015)Teenageren Junior er næsten voksen men stadig mest et barn. Hans kæreste er gravid, men livet på tærsklen til alt for meget ansvar er ikke let.
At Close Range (1986)Teenagere Brad Jr. keder sig bravt, og da han genforenes med sin kriminelle far sker der endelig noget, men også alt for meget.
At First Sight (1999)En blind massørs nye kæreste vil sætte alt ind på, at en operation kan give kæresten synet tilbage. Men er det umagen værd?
Au revoir les enfants (1987)To drenge bliver venner på lånt tid under anden verdenskrig på en fransk kostskole.
Auch Zwerge haben klein angefangen (1970)En gruppe tysktalende dværge bryder ud af fangenskabet på en øde beliggende institution i "Dværgeland" og overtager fuldstændig styringen.
August: Osage County (2013)Familien samles om den kræftsyge mor, der altid har været en grufuld blanding af despot og martyr, og det mærkes også i den svære tid.
Author! Author! (1982)En enlig kreativ familiefar og teaterforfatter forsøger at holde sammen på livet og kommer i store vanskeligheder.
Awaiting (2006)Den menneskelige venten og forventning som et grundvilkår i en lyrisk kortfilm.
Awakenings (1990)En gruppe hjerneskadede patienter vækkes for en stund op til overfladen af en ihærdig læge.
Babettes gæstebud (1987)To søstre, der har viet deres liv til fred og fordragelighed i Guds nærvær, giver en fransk flygtning husly.
Backdraft (1991)To brødre kæmper som brandmænd for deres afdøde fars ære i det faretruende flammehav.
Bad Boy Bubby (1993)Efter at have været spærret inde af sin mor i en mørk lejlighed i mange år, får sønnen pludselig lejlighed til at komme ud i verdenen udenfor.
Badlands (1973)En ung rebel, som mange synes ligner James Dean, danner par med en teenager og slår et hav af mennesker ihjel, på vild flugt fra myndighederne.
Bag de røde porte (1951)Livet går sin festlige gang på Dyrehavsbakken nord for København, hvor professor Labardi dog har problemer med at holde terminen.
Bagland (2003)Mille skal flytte sammen med kæresten Kenny og forlader ungdomsinstitutionen. Men det nye liv kommer ikke til at gå let.
Balladen om Carl-Henning (1969)Den enfoldige mejeriarbejder Carl-Henning støtter sig til vennen Poul, men da Poul rejser til byen, står Carl-Henning på egne ben.
Ballerup Boulevard (1986)En teenagepiges verden smuldrer, da familiefirmaet krakker og moderen ryger i fængsel. Men et lille popband skal ændre på nedtryktheden.
Bamse (1968)Da faderen dør i en trafikulykke, sætter sønnen sig for at opsøge faderens hemmelige elskerinde - og forelsker sig selv i hende.
Bang Bang Orangutang (2005)Efter ved et uheld at have kørt sin søn ihjel forsøger en mand på egne ben at skaffe sig en tilværelse igen. Naiv og godtroende.
Barbara (1997)I 1760 ankommer en dansk præst til Færøerne og forelsker sig prompte i en præstefrue kendt for sine talrige forførelser.
Barbara (2012)Den unge læge Barbara forflyttes i 1980’ernes Østtyskland til et lille provinshospital som straf for at ansøge om visum til vesten.
Barndommens gade (1986)I et arbejderhjem på Vesterbro vokser en 14-årig digterspire op og lærer voksendommens særheder at kende.
Barton Fink (1991)Med høje tanker om sig selv i bagagen flytter en manuskriptforfatter til Hollywood, hvor han hyres til at skrive et simpelt manuskript. Men omgivelserne går ham på nerverne.
Basketball Diaries, The (1995)En teenage-basketballspiller tager stoffer og kommer i kontakt med voksenlivets talrige problemer.
Battle of Shaker Heights, The (2003)En teenager med store krigsscenarier som hobby bruger sin interesse til at planlægge en hævn mod sin plageånd i gymnasiet.
Beach, The (2000)Tre trendy unge ankommer til en hemmelig strand, hvor alt ånder fred og idyl, indtil naturlige fjendskaber opstår og skaber uro.
Bear with Me (2005)En lille pige farer vild i Canadas bjerge. Heldigvis møder hun sin kælebjørn, som hun satte ud i naturen flere år tidligere.
Beautiful Girls (1996)Om mænd og deres evindelige vanskeligheder med det modsatte køn.
Beguiled, The (1971)Syv kvinder på en pigeskole vågner op til dåd, da en såret soldat fra fjendens lejr ankommer for at få pleje.
Being Flynn (2012)En ung mand bliver pludselig ringet op af sin far efter 18 års fravær, men nogen varm genforening bliver der ikke tale om.
Being There (1979)Aldeles isoleret fra og uvidende om verdenen udenfor sin gamle herres hus træder en butler ud for at stå på egne ben.
Belly of an Architect, The (1987)En berømt amerikansk arkitekt er rejst til Rom med sin kone for at indvie en udstilling om en afdød arkitekt. Opholdet i den italienske hovedstad bliver skæbnesvangert.
Bernard and Doris (tv) (2006)Den stinkende rig tobaksarving, Doris Duke, finder i sin nye homoseksuelle butler den sparringspartner, hun længe har ledt efter.
Bertram og Lisa (tv) (1975)Et ægteskab vakler, da det kommer frem, at hun har haft en affære med deres fælles ven.
Better Call Saul [1. Season] (tvs) (2015)En lidt lusket advokat-aspirant kæmper en brav kamp for at gøre karriere mellem selvfede og stinkende rige jurister.
Better Call Saul [2. Season] (tvs) (2016)En lidt lusket advokat-aspirant kæmper en brav kamp for at gøre karriere mellem selvfede og stinkende rige jurister.
Beyond Borders (2003)En billedskøn overklassepige kaster sig ud i en hæsblæsende nødhjælpskamp i talrige lande.
Bikur Ha-Tizmoret (2007)Et fuldt uniformeret egyptisk politiorkester strander i en ørkesløs israelsk forstad, men skulle have spillet i et arabisk kulturcenter.
Billet mrk. (1946)En ældre kvinde mister sin sunde fornuft, da hun reflekterer på en kontaktannonce og bruger alle sine penge på den "kærlige" bejler.
Billy Elliot (2000)En 11-årig dreng dropper boksningen og begynder at danse ballet - men hvad siger far og storebror til det?
Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance) (2014)En teaterinstruktør og skuespiller har svært ved at vriste fortidens filmsucces som superhelten Birdman af sig.
Biskoppen (1944)En lille dansk ø sættes på den anden ende, da præsten og hans nye purunge husbestyrerinde forelsker sig.
Blechtrommel, Die (1979)Treårige Oskar beslutter sig for, at han aldrig vil vokse mere, og hans ønske går i opfyldelse. I en krigspræget verden ser han det hele fra neden men er voksen af forstand.
Blodsbånd (2007)En 15-årig albansk dreng tager alene til Oslo for at finde sin far, men genforeningen bliver alt andet end hjertelig.
blomst, En (1971)En dreng passer og plejer en enlig blomst i gold jord og spankulerer rundt i kuperet natur.
Blue Jasmine (2013)En forkælet kvinde gift med en stinkende rig mand bliver alene og opsøger sin søster i San Francisco, dybest set ude af stand til at tage vare på sig selv.
Blue Sky (1994)En kvinde har svært ved at finde fodfæste i tilværelsen men bakkes op af sin trofaste mand.
Blue Valentine (2010)Et ungt par med en lille datter havner i kærlighedskrise og ser tilbage på dengang, de var nyforelskede.
Blændværk (1955)To unge elskende har svære kår. Deres omgivelser forstår dem ikke, og det kan let gå galt.
Boogie Nights (1997)En 17-årig veludrustet knægt bliver opdaget af en berømt pornofilmsinstruktør og får sit store gennembrud både karrieremæssigt og på det personlige plan.
Book of Eli, The (2010)En sammenbidt mand trasker rundt i et postapokalyptisk USA, hvor kannibaler med guns hærger om hvert et gadehjørne.
Bordertown (2006)En dedikeret kvindelig journalist sætter sig for at afdække den systematiske voldtægt og nedslagtning af mexicanske kvinder.
Borgen [01]: Dyden i midten (tvs) (2010)Politikere på Christiansborg modarbejder sig selv og hinanden til den helt store guldmedalje.
Borgen [02]: Tæl til 90 (tvs) (2010)Danmark er meget tæt på at få sin første kvindelige statsminister, men forhandlingerne bliver benhårde.
Borgen [03]: Det muliges kunst (tvs) (2010)Danmarks nyvalgte statsminister har problemer med at samle et flertal til en ny finanslov. Men alle kneb gælder.
Borgen [04]: Hundrede dage (tvs) (2010)Danmarks nye statsminister har siddet i 100 dage, og en sag om mulige ulovlige amerikanske fangetransporter på Grønland bliver belastende.
Borgen [05]: Mænd der elsker kvinder (tvs) (2010)Landets nye kvindelige statsminister vil gå langt for at sikre mere ligestilling i det danske erhvervsliv men mødes af en mur af testosteron.
Borgen [06]: Statsbesøg (tvs) (2010)Statsministeren får noget at gruble over, da hun får fint statsbesøg, der samtidig forlanger udvisning af en formodet terrorist.
Borgen [07]: Ikke se, ikke høre, ikke tale (tvs) (2010)Justitsministeren jokker i spinaten men vil ikke lytte til statsministeren, der ellers har krævet, at han træder tilbage.
Borgen [08]: Agurketid (tvs) (2010)På trods af sommerens agurketid er der nok at tænke på for statsministeren og hendes spindoktor, da en ny politisk bog udkommer.
Borgen [09]: Del og hersk (tvs) (2010)Statsministerens private problemer tager til og overskygger en sag om statens køb af dyre jægerfly.
Borgen [10]: Første tirsdag i oktober (tvs) (2010)Privatlivet smuldrer for statsministeren, og på Borgen bliver det for alvor slået fast, at det er svært at have venner.
Borgen [11]: 89.000 børn (tvs) (2011)Statsministeren er på besøg hos soldaterne i Afghanistan og erfarer, at hun er nødt til at skride til politisk handling.
Borgen [12]: I Bruxelles kan ingen høre dig skrige (tvs) (2011)Statsministeren skal vælge en ny EU-kommissær, og det skal vise sig at blive en alvorlig sag med store menneskelige omkostninger.
Borgen [13]: Den sidste arbejder (tvs) (2011)Statsministeren får sin sag for, da Arbejderpartiet har store interne stridigheder, og deres leder tvinges til at gå af.
Borgen [14]: Op til kamp (tvs) (2011)Udenrigsministeren har kørt sig selv i stilling som ny statsminister men bremses af en ubehagelig personsag.
Borgen [15]: Plant et træ (tvs) (2011)For at få en bred aftale igennem er statsministeren er nødt til at spille et lidt beskidt kort mod sin klimaminister, og det kommer til at gøre ondt.
Borgen [16]: Dem & os (tvs) (2011)Statsministerens pressechef mister besindelsen, da Frihedspartiets formand kommer lidt for tæt på pressechefens egne personlige traumer i sin retorik.
Borgen [17]: Hvad indad tabes, skal udad vindes - Del I (tvs) (2011)I et forsøg på at profilere sig engagerer statsministeren sig aktivt i en verserende afrikansk borgerkrig.
Borgen [18]: Hvad indad tabes, skal udad vindes - Del II (tvs) (2011)Statsministeren har blot 24 timer til at forhandle om fred i et afrikansk land, og det kan meget vel ende galt.
Borgen [19]: Privatlivets fred (tvs) (2011)Statsministeren kommer under maksimalt pres, da hendes datters anbringelse på et privat psykiatrisk hospital vækker pressens bevågenhed.
Borgen [20]: En bemærkning af særlig karakter (tvs) (2011)Statsministeren er på orlov, mens hendes datter bliver i bedre humør, men hendes fravær på Christiansborg er ved at udvikle sig til et problem.
Borgen [21]: I Danmark er jeg født (tvs) (2013)Danmarks tidligere statsminister er trådt ud af dansk politik men ønsker et comeback i sit gamle parti. Hun bliver dog mødt med modvilje.
Borgen [22]: Med lov skal land bygges (tvs) (2013)Landets tidligere statsministers ønske om et comeback i politik kan kun blive opfyldt, hvis hun går egne veje.
Borgen [23]: Den rigtige nuance af brun (tvs) (2013)Landets tidligere statsminister får travlt med at skille fårene fra bukkene i dannelsen af sit nye midterparti.
Borgen [24]: Den enes død.. (tvs) (2013)Lederen af Danmarks nystartede parti øjner en mulighed, da landets svineproduktion kan komme på den politiske dagsorden.
Borgen [25]: Du skal ikke bedrive hor (tvs) (2013)Nye Demokrater får fingrene i en sag, hvor de kan markere: en kriminalisering af sexarbejde. Men er det nu også den rigtige taktik?
Borgen [26]: Fortidens sønner (tvs) (2013)Fortidens synder forhindrer Nye Demokrater i at få en af landets førende økonomer som ny spidskandidat.
Borgen [27]: Faldet (tvs) (2013)Lederen af Nye Demokrater holder sin kræftsygdom skjult, men det bliver i stigende grad vanskeligt at holde facaden.
Borgen [28]: Man har et standpunkt.. (tvs) (2013)Efter et blackout for åben skærm er Nye Demokraters leder nødt til at fortælle om sin kræftsygdom, mens partiet er tæt ved at smuldre.
Borgen [29]: Fornuft og følelse (tvs) (2013)I valgkampens hede vælger Nye Demokraters leder at gå personligt i flæsket på sin politiske modstander, ikke uden risiko.
Borgen [30]: Valget (tvs) (2013)Det er valgdag i Danmark, og Nye Demokrater har alle tiders chance for at få indflydelse.
Boy A (2007)Eng ung mand, der har siddet i fængsel for at have begået et mord som barn, får en ny chance i livet under falsk identitet.
Boychoir (2014)En utilpasset 11-årig dreng uden familie får alle tiders chance, da han kommer på drengekors-kostskole. Men kan han klare skærene hér?
Boyhood (2014)En dreng bliver til ung mand med skiftende papfædre, venner og kærester.
Boyz n the Hood (1991)En sort dreng bliver til mand i sin fars kyndige hænder og i en storbyverden, hvor sorte dræber sorte som fluer.
Braveheart (1995)En skotsk rebel bliver leder i et større oprør mod den ondsindede engelsk konge, der har taget livet af skottens kæreste.
Breaking the Waves (1996)En kvinde har svært ved at styre sine følelser og sin tro og kommer i store vanskeligheder.
Breathe In (2013)En gymnasielærer med familie og en cellist i maven bliver forført at ungdommens skønhed i form af en udvekslingsstuderende fra England.
Breezy (1973)En rodløs ung kvinde fascineres af en ældre mand, og de to finder sammen trods en stor aldersforskel.
Bright Angel (1990)Ung mand samler ung kvinde op - sammen søger de sandheden i livet.
Brilliant Young Mind, A (2014)En socialt hæmmet teenager med særlig matematisk begavelse får alle tiders chance for at folde sig ud sammen med ligesindet i en international konkurrence.
Bringing Up Bobby (2011)En dreng og hans mor skilles, da moderen må i fængsel for en række kriminelle handlinger. Drengen kommer i pleje hos et velhavende ægtepar.
Broadcast News (1987)En gruppe journalisters jordnære problemer på og udenfor en tv-station.
Bronenosets Potyomkin (1925)Om bord på panserkrydseren Potemkin bliver besætningen utilfredse med maden og starter et oprør, der spreder sig i land.
Bronx Tale, A (1993)Gangsterbossen i Bronx-kvarteret tager en lille dreng i lære, meget mod faderens vilje.
Brooklyn (2015)En ung irsk kvinde rejser til USA for at prøve lykken men længes hjem. Heldigvis finder hun kærligheden, der måske kan hjælpe til at skabe ro.
Bror min (2001)To teenagerbrødre venter i bilen, mens deres skilte forældre skændes ved havelågen, og stemningen smitter inde i bilen.
Browning Version, The (1994)En forhadt og bitter lærer går på pension og bliver gode venner med en tålmodig elev.
brændende Spørgsmaal, Det (1943)En selvglad og liderlig karl gør naive kvinder gravid på stribe, og en garvet læge beslutter at fjerne et foster, karlen er skyld i.
Bröderna Lejonhjärta (1977)9-årige Karl er døende af tuberkulose, men hans bror lover, at de ses på den anden side - i Nangijala.
Brødrene på Uglegaarden (1967)Tre brovtende og selvhævdende brødre har skumle planer med nabogården. Men heldigvis vender den lokale helt tilbage til sin hjemegn.
Bube Stur (2015)En ung kvinde ankommer til en sydtysk bondegård men bliver ikke ligefrem mødt med åbne arme, selvom hun er der for at hjælpe.
Bucket List, The (2007)To kræftpatienter, der lærer hinanden at kende på hospitalet, beslutter sig sammen for at få det bedste ud af deres sidste tid.
Bully (2001)En gruppe naive og rastløse teenagere planlægger at slå en usympatisk ung mand fra slænget ihjel, men har det tænkt på konsekvenserne?
Bungalow (2002)En ung tysk mand stikker af fra militæret og søger tilflugt i sine forældres tomme bungalow. Snart støder broderen og hans danske kæreste til.
Burning Season, The (tv) (1994)I kamp mod motorsave og iskolde forretningsmænd stritter en lille gruppe gummitappere under ledelse af en karismatisk frontfigur imod. Regnskoven skal reddes.
Busters verden (1984)En enestående dreng og hans helt egen verden midt imellem håbløse voksne.
Butcher Boy, The (1997)En besværet drengs traumatiske irske opvækst.
Bye Bye Blue Bird (1999)To piger vender efter en længere rejse hjem til Færøerne. Her mødes de af manglende forståelse.
C’est pas moi, je le jure (2008)10-årige Léon er ikke som de andre børn, men selv om drengestregerne er udspekulerede, banker der et hjerte af guld i brystet på drengen.
Capriccio (1968)En færdselsbetjent dirigirer myldretidstrafikken på Sankt Hans Torv i København.
Captain Phillips (2013)Et Maersk-containerskib med en amerikansk kaptajn får uønsket besøg af fire somaliske pirater, og hjælpen er længe undervejs.
Career Girls (1997)To veninder mødes for at opfriske minder og møde gamle venner fra den sursøde ungdomstid.
Carla´s Song (1996)En skotsk buschauffør støder ind i en deprimeret nicaraguansk kvinde, og snart er han villig til at ofre alt for at få hende på ret køl.
Carmen & Babyface (1995)To søskende i den svære alder kæmper for at komme sig ovenpå forældrenes skilsmisse.
Central do Brasil (1998)Ladt alene efter sin mors død vinder en 9-årig dreng en kvindes hjerte, og de drager ud i landet for at finde drengens far.
Cerný Petr (1964)En 16-årig dreng, under skarpt opsyn af sin koleriske far, forsøger at finde fodfæste i pubertetens prøvelser.
Chamber, The (1997)Modstander af dødsstraf og varm om hjertet forsøger en advokat at ændre en bombeterrorists dødsdom.
chambre verte, La (1978)En mand med en særlig forbindelse til de mennesker, der er døde i hans liv, indretter et lille kapel til mindet om dem.
chance til, En (2015)Efter at have mistet sit spædbarn griber en politibetjent til ekstremer i kampen for at opretholde et normalt familieliv.
Charlotte Gray (2001)En engelsk kvinde får at vide, at hendes kæreste er styrtet ned med flyet under anden verdenskrig, men hun tager til Frankrig for at lede efter ham.
Charly (1968)En retarderet mand gennemgår en operation, der mirakuløst gør ham til et geni. Men den umiddelbare solstrålehistorie har en bagside.
Charly & Steffen (1979)En knallertrebel genforenes med sin kammerat men erfarer, at ungdomslivet i Århus er forbundet med meget store udfordringer.
Chasing Mavericks (2012)En 15-årig surferdreng er besat af tanken om at tæmme kæmpebølgerne ved Santa Cruz og får hjælp af en legende, der samtidig bliver en faderfigur.
Chloe (2009)En kvinde vil undersøge, om der er hold i mistankerne om mandens utroskab, og hun engagerer en lækker ung kvinde som prøveklud.
Chocolat (2000)Da en ateistisk kvinde slår sig ned som chokoladesælger i en forstokket religiøs landsby, opstår der store forviklinger.
choristes, Les (2004)En hjælpelærer ankommer til en streng kostskole for drenge. Han er fast besluttet på, at korsang skal hjælpe drengene til en bedre tilværelse.
Cider House Rules, The (1999)En ung mand drager ud i den store verden efter mange års hyggelig isoaltion på et børnehjem.
Cinema Verite (tv) (2011)En amerikansk familie tilbydes hovedrollen i en reality-tvserie og får sin sag for med et kamera i nakken døgnet rundt.
Civil Action, A (1998)Et lille advokatfirma får en stor sag, der kræver både mod, mandshjerte og masser af dollars.
Clara´s Heart (1988)En meget livsklog kone sættes til at mandsopdække en knægt, hvis forældre har glemt ham efter at have mistet et spædbarn.
Club sándwich (2013)En 15-årig dreng er med sin mor på sommerferie på et hotel uden for sæsonen. Det er varmt, og samværet bliver meget tæt.
Cocktail (1988)En ung mand med drømme om en karriere i finanssektoren bliver i stedet ferm bag en bar. Her kaster han både rundt med drinks og flirter med pigerne.
Code inconnu: récit incomplet de divers voyages (2000)En skuespillerinde bliver et af samlingspunkterne i en historie, hvor alle på raffineret vis kædes indirekte sammen.
Cold Mountain (2003)Et stærkt forelsket par lider under deres adskillelse i den amerikanske borgerkrig. Men hele tiden lurer håbet om genforening.
colonel Chabert, Le (1994)Da en oberst, som alle troede var død, pludselig dukker op, opstår der problemer med formuen, som konen har sat sig på.
Color Purple, The (1985)Midt mellem de gyldne marker mishandles en sort kvinde af sin brutale mand, men hun overtales til at gøre oprør.
Comeback (2008)En teaterinstruktør i 60’erne vender hjem til Danmark i et kejtet forsøg på at møde sin søn, der er komplet uinteresseret i at genforenes med sin far.
Como agua para chocolate (1992)Gennem de første årtier af det 20. århundrede tyranniseres en smuk ung kvinde af sin mor, og kærligheden kan ikke udleves.
Confirmation, The (2016)8-årige Anthony skal på weekend hos sin skilsmissefar, men det bliver ikke nogen almindelig oplevelse, for faderens hus er aflåst af myndighederne.
Conspiracy (tv) (2001)En gruppe topnazister mødes under krigen i Haus am Grossen Wannsee ved Berlin for at diskutere den endelige løsning i forhold til Europas jøder.
Conviction (2010)En ung kvinde uddanner sig til jurist for at hjælpe sin bror, der sidder uskyldigt dømt for mord på nittende år.
Convoy (1978)Fulgt af hundredvis af lastbiler protesterer en rebelsk chauffør mod fartgrænserne.
Copie conforme (2010)En fransk kvinde giver en populær engelsk foredragsholder sit telefonnummer. Da de mødes og diskuterer, udviskes grænserne mellem virkelighed og fantasi.
Country (1984)Alt går galt for en lille farmer-familie, og familiefar er tæt på at havne i kulkælderen.
Cowboy and the Frenchman, The (tv) (1988)En stokdøv cowboy og hans to hjælpere finder en velklædt franskmand mellem bakkerne. Han har kufferten fuld af franske specialiteter,
Crooked Hearts (1991)Hvad der starter i det små bliver hurtigt til en stor krise for en lille kernefamilie.
Crossing Guard, The (1995)En smykkehandler med en blakket fortid har én mission: at dræbe den berusede mand, der slog hans datter ihjel i en bilulykke.
Crossing Over (2009)En række skæbner, der ønsker permanent opholdstilladelse i USA oplever det barske system på egen krop.
Crucible, The (1996)Vi er tilbage i hekseforfølgelsens tid, hvor en gruppe kvinder beskyldes for at have forhekset to små piger.
Crying Game, The (1992)En ensom mand møder den store kærlighed, anbefalet af en ven, men det skal ikke gå helt, som han havde håbet på.
Cure, The (1995)En 11-årig AIDS-syg dreng oplever i sin sidste tid et glødende venskab med nabodrengen.
Cykelhelten (1995)En lille dreng skal lære at cykle, før han får chokoladebelønningen.
Cyrus (2010)En nyforelsket mand sættes på en meget hård prøve, da kærestens hjemmeboende voksne søn viser sig at være alt andet end venligt stemt.
Dance with a Stranger (1985)En kvindelig bartender forfølges på godt og ondt af sin omskiftelige elsker, der ikke vil tage godtage et nej.
Dancer in the Dark (2000)En ung kvinde har gennem en årrække sparet op, så hendes søn kan få en øjenoperation. I sin kamp for at få gennemtrumfet sin vilje, ofrer hun sig kompromisløst.
Dancing at Lughnasa (1998)En håndfuld singlesøstre gennemlever medgang og modgang midt i den skønne irske natur.
Dangerous Lives of Altar Boys, The (2002)En flok teenagerdrenge på en katolsk kostskole har så uendeligt meget andet i hovederne end fromme bønner og fællessang.
Dangerous Method, A (2011)I psykoanalysens barndom bliver Freud og Jung venner, men deres forskellige indfaldsvinkler sætter venskabet på prøve.
Dangerous Minds (1995)Chokeret over sin nye klasses flabede fremfærd går en ung lærerinde i krig. Men opgaven bliver usandsynlig stor.
Danmarks sjoveste mand (2004)En evigt jaloux stand-up-komiker er sygeligt fikseret i sin kones gøren og laden, og det bliver en stor belastning for dem begge.
Dans la maison (2012)En godt gift gymnasielærer kaster sin egen indre litteraturdæmon over en mønsterelev med gode skrivegener.
Dansen (1994)Gennem mange kulturer fra nord til syd med dansen som fælles tema.
Dansen med Regitze (1989)Om hvordan et ægteskab kan overleve trods store kontroverser gennem tiderne.
Days of Heaven (1978)Et par, der udgiver sig for at være bror og søster, er på flugt fra Chicagos slum havner som markarbejdere i Texas hos en døende ranchejer.
Days of Thunder (1990)Brændt dæk og store smækkys akkompagnerer racerkørerhelten i denne film.
De nåede færgen (1948)To menneskers dødskørsel over Fyn på motorcykel for at nå færgen i Nyborg.
De rouille et d’os (2012)En alenefar til en 5-årig dreng hjælper kærligt en ny-amputeret deprimeret kvinde videre i tilværelsen.
Dead Man Walking (1995)Dødsstrafstilhængerne bliver rasende, da en nonne beslutter sig for at yde åndelig bistand til en dødsdømt fange.
Dead Poets Society (1989)En lille gruppe drenge på en kostskole rystes sammen under en ny lærers faderlige undervisning.
Dear Wendy (2004)En gruppe unge pacifister bliver fascineret af håndvåben og starter deres eget fællesskab som væbnede pacifister.
December (1991)En gruppe teenagedrenge gør op med sig selv og hinanden, mens slaget ved Pearl Harbour raser udenfor.
December Boys (2007)Fire forældreløse drenge vokser blandt mange flere op i en nonnekloster. Da de får muligheden for en ferie ved havet, viser nye og epokegørende sider af livet sig.
December Bride (1990)En standhaftig irsk kvinde nyder godt af to bondske brødre i et kompliceret trekantsdrama.
déclin de l´empire américain, Le (1986)En gruppe rigtig gode venner snakker livligt om ægteskab og utroskab - kvinder og mænd hver for sig. Men da de mødes, går det galt.
Deep End of the Ocean, The (1999)En kvindes søn forsvinder og er savnet i ni år, før han ved et tilfælde dukker op igen. Kan han genfinde sin familie?
Dekalog, dziesiec (tv) (1989)To brødre, der sjældent ser hinanden, finder sammen efter faderens død og får dollartegn i øjnene, da de erfarer, at hans frimærkesamling er millioner værd.
Dekalog, jeden (tv) (1990)En far og hans søn, begge optaget af deres computere, beregner at isen kan holde, men skal man stole på en computer?
Dennis (2007)En enorm bodybuilder ligger under for sin gamle mors humørsvingninger og har svært ved at finde egne ben.
Der brænder en ild (1962)En sammenbidt gårdejer har gemt en mappe med sine værdier og testamente, og det får de værste intriger frem i nogle af de mulige arvinger.
Der er et yndigt land (1983)Landmanden Knud må gennemleve store kriser med sig selv og familien, da svinebesætningen bliver ramt af sygdom.
Der kommer en dag (2016)To brødre tvangsanbringes på drengehjemmet Gudbjerg og må gennemleve en hverdag præget af terror og fornedrelse.
Descendants, The (2011)En midaldrende mand tvinges til at komme tættere på sine to døtre, da hans kone ligger for døden i en svær koma.
Det gælder os alle (1949)En dansk Røde Kors-læge må træffe et valg, da hans kæreste ikke forstår hans valg om hele tiden at rejse for at hjælpe børn i nød lige efter krigen.
Det stod i avisen (1962)Seks fortællinger baseret på avisens annoncer kædes overfladisk sammen.
Detaljer (2003)Parforhold og utroskab i en sælsom dans med døden.
Diary of a Teenage Girl, The (2015)15-årige Minnie indleder i al hemmelighed et seksuelt forhold til moderens kæreste i en flakkende søgen efter identitet.
Dig og mig (2008)Tre unge kvinder i selvransagelse og søgen efter mening med livet kæmper med samme skæbne på et hospital.
Diggers (2006)Fire barndomsvenner, der alle lever af muslingefiskeri, forsøger at finde mening med tilværelsen i en flække uden for New York i året 1976.
Digging to China (1997)En identitetssøgende pige møder en nervesyg voksen mand og knytter sig til ham i et forsøg på at løsrive sig fra sin dominerende søster.
Dimension (1997)En flok internationalt sammenbundne skæbner mødes og skilles.
Din for altid (1999)Igennem ti år har en gymnasielærer levet uden sex, da han vil være sin handicappede kone tro.
Diplomatie (2014)Hitlers guvernør i Paris, Dietrich von Cholitz, får i 1944 ordre til at udslette hovedstaden, men en svensk generalkonsul får ham på andre tanker.
Disappearance of Garcia Lorca, The (1997)Den udskældte spanske digter García Lorca må flygte over hals og hoved men bliver alligevel likvideret. Flere år senere søger en landsmand sandheden.
Diskret ophold (1946)En fynsk jordemor og hendes mand tilbyder unge ugifte kvinder et diskret ophold i deres hyggelige hus, mens de venter på forløsningen.
Distancias cortas (2015)En meget overvægtig mand kommer stort set ikke ud af sin faldefærdige bolig. Men det ændrer sig, da han bliver grebet af fotografering.
Ditte menneskebarn (1946)Pigen med det alt for store hjerte møder stort set kun utaknemmelighed.
Djúpið (2012)En fiskerbåd synker i den kolde vinternat ud for Vestmannaøerne, Island. En enkelt mand svømmer i land – en ubegribelig bedrift.
Do the Right Thing (1989)I hedebølgen sker det, at folk koger over. Denne film beskriver, hvad det kan føre med sig af vanskeligheder.
Dog Day Afternoon (1975)To bankrøvere strander i banken, der er omringet af politi, fast besluttet på at slippe ud af kniben.
Dogfight (1991)Aftenen inden afrejsen til Vietnam kaprer fire unge værnepligtige en tilfældig kvinde. Men ikke alle kvinder vil spises af med at blive udnyttet.
Dogville (2003)En jaget kvinde ankommer til en lille landsby, hvor beboerne straks tager sig af hende. Men der opstår hurtigt interne stridigheder.
Dolores Claiborne (1995)En kvinde mistænkes for at have myrdet sin mand, men hun er aldrig blevet dømt. Da hendes gamle husfrue dør, er der stort set ingen, der tror hendes forklaring, Ikke engang datteren.
Dominick and Eugene (1988)Et tvillingebroderpar lever sammen. Den ene er meget tilbage, den anden tager sig kærligt af ham i det daglige.
Dorte (1951)En fuldendt levemand og direktør ødsler med pengene men kommer på ret køl, da en uventet datter pludselig står i stuen.
Down to the Bone (2004)En kassedame og mor til to er ude af kontrol med sit intensive stofmisbrug. Da hun møder en forstående sygeplejer, ser det ud til, at håbet er lysegrønt.
Drama paa Slottet (1943)Intrigerne bliver dødbringende på et dansk slot i året 1699, og kun ved et mirakel overlever en ellers forgiftet kvinde.
Dreng (2010)En 18-årig dreng indleder et forhold til en dobbelt så gammel kvinde, men ved han, hvad han går ind til?
Drenge (1977)Beskrivelse af en drengs møde med den farlige seksualitet i flere aldre.
Driving Miss Daisy (1989)En gnaven ældre dame lader sig ikke nøje med hvad som helst. Men da hun mødes med sin nye privatchauffør, bløder hun lidt op.
Drømmen (2006)Efter at en 13-årig dreng nær har fået revet øret af en skolens koleriske rektor, begynder en ubehagelig sag mod et tungt system.
Drømmen om det hvide slot (1962)En ung, blind kvinde lever en tryg tilværelse på landet med sin far og en husholderske. Men da faderen dør, bliver tilværelsen under en iskold stedmor ulidelig.
Du er ikke alene (1978)En gruppe efterskoledrenge udforsker sig selv og er meget kritiske over for de voksne lærere.
Dubbel-8 (2000)Besat af tanken om at se landsbyens nye skønhed nøgen, foregiver to teenagere at skulle lave en film, hvor skønheden kan få hovedrollen.
East of Eden (1955)En svært tilgængelig ung mand bliver misforstået fra alle sider.
Easy Rider (1969)To hippiers larmende motorcykelfærd gennem amerikanske stater.
Edén, El (2016)To teenagedrenge klipper låsen på porten til et forladt område og stiger ind i en hemmelighedsfuld verden, der kan gemme på ubehagelige farer.
Educating Rita (1983)En arbejderpige opsøger universitetsprofessoren Frank Bryant for at prøve kræfter med litteraturen. En udfordring for den alkoholiserede professor.
Education of Little Tree, The (1997)En hvid forældreløs dreng vokser op hos sine indianske bedsteforældre i bjergene.
Efter brylluppet (2006)En eks-narkoman med et børnehjem i Indien inviteres til Danmark, hvor en pose penge og grimme overraskelser venter.
Eichmann Show, The (2015)Et professionelt filmhold får til opgave at filme den israelske retssag mod topnazisten Adolf Eichmann.
Elecktrick Children (2012)En 15-årig pige og uskyldsren mormon bliver gravid og er overbevist om, at det er et mirakel. Men forældrene er uenige, og pigen tager flugten.
Elegy (2008)En ældre underviser og hans noget yngre elev forelsker sig voldsomt i hinanden, men underviseren lider af jalousi, og forholdet bliver kompliceret.
Elephant Man, The (1980)Et misfoster møder uventet kærlighed, da det bliver købt af en læge.
Elle s´appelait Sarah (2010)En amerikansk journalist i Paris kommer på sporet af en hjerteskærende historie om en 10-årig pige, der gemte sin lillebror i garderobeskabet i 1942.
Emperor´s Club, The (2002)En højt estimeret lærer på en kostskole for drenge forsøger at få en utilpasset dreng til at sætte pris på skolelivet.
En som Hodder (2003)En dreng bor alene med sin far i en lejlighed i København. Drengen er meget speciel og har kontakt med en en fe. Men det vil drengene i klassen ikke tro på.
Enfant d´en haut, L´ (2012)En dreng strejfer omkring blandt de rige skigæster i bjergene og stjæler deres ski for at tjene lidt håndøre til sin usle og ensomme tilværelse i dalen.
enfant sauvage, L´ (1970)I 1798 fanges en dreng, der har levet sin barndom i vildskab. Nu sætter en venlig mand sig for at give ham en tryg hverdag i civilisationen.
enkelt til Korsør, En (2008)En nybagt ph.d i romantik tager et vikariat på et voksenundervisningscenter i Korsør, på mange niveauer en udfordring - men næppe fagligt.
Entre les murs (2008)En skolelærers op- og nedture med eleverne indenfor klasseværelsets fire mure.
Epidemic (1987)To manuskriptforfattere har mistet deres manuskript og må rekonstruere det på kort tid.
Erin Brockovich (2000)En enlig og arbejdsløs mor kæmper sig frem til et arbejde hos en advokat, og det bliver begyndelsen på en helt ny tilværelse.
Ernst og lyset (1996)En forretningsrejsende er på vej hjem til konen, da bilen pludselig standser, og en fremmed mand, der påstår han er Jesus, stiger ind.
Evening (2007)En døende kvinde passes af sine voksne døtre og ser halvt i vildelse tilbage på sin ungdoms dumheder og højdepunkter.
Everest (2015)En gruppe bjergbestigere kommer i alvorlige problemer under nedstigningen fra Mount Everest, da en voldsom storm gør forholdene farlige.
Everybody´s Fine (2009)En enkefar har svært ved at samle sine børn og drager af sted for at besøge dem uanmeldt hver og en.
Everything Must Go (2010)En midaldrende mand er blevet gået og låst ude af sin kone og må nu fundere over sin nye livssituation mellem alle møblerne i forhaven.
Évolution (2015)En sær verden af isolation tæt på naturen på et hospital i en kystby, der på mystisk vis kun bebos af smådrenge og kvinder.
Extremely Loud & Incredibly Close (2011)Efter at have mistet sin far i New York den 11. September 2011 finder en dreng en nøgle, og han sætter alt ind på at finde den tilhørende lås.
F.I.S.T. (1978)En ung mand bliver i 1930’ernes USA bidt af fagforeningetanken og tager stadigt skrappere midler i brug for at få alle landets chauffører organiseret.
face cachée de la lune, La (2003)40-årige Phillippe har ikke rigtig styr på tilværelsen. Hans mor er lige død, og han forsøger at færdiggøre sin akademiske eksamen og etablere kontakt til sin homoseksuelle lillebror.
Fais le mort (2016)Tom er 16 år gammel og ligger under for en lidt ældre våbenhandlers kyniske temperament. På et tidspunkt går noget helt galt, men forhåbentlig ikke noget livstruende.
Falkehjerte (1999)En dansk pige, der er besat af fugle, havner sovende om bord på en lastbil sammen med en falk og vågner i Italien.
Familiar Stranger, The (tv) (2001)En ganske lykkelig familie må grueligt meget igennem, da familifaderen begår selvmord. År senere viser det sig, at han bare er rejst.
Familien Gregersen (2004)En dysfunktionel overklassefamilie gennemlever op- men mest nedture gennem et par årtier.
Family Thing, A (1996)Sandheden kommer frem, efter at moderen er død: En moden hvid herre viser sig at have en bror - og så er han sort!
Far and Away (1992)Fra den irske barskhed ønsker en ung mand at slippe væk til USA for at få sin egen jord. Han belemres med en snobbet overklassepige, hvis fine manerer dog hurtigt sættes på prøve.
Farlig Ungdom (1953)En fattig lærling havner i gruppepressets kløer og dermed i kriminalitet og politiets søgelys.
Farväl Falkenberg (2006)I den lille svenske kystby Falkenberg forsøger en gruppe unge venner at gøre op med livet - fortiden og fremtiden i og udenfor deres fødeby.
Fat Kid Rules the World (2012)En overvægtig teenager uden noget socialt liv starter et aparte venskab med en adspredt småvanvittig fyr, der elsker at rive i en guitar.
Father´s Betrayal, A (tv) (1997)Far og søn har netop fundet hinanden, da sønnen erfarer, at faderen er en slem voldtægtsforbryder.
Fearless (1993)Efter at have overlevet et tragisk flystyrt føler en mand sig udvalgt og fører en frygtløs tilværelse.
Féher isten (2014)Menneskene behandler Budapests gadehunde som det skidt, de træder på, men en dag tager hundene hævn, så hår og savl står til alle sider.
femme d´a coté, La (1981)Et ægtepar flytter ind i et tomt hus i en lille landsby. Og helt tilfældigt bor hendes eks-elsker lige overfor. Så nu bliver der ballade.
Few Good Men, A (1992)En hær af anklager flyver gennem retssalsluften, da en hel hær af militærfolk stævner sammen i en prekær sag.
Finding Forrester (2000)En 16-årig studerende møder en berømt men ensom og bitter forfatter, og et venskab er under opsejling.
Finding Neverland (2004)En blød mandlig forfatter elsker børn og barnlige lege. Med sit barnlige sind forfører han en hel familie med en modtagelig alenemor.
Fisher King, The (1991)En modløs radiospeaker passes op af en sær snegl, og de to indleder et alsidigt venskab.
Fitzcarraldo (1982)En entusiastisk iværksætter har en vision om at bygge et operahus dybt inde i Amazonas regnskov. Alle anser ham for at være vanvittig, men han er fast besluttet.
Five Easy Pieces (1970)En talentfuld pianist dropper musikken til fordel for et almindeligt arbejde. Det bliver ikke nemt at skulle mødes med sin familie igen.
Flamberede hjerter (1986)At kærlighed ikke altid går hånd i hånd med kildevand må Henriette sande, da hun møder den liderlige læge Henrik.
Flammen og Citronen (2008)To effektive modstandsfolk har et hårdt program med at likvidere danske nazister og andre trusler mod fædrelandet under besættelsen.
Flemming og Kvik (1960)En af skolens to uartige drenge er på vippen til at blive smidt ud men bliver reddet af skolens flinke rektor.
Flickan (2009)En 9-årig pige er for lille til at komme med familien til Afrika og skal passes hjemme af sin tante, der dog svigter pigen til fordel for druk og hor.
Flight (2012)En alkoholiseret og stofpåvirket pilot nødlander mirakuløst et fly på en mark, men kan hans samvittighed holde til at lyve sig fra ansvaret?
Flugten (1942)En mand på flugt, tilsyneladende efter at have begået et mord, løber og løber, mens angsten bygges op til det umenneskelige.
Flyvere i natten (2014)En niårig dreng bor alene med sin alkoholiserede far i provinsen og må ofte være den ansvarsfulde voksne.
Fløjtespilleren (1953)En mand, der har glemt hvem han er, opdager at han er god til at spille på fløjte og bliver artist i et cirkus. Men snart indhenter fortiden ham.
For frihed og ret (1949)Om den danske befolknings op- og nedture i årene fra 1820 og frem til den frie forfatning i 1849.
Forrest Gump (1994)En småt begavet mand med ganske få venner klarer sig igennem livet på overbevisende vis.
forsvundne fuldmægtig, Den (1971)Træt af det hele vælger en mand at leve videre i fred og ro under falsk identitet.
forsømte forår, Det (1993)En ondsindet lektor får sin sag for, da en gruppe drenge beslutter sig for ikke længere at finde sig i hans tyranni.
Free Willy (1993)En 12-årig rebelsk dreng bliver bedste venner med en hval - og på længere sigt også med sin nye plejefamilie.
Fried Green Tomatoes (1991)En ældre dame fortæller om sin ungdoms lykke og inspirerer sin tilflytter.
Fruen på Hamre (2000)En bondekone får sin sag for, da hendes mand viser sig at være fjendtlig stemt.
Fundamentals of Caring, The (2016)En kørestolsbundet teenager får en ny plejer, der hjælper ham med at komme væk hjemmefra og opleve nye sider af tilværelsen.
Funeral Kings (2012)En gruppe alterdrenge er mest af alt optaget af piger og kvinder og kæmper en hård kamp for at få det første kys, eller skridtet videre.
Fuori dal mondo (1999)En nonne får overrakt et efterladt barn og ser det som sin mission at genfinde barnets mor.
Fúsi (2015)En svært overvægtig mand midt i fyrrerne med et stort hjerte bor stadig hjemme hos mor, da en kvinde pludselig begynder at vise interesse for ham. Eller er det nu også interesse?
Fyra veckor i juni (2005)En ung kvinde med en kantet fortid flytter ind i en trist lejlighed, der er præget af et større renoveringsprojekt. Men stedet giver hende positive erfaringer.
gamin au vélo, Le (2011)En forsømt dreng på børnehjem og hos plejemor vil meget gerne hjem til sin far, men faderen vil ikke kendes ved sin søn.
gamle guld, Det (1951)En ond og pengestærk mand vil købe den gæve gård, som slægten ellers søger at værne om.
gamle præst, Den (1939)En kæk fynsk godsejer er lovligt hård ved en forkarl og plages af en frygteligt dårlig samvittighed. Men var han nu så skyldig endda?
Gangs of New York (2002)I midten af 1800-tallet sidder de store bandeledere på magten i New York. Her hersker øje for øje-mentaliteten.
Germinal (1993)En ny medarbejder ankommer til en kulmine, hvor arbejderne ikke just behandles smukt. Derfor iværksættes en banebrydende strejke.
Gertrud (1964)En selvstændig kvinde har netop meddelt sin mand, at hun forlader ham til fordel for en yngre elsker. Men elskeren trækker i land.
Giant (1956)I en gigantisk familiesaga fra det støvede vesten følger vi et lykkeligt ægtepar og en rebelsk ung mand.
Girl with a Pearl Earring (2003)En tjenestepige bliver en erotisk besættelse for maleren Johannes Vermeer, og han må for alt i verden male hende uden konens medvidende.
goda viljan, Den (tvs) (1991)En fattig præstestuderende møder en pige med rige forældre, og et stormfuldt forhold former sig.
Going Home (tv) (2000)En datter kan ikke slippe taget i sin aldrende far, der er blevet meget forvirret på det sidste. Vil hun droppe karrieren?
Gone Baby Gone (2007)Et ungt par med evner udi privatdetektivarbejde hyres til at supplere politiets efterforskning: en lille pige er forsvundet og er muligvis allerede offer for en seriebørnelokker.
Gone with the Wind (1939)Den amerikanske borgerkrig ødelægger idyllen på landejendommen Tara, men den stædige pige Scarlett giver ikke så let op.
Good Bye Lenin! (2003)Midt under Berlinmurens fald havner en kvinde i koma. Da hun vågner, sætter hendes søn alt ind på at skjule landets udvikling, så moderen ikke får et tilbagefald.
Good Heart, The (2009)En hjertesyg og bitter barejer beslutter sig for at lære en ung ny ven op i barens små rutiner, så den kan føres videre, når han dør.
Good Will Hunting (1997)En tilforladeligt udseende knægt viser sig at have svært ved at styre sit temperament. Efter megen modstand går han med til at konsultere en psykiater.
Good Year, A (2006)En London-karrieremand arver sin onkels vinslot i Frankrig og havner i en situation, hvor han må vælge mellem penge og travlhed eller et liv i fred og ro.
Gran Torino (2008)En sammenbidt krigsveteran og enkemand er ikke glad for andre mennesker, men nye naboer tvinger ham til at ændre sit syn på verden.
grand bleu, Le (1988)To dykkergale mænd mødes igen efter mange år for at dyste om, hvem der kan dykke dybest og holde vejret længst.
Grand Canyon (1991)Problemerne hober sig op i en lille gruppe amerikaneres ellers så trygge og familiære tilværelse.
Grand Central (2013)En ung franskmand får arbejde på et atomkraftværk, forelsker sig og bliver bestrålet i gode og onde cirkler.
Grandma (2015)En gravid teenager opsøger sin gamle bedstemor i håbet om, at hun kan hjælpe hende med finanserne til en abort.
Grapes of Wrath, The (1940)Efter fire år bag tremmer vender en mand tilbage til sin fødeegn, kun for at opdage at familien er fordrevet og på vej til Californien.
Grass Harp, The (1995)En forældreløs dreng får sin sag for blandt skæve kvindeeksistenser på landet.
Great Expectations (1946)Forældreløse Pip kommer af bagveje i fint selskab og vokser op i fine omgivelser.
Great Train Robbery, The (tvs) (2013)Alle tiders heftigste togrøveri planlægges, udføres og optrevles efter alle kunstens regler.
Grzeli nateli dgeebi (2013)I Georgien hovedstad Tbilisi prøver to veninder at finde fodfæste på vej ind i voksenlivet og midt i en kaotisk politisk tid.
Guardian, The (2006)En hærdet livredder må sætte en aspirant på plads, før han kan magte tjansen som staternes stolte tjener.
Guess Who´s Coming to Dinner (1967)En sort mand og en hvid kvinde har forelsket sig, men hvordan reagerer deres forældre?
Gummi-Tarzan (1981)Drengen Ivan bliver mobbet i skolen men henter tiltrængt selvtillid, da han møder kranføreren Ole.
Hable con ella (2002)To kvinder ligger i koma på samme hospital, og deres mandlige beundrere forsøger sammen at holde modet oppe.
Halfaouine (1990)En dreng i den tidlige pubertet får alle tiders chance for at udforske kvindekønnet, da han stadig regnes for barn blandt kvinderne.
Hallam Foe (2007)En 17-årig dreng kæmper efter sin mors død både for at finde sig selv og sine omgivelser i en svær og presset tid.
Happy End (2011)En lille flok svenske skæbner væves ind i hinanden. Det handler om tiltrækning, vold og misforstået hensynstagen.
Harold and Maude (1971)En sær overklasseknægt møder en 65 år ældre lidelsesfælle, og de to fatter interesse for hinanden.
Harry og kammertjeneren (1961)Da en gammel fattigmand helt uventet arver nogle penge, beslutter han at engagere en privat kammertjener.
Heartburn (1986)To umage skribenter finder sammen og danner parforhold men konfronteres hurtigt med alle vanlige problemer.
Hearts in Atlantis (2001)En hemmelighedsfuld ældre herre flytter ind i overetagen hos en ung faderløs knægt. Hvad er det, manden gemmer på?
Heaven (2002)En kvinde tror hun har placeret en bombe i en narkobagmands papirkurv, men bomben dræber fire uskyldige. Nu vil en politimand hjælpe den angrende kvinde.
Heaven Help Us (1985)En gruppe drenge på en katolsk kostskole gør oprør mod de umenneskelige forhold på skolen, og det er ikke ufarligt.
Hector (2015)En hærget ældre mand turnere Storbritannien som hjemløs og har en drøm om at blive genforenet med sin familie efter 15 år.
Hejrenæs (1953)Et ungt søskendepar driver en skøn herregård og har det dybest set dejligt. Men kærlighedslivet er problematisk, indtil en familiehemmelighed afsløres.
Her (2013)I en moderne verden hvor nærhed er erstattet af højteknologisk distance opbygger en mand et varmt venskab til sit styresystem.
Her i nærheden (2000)En mor og hendes autistiske søn sættes på en hård prøve, da sønnen mistænkes for mord.
hérisson, Le (2009)En 11-årig pige keder sig ihjel hos sin rige familie. En kvindelig vicevært og en ny japansk beboer sætter imidlertid fornyet farve på tilværelsen.
Himlen är oskyldigt blå (2010)En teenagerdreng får et sommerjob på en skærgårdsø, men hans arbejdsgiver har langt fra rent mel i posen.
hirondelle a fait le printemps, Une (2001)En ung kvinde køber en idyllisk beliggende gård i Frankrigs bjerge. Med i købet følger den tidligere ejer, der skal blødes grundigt op, før et venskab kan blomstre.
Hjemme hos William (tv) (1971)En fraskilt arkitekt møder en ung pige, men tilværelsen vil ikke hænge sammen, og arkitekten er ved at eksplodere.
Hjerter er trumf (1976)Da en mand opsøger en arkitekt og erfarer, at han er død ved en ulykke, møder han arkitektens kone, og de bliver kærester.
Homesdale (1971)En gruppe gæster ankommer til det øde beliggende Homesdale, der kan minde om et rekreationssted. Men er der snarere tale om en psykiatrisk anstalt?
homme du train, L´ (2002)En distingveret fransk alene-gentleman lyser op, da han får uventet gæst i form af den stille fremmede Milan, der viser sig at være lejemorder på togt.
hongos, Los (2014)To unge colombianske mænd driver rundt i storbyens gader og maler graffiti, indtil politiet kigger forbi og demonstrerer deres statslige magt.
Honkytonk Man (1982)En døende countrysanger drager afsted gennem landet med sin nevø i et sidste forsøg på at erobre musikamerikas hjerte.
Honning måne (1978)En fabriksarbejder falder for en kvinde på biblioteket, de bliver gift, men kvinden kan ikke løsrive sig fra moderens stramme greb.
Hoosiers (1986)Som nyudvalgt træner for en skoles basketballhold kan det være svært at tilfredsstille alle i et indspist landsbysamfund.
Hop (2002)En 13-årig dreng og hans far er illegale flygtninge i Belgien. Da faderen bliver arresteret, kæmper drengen for at få ham løsladt.
Hotel Chevalier (2007)Et kærestepar mødes på et parisisk hotel og filosoferer over partnerskabet over en gang hed sex.
Hotell (2013)En fødselsdeprimeret kvinde tager med sit terapihold på tilfældige hoteller i en alternativ selvhelbredelsesproces.
House of Cards (1993)Efter sin fars død går en lille pige fuldstændig i hårdknude, og - meget imod moderens vilje - engageres en ihærdig børnepsykiater.
House of Cards [1. Season] (tvs) (2013)En stålsat og koldblodig toppolitiker skyr ingen midler på sin vej mod Det hvide Hus.
House of Cards [2. Season] (tvs) (2014)Efter at være blevet vicepræsident har Francis Underwood ikke tænkt sig at lægge en dæmper på sit magtbegær. Mere vil have mere.
House of Cards [3. Season] (tvs) (2015)I stillingen som verdens mest magtfulde mand lemper Francis Underwood ikke på sin stil. Magtliderligheden vil ingen ende tage.
House of Cards [4. Season] (tvs) (2016) I stillingen som verdens mest magtfulde mand lemper Francis Underwood ikke på sin stil. Magtliderligheden vil ingen ende tage.
House of the Spirits, The (1993)45 år med en familie, der må så grueligt meget igennem. Blandt andet fordi, kvinderne har en evne til at korrespondere med ånderne.
How Green Was My Valley (1941)Sidst i 1800-tallet kæmper en religiøs kernefamilie for at få hverdagen til at hænge sammen i en lille walisisk mineby.
Howards End (1991)En pragtfuld villa testamenteres til en for familien ukendt kvinde, som inden husejerens død havde nået at blive rigtig god veninde med denne.
Hr. Boe & co.´s Anxiety (2001)En sygeligt jaloux ung mand driver sig selv og sin svenske kæreste til vanvid.
Hugo (2011)En forældreløs og glemt dreng trækker urene op på Paris’ banegård. Hans sans for mekanik bringer ham tæt på filmmageren Georges Méliès.
Human Stain, The (2003)Da en ældre mand indleder et forhold med en meget yngre kvinde, begynder en indviklet historie at folde sig ud.
Hundstage (2001)Midt under den værste hedebølge i en røvsyg forstad til Wien skal der ikke meget til, før skæbnerne bliver kortluntede.
Hunting Party, The (2007)En falleret krigsreporter tager sammen med en gammel ven og en nyuddannet journalist op i de bosniske bjerge for at lede efter en krigsforbryder.
Hurricane (1979)En amerikansk rigmandsdatter forelsker sig i sydhavsøernes idyl men får snart benene på nakken.
Hurricane Streets (1997)En 15-årig knægts småkriminelle tilværelse tages først op til overvejelse, da det næsten er for sent.
Husmandstøsen (1952)Livet går sin gang på den jyske hede, hvor tjenestepigen Helga kastes rundt i manegen, før hun endelig finder vej til lykken.
Hvad med os? (1963)En tidligere frihedskæmper vender efter mange år i Afrika tilbage til Danmark, forelsker sig i en ung kvinde men plages af gamle traumer.
Hvileløse hjerte (1996)En teenagedreng forelsker sig i en noget ældre pige, og himmel og jord står i bevægelse.
Hvor der er vilje, er der vej (tv) (1986)Den berømte danske udbryderkonge Lorentzens smuttur ud i det frie liv.
Hærværk (1977)En journalist oplever sit livs indre hærværk, hvor en tilværelse i konstant druk sender ham mod den dybe afgrund.
Hævnen (2010)Efter at have mistet sin mor, vender en dreng sin sorg udad i destruktiv adfærd, og det er tæt på at ende helt galt.
I de lyse nætter (1948)En let kikset ungpige bliver opdaget af en syngende charmør, til stor fortrydelse for den bestemte storesøster.
I lossens time (2013)En psykolog i gang med et forsøg på topsikret anstalt kontakter en kvindelig præst. Måske kan hun komme tættere på en indesluttet ung mand.
I Walk the Line (1970)I sin jagt på ulovlig brændevinsproduktion standses sheriffen af en yndig pige. Men han har vist ikke helt forstået hendes hensigter.
I Wonder Who´s Kissing You Now (1998)Besat af en mere eller mindre uberettiget jalousi risikerer en ægtemand at køre ægteskabet i sænk.
Ice Storm, The (1998)Børn i puberteten og ægteskab i kriser forenes uforligneligt i denne film.
Ida (2013)En 18-årig novice på et polsk kloster opdager, at hendes forældre var jødiske og blev dræbt af polske katolikker under Anden Verdenskrig.
Igby Goes Down (2002)Familiens sorte får gør oprør mod en syg far, en selvoptaget mor og en halvfascistisk storebror i troen på, at der findes en bedre verden.
Imaginary Heroes (2004)Efter at familiens store dreng har begået selvmord, bryder verden sammen - men nye døre åbnes.
Imitation Game, The (2014)En sær matematiker får en toppost hos briterne og skal helst afkode nazisternes Enigma så hurtigt som muligt, men det er svært, når ingen tror på ham.
Import/Export (2007)En ukrainske sygeplejerske søger lykken i Østrig, samtidig med at en arbejdsløs østrigsk vagt søger udfordringer i Ukraine
In the Heat of the Night (1967)En sort mand mistænkes for mord i Mississippis højspændt racistiske landpolitikorps. Men det viser sig, at manden selv er betjent med ekspertise i drab.
In the Name of the Father (1993)Far og søn fængsles for en forbrydelse, de ikke har begået, men hvad kan overbevise verdenen udenfor om deres uskyld?
In This World (2002)En pakistansk dreng og hans fætter vælger at forsøge flugt til London. Deres rejse bliver lang og særdeles farefuld.
In Transit (2004)Stewardessen Zofia keder sig i sin ventetid i København, men en venlig dansker fatter interesse for hende.
incendio, El (2015)Et ungt argentinsk kærestepar er tæt på at købe lejlighed sammen, men der bliver kortere og kortere mellem deres opgør, og et brud kan synes uundgåeligt.
Indecent Proposal (1993)Et ungt par med rod i økonomien søger lykken i Las Vegas. En milliardær tilbyder dem $1 mio. mod en nat med den unge kvinde. Et tilbud de ikke kan sige nej til.
Inside Llewyn Davis (2013)En ung folk-musiker forsøger at slå igennem på New Yorks musikscene i vinteren 1961. Uden penge på lommen er det en hård kamp på mange fronter.
Instinct (1999)En indesluttet morder blødgøres af en ihærdig psykiater. Men hvor længe varer formelen?
Intern, The (2015)En 70-årig enkemand ansøger om et seniorjob i en trendy internetvirksomhed. Hans erfaring og visdom sætter præg på hverdagen.
Interview (2003)En seriøs politisk journalist har mod sin vilje fået til opgave at interviewe en populær skuespillerinde. Men interviewet bliver langt fra, hvad han havde ventet.
Intouchables (2011)En rig mand, lam fra halsen og ned, ansætter en noget utraditionel hjælper, netop fordi han ikke ynker ham - og kan få ham til at grine.
Inuk (2010)En grønlandsk fangersøn er på ungdoms-teambuildingtur på isen. Måske kommer han her, mange år efter faderens død, tilbage til rødderne.
Invisible Woman, The (2013)Forfatteren Charles Dickens er på højden af sin karriere men ikke lykkelig i sit ægteskab. Måske kan en nyforelskelse ændre hans liv.
Io non ho paura (2003)En 10-årig dreng opdager en dreng, der er skjult i et hul i jorden, men kan han holde på denne hemmelighed..
It´s Kind of a Funny Story (2010)En frustreret og forsømt teenager lader sig indlægge på en psykiatrisk klinik. Her modnes han med opgaven og indser, at livet er værd at leve.
Ja milujem, ty milujes (1989)To arbejdere på et lille postkontor har hver deres vidt forskellige tilgang til kvinder.
Jack (1996)En 10-årig dreng med et ualmindeligt vokseværk er fysisk bygget som en 40-årig og har svært ved at begå sig i livet og i femte klasse.
Jacknife (1989)To Vietnamveteraner kæmper for at holde sig oven vande, men den enes glæde bliver den andens blackout.
Jag är din krigare (1997)En teenagerdreng er træt af samfundet og forskanser sig alene i naturen - i kamp mod naturens fjender.
Jean de Florette (1986)En arving ankommer til Provence for at drive et lille landsted, men han får ikke at vide, at grunden rummer en kilde og bukker under for tørken.
Jerusalem (1996)Den svenske landsbyidyl brydes, da en prædikant entrer området og sætter et trosskred i gang.
JFK (1991)Historien før og efter det brutale mord på den amerikanske præsident John F. Kennedy.
Jodaeiye Nader az Simin (2011)Et iransk ægtepar bliver separeret, og manden må finde alternative løsninger for at få passet sin alzheimerssyge far i hjemmet.
Joe (2013)En mand med rod i privatlivet møder en 15-årig dreng og får indsigt i dennes voldelige far. Men manden har selv en voldelig side.
Joe the King (1999)En sød og forstandig dreng ender i kriminalitetens klør, da omgivelserne ikke giver ham en chance.
Johnny Larsen (1979)Den unge Johhny må igennem mange op- og nedture i sin hverdag, efterhånden som han konfronteres med arbejde og voksenliv.
Joy (2015)En ung kvinde med en god opfindelse vil gerne sælge sit produkt men bliver mødt af nedladenhed og modgang.
Judge, The (2014)En succesrig storbyadvokat tager til landet for at deltage i sin mors begravelse. Han er nødt til at blive, da hans bitre dommer-far bliver mistænkt i en drabssag.
Jungfrukällan (1959)En ung middelalderjomfru sendes til kirken med lys. Men hun bliver stoppet af tre røvere, der senere tilbyder pigens mor at købe sin egen datters kjole.
Juno (2007)En gravid teenager er fast besluttet på at bortadoptere sit barn, når det engang er født. Men måske kommer hun på andre tanker undervejs.
Kafka (1991)Forfatterspiren Kafka arbejder i et upersonligt forsikringsselskab. En dag findes hans bedste ven myrdet, og Kafka mistænkes for mordet.
Kampen mod uretten (1949)I 1913 kæmper socialisten Peter Sabroe for retfærdighed og lige kår for alle.
Kampen om Næsbygaard (1964)En ældre godsejer må tage sig af sit hidtil ukendte barnebarn, og snart forrykkes arvefølgen, til stor frustration for ham, der allerede følte sig sikker.
Kan du vissla Johanna (1994)To drenge på jagt efter en passende morfar. Ved hjælp af besøg på plejehjem finder de snart en sådan.
Kapgang (2014)En 14-årig dreng mister sin mor og forsøger at finde sig selv, sin identitet og seksualitet i Søndre Omme år 1976.
Karate Kid, Part II, The (1986)Karatevidunderdrengen rejser med sin læremester til Okinawa. Turen byder både på kulturel dannelse og et uventet opgør.
Karate Kid, Part III, The (1989)En knægt og hans karatemester er ved at starte en bonsai-butik, kun for at erfare at gammel nag spøger i kulissen, og håndkantslagene må støves af.
Karate Kid, The (1984)En knægt flytter med sin mor til Californien, men bliver mobbet af rige bøller. Men en venlig asiat træner knægten effektivt i karate.
Kdopak by se vlka bál (2008)En femårig pige er sikker på, at hendes mor er et rumvæsen, for moderen har forandret sig. Men det har helt andre personlige årsager.
Kelly & Cal (2014)En nybagt forstadsmor med indebrændte frustrationer møder en ung fyr i kørestol, og de to opbygger en form for venskab.
Khane-ye doust kodjast? (1987)En iransk dreng møder lutter gnavne voksne, da han under tidspres vil aflevere et stilhæfte til sin uheldige klassekammerat.
Kids (1995)Teenagerdrengene i storbyens puls kerer sig ikke om AIDS-faren men klør bare på med at forføre unge jomfruer.
Killer: A Journal of Murder (1996)En nyansat fængselsbetjent fatter sympati for en massemorder, der kun er ude på at få sin dødsdom så hurtigt som muligt.
Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö (2005)To store drenge oplever deres livs sommer sammen ved en svensk skovsø, og som voksen ser den ene af dem tilbage på sine oplevelser.
Kinamand (2005)En fredsommelig vvs-mand proforma-gifter sig med kinagrillindehaverens søster og opdager nye potentialer i sit følelsesliv.
King of Marvin Gardens, The (1972)En depressiv radiovært trækkes ind i ejendomsspekulation i Atlantic City af sin friskfyrs-storebror, men hele affæren ender mere end galt.
King of the Hill (1993)En 12-årig dreng er til sidst helt alene midt i 30’ernes store depression. Et stort hjerte holder ham oven vande.
Kings of Summer, The (2013)En frustreret teenager er så træt af sin far, at han flytter med to venner ud i et hjemmebygget hus i skoven, men måske bliver hverdagssavnet alligevel for stort.
Kjærlighetens kjøtere (1995)En ung og lidt naiv digter melder sig til en pelsjægerekspedition i Grønland, men han får meget svært ved at falde ind i de fastgroede jægeres isolerede univers.
Klatretøsen (2002)Da en pige får at vide, at hendes fars farlige sygdom kun kan helbredes for 1,5 mil. i USA, beslutter hun sig for at skaffe pengene.
kloge mand, Den (1937)Der er åben krig mellem landsbyens læge og kvaksalver, indtil kvaksalverens evner alligevel anerkendes i nødens stund.
Klumpfisken (2014)En økonomisk trængt Hirtshals-fisker finder måske en vej ud af kniben, da en havbiolog fra København former en lille mental bølge.
Knallhart (2006)En 15-årig dreng flytter med sin mor til et belastet berlinerkvarter og lærer at blive hårdfør - med fatale følger.
Knick, The [1. Season] (tvs) (2014)En gruppe kirurger på et hospital i New York anno 1900 forsøger at redde liv med datidens midler, samtidig med at de interne intriger og katastrofer skal plejes.
Knick, The [2. Season] (tvs) (2015)En gruppe kirurger på et hospital i New York anno 1901 forsøger at redde liv med datidens midler, samtidig med at de interne intriger og katastrofer skal plejes.
Kollektivet (2016)Et ægtepar med teenagedatter beslutter sig for at starte et kollektiv i en stor villa. Men strøtankerne om fællesskab og kærlighed kører af sporet.
Kolya (1996)En midaldrende cellist bliver blød om hjertet, da en lille dreng pludselig står ved hans hoveddør.
Koma (2006)16-årige Jonas bliver tvunget til at vælge mellem sin gamle og utilpassede ven, og sin nye kæreste.
Komtessen paa Steenholt (1939)Da den unge Elly kommer hjem til sin fædrende gård efter et ophold i Amerika, ser hun det som sin opgave at får gården på ret kurs igen.
Kongekabale (2004)At politik kan være dødbringende viser denne danske film om livet bag Christiansborgs facade.
Kongen av Bastøy (2010)En stor gruppe utilpassede drenge slider og slæber under barske forhold på en isoleret opdragelsesanstalt, hvor der ikke bliver lagt fingre imellem.
Kon-Tiki (2012)En stædig norsk videnskabsmand og en håndfuld lidelsesfæller vil bevise over for sig selv og verden, at Stillehavet kan krydses på en tømmerflåde.
korte sommer, Den (1976)Under anden verdenskrig forelsker en dansk kvinde sig i en tysk soldat - en farefuld flirt i den vestjyske ro.
K-PAX (2001)En psykolog får en meget særpræget patient, der på overbevisende maner hævder at være på besøg fra en fjern planet.
Kramer Vs. Kramer (1979)Efter et uventet ægteskabsbrud må karrierefaderen tage sig af sønnen alene.
Krigernes børn (1979)En gruppe teenagere flygter fra undertrykkelse i en ubestemmelig fortid.
kroniske uskyld, Den (1985)I den svære semi-voksendom oplever en lille gruppe unge kriser, der kan synes uløselige og tragedier, der gør ondt værre.
Krybskytterne på Næsbygård (1966)Væmmelige krybskytter hærger skovene omkring Næsbygaard, men heldigvis fejler sammenholdet på godset ikke noget, og hesteløbet vindes også.
Krøniken (tvs) (2004)Mennesker mødes og sød musik opstår, men ikke uden malurt i bægeret og bestemt med store udfordringer gennem flere dekader.
Kun en pige (1995)Fra vugge til voksendom følges en kvindes semi-problematiske tilværelse.
Kundskabens træ (1981)Anden mellem er en helt almindeligt århusiansk skoleklasse anno 1958 og oplever som helt almindelige skoleklasser helt almindelige problemer.
Kærestesorger (2009)En flok gymnasieelever på Viborg Katedralskole i 1963 oplever, at sorrig og glæde vandrer til hobe i voksendommens forår.
kärlekshistoria, En (1970)Et ungt forelsket par forsøger at udforske kærligheden mellem frustrerede, kriseramte voksne.
Kærlighedens smerte (1992)En tilsyneladende glad og lykkelig pige forelsker sig i sin skolelærer men viser snart tegn på at have store psykiske problemer.
Labrador (2011)Et ungt par drager til en isoleret svensk ø for at besøge hendes far, men der er bestemt ingen varm modtagelse til svigersønnen.
Lad de små børn (2004)Efter at have mistet datteren i et trafikuheld går et ungt par effektivt forbi hinanden og alle andre i kampen mod sorgen.
Lad isbjørnene danse (1990)En 12-årig dreng vristes fra sin elskede far, da moderen ønsker skilsmisse og flytter sammen med en kølig rigmand. Men hvor længe kan drengen holde det ud?
Ladri di biciclette (1948)Netop som Antonio har fået arbejde som plakatopsætter, får han stjålet sin cykel, og han satser alt for at fange tyven.
Lagaan: Once upon a Time in India (2001)En engelsk kaptajn lover toldfrit landbrug i tolv år, hvis en flok landbyboere kan slå hans hold i cricket.
Lamerica (1994)To italienere rejser til Albanien for at åbne en skofabrik for billige penge, men det bliver ikke helt den succes, de håbede på.
Land Girls, The (1998)Tre piger ankommer til en gård for at tjene under anden verdenskrig. Kærligheden kommer til at spille en afgørende rolle for dem alle.
Langer Gang (1992)En række fysisk og/eller psykisk handicappede tyskere forsøger at opretholde et vist niveau i tilværelsen på en umenneskelig tysk anstalt.
Langturschauffør (1981)Fire lastbilschauffører kører gennem Europa med en ladning kød. Undervejs bliver de både fristet og forført.
Lars and the Real Girl (2007)En ensom fyr bor i en garage tæt på sin bror og dennes kone. En dag fortæller han, at han har fået en kæreste. Men det er ikke en helt almindelig pige.
Lassie (1994)En meget klog hund spiller en vigtig rolle i familien Turners liv, særligt da grumme naboer har udtænkt en væmmelig plan.
Last Detail, The (1973)To marinesoldater får til opgave at eskortere en ung soldat i fængsel. På de mange kilometer gennem USA giver de den unge en på opleveren.
Last Picture Show, The (1971)Om unge menneskers tristesse og kedsomhed i en lille støvet landsby.
Late Quartet, A (2012)En verdenskendt strygekvartet er tæt på at gå i opløsning som følge af en række større og mindre personlige kriser.
Lauges kat (2004)En dreng forsøger desperat at holde en kattekilling skjult, så hans far ikke får mulighed for at slå den ihjel.
Leaving Las Vegas (1995)Ingen kan ændre på den beslutning en ung mand har taget om at drikke sig ihjel. End ikke en forelskelse.
Leben der Anderen, Das (2006)Da en magtfuld kulturminister i det tidligere Østtyskland forelsker sig i en kvinde, beordres stasiagtenten Wiesler til at overvåge hendes mand og lejlighed.
Legend of Bagger Vance, The (2000)For at overleve depressionstiden planlægger en lille amerikansk by en golfturnering, hvor også det lokale håb kan deltage.
leggenda del santo bevitore, La (1988)En italiensk alkoholiker i Paris bliver passet op af en rigmand, der vil give ham chancen for et nyt liv og stikker ham et bundt pengesedler.
Leïla (2001)I et traditionsbundet mellemøstligt land gør en 16-årig pige i nælderne, da hun forelsker sig i en dansk mand.
Let´s Get Lost (1997)Fire københavnervenner med hver deres problem forsøger at klare hverdagen.
Life During Wartime (2009)Drømmen om det normale liv synes inden for rækkevidde for den fraskilte Trish og hendes lille familie. Men skinnet bedrager.
lille skrædder, Den (2001)For at glæde sin mor går en lille dreng til en skrædder, der kan sy moderens kjole.
Limbo (2010)En lille norsk familie rejser til Trinidad, hvor farmand har fået job. Men i de eksotiske omgivelser slår tilværelsen snart sprækker.
Linas kvällsbok (2007)En 15-årig svensk pige er frygtelig frustreret over, at hun endnu er jomfru. Men så møder hun en charmerende dreng fra 7. klasse.
Little Man Tate (1991)En knægt med en overvældende begavelse sættes på specialkurser til moderens fortvivlelse.
Little Miss Sunshine (2006)En særdeles broget familie rejser gennem USA for at den 7-årige datter kan deltage i en skønhedskonkurrence i Californien.
Livet er en god grund (tv) (1985)En far til to piger står på sidelinjen og følger med i børnenes kringlende tilværelser.
Livet paa Hegnsgaard (1938)På en jysk gård omkring år 1900 hersker den despotiske gårdejer Wolle Rævsgaard. Den unge generation forsøger at vriste sig fri af jerngrebet.
Livsforsikringen (2003)På et lille forsikringsselskab hersker det glade vanvid bogstavelig talt.
Loch Ness (1995)En amerikaner drager til Skotland for at bevise, at der ikke findes noget monster i Loch Ness. Men han bliver overrumplet.
Loin des hommes (2014)En skolelærer i Algeriets udørk tvinges ud af dagligdagen, da en dødsdømt fange skal eskorteres gennem Atlasbjergene, hvor mange farer lurer.
Lolita (1962)En midaldrende professor forelsker sig hovedkulds i en 15-årig pige, der er datter af en hysterisk kvinde.
Lolita (1997)En midaldrende mand forelsker sig i en mindreårig pige og sætter alt ind på at komme i nærkontakt med hende.
Long Walk Home, The (1990)Fremmedhadet blomstrer i USA, og de sorte undertrykkes effektivt. Men en tjenestepiges husfrue vil ikke finde sig i forskelsbehandlingen.
loppe kan også gø, En (1996)En lettere handicappet pige med benprotese gennemlever pubertetens sædvanlige problemer.
Lord of War (2005)En særdeles international våbenhandler forsøger at kombinere sin beskidte levevej med almindelig familieidyl, hvilket viser sig vanskeligt.
Lords of Dogtown (2005)En gruppe teenagere startede i 70'ernes Californien for alvor skateboardbølgen og blev hurtigt både rige og berømte.
Lorenzo´s Oil (1992)Et ægtepar tager sagen i egen hånd, da lægerne opgiver alt håb om at helbrede parrets dødssyge søn.
Lost Angels (1989)En besværlig dreng sendes på et særligt hjem men stikker ofte af.
Lost Honour of Christopher Jefferies, The (2014)En mand med en sær fremtoning bliver straks politiets hovedmistænkte, da en kvinde i nabolaget findes myrdet.
Lost in Translation (2003)To amerikanere er på hver deres måde fortabt i en anden verden, i det fremmede Japan. Da de mødes opstår der et tiltrængt fristed.
Louder Than Bombs (2015)To sønner og deres far har mistet mor/kone i en bilulykke og oplever sorgen på forskellig måde. Særligt har far og den yngste søn meget svært ved at tale sammen.
Lust och fägring stor (1995)En 14-årig skoledreng forelsker sig i sin lærerinde, og hun tiltrækkes også af drengens spirende seksualitet.
Luzhin Defence, The (2000)Et distræt og kvasi-autistisk skakgeni falder for en rig kvinde, og selvom alt taler mod et forhold, er der måske alligevel håb..
Lysvågen (2010)En dreng med krig på hjernen ser i stigende grad krigssyner i det virkelige liv.
Lördagen 5.10 (1969)En ung svensker fortæller om sin helt almindelige hverdag med kæresten og moderen.
Mad Men [1. Season] (tvs) (2007)I 1960'ernes New York kæmper en række ansatte på et stort reklamebureau med tilværelsens mange prøvelser.
Mad Men [2. Season] (tvs) (2008)I 1960'ernes New York kæmper en række ansatte på et stort reklamebureau med endnu flere af tilværelsens mange prøvelser.
Mad Men [3. Season] (tvs) (2009)1960'ernes New York kæmper en række ansatte på et stort reklamebureau med tilværelsens mange prøvelser.
Mad Men [4. Season] (tvs) (2010)På et reklamebureau i New York i 60'erne foregår små og store sidespring, såvel i arbejds- som privatlivet.
Mad Men [5. Season] (tvs) (2012)I 1960'ernes New York kæmper en række ansatte på et stort reklamebureau med tilværelsens mange prøvelser.
Mad Men [6. Season] (tvs) (2013)I 1960'ernes New York kæmper en række ansatte på et stort reklamebureau med tilværelsens mange prøvelser.
Mad Men, The [7. Season] (tvs) (2015) I 1960'ernes New York kæmper en række ansatte på et stort reklamebureau med tilværelsens mange prøvelser.
Mad Ship (2013)En emigreret nordisk familie i Canada oplever den totale deroute, da jorden ikke kan dyrkes, og pengene slet ikke slår til.
Magic of Belle Isle, The (2012)En ældre mand i kørestol flytter ind i en gammel villa. Planen er at drikke i fred, men naboens døtre vil det anderledes.
Magnolia (1999)Et hav af menneskeskæbner flettes ind i hinandens virvar af krinkelkroge.
Mamma Gógó (2010)En filminstruktør med rod i økonomien oplever på nærmeste hold, hvordan hans mor glider fra ham og ind i Alzheimers.
Mammoth (2009)Skæbner på kryds og tværs af kontinenter væves sammen, efterhånden som hele herligheden går op i en højere enhed.
Man In the Iron Mask, The (1998)En konge holder sin tvillingebror indespærret for selv at kunne herske.
Man in the Iron Mask, The (tv) (1977)En konge holdes fængslet af sin arrogante tvillingebror, der vil have magten og ikke tænker bløde tanker.
Man sku være noget ved musikken (1972)En gruppe eksistenser samles på et værtshus og oplever op- og nedture sammen.
Man tänker sitt (2009)En ikke helt normal svensk parcelbefolkning opleves og reflekteres gennem en ikke helt normal 11-årig dreng.
Man Without a Face, The (1993)En modig dreng opsøger områdets mystiske mand, der viser sig at være villig til at give drengen ekstra-undervisning.
Manden bag døren (2003)En ung mand lever et tilsyneladende almindeligt liv med fast arbejde og kæreste. Men hans senile gamle far får galskaben frem i ham.
Manden på Svanegaarden (1972)En lokal hæler piner og plager alle, herunder den økonomisk trængte lokale gårdejer, der føler sig presset ud, hvor han ikke kan bunde.
Mani (1947)En rig ældre ungkarl, der igennem hele sit liv er blevet kaldt for "fede", har skjulte indre dæmoner, det skal vise sig at være yderst farlige.
Manon des sources (1986)Datteren til en uretfærdigt behandlet far får afløb for sine frustrationer, da hun finder en metode til at få hævn.
Map of the World, A (1999)En familiemor bliver anklaget for overgreb mod børn lige ovenpå at hendes venindes datter er druknet.
Mar adentro (2004)Lam fra nakken og ned ligger en mand i sin seng og ønsker at dø. Men hvem vil hjælpe ham, for staten vil ikke..
mari de la coiffeuse, Le (1990)En mand har lige siden drengeårene følt sig tiltrukket af frisøser, og som voksen gifter han sig med en af slagsen.
Maria Larssons eviga ögonblick (2008)I tiden omkring første verdenskrig forsøger en fattig familie at klare sig til dagen og vejen i det sydlige Sverige. Kvinden i hjemmet opdager ved et tilfælde, at hun har fotografisk talent.
Marie (1985)En kvindelig topansat får korruptionen tæt ind på livet og går rettens vej.
Marius et Jeanette (1997)To uheldige franskmænd går friskt til sagen, da de mødes, og kærligheden lurer.
Marvin´s Room (1996)En mor og hendes besværlige teenagesøn drager af sted for at passe på mosteren, der lige har fået konstateret kræft.
Mask (1985)En misdannet teenager kæmper en brav kamp for at leve sit kortsigtede liv nogenlunde normalt, men det er svært blandt vrængende normale.
Master and Commander: The Far Side of the World (2003)Om bord på en kæmpe skonnert i 1700-tallet forsøger besætningen at holde stand mod fjenden. Det kræver alle kanoner ladt.
Master, The (2012)Efter Anden Verdenskrig strejfer en mildt sagt psykisk ustabil alkoholiseret soldat omkring, indtil han møder en berømmet kultleder.
Masters of Sex [1. Season] (tvs) (2013)En sexforskningspioner overskrider en lang række moralske grænser i sin dedikerede forskning med nøgne mænd og kvinder.
Match Point (2005)Begæret slår gnister på kryds og tværs af ægteskaber og forhold. En ung tennisspiller med alle charmetalenter ude kommer på kærlighedens glatis.
Max (tv) (1993)En far erfarer, at hans søn lider af en dødbringende sygdom og tager så drastiske metoder i brug, at ægteskabet kommer til at halte voldsomt.
Mean Machine (2001)En fængslet eksfodboldsstjerne bliver opfordret til at lede et hold indsatte i fodboldkamp mod de ansatte.
Menneskedyret (1995)Påvirket af de voksnes problemer konfronteres en dreng med dyriske sider af sig selv.
Mennesker bliver spist (2015)En ældre mand oplever alvorlige hukommelsestab og havner mod sin vilje i Polen, før han bliver genforenet med sin familie.
Messenger, The (2009)To meget forskellige soldater finder hinanden i deres fælles job som budbringere af den triste nyhed til pårørende, når en soldat er faldet i kamp.
Metropolis (1927)I en fjern fremtid driver en industrialist sin supereffektive mammutby. Men under overfladen finder man ikke mange glade mennesker.
Midnight in the Garden of Good and Evil (1997)En journalist tager på besøg hos en rig kunstsamler og kommer tættere ind på hans privatliv, end sundt er.
Midt i en jazztid (1969)En ung mand prøver to typer kvinder af og finder sig usikker hos begge.
Midt om natten (1984)Et par sorgløse venner danner minifristaden "Haveje" men overfaldes af rockere og borgerlige politikere.
Mig og Charly (1978)I et tomrum mellem skole og uddannelse møder en pæn dreng sin rebelske modsætning.
Mig äger ingen (2013)En hårdtarbejdende og alkoholiseret far bevarer i store træk den fulde omsorg for sin datter, selv da konen finder en anden mand.
Mighty, The (1998)To udstødte drenge finder sammen i kamp mod mobning og sortsind.
Million Dollar Baby (2004)En ældre boksetræner begynder - meget mod sin vilje - at træne en kvinde. Hun har talent, og han har erfaring.
Mimi og madammerne (1998)En række par har rod i forholdet på kryds og tværs, men hverken kvinder eller mænd kan redde trådene ud.
Min bedste fjende (2010)To drenge i samme klasse bliver mobbet på det groveste. Da de planlægger en udspekuleret hævn, bliver det starten på et magtspil, der kører helt af sporet.
Min far er bokser (2005)En 10-årig dreng er dybt frustreret over, at han ikke har fået en gave af sin fraværende far, så han vælger at opsøge ham selv.
Min farmors hus (1984)En lille dreng har mistet sin mor og bor nu hos sin farmor og husholdersken.
Miracle on the Mountain: The Kincaid Family Story (tv) (2000)En dysfunktionel familie styrter ned med deres privatfly i bjergene og er både oppe imod naturens og hinandens luner.
Mississippi Burning (1988)I kamp mod Ku Klux Klan og dennes racisme havner to politifolk i centrum af uhyggen.
Mitt liv som hund (1985)Drengen Ingemar lever en fortumlet tilværelse men får lidt styrke, da han bor hos sin morbror over sommeren.
Molly Maguires, The (1970)En betjent går undercover i forsøget på at optrevle irske kulminearbejderes sammensværgelser mod arbejdsgiveren.
Mon copain Rachid (1998)En 9-årig dreng er meget optaget af sin ældre vens store penis, som han kun får lov at røre, hvis han kan betale en større sum penge.
Mona Lisa (1986)En chauffør for en callgirl bliver bekymret og blander sig i hendes farefulde tilværelse.
Monster´s Ball (2001)En sadistisk og racistisk fængselsbetjent går amok på sin søn med tragiske følger. Kan han forbedre sig?
Moonlight and Valentino (1995)Efter at en ung kvinde har mistet sin mand i en ulykke vil veninder og søstre gøre alt for at få hende på fode igen.
Mosekongen (1950)Godsejer Munk vil nødig af med sin dejlige mose til sommerhusbebyggelse.
Mosquito Coast, The (1986)En ihærdig far og videnskabsmand slæber familien med til urskoven, hvor han bliver mere og mere mærkelig.
Mother, The (2003)En nybagt enke opdager, at hun har meget tilbage at leve for og forelsker sig i en betragteligt yngre håndværker.
Motorcycle Diaries, The (2004)To unge argentinere beslutter sig i 1950’erne for at rejse Sydamerika tynd på en gammel motorcykel. Filmen skildrer deres oplevelser.
Mr. Holland´s Opus (1995)En musiklærer opnår stor succes takket være sine gode pædagogiske evner.
Mr. Holmes (2015)Den 93-årige mesterdetektiv Sherlock Holmes er ved at blive senil og bliver passet på sit landsted af en kvinde og hendes kvikke søn.
Mr. Jones (1993)En psykiater forelsker sig i sin maniodepressive patient og bryder dermed alle gældende regler i kærlighedens tjeneste.
Mr. Morgan´s Last Love (2013)En deprimeret og livstræt amerikansk enkemand i Paris møder en ung og livsglad kvinde, og de to tiltrækkes af hinanden.
Mud (2012)To store drenge møder en mystisk mand på en øde ø i Arkansas. De tror på hans historie og hjælper ham, men det skal snart vise sig at blive farligt.
mujer de los perros, La (2015)En kvinde lever det helt simple liv i naturen sammen med sine hunde i udkanten af en argentinsk storby.
Music Box (1989)En kvinde tager med sindsro sin fars sag, da hun ikke kan forestille sig, at anklagerne mod ham som bøddel under anden verdenskrig er sande.
My Boy Jack (tv) (2007)Den meget nærsynede og meget militaristiske søn af forfatteren Rudyard Kipling vil bare i krig, og det kommer til at koste familien en søn.
My Girl (1991)Historien om en lille piges svære identitetskrise og om mødet med kærligheden og venskabet.
My Name Is Joe (1998)En besværet eks-alkoholiker møder den store kærlighed, men har svært ved at holde på den.
My Summer of Love (2004)To vidt forskellige unge kvinder opbygger over en sommer et særdeles intimt venskab. Men er det i virkeligheden bygget på en løgn?
Møv og Funder (1991)Efter ballade i nattelivet søger en stor knægt tilflugt i kælderen hos en noget yngre dreng. De to opbygger et varmt venskab.
Måske ku´ vi (1976)En teenager bliver voksen på en weekend, da han og en jævnaldrende pige tages som gidsler af en gruppe amatøriske bankrøvere.
Name der Rose, Der (1986)En omrejsende munk og hans aspirant ankommer til et kloster, der hærges af død og ødelæggelse.
Napola - Elite für den Führer (2004)En entusiastisk tysk knægt kommer på nazisternes eliteskole, men skolen er ikke så skøn, som knægten troede.
Nebraska (2013)En ældre og smådement mand er fast besluttet på at indløse en fupgevinst på $1 mill., og det bliver en sej rejse for familien.
Necessary Death of Charlie Countryman, The (2013)En rodløs ung amerikaner følger et råd fra sin afdøde mor: tag til Bukarest. Uden mål og med befinder han sig snart midt i en uoverskuelig affære.
Nell (1994)Uden for lands lov og ret forsøger et par entusiaster at normalisere en indesluttet naturpige.
Network (1976)I en evig kamp om seerne tager et tv-station med stor succes alternative midler i brug.
Nicholas Nickleby (2002)En hårdt prøvet teenager forsøger at bryde gennem en mur af ondskab og spekulation for at forsørge sig selv og sin decimerede familie.
Night Train to Lisbon (2013)En schweizisk professor får ændret sit liv radikalt, da han vælger at springe på et nattog til Lissabon og forfølge en forfatters livsbane.
Nikolaj og Julie (tvs) (2002-2003)Livet og stort set alle dets facetter i moderne indpakning for hele familien.
Nobody´s Fool (1994)Da pensionen nærmer sig, går det op for en ældre mand, at han har forsømt sin familie.
Nói albínói (2003)En utilpasset ung mand i en afsides beliggende islandsk landsby kæmper en hård kamp for at finde fodfæste.
Nordhavets Mænd (1939)Efter et skibsforlis i Nordhavet kæmper to overlevende mænd sig over den grønlandske is og bliver undervejs alvorligt uvenner.
Northern Lights (1978)En gruppe landmænd i North Dakota kæmper en hård kamp for overlevelse i tiden op til første verdenskrig.
Not Fade Away (2012)En ung fyr i 60'ernes New Jersey bliver forsanger i sit band, men livsstilen passer ikke hans far.
Now and Then (1995)Fire piger jagter sandheden om en drengs mystiske død og lærer samtidig nogle af pubertetslivets svære facetter at kende.
Nuovomondo (2006)En italiensk familie og en kvindelig britisk skønhed drager sammen med oceaner af håbefulde fattige italienere mod den ny verden, USA.
Nybyggarna (1972)Svenske nybyggere i Nordamerika forsøger at skabe sig en tilværelse og kæmper bl.a. mod hjemveen.
Nyt legetøj (1977)En kvinde kommer i forbindelse med sin ekskæreste, kun for at blive del af en uoverskuelig sag med bagmænd, korruption og mistro.
Næsbygaards arving (1965)På Næsbygård truer grumme bagmænd med at gøre gårdens arving ondt, men heldigvis klokker de i det.
Of Mice and Men (1992)Med besvær finder to mænd arbejde på en gård, men den enes stærke enfoldighed sætter snart dem begge i en svær situation.
Off the Black (2006)En gnaven, alkoholiseret baseballdommer bliver på forunderlig vis venner med en teenagerdreng, der har rod i familielivet.
Ogginoggen (1997)To piger kæmper om den samme kæreste, selvom de synes, det dér med drenge er ulækkert.
Okay (2002)En lille københavnsk familie får vendt op og ned på tilværelsen, da den døende morfar kommer hjem for at bo.
Okuribito (2008)En passioneret cellist vender hjem til sin fødeegn, da hans orkester bliver opløst. I sit nye job skal han forberede lig til den sidste rejse i kisten.
Old Gringo (1989)En ung kvinde kommer til Mexico under revolutionen og forelsker sig i en rebelsk general.
Old Man and the Sea, The (tv) (1990)En udholdende aldrende fisker sætter alle kræfter ind på at fange en fisk efter en lang pause uden bid.
Old Man Who Read Love Stories, The (2001)En ældre mand lever alene i junglen, hvor han lærer sig selv at læse og hjælper med at slå en farlig leopard ihjel.
Olive Kitteridge (tvs) (2014)En kvinde med sin egen helt særlige pessimisme og masser af humørsvingninger oplever sent i livet, hvad hendes facon har afstedkommet.
Oliver Twist (1948)En forældreløs dreng havner i skidt selskab hos en hæler og hans drengetyve.
Oliver Twist (tv) (1997)En forældreløs dreng flygter fra tugthuset og finder husly hos en ældre gavtyv og hans mange unge tyveknægte.
Oliver Twist (tvs) (1999)En forældreløs dreng havner i skidt selskab hos en hæler og hans drengetyve.
Om gud vill (2006)Unge Juan venter på, at hans kone skal komme hjem til ham i Stockholm. Imens forelsker han sig i en finsk pige.
Om natten (2007)Tre unge kvinder i selvransagelse og søgen efter mening med livet kæmper med samme skæbne på et hospital.
Omfavn mig måne (2002)En tyrkisk dreng oplever mange tragedier i sin familie i en støvet tyrkisk landsby.
Once Upon a Time in America (1984)En pensioneret jødisk gangster vender 30 år efter sin storhedstid tilbage til New York, hvor han bliver konfronteret med fortidens spøgelser.
One Flew Over the Cuckoo´s Nest (1975)En mand forsøger at påvirke personalet på en sindssygeanstalt. Hans metoder er dog ikke helt overbevisende, og personalet er absolut ikke venligt stemt.
Opbrud (2005)En legetøjsdirektør vælger at tilbringe sin fødselsdag alene i Paris. Hjemme i Danmark går hans kone i panik.
Orchidégartneren (1977)En ung og psykisk ustabil billedkunstner er fascineret af kvinder. Men han kæmper allermest med sine egne indre dæmoner og den selvvalgte lidelse.
Ordet (1955)På en vestjysk gård oplever en familie hvad stærk tro kan føre med sig.
Otte Akkorder (1944)En grammofonplade med Chopins vals i cis-mol skifter hænder og bliver bindeled mellem en række københavnske skæbner.
Otto er et næsehorn (1983)To drenge finder en trylleblyant og tegner et næsehorn, der bliver levende.
Our Guys: Outrage at Glen Ridge (tv) (1999)Byens fodboldhelte mistænkes for at have voldtaget en retarderet pige. Men sådan noget gør pæne drenge da ikke?!
Out of Africa (1985)Historien om Karen Blixens tid i Afrika, hvor hun bl.a. stiftede bekendtskab med kærlighedens mange facetter.
Outsiders, The (1983)Om den svære teenagetid i et amerikansk forstadsmiljø. Kærlighed, angst, nedture og slåskampe...
Over the Top (1987)En armlæggerfar der ikke vil finde sig i sin søns rigmandsbedsteforældres snobberi giver den gas med højrearmen og vinder en stor turnering.
Padre padrone (1977)Som 6-årig bliver han taget ud af skolen af sin despotiske far, der tvinger ham til at hyrde får i de øde bjerge. Senere tager drengen opgøret.
Pan (1995)En enspænder i en fjeldhytte forelsker sig i en pige men bliver mærkelig og afvisende.
Paradies: Hoffnung (2013)En overvægtig teenager deltager med ligesindede i et omfattende vægttabsprogram i kamp med pubertetens øvrige udfordringer.
Paradies: Liebe (2012)En enlig østrigsk mor parkerer teenagedatteren hjemme for at drage med veninden til Kenya, hvor villige mænd efter sigende venter.
Paris, Texas (1984)Efter at have været forsvundet i fire år vender en mand tilbage til dén hverdag, han ikke kunne overskue.
Partir (2009)En godt gift kvinde forelsker sig i en håndværker men er ikke forberedt på sin mands omfattende og kalkulerende bitterhed.
passion de Jeanne d´Arc, La (1928)En ung kvinde dømmes til døden på bålet, efter at hun har gjort sig skyldig i gudsbespottelse.
Pauline & Paulette (2001)En ældre retarderet kvinde kastes rundt mellem flere af sine søstre, da den søster, der altid har plejet hende, dør.
Paw (1959)En forældreløs vestindisk dreng finder tryghed hos en ældre outsider, men idyllen ødelægges hurtigt.
Pelle Erobreren (1987)En svensk dreng og hans gamle far får arbejde på en bornholmsk gård, men der er uendelig lang vej til lykke.
Père et fils (2003)En ældre far er godt træt af, at hans tre sønner ikke kan være i samme stue. Derfor lader han som om, han snart skal dø og tager sønnerne med til Canada.
Perfect World, A (1993)En mand er netop brudt ud af fængslet og tager en lille dreng med i bilen. De to udvikler et varmt venskab, men politiet er lige i hælene.
perfekte menneske, Det (1968)Et ungt par er tilsyneladende perfekte mennesker, men hvordan forholder det sig under overfladen?
Perks of Being a Wallflower, The (2012)En indadvendt 15-årig gymnasiedreng får et par hjertelige venner og hermed bedre mulighed for at ryste sin gustne fortid af sig.
petite voleuse, La (1988)En 16-årig pige flirter med identitet, seksualitet og kriminalitet og ender hele tiden i favnen på enten mænd eller ordensmagten.
Philomena (2013)En ældre irsk kvinde får efter 50 års søgen efter sin søn endelig taget sig sammen til at opsøge ham. Sammen med en journalist drager hun til USA.
Phoenix (2014)En skamferet kz-fange får efter krigen nyt ansigt og opsøger sin mand. Han kan ikke genkende hende, og hun tester, om det var ham, der angav hende i sin tid.
Piano, The (1993)En stum kvinde med forkærlighed for klaverspil giftes bort mod sin vilje.
Picnic (1955)Et trekantsdrama udspiller sig i en sommerstøvet sydstat mellem en kvinde og to mænd.
Picnic at Hanging Rock (1975)En gruppe dannede og fine piger fra en øde beliggende pigeskole tager i året 1900 på udflugt til en stor klippe. Det ender gruelig galt.
Pigen med de grønne øjne (1995)En journalist tænker tilbage til sin første kærlighed midt under månelandingen.
Pigen og drømmeslottet (1974)En romantisk ung kvinde forelsker sig i et lille slot og dets ejer, men det kan blive svært at gøre drømme til virkelighed, når spekulanter sætter en kæp i hjulet.
Place Beyond the Pines, The (2012)En dygtig motorcykelkører fristes over evne af at røve banker, og dét bliver en ung politimands udfordrende skæbne.
Places in the Heart (1984)En modløs farmerenke får nyt blod på tanden, da en omrejsende foreslår hende at dyrke bomuld på markerne.
Plenty (1985)En kvinde kæmper mod sine egne indre dæmoner i tiden efter anden verdenskrig. Det er svært at stå model til for hendes nærmeste.
pokkers unger, De (1947)I en københavnsk baggård huserer en gruppe unger, der holdes i kort snor af en olm vicevært.
Ponto zero (2016)En 15-årig brasiliansk dreng bliver ufrivilligt den voksne mellem en ulykkelig mor og en fraværende far. At finde et ståsted er næsten umuligt, og drengen må selv eksperimentere.
Populärmusik från Vittula (2004)To drenges oplevelser i ingenmandsland i Lapland på grænsen mellem Sverige og Finland og i grænselandet mellem barn og voksen.
Portiere di notte, Il (1974)En tidligere kvindelig kz-fange møder ved et tilfælde sin SS-mishandler 12 år efter krigen.
Portrait of a Lady, The (1996)En kvinde og hendes kamp med og mod det modsatte køn portrætteres.
Post tenebras lux (2012)En lille familie i den mexicanske vildmark søger det perfekte liv men jages af egne og andres dæmoner.
Prag (2006)En dansk advokat og hans kone rejser til Prag for at hente liget af advokatens far hjem til Danmark. I Prag venter det helt store ægteskabelige krak.
Primary Colors (1998)Præsidenten i USA kæmper ihærdigt for at opretholde befolkningens tillid.
Prince Avalanche (2013)To mænd maler midterstriber på vejen langt ude på bøhlandet og har rigelig tid til at runde livets facetter,
Prizzi´s Honor (1985)En stor amerikansk mafiafamilie kommer i et dilemma, da deres håndlanger nummer ét forelsker sig i en kvindelig lejemorder.
Profetia (2009)En række skæbner i Københavns nordvestkvarter flettes sammen, mens en kvinde brænder sine kærlighedshistorier af.
promesse, La (1996)15-årige Igor og hans far smugler illegale indvandrere til en tilværelse i Belgien, men noget går helt galt.
Promised Land (2012)To naturgasselskabs-repræsentanter rejser rundt mellem mark og vang for at overbevise bonderøvene om, at gas er vejen frem
På Ama´r (2001)To rastløse eksistenser tørner sammen på Amager og vandrer øen tynd, mens de vender verdenssituationen.
Qivitoq (1956)En ung kvinde tager til Grønland for at overraske sin mand, kun for at blive skuffet og havne hos en mavesur udstedsbestyrer.
Quartet (2012)På et plejehjem for musikere slår ny og gammel kærlighed gnister til sød musik.
Quiz Show (1994)Igennem årevis lykkes det en stor amerikansk tv-station at narre seerne. Deltagerne i et quizshow kender svarene på forhånd.
Qaamarngup uummataa (1998)En grønlandsk fanger har svært ved at finde lys i tilværelsen, og da sønnen begår selvmord, drager han alene ud på isen.
Rabbit-Proof Fence (2002)Tre aboriginal-piger flygter fra den lejr, hvor børn ellers samledes i 30'erne for at blive bedre og mere "hvide" mennesker.
Rachel Getting Married (2008)En ung kvinde på afvænning deltager i sin søsters bryllup, og intrigerne springer.
Ragtime (1981)I det tidlige 1900-tal kommer en sort herre i klemme, da han står fast på, at han skal have en undskyldning.
Railway Man, The (2013)En posttraumatiseret britisk mand får chancen for hævn, da han erfarer at den japanske mand, der torturerede ham under 2. Verdenskrig, er i live.
Rain Man (1988)Efter faderens død erfarer en ung mand, at han ikke bliver alene om arven. Han viser sig at have en autistisk bror, som han nu får på slæb.
Rambling Rose (1991)I 1935 havner en lidt afsporet tjenestepige hos en kærlig familie, der viser sig at have forståelse for hendes sexhungrende tendenser.
Rapa nui (1994)I 1680 kæmper indbyggerne på en lille sydhavsø for at tækkes deres krævende leder. På et tiodspunkt bliver det for meget.
Raskens (tvs) (1976)Livet i Sidst i 1800-tallets Småland for soldaten Rask og hans snart omfattende familie i et primitivt soldatertorp.
Reader, The (2008)En 15-årig superlæser og en betydeligt ældre analfabetisk kvinde, der skal vise sig at være nazipige, indleder et hedt forhold baseret på højtlæsning og sex.
Rebel Without a Cause (1955)En pæn ung amerikansk dreng kommer i skidt selskab og tvinges til at gøre ting, han normalt aldrig ville nedlade sig til.
Red (2008)En ældre mand må tage sagen i egen hånd for at finde retfærdigheden, efter at en ung mand har skudt hans hund, bare fordi han synes, det er spændende.
Red Dog (2011)En klog hund turnerer det meste af Australien rundt i en søgen efter sin ejer. På sin vej bliver den venner med de fleste på kontinentet.
Regarding Henry (1991)En advokat bliver skudt ned på gaden, vågner op med hukommelsestab og genkalder sig langsomt, at hans tidligere travle tilværelse vist ikke var noget at råbe hurra for.
Remains of the Day, The (1993)Da en yngre husholderske ansættes på en engelsk herregård ændrer den gamle perfektionistiske butler syn på tilværelsen.
Remember Me (2010)En håndfuld New York-skæbner med hver sit at slås med søger efter mening med livet.
Rene hjerter (2006)En ung mand indlagt på en psykiatrisk afdeling oplever verden gennem et gammelt dansk filmdrama. En dag vil han finde filmens skuespillerinde.
Restless (2011)En forældreløs ung mand med en spøgelsesven bliver kærester med en kræftsyg pige i hendes ellevte time.
Reversal of Fortune (1990)En mand mistænkes for at være skyldig i sin kones livslange koma.
Rich Kids (2007)En gruppe unge i Nordsjælland lever et forfærdeligt liv med masser af penge, hor, stoffer, svig og smerte. Det kan kun gå galt.
rige enke, Den (1962)En rig og bitter enke støder sine to døtre fra sig men kan med lidt held bløde op, så familien atter kan samles og gå hånd i hånd.
Right Stuff, The (1983)En gruppe amerikanske mænd trænes hårdt for at blive klar til det store rumeventyr i 60'erne. Imens forsøger konerne at tage mændenes store udflugter roligt.
River Runs Through It, A (1992)I den skønne natur lever familien Maclean, der består af en stædig præstefar, hans kone og to meget forskellige sønner.
River, The (1984)En farmerfamilie kæmper ihærdigt imod store vandmængder, der truer deres afgrøder.
Robinson Crusoe (1996)Søfareren Robinson Crusoe strander på en øde ø i Stillehavet og må forsøge at overleve i selskab med hunden Skipper.
Rocky (1976)En småt begavet mand i Philadelphia får sit livs chance, da en boksestjerne vil bokse imod det ubeskrevne amatørblad.
Rocky Balboa (2006)En tidligere verdensmester i boksning er nu blevet 60 år og kan ikke stå for fristelsen, da han udfordres af den nuværende mester.
Rocky II (1979)En forslået bokser får en ny chance mod verdensmesteren og beviser sit værd med gyldne slag.
Rocky III (1982)Bokseren Rocky bliver udfordret af en aggressiv kollega, der vil smadre ham til plukfisk. Kan Rocky klare mosten?
Rocky IV (1985)Efter at hans sparringspartner er blevet slået ihjel af en russisk bokser, sætter Rocky sig for at hævne sig i ringen.
Rocky V (1990)Bokseren Rocky får at vide af lægerne, at boksningen har givet ham permanente hjerneskader. Da en ung bokser melder sig, bliver Rocky hans promotor.
Romance & Cigarettes (2005)Da en familiefar bliver smidt ud af sin kone starter en lang selvrangsagelsesproces, der måske med lidt held i sidste ende kan gøre ham til et bedre menneske.
Romeo + Juliet (1996)Kærligheden kender ingen grænser mellem Romeo og Julie, men omstændighederne for fri glædesudfoldelse er mildest talt dårlige.
Rosewood (1997)En gruppe negre i en lille by jages og dræbes, efter at en hvid kvinde har bildt sheriffen ind, at hun er blevet voldtaget af en sort mand.
Rounders (1998)Kæreste og karriere må vige for en ung mands voldsomme kortspillelyst.
Rumble Fish (1983)En ung oprørsk voldselsker vil hellere end gerne slippe for at gå i skole.
Rundskop (2011)En ung bonde med en personlig tragedie i bagagen fristes af en korrupt dyrlæge til at indgå en handel med en berygtet kødgrossist.
røde heste, De (1950)Med hjælp fra en flink travhest redder en frisk mand en gård fra at blive overtaget af en dyremishandler.
røde heste, De (1968)En nyuddannet landmand med kærestesorger overtager en gård i krise og forelsker sig i gårdens arving.
Saint (1997)Den katolske helgen Sebastian blev dømt til døden og gennemboret af pile, da han var hemmeligt kristen. I denne fortolkning er der homoseksuelle undertoner.
Saint Ralph (2004)En 14-årig katolsk dreng med en mor i koma bliver fast besluttet på, at et maratonløb kan hjælpe til det mirakel, at moren vågner igen.
Salmer fra kjøkkenet (2003)En svensk observatør med interesse i enlige norske mænds køkkenadfærd kommer i problemer, da han begynder at samtale med sin forsøgskanin. For det må han ikke.
Samsara, The (2001)Efter tre års meditation alene i bjergene, forelsker munken Tashi sig i en smuk kvinde og beslutter sig for at rejse ud i verden.
Sanning eller konsekvens (1997)Klassens tykke pige er oplagt mobbeobjekt, men måske er en pige villig til at ofre sig.
Santa vs. The Snowman (2002)Julemanden kommer på glatis, da en snemand sætter alt ind på at blive den nye julemand.
sapienza, La (2014)En arkitekt og hans psykologkone møder et ungt søskendepar og deler sig op. De to mænd tager til Rom på studietur, mens kvinderne snakker om livets facetter.
Saturday Night and Sunday Morning (1960)En ung arbejder tjener sine penge og passer sine pubbesøg.
scaphandre et le papillon, Le (2007)En 42-årig mand vågner op efter et slagtilfælde, lammet og uden evnen til at tale. Men han kan forstå alt og kan kommunikere med et blinkende øje.
Scen nr: 6882 ur mitt liv (2005)En vovehals vil udføre et farligt spring fra en høj bro, men en lokal fortæller, at en mand tidlere er død ved dette udsping.
Scent of a Woman (1992)En førtidspensioneret oberst genoplever ved en ung mands hjælp lidt af ungdommens sus over en weekend.
School Ties (1992)Da en jødisk ung mand i begyndelsen af 50’erne starter på en forberedelsesskole til Harvard, er det med at holde baggrunden for sig selv hvis han vil passe ind.
Sciuscià (1946)To drenge i efterkrigstidens Rom har netop fået råd til en hest. Men da de bliver mellemled i en tyverisag, havner de i et ungdomsfængsel.
Sea Wolf (tv) (2009)En barsk og kynisk kaptajn styrer sit skib og besætningen med umenneskeligt hård hånd, men to uvelkomne passagerer ændrer situationen.
Second Best (1993)En midaldrende alenemand ønsker sig brændende et plejebarn, men kærligheden sættes på prøve, da han modtager en uligevægtig dreng.
Secret Garden, The (1993)Tre børn finder lykken og hinanden i en glemt have.
Secrets and Lies (1996)En midaldrende mor kontaktes af en ung kvinde, der påstår, at hun er hendes adoptivdatter.
Ses (2008)En 14-årig pige mister sin tvillingebror i en ulykke og må igennem en vanskelig tid.
Sessions, The (2012)En mand med børnelammelse vil kaste sig ud i seksuelle eksperimenter for første gang i sit liv og får hjælp af en professionel.
Seven Years in Tibet (1997)En østrigsk klatrer møder en ung Dalai Lama som kompensation for en tabt kvinde.
Sex, Lies & Obsession (tv) (2001)En lykkelig amerikansk kernefamilie må op på barrikaderne, da farmand viser sig at være en sexgalning, der bare skal have sex uafbrudt.
Shadowlands (1993)To forfattere af vidt forskellig alder finder sammen og gennemgår livets lyse og mørke sider sammen.
Shattered Spirits (tv) (1986)Alkoholiseret og dermed højtråbende og destruktiv gør en familiefar livet surt for kone og børn.
She´s So Lovely (1997)Et ungt par med et kompliceret kærlighedsliv skilles af hans psykiske sygdom. Efter ti år på en institution kommer han ud igen, og kærligheden blomstrer.
Sheltering Sky, The (1990)Et amerikansk ægtepar rejser til Nordafrika i en rastløs søgen efter begivenheder, der kan give livet mere mening.
Shine (1996)En lovende ung koncertpianistspire bliver til en forstyrret koncertpianist efter flere års kamp med en stædig far.
Shipping News, The (2001)En "kedelig" mand mister sin letlevende kone. En tante tager ham og hans datter med til et øde beliggende hus på Newfoundland.
Shoot the Moon (1982)Efter en opslidende skilsmisse mand og kvinde imellem bliver det svært for parterne at acceptere hinandens nye dristigheder.
Short Cuts (1993)En hel perlerække af amerikanske skæbner flettes ind i hinanden.
Sideways (2004)En fraskilt forfatter og en af hans gode venner er taget på udflugt, inden vennen skal giftes. Nu skal der prøves grænser af. Man hvor går grænsen?!
Silkevejen (2004)En kvinde, der har mistet sin mand og selv ligger for døden gennemlever på dødslejet en række voldsomme syn.
Silver Linings Playbook (2012)En ung mand, netop ude af et psykiatrisk hospital, finder ad bumpede veje igen meningen med livet blandt familie, venner og potentielt ny kæreste.
Six Feet Under [5. Season] (tvs) (2005) Efter faderens død i en ulykke står to sønner alene med en begravelsesvirksomhed. Samtidig truer en stor branchespiller med at fryse dem ud, hvis ikke de vælger at sælge.
sjunde inseglet, Det (1957)En middelalderridder fordriver tiden med at spille skak med døden undervejs på sin færd gennem land og skov.
skaldede spøgelse, Det (1992)En lille dreng oplever livets svære sider på en behagelig måde.
Skipper & Co. (1974)En dreng, en pensioneret skipper og to unge estiske mennesker på flugt mødes på en øde ø.
Skovridergaarden (1957)To unge mænd elsker den samme pige, men får brug for hinanden.
Skyggen af Emma (1988)En lille pige kidnapper sig selv i et desperat råb efter opmærksomhed og møder en forhutlet kloakarbejder.
Skyggen i Sara (2005)En pige føler ikke, at hun får sin mors fulde opmærksomhed, så hun beslutter at gøre oprør.
Skyskraber (2011)I en lille hengemt landsby kæmper en 17-årig dreng for at løsrive sig fra sine forældres jerngreb, og han får hjælp fra en blind pige.
Skønheden og udyret (1983)En far og hans teenagedatter skal tilbringe dagene mellem jul og nytår alene sammen. Faderen bliver så optaget af datteren og hendes kærester, at der nærmest bliver en besættelse.
Slip hestene løs (2000)En vinduespudser med en broget omgangskreds forelsker sig i en uligevægtig ung kvinde, hvis søn sultent søger en faderfigur.
Slottet (1964)En ung kvinde overtager et slot efter sin afdøde far og må huske at have hjertet med, når hun kæmper for slottets økonomi.
Slumming (2006)To unge mænd udfordrer hinanden og laver fis og ballade med alt og alle, men deres spøg går over gevind og får fatale konsekvenser.
Slægten (1978)En baron gifter sig med den forkerte kvinde og undergraves af misundelse og hævnbegær.
Smell of Us, The (2014)En gruppe unge parisiske skateboardere lever det hårde og selvdestruktive liv med stoffer, prostitution og generel rodløshed.
Smultronstället (1957)En pensioneret læge på vej til udmærkelse i Lund genoplever sit livs op- og nedture i takt med det smukke landskab
Små skred (2003)En 12-årig pige drager afsted på kedsomhedstogt på sine rulleskøjter og møder en mand, der er meget interesseret i hende.
Små ulykker (2002)En lille broget familie rammes af en tragedie og må forsøge at få brikkerne til at falde på plads.
Soldaten og Jenny (1947)En stille soldat falder pladask for den usikre ekspeditrice Jenny, der viser sig at have svære problemer, som kærligheden alene måske ikke kan løse.
Solen er så rød (1997)En knægt og hans mor kører af sted i et forsøg på at finde sig selv og hinanden.
Somebody is Waiting (1996)Efter moderens tragiske død konfronteres en børnene i en familie igen med deres drikfældige far.
Somewhere (2010)En hårdtlevende Hollywood-stjerne får hjælp til at genoverveje sit liv, da hans 11-årige datter kommer på uventet besøg.
Sommaren med Monika (1953)Et ungt stockholmerpar giver fanden i hverdagen og sejler ud i skærgården. Men snart bliver forholdet sat på prøver.
Sommer [1. sæson] (tvs) (2008)Da den aldrende praktiserende læge Christian Sommer falder om på sin runde fødselsdag, tvinges hans lægesønner til midlertidigt at overtage praksis. Det bliver begyndelsen til en lang række skræmmende opdagelser.
Sommer [2. sæson] (tvs) (2008)Livets op- og nedture i Frederiksværk med udgangspunkt i lægefamilien Sommer, hvor faderen Christian har fremskreden Alzheimers.
Sommeren ´92 (2015)Det danske fodboldlandshold kvalificerede sig til EM-slutrunden i 1992 på et afbud og vandt stik imod alle odds turneringen.
Sommerglæder (1940)Et lille hyggeligt sommerpensionat uden penge bliver pludselig overrendt af talrige ivrige beboere.
Sommersby (1993)Efter flere år i krig vender en landsbys stole arbejdsmand hjem igen. Men han er ikke som før.
Song for a Raggy Boy (2003)En idealistisk lærer ankommer til en irsk kostskole, hvor sadistisk afstraffelse er dagligdag for skolens drenge.
Sophie´s Choice (1982)En kvindes traumatiske fortid fra anden verdenskrig i en indviklet nutid.
Sort høst (1993)En godsejer og far til fire voksne døtre driver gæk med konen ved at pleje en meget løs omgang med unge kvinder.
Spotlight (2015)Journalisternes på Boston Globes "Spotlight"-afdeling er gået i gang med at afdække en mulig pædofiliskandale i den katolske kirke og chokeres snart af omfanget.
Springflod (1990)Efter at være groet fast i kriminaliteten på Nørrebro anbringes en dreng hos en plejefamilie. Her forelsker han sig i datteren.
Squid and the Whale, The (2005)Hvad der skulle have været en 'ganske almindelig' skilsmisse udvikler sig til et hæsblæsende kaos for ægteparret Berkman og deres to drenge.
Stalker (1979)En fuldkommen øde og stærkt bevogtet "zone", et kæmpe område, står som et frygtindgydende og indbydende univers for en forfatter og en videnskabsmand, der betaler sig til en guidet tur derind.
Stand by Me (1986)Fire drenge drager ud i ødemarken for at finde liget af en jævnaldrende dreng, som eftersigende ligger død i skoven.
Stars Fell on Henrietta, The (1995)En mærkelig mand påstår, at han kan finde olie på en bondes mark, og i svære krisetider vækker det naturligvis stor interesse.
Stone (2010)En dømt pyroman afsoner sin fængselsstraf men får med hjælp fra sin udspekulerede og sexede kone bearbejdet en ansat til at indstille ham til en prøveløsladelse.
store løb, Det (1952)En hjemvendt arving til et fynsk gods er tæt på at blive franarret sit arvegods af udspekulerede og samvittighedsløse lokale.
Storm (2009)En dreng bor alene med sin far i en lejlighed. Da drengen ser en hund blive mishandlet, tager han dem med hjem, men kan han beholde den?
Storm Chasers: Revenge of the Twister (tv) (1998)En ihærdig kvinde har specialiseret sig i at opklare årsager til slemme storme. Og i orkanens øje genfinder hun kærligheden.
Stortjuvens pojke (1992)En pige i 1700-tallets fattigdom klæder sig ud som dreng i håbet om at blive ønsket.
Straight Story, The (1999)På en selvkørende plæneklipper tilbagelægger en gammel mand flere tusinde kilometer for at blive genforenet med sin bror.
Straight Time (1978)Efter seks år i fængsel prøveløslades den kriminelle Max, kun for at havne i sit gamle speciale, men med lysten og troen på en mere stabil tilværelse.
Streetcar Named Desire, A (1951)En forstyrret kvinde flytter ind hos sin søster i New Orleans. Her bliver mødet med svogeren omvæltende, og verden snævrer sig ind omkring hende.
største helte, De (1997)En mand flygter fra en fangetransport og tager sin nyfundne datter og en mærkelig ven med sig til det nordlige Sverige.
Superbror (2009)En dreng og hans enlige mor er godt trætte af brormands autisme. Pludselig en dag får de mulighed for at opleve ham normal takket være et spil fra det ydre rum.
Supervoksen (2006)Tre teenagepiger opfinder en leg, hvor de skal gøre aparte ting for at bestå. Ting der har at gøre med sex.
Surferne kommer (1998)I en nordjysk flække går hverdagen sin begivenhedsløse gang for de lokale unge, indtil en dag en gruppe tyske surfere kommer til byen.
Sven Klangs kvintett (1976)Et lille entusiastisk skånsk jazzensemble med lokal succes kæmper med interne magtkampe og intriger.
Sweet Hereafter, The (1997)En ihærdig advokat opsøger et helt lokalsamfund i jagten på sandheden efter en tragisk ulykke med en skolebus.
Sweet Sixteen (2002)15-årige Liam kæmper en hård kamp i en skotsk by, hvor narkokriminaliteten får tag i ham. Men snart kommer moderen ud af fængslet, og så bliver alt godt..?!
Swimming Pool (2003)En snerpet engelsk krimiforfatter søger fred og ro i forlæggerens franske sommerhus men forstyrres af hans unge datter.
Swing Kids (1993)En gruppe unge tyskere kæmper for at holde sig ude af nazismens greb.
Swing Shift (1984)Hvad kærligheden kan afstedkomme af vanskeligheder, opdager en flittig husfrue, da hendes mand kæmper i krigen og hun fristes af en brunøjet charmør.
Switched at Birth (tv) (1999)To kvinder får ved en fejl deres nyfødte babyer ombyttet, men det finder de først ud af et par år senere. Hvad nu?
Søndagen og Benny (tv) (1974)En knægt passer ikke ind i familien. Er der noget galt med ham eller hvad?!
Sønner av Norge (2011)14-årige Nikolaj lever i ren idyl med sin hippie-kernefamilie, indtil moderen dør i en trafikulykke, og Nikolas tvinges til at klare sig selv.
Søskende (1966)Tre søskende mødes ved faderens dødsleje. Det er første gang i mange år, at de ser hinanden, men hvad skal de sige?
Så som i himmelen (2004)En verdensberømt dirigent går ned med stress, køber et hus på sin barndomsegn og genfinder det skønne i tilværelsen.
sång för Martin, En (2001)Et midaldrende par bliver gift og lever lykkeligt sammen, indtil han får konstateret alzheimers.
Sånger från andra våningen (2000)Desperate svenskere med sociale handicap forsøger at klare sig igennem en stresset og dyster hverdag.
Table for Five (1983)En fraskilt far til tre tager sine børn med på et krydstogt til Afrika. Her bliver det klart, at han har svært ved at håndtere børnene, og en tragedie på hjemmefronten presser på.
Tarok (2013)En jysk godsejer med stor familie vil helt uerfaren prøve kræfter med travsporten. Det bliver begyndelsen til noget stort.
Tavshed (2014)En ung mand har sin nye kæreste med på sommerferie, men idyl og kærlighed konfronteres med faderens alkoholisme.
Telling Lies in America (1997)En ungarskfødt teenagerdreng får alle tiders chance i USA, da en poulær radiovært tager ham under sin vinge.
Terkel i knibe (2004)En flok skoleelever og deres underlige lærere skal på lejrtur i en animeret verden.
Terms of Endearment (1983)Med en følelseskold mor og problemer i privatlivet har en ung kvinde efterhånden nok at se til med småbørn og frustrationer.
Tess (1979)En billedskøn landpige forføres med katastrofale følger.
tête en friche, La (2010)En bondsk og ubelæst tyksak møder en 95-årig kvinde, der totalt ændrer hans syn på litteratur, og en ny verden åbner sig.
Thelma & Louise (1991)To handlekraftige kvinder har fået nok af deres forstokkede mænd og drager ud i landet. Men inden længe får de ændret rejsens karakter fra fest til flugt.
There Will Be Blood (2007)En oliepioner scorer kassen i begyndelsen af det 20. århundrede, men pengegriskheden stiger ham også til hovedet, og han hader andre mennesker.
They Shoot Horses, Don´t They? (1969)En absurd dansekonkurrence nagler på det nærmeste deltagerne fast til dansegulvet i flere måneder i træk.
Third Miracle, The (1999)En præst, der har svært ved at fastholde troen, undersøger en statue der græder blod i regnvejr.
Thirteen (2003)To 13-årige piger kører sololøb med stoffer, sex og tyveri - og det må næsten ende galt.
This Boy´s Life (1993)En teenagedreng har svært ved at finde sig selv, i særlig grad da hans nye stedfar er et sadistisk svin.
This Is England (2006)En gruppe skinheads i 80’ernes England gør oprør mod Thatcher-styrets kynisme og optager 12-årige Shaun i deres gruppe.
This Is Me Walking (2004)En travl ejendomsmægler og skuespiller på Manhattan forsøger at finde fodfæste, efter at hans store kærlighed har forladt ham.
This Property is Condemned (1966)En fremmed mand kommer til byen og tryllebinder den kvindelige del af beboerne.
Three Burials of Melquiades Estrada, The (2005)En texaner må tage sagen i egen hånd for at bringe sin myrdede ven til det sted, han ønskede at blive begravet.
Three to Go: Michael (1971)En ung mand spankulerer rundt i halvfjerdsernes Australien i en søgen efter mening med tilværelsen og på tærsklen til at tage en stor beslutning.
Thunderbolt and Lightfoot (1974)En erfaren bankrøver tager modvilligt en spøjs fætter med på slæb. Snart planlægger den alternative duo et bankrøveri.
Tilbage til byen (1999)En pige er meget sur over at skulle flytte på landet, men da hun går mod København fortryder hun.
Tine (1964)En ung pige er splittet mellem sine to kærlighedsforhold.
Tjærehandleren (1971)En mand udgiver sig for at være tjærehandler men er i virkeligheden ude efter enlige kvinder, som han kan smigre sig ind på og frarøve værdier.
To Die For (1995)En selvsikker amerikansk kvinde vil gøre absolut alt for at få en karriere inden for tv-verdenen, og det kommer til at gå hårdt ud over folk omkring hende.
To Kill a Mockingbird (1962)En alenefar til to og advokat for en voldtægtssigtet sort mand kommer i en grim knibe.
To verdener (2008)En 17-årig pige fra en Jehovas Vidner-familie forelsker sig i en ung mand udenfor troen og må vælge mellem kærligheden og familien.
To vlemma tou Odyssea (1995)En græsk filminstruktør trasker sit land tyndt i jagten på to uvurderlige filmspoler.
Towelhead (2007)En 13-årig, halvt libanesisk pige sendes til sin strenge far, da moderen ikke kan håndtere hendes spirende seksualitet.
Toy Soldiers (1991)En drengekostskole besættes af terrorister med en politisk dagsorden, men et par snarrådige knægte har en plan.
Toy Story 2 (1999)Når børnene er væk, vågner legetøjet op til dåd, og en hel verden af "menneskelige" oplevelser åbner sig.
Tracks (2013)En ung kvinde er fast besluttet på at trave alene tværs gennem den australske ørken, men hun får svært ved at opnå den ønskede alene-kvalitetstid.
Trainspotting (1996)En gruppe stofmisbrugere forsøger at klare skærene i en skotsk storby.
Tree of Life, The (2011)Vi følger den ældste søn gennem livet i en splittet familie fra Texas, hvor den komplekse og autoritære far er den mest destruktive kraft.
Trial, The (1993)En stakkels uskyldig borger anklages uden mål og med for en forbrydelse, og det får fatale følger.
Tro, håb og kærlighed (1984)Drenge og piger i den svære pubertetsalder holdes nede af dominerende forældre.
Trois couleurs: blanc (1994)Det siger en polsk frisør til hovedet, da hans kone helt uventet begærer skilsmisse.
Trois couleurs: bleu (1993)Efter at have mistet alt i en bilulykke går en kvinde helt i sort.
Trois couleurs: rouge (1994)En kvinde støder ind i en ældre herre, der aflytter naboens telefonsamtaler. Det er både frastødende og dragende på samme tid.
Trouble With the Curve (2012)En aldrende baseball-talentspejder oplever problemer med synet men får hjælp til en opgave af sin datter. Måske kan deres anspændte forhold forbedres.
Truman Show, The (1998)Uden at vide det er en mand genstand for millioner af seeres daglige morskab. Alt hvad han foretager sig bliver nemlig vist direkte på TV.
Try Seventeen (2002)En 17-årig knægt flytter hjemmefra og dropper gymnasiet til fordel for "fjumreår", hvor han lærer det modsatte køn bedre at kende.
Trækfugle (2001)En kvindelig plejehjemsbeboer røver en bank og tager sine veninder med til Kreta.
Træneren (2009)En håndboldtræner for et drenge-håndboldhold forgriber sig seksuelt på holdets målmand.
Tsatsiki, morsan och polisen (1999)En svensk dreng med græske aner bliver kastet rundt i manegen af sin mor og hendes skiftende kærester.
Tucker: The Man and His Dream (1988)En mands store drøm at fabrikere en ny og revolutionerende bil undertrykkes af de store bilgiganter.
Turist (2014)Et ungt par er på skiferie i Frankrig med deres to børn, men ferien udvikler sig snart til et potentielt skilsmissedrama.
Tusen ganger god natt (2013)En krigszonefotograf er tæt på at dø, da hun fotograferer en selvmordsbomber i Kabul, og på hjemmefronten i Irland knirker ægteskabet.
Tusindfryd (tvs) (1998)En gruppe udviklingshæmmede fra en institution er ikke populære i beboelsesområdet.
Twelve and Holding (2005)En 12-årig dreng mister sin tvillingebror i en tragisk ulykke og kæmper sin egen kamp for at få ro i sindet.
Twice in a Lifetime (1985)Ægteskabets snærende bånd kan blive for meget for selv den lykkelige.
Two Bits (1995)En 12-årig dreng vil forfærdelig gerne have penge til en biografbillet. Men pengene får han først, når morfaderen er død.
Tæl til 100 (2004)Teenageren Thomas og hans mor er på flugt fra en voldelig far, men ingen af dem tør rigtig binde sig i nye bekendtskaber.
Tøsepiger (1996)To veninder står sammen gennem tykt og tyndt, selvom det kan være svært at holde humøret højt.
ubetænksomme elsker, Den (1982)En ung læge med bøvl i privatlivet inddrages i en mystisk affære, hvor flere af hans patienter synes indblandet.
Umberto D. (1952)En pensioneret ældre herre helt uden netværk må kæmpe en hård kamp for at kunne betale sin husleje, ellers bliver han smidt på porten.
Under sandet (2015)Umiddelbart efter befrielsen i 1945 ankommer en række helt unge mænd til den jyske vestkyst, hvor de under tvang skal fjerne tyske landminer.
Under solen (1998)En svensk bonde søger efter års ensomhed en kvinde til husligt selskab. At deres forhold bliver så varmt er til stor irritation for bondens unge ven af en kvindebedårer.
Unexpected Family, An (tv) (1996)En karrierekvinde bliver tvunget til at passe sin søsters børn. Efterhånden opstår et varmt forhold, og hun vil ikke af med børnene igen.
Unfaithful (2002)Da Edward erfarer, at hans kone er ham utro, opsøger han kæresten, og det ender grueligt galt.
Unfinished Life, An (2005)Efter at være blevet tævet af sin kæreste tager en mor med sin datter langt ud på landet til den ikke videre venligt stemte svigerfar, som hun ikke har set i årevis.
Ung leg (1956)Halvtredsernes ungdom konfronteres med deres konservative forældre, når de møder kærligheden.
Ung mand falder (2007)En gymnasiedreng oplever frit mentalt fald under eksamenslæsningen og må kæmpe hårdt for at bevare fornuften.
United States of Leland, The (2003)En ung mand havner i fængsel, fordi han angiveligt har slået en psykisk udviklingshæmmet ihjel. Fængselslæreren bliver fascineret af sin indsatte.
Urban Surfer (2006)En australsk dreng er så vild med at surfe, at han drømmesurfer på sit værelse. Men hans far er totalt uforstående.
Utomlyonnye solntsem (1994)På et hyggeligt landsted omgås en russisk folkehelt og hans familie i 1936.
Utvandrarna (1971)Fattige svenske bønder drages af det store potentiale i vest og tager på en farlig rejse med sejlskib til Nordamerika.
Vagabond, The (1916)En vagabond med en violin bliver tilfældigt redningsmand for en mishandlet kvinde, og sød musik opstår.
Valgaften (1998)En ivrig vælger kommer sent i tanker om valgdagen og må haste til urnerne. Men taxachaufførerne går ham på nerverne.
Valhalla (1987)To menneskebørn trækkes med på eventyr gennem den nordiske mytologi til gudernes højborg.
Ved vejen (1988)En kærlighedsaffære, der aldrig kan realiseres udspiller sig i en lille jysk stationsby.
Vera Drake (2004)Den hjælpsomme og næstekærlige Vera hjælper i al hemmelighed unge kvinder til at abortere. Men en dag bliver det opdaget.
Verlorene Ehre der Katarina Blum, Die (1975)En ganske almindelig kvinde trækkes pludselig ind i en politieftersøgning efter en kort affære med en bankrøver.
Vers le sud (2005)Midaldrende kvinder har det som fisk i landet i Haiti. Her kan de udleve seksuelle fantasier med unge sorte mænd.
Vi der blev tilbage (2008)En slags håbløshedens epidemi breder sig og får alle voksne til at forlade hverdagen, mens børnene bliver tilbage og må klare sig selv.
Viceværten (2012)En drikfældig og mavesur vicevært får en uventet gave forærende, da der pludselig ligger en tavs ung kvinde på gulvet i en tom lejlighed.
Vie sauvage (2014)En mor tager sine tre sønner under armen og forlader sin mand. Men han vender tilbage og kidnapper de to af dem og tager dem med ud i vildnisset.
Vil du se min smukke navle? (1978)Under en lejrskole får 8.klasses-kærligheden lov at spire.
Village, The (2004)I en isoleret landsby lever en lille befolkning omkranset af en hemmelighedsfuld uhyggelig skov.
Vinterbørn (1978)En gravid kvinde indlægges med komplikationer og fascineres under sit ophold af hospitalsverdenen.
Violer er blå (1975)En trio af kvinder omgås mænd på hver deres måde, uden egentlig at tænke over de mulige følelsesmæssige konsekvenser.
Voyager (1991)En mand forelsker sig blændende i en ung kvinde, der kunne have været hans datter.
Vredens Dag (1943)En lokal kvinde sendes på bålet i 1600-tallet og skaber samvittighedsproblemer for præsten. Er hans unge kone selv en heks?
Vägen ut (1999)En ivrig teaterskuespiller sætter alt ind på at få en gruppe fængslede mænd på de skrå brædder.
Walk the Talk (2007)Den oprørske teenager Roy bliver efter et uheld, der kunne have sendt ham i ungdomsfængsel, udstationeret hos sin ’frelste’ onkel og hans familie.
Walkabout (1971)Midt i den australske ødemark efterlades to børn af deres far efter et selvmord, og de må nu forsøge at klare sig selv.
Wall Street (1987)Om karrieremændenes stressede liv på og udenfor aktiemarkedet.
Wall Street: Money Never Sleeps (2010)Efter en årrække bag tremmer vende børsspekulanten Gordon Gekko tilbage til livet, hvor personlige udfordringer venter.
War, The (1994)Mens faderen prøver at komme sig ovenpå vietnamkrigen, kæmper sønnen mod grumme drengefjender.
Water For Elephants (2011)Efter en personlig tragedie havner en ung mand tilfældigt på et cirkustog, og hans møde med cirkusverdenen ændrer han liv totalt.
Waterdance, The (1992)Tre vidt forskellige lammede mænd lærer at acceptere hinandens forskelligheder.
Way Back, The (2010)Syv krigsfanger flygter i 1941 fra en sovjetisk Gulag-lejr. Den barske vej mod frihed bringer dem gennem ekstrem varme og kulde.
Way Way Back, The (2013)En genert 14-årig dreng er på sommerferie ved havet og ønsker de voksne langt væk. Han finder glæden i et nærliggende vandland.
Welcome (2009)Blandt en gruppe flygtninge ankommer en 17-årig kurdisk iraker til den franske havneby Calais. Hans største ønske er komme til London, hvor kæresten venter.
Welcome to the Rileys (2010)Efter at have mistet deres datter kæmper et ægtepar med hver deres grad af sorg. I New Orleans finder manden en art erstatningsdatter i fortabt teenager.
What Maisie Knew (2012)En 7-årig pige bliver ufrivilligt midtpunkt i sine selvoptagede forældres skilsmissedrama.
What´s Eating Gilbert Grape? (1993)En broget familie på landet forsøger at få tilværelsen til at hænge nogenlunde sammen.
Where the Truth Lies (2005)Et populært komikerpar lever det vilde liv med sex og stoffer men bliver hovedmistænkte i en mordsag, hvor en kvinde findes død i et hotelbadekar.
Whiplash (2014)En ung jazztrommeslager giver alt, hvad han har i sig for at tækkes konservatoriets sadistisk nedladende underviser.
White Hunter Black Heart (1990)En jagtgal filminstruktør forsinker sine filmoptagelser i Afrika - til stor irritation for filmhold og skuespillere.
White Squall (1995)En gruppe veltrænede drenge bliver mænd ombord på et skoleskib i havsnød.
Whose Life is it Anyway? (1981)En lam mand ligger på sygehuset og ønsker at dø, men det tillader systemet ikke.
Wilbur begår selvmord (2002)En ung mand kæmper for at få lov til at begå selvmord, men han bliver altid forhindret. I stedet bliver han tvunget til at leve sit liv.
Wild (2014)En ung kvinde med rod i privatlivet begiver sig ud på en over 1500 km. lang solovandretur i vildmarken.
Wild America (1997)Tre teenagebrødre brænder for naturfotografering og drager på farlig safari.
Win Win (2011)En forstadsadvokat med rod i økonomien får en uventet reservesøn, da barnebarnet til en dement klient ikke har noget sted at bo.
Winter Guest, The (1997)På årets koldeste dag får en kvinde uventet besøg af sin mor, og deres komplicerede diskussioner akkompagneres af sønnens spirende kærlighedsliv.
Wo de fu qin mu qin (1999)En voldsomt forelsket kinesisk kvinde venter og venter på sin udkårne kæreste - i lange tilbageblik.
Wonder Boys (2000)En forfatter med rod i privatlivet får på en enkelt weekend vendt op og ned på tilværelsen.
World According to Garp, The (1982)En knægts særprægede opvækst hos en enlig mor og hans voksenliv, der følger efter.
Wrestler, The (2008)En nedslidt bryder med en stor fortid inden for sporten må sande, at hans liv uden for ringen er lutter lort.
Wrestling Ernest Hemmingway (1993)En pensioneret cubansk barber og en bitter-gnaven ekssømand mødes tilfældigt i en park under en meget varm sommer og opbygger et venskab på godt og ondt.
Y tu mamá también (2001)To teenagerdrenge får deres vådeste drømme opfyldt, da en lækker sild beder om lov til at køre med til en skøn badestrand.
Yatzy (2009)15-årige Daggi anbringes hos en plejefamilie. Her skal han forsøge at komme på ret kurs, men den sidste han tænker på er sig selv.
Y'aura t´il de la neige à Noël? (1996)En enlig mor og hendes syv børn knokler hver dag i grøntsagsmarkerne for den kommanderende far, der bor med sin nye familie andetsteds.
Yearling, The (tv) (1994)En teenagedreng tager manddomsprøven, mens far og mor ser stolte til.
Yoidore tenshi (1948)En såret forbryder søger behandling hos en alkoholiseret læge i en isoleret klinik ikke længe efter anden verdenskrig. De to udvikler et sært venskab, der har svære kår.
You Can Count On Me (2000)En ung mand vender hjem til sin søster og hendes søn, og nye varme forbindelser opstår. Men ikke uden problemer.
Young Adam (2003)Et ægtepar tager en ung mand som hjælper på deres flodpram - uden at kende hans fortid.
Youth (2015)En pensioneret dirigent og komponist bor på hotel i de schweiziske alper med sin datter og bedste ven, og livet vendes på godt og ondt.
Zacharias Carl Borg (2000)En impressionistisk maler havner i nutidens Danmark og bliver selvfølgelig patient på den lukkede afdeling.
Zafir (2003)En pige med hesteblod i årerne har en drøm om at ride på den flotte Zafir. Hun får hjælp fra en flygtningepige.
Zappa (1983)Et par drenge styres af en tredje drengs destruktive lyster og trækkes ufrivilligt ned i sølet.
Zozo (2005)En dreng midt i Libanons borgerkrig skal snart med familien til bedsteforældrene i Sverige, men krigen udsætter og ødelægger.
Zucht (2007)En 12-årig dreng er på sommerudflugt med sin veninde og hendes far. Drengen er meget tiltrukket af pigens far og viser det på sin helt egen måde.
Äideistä parhain (2005)Under anden verdenskrig sendtes mange finske børn til plejefamilier i Sverige. Drengen Eero oplever den svære dobbelthed i at have to mødre, der tilsyneladende ikke rigtig gider ham.
Århus by Night (1989)En ung og ambitiøs filminstruktør får sin sag for, da holdet af københavnske pigeglade filmfolk ankommer til settet.