4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Film i genren Biografi


127 Hours (2010)En ung og kæphøj bjergbestiger finder sig selv fastklemt i en øde klippeskakt og må tage drastiske metoder i brug for at overleve.
33, The (2015)En gammel chilensk guldmine kollapser og fanger 33 arbejdere dybt nede i klipperne. På mirakuløs vis bliver de alle reddet, efter mange dage i dybet.
Amadeus (1984)Komponisten W.A. Mozarts kvaler som komponist og menneske.
Aviator, The (2004)En manisk og i stigende grad fobisk pilot planlægger historiens mest omfangsrige flyverfilm, koste hvad det koste vil.
Big Eyes (2014)En kvinde med talent for helt særlige malermotiver gifter sig med en kreativ mand, der viser sig at have helt særlige planer med konens kunst.
Bird (1988)Jazzsaxofonisten Charlie Parkers liv i lyd og billeder.
Bonnie and Clyde (1967)Da bankrøveren Clyde møder billedskønne Bonnie, er det dømt kærlighed ved første blik, og sammen kan de nu røve banker på stribe i depressionstidens Texas.
Bunker, The (tvs) (1981)Adolf Hitler og hans nærmeste stab er gået i skjul i bunkeren i Berlin, og Hitler nægter at indse, at krigen er tabt.
Chaplin (1992)Komikeren og instruktøren Charlie Chaplins liv pensles ud, lige fra barndommen i Englands slum til hædersoscaruddelingen i USA.
Coco Chanel & Igor Stravinsky (2009)En kvindelig modeskaber falder for en russisk komponist; både hans musik og hans væsen, og det giver uro i hans familieliv.
Creation (2009)Charles Darwin arbejder på sit store bogværk, mens hans egen og børnenes sygdomme sætter sine markante spor i hans liv.
Diary of Anne Frank, The (1959)Teenageren Anne Frank skrev flittigt i sin dagbog igennem de år, hvor hun og en række andre jøder holdt sig skjult under anden verdenskrig.
Dirch (2011)Komikeren Dirch Passers liv portrætteres fra karrierens højdepunkter sammen med Kjeld Petersen til det endelige kollaps på scenen.
Dom över död man (2012)En svensk chefredaktør kritiserer Hitler og naziregimet i sin avis, efterhånden til fare for Sveriges neutralitet i krigen.
fem benspænd, De (2003)Lars von Trier og Jørgen Leth forsøger at bryde med de konventionelle måder at lave film på.
Find Me Guilty (2006)En tålmodig jury lytter til advokater og anklagede gennem en 21 måneder lang retssag, hvor mafiaen står anklaget i en lang række sager.
Frida (2002)En karismatisk malerinde og hendes sextossede, utro mand kæmper en hård kamp for at holde sammen i Mexico.
Gainsbourg (Vie héroïque) (2010)En yderligtgående multikunstner finder fodfæste i efterkrigstidens Paris, skønt hans provokationer og fremtoning forarger mange.
Gandhi (1982)I evig indædt kamp for den menige inders rettigheder er ildsjælen Gandhi et forbillede af de helt store.
Gorillas in the Mist (1988)En kvindelig dyreforsker tager til Afrika, hvor hun værner om gorillaernes liv, som var det hendes eget.
H.C. Andersen og den skæve skygge (1998)Forfatteren H.C. Andersen føler sig forfulgt af sin egen skygge, der oven i købet får menneskekrop og bliver en konkurrent på kærlighedsfronten.
Hilary and Jackie (1998)En virtuos cellist med store humørsvingninger må bukke under for en eskalerende sclerose.
Hip hip hurra (1987)Skagensmaleren P.S. Krøyers svingende humør påvirker både ham selv og hans omgivelser.
Hitchcock (2012)En kendt filminstruktør bliver besat af idéen om at iscenesætte en gyser, men han må selv finansiere - med fuld risiko.
Hitler - The Rise of Evil (tv) (2003)Hvordan kunne det gå så galt, at en mand som Adolf Hitler kunne komme helt til tops i Tyskland?
I´m Not There (2007)Musikionet Bob Dylan bliver skåret ud i pap på kryds og tværs af tid og sted og rum.
Ingenjör Andrées luftfärd (1982)Tre mænd drager i 1897 mod Nordpolen i luftballon, men ekspeditionen tager hurtigt en uheldig drejning.
Invictus (2009)Nelson Mandela er netop valgt som Sydafrikas nye præsident, og hans visioner for et forenet folk skal bl.a. formidles gennem det nationale rugbyhold.
Iris (2001)En elsket forfatterinde får i sit livs efterår den frygtelige alzheimers sygdom og sætter sine nærmeste på en hård prøve.
Iron Lady, The (2011)Portræt af Storbritanniens statsminister gennem næsten 12 år, Margaret Thatcher.
J. Edgar (2011)J. Edgar Hoover var chef for FBI i en menneskealder. I filmen ser hovedpersonen tilbage på et langt liv i magtens elite.
Jacquot de Nantes (1991)Drengen Jacques med kælenavnet Jacquot er bidt af film. Men faderen giver ham ikke lov til at forfølge drømmen lige med det samme.
James Dean (tv) (2001)Den rebelske skuespiller James Dean havde en svær barndom, men en ting var sikkert: han ville være verdens bedste skuespiller.
Jesus of Nazareth (tvs) (1977)Vi følger Jesus fra fødsel til korsfæstelse i alle faser af hans omtumlede tid på Jorden.
Jud Süss - Film ohne Gewissen (2010)En østrigsk skuespiller overtales af Joseph Goebbels til at spille hovedrollen i en "kunstnerisk" propagandafilm mod jøder.
Julia (1977)En forfatterinde besøger en barndomsveninde i Østrig og bliver sat på nogle store opgaver.
Julie & Julia (2009)I 40’ernes Paris finder en amerikansk kvinde ud af, at hun vil leve af at lave mad. Og i 00’ernes New York vælger en anden kvinde at realisere alle 40’eropskrifterne én for én.
Kill Your Darlings (2013)Digterspiren Allen Ginsberg starter på universitetet og møder ligesindede konformitetshadere, der elsker at ryge sig skæve.
King´s Speech, The (2010)Kong George d. 6. har alvorlige problemer med at tale. Han stammer. Men efter talrige mislykkede specialister ser det endelig ud til, at der er en, der kan hjælpe.
Kinsey (2004)En amerikansk professor satte sig i 1940'erne for at forske i amerikanernes sexliv. Det vakte opsigt!
Last Emperor, The (1987)Kinas sidste kejser lever i uvidenhed bag de tykke mure til Den Forbudte By, mens Kina udenfor bliver en republik.
Last King of Scotland, The (2006)En ung skotsk læge tager på eventyr i Uganda og er pludselig diktatoren Idi Amins personlige læge - og rådgiver.
Lincoln (2012)USAs 13. præsident regnes den dag i dag som en af de mest betydningsfulde og var oven i købet en sympatisk statsmand, der fik slaveriet afskaffet.
Love & Mercy (2014)Forsangeren i popbandet Beach Boys har stor succes med sine musikalske ørehængere men kæmper mod indre dæmoner.
Lust for Life (1956)Vi følger maleren Vincent Van Gogh fra han finder ud af, at han vil være kunstner, til han dør en smertefuld død.
Marie Krøyer (2012)Hustruens til den kendte skagensmaler, P.S. Krøyer, må stå model til meget med en sindssyg mand og behov for kærlighed.
Mein Kampf (2009)Adolf Hitler drager i sin pure ungdom til Wien med drømme om at blive kunstner. Men afvisningerne er med til at forme hans vrede sind.
Min fynske barndom (1994)Den store danske komponist Carl Nielsens liv og levned i billeder og musik.
Miracle Worker, The (1962)En privatlærerinde skal udvikle mirakler med en blind og døv pige, hvis mor ikke er meget for lærerindens drastiske metoder
Monica Z (2013)En svensk sangfugl gør lynkarriere, da hun begynder at synge jazz på svensk. Men berømmelsen stiger hende snart til hovedet.
My Left Foot (1989)En ung mand med alvorlige lammelser kæmper en indædt kamp for at overbevise omverdenen om, at han ikke er en grøntsag.
neveu de Beethoven, Le (1985)Som nevø til en i stigende grad småsur komponist oplever en knægt, hvad det vil sige at blive overvåget.
Nixon (1995)Historien om den amerikanske præsident Richard Nixon og hans smertefulde og sikre vej mod afgrunden.
Noah´s Ark (tv) (1999)En af det gamle testamentes bedste historier foreviges her i levende billeder, komplet med arkbygning før oversvømmelser.
Oviri (1986)Kunstmaleren Paul Gaguins år i Paris med skiftende kvinder og humør.
Passion of the Christ, The (2004)Jesus' sidste timer fra tilfangetagelsen til korsfæstelsen.
Patton (1970)George Patton var den eneste af de allieredes generaler, som nazisterne virkelig frygtede. En kompromisløs feltherre med et problematisk temperament.
People vs. Larry Flynt, The (1996)Amerika er ved at gå ud af sit gode skind, da en borger spinder guld på sin "hæmningsløse" pornografi.
Peter von Scholten (1987)I 1848 ulmer slaveoprøret på de vestindiske øer. Den danske generalguvernør vil frigive slaverne på trods af protester fra kongen og embedsmændene.
Pollock (2000)En berømt amerikansk maler med et uomtvisteligt talent gør livet svært for sig selv og sine nærmeste ved at gå amok i tide og utide.
Queen, The (2006)Prinsesse Diana omkommer i en tragisk bilulykke og en hel nation er i sorg. Kongehuset giver ikke lyd fra sig, og den nyvalgte Tony Blair er tvunget til at mægle dronningen og folket imellem.
Raging Bull (1980)Bokseren Jay La Motta er svær at omgås både i og udenfor ringen, og det må konen og lillebroderen bøde for.
Ray (2004)Den legendariske blinde jazzmusiker Ray Charles levede et liv på kanten af det fornuftige, og det gav ham mange problemer.
Riding in Cars with Boys (2001)En 15-årig pige skuffer sin familie, da han er gravid med en tilfældig gadedreng. Nu må hun stort set klare sig selv.
Rommel (tv) (2012)Hitlers krigsstrateg og feltmarskal var folkehelt til det sidste, men i det skjulte stillede Hitler ham et ultimatum, der kostede hans liv.
Silkwood (1983)Tre gode venner arbejder på en atomarbejdsplads i USA, men da det lækker, at sikkerheden ikke er i orden, begynder det store drama.
Social Network, The (2010)Historien om stiftelsen af det sociale medie, Facebook, og ikke mindst de personlige og retslige intriger om de mange millioner, som fænomenet blev værd.
Sophie Scholl - Die letzten Tage (2005)En ung tysk kvinde og hendes bror bliver anholdt for at have delt løbesedler ud - mod Hitlerregeringen.
Spies & Glistrup (2013)En rejsekonge og en sagfører med storhedsvanvid finder sammen om alle tiders store skattefidus, der dog skal vise sig at være ulovlig.
Surviving Picasso (1996)Kvindebedåreren Pablo Picasso har ingen problemer med selvtilliden. Men behandler han sine kvinder ordentligt?
Så vit som en snö (2001)En oprørsk ung kvinde vil lære sig at flyve, uanset hvad far siger.
Theory of Everything, The (2014)En talentfuld videnskabsmand er nyforelsket, da han får diagnosen ALS og estimeret to år at leve i.
Troy (2004)De sagnomspundne karakterer fra Homers "Illiaden" folder sig ud i stort filmformat.
Trumbo (2015)En svinepopulær Hollywood-manuskriptforfatter fængsles og sortlistes på grund af sin kommunistiske overbevisning.
Unge Andersen (2005)Den ganske unge digterspire H.C. Andersen kommer i skole hos en tyrannisk rektor og lærer et og andet om livet.
Walk, The (2015)En vovehals med sans for ekstravagant linegang spænder ulovligt en line ud mellem de to nyopførte tvillingetårne i New York.
Wolf of Wall Street, The (2013)En ekstremt pengeliderlig - og i det hele taget liderlig - ung mand har stor succes i børsmæglerbranchen, men går temmelig meget over stregen.