4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Topkarakterer
Her kan du se en liste over alle de film, der er blevet tildelt enten 6 eller 7 stjerner af philm.dk, ordnet efter genrer.

Action

Terminator 2: Judgment Day (1991)En dreng får sit livs oplevelse, da en dræberrobot tager ham med på slæb i sin blodige kamp mod onde skabninger.

Biografi

Ingenjör Andrées luftfärd (1982)Tre mænd drager i 1897 mod Nordpolen i luftballon, men ekspeditionen tager hurtigt en uheldig drejning.
Jacquot de Nantes (1991)Drengen Jacques med kælenavnet Jacquot er bidt af film. Men faderen giver ham ikke lov til at forfølge drømmen lige med det samme.
Patton (1970)George Patton var den eneste af de allieredes generaler, som nazisterne virkelig frygtede. En kompromisløs feltherre med et problematisk temperament.
Raging Bull (1980)Bokseren Jay La Motta er svær at omgås både i og udenfor ringen, og det må konen og lillebroderen bøde for.

CPH PIX 2016

Hjartasteinn (2016)To pubertetsdrenge er bedste venner langt ude mellem bjergene i Island. Men det er svært at finde ståsted i venskab, kærlighed og identitet.
How Heavy This Hammer (2015)En tvangsspisende og computerspilsafhængig far til to vil ikke tage imod konens gode råd om at ændre livsstil og er snart faretruende tæt på afgrunden.
Pavilion (2012)En teenager flytter fra en landlig idyl til en overophedet Arizona-forstad og fordriver blandt andet tiden med at stå på skateboard.
placer es mio, El (2015)Et ungt mexicansk par har købt hus midt i ingenting. Men idyllen varer ikke længe, og snart strortrives jalousien og afmagten.

Dogmefilm

Festen (1998)Midt under en stor familiefest begynder den ældste søn pludselig at komme med gruopvækkende beskyldninger mod sin far.
Idioterne (1998)For at komme sig selv nærmere dyrker en gruppe "ganske normale" mennesker deres indre idiot og narrer folk omkring sig.

Dokumentar

Australia: Land Beyond Time (2002)En tur ud over udtørrede sletter - der siden fyldes med vand, så livet strømmer.
Berlin, die Sinfonie der Grossstadt (1927)En dag i Berlin år 1927 fra morgenstund til aften- og natteliv.
Drømmen om Danmark (2015)18-årige afghanske Wasiullah må forlade Danmark, da hans asylansøgning bliver afvist. Han flygter illegalt til Italien.
Mallory (2015)En dokumentarist følger en kvinde på samfundets bund i Prag over 7 år. I en evig kamp for at undslippe stofmisbrug og hjemløshed og for at give sønnen et liv uden for institutioner.
Optimistene (2013)En gruppe ældre kvinder i alderen 66-98 år holder humøret højt ved at spille volleyball.
sabotier du Val de Loire, Le (1956)Et ældre ægtepar i Loiredalen passer hverdagen og bruger kroppen, men mærker samtidig, at livet stille og roligt lakker mod enden.
Stanley Kubrick: A Life in Pictures (2001)Et indblik i mesterinstruktøren Stanley Kubricks liv med hovedvægt på hans filmproduktion gennem 40 år.
Troells troldspejl (2008)Filminstruktøren Jan Troell har lavet film i nærmest en menneskealder. For første gang står han foran kameraet.

Dokumentar: nazismen

Hitler - eine Karriere (1977)Gennem omfattende dokumentarmateriale fortælles Adolf Hitlers historie, fra umiddelbart før han får magten, til han begår selvmord i 1945.
Nuit et brouillard (1955)Nazisternes jødeudryddelsesmission fortalt i 30 minutters dokumentar.
Undergångens arkitektur (1989)Nazismens anatomi skildres uden omsvøb.

Drama

10 timer til Paradis (2012)En genert bodybuilder, der bor hjemme hos sin dominerende mor, gør et stille oprør ved at tage til Thailand og søge efter kærligheden.
About Schmidt (2002)Efter mange årtier i samme trummerum skal en netop pensioneret herre forsøge at få dagligdagen til at give mening.
Ali Zaoua, prince de la rue (2000)En gruppe drenge lever i slum og limsnifferi i Marokkos gyder. Da en af drengene bliver dræbt, vil de andre give ham en ordentlig begravelse.
Artist, The (2011)En højt skattet stumfilmsstjerne oplever dalende popularitet med talefilmens komme, men en fremstormende skuespillerinde hjælper ham.
Au revoir les enfants (1987)To drenge bliver venner på lånt tid under anden verdenskrig på en fransk kostskole.
Bertram og Lisa (tv) (1975)Et ægteskab vakler, da det kommer frem, at hun har haft en affære med deres fælles ven.
Better Call Saul [1. Season] (tvs) (2015)En lidt lusket advokat-aspirant kæmper en brav kamp for at gøre karriere mellem selvfede og stinkende rige jurister.
Better Call Saul [2. Season] (tvs) (2016)En lidt lusket advokat-aspirant kæmper en brav kamp for at gøre karriere mellem selvfede og stinkende rige jurister.
Borgen [27]: Faldet (tvs) (2013)Lederen af Nye Demokrater holder sin kræftsygdom skjult, men det bliver i stigende grad vanskeligt at holde facaden.
Breaking the Waves (1996)En kvinde har svært ved at styre sine følelser og sin tro og kommer i store vanskeligheder.
Bronenosets Potyomkin (1925)Om bord på panserkrydseren Potemkin bliver besætningen utilfredse med maden og starter et oprør, der spreder sig i land.
Bube Stur (2015)En ung kvinde ankommer til en sydtysk bondegård men bliver ikke ligefrem mødt med åbne arme, selvom hun er der for at hjælpe.
Capriccio (1968)En færdselsbetjent dirigirer myldretidstrafikken på Sankt Hans Torv i København.
Club sándwich (2013)En 15-årig dreng er med sin mor på sommerferie på et hotel uden for sæsonen. Det er varmt, og samværet bliver meget tæt.
Comeback (2008)En teaterinstruktør i 60’erne vender hjem til Danmark i et kejtet forsøg på at møde sin søn, der er komplet uinteresseret i at genforenes med sin far.
Distancias cortas (2015)En meget overvægtig mand kommer stort set ikke ud af sin faldefærdige bolig. Men det ændrer sig, da han bliver grebet af fotografering.
Dolores Claiborne (1995)En kvinde mistænkes for at have myrdet sin mand, men hun er aldrig blevet dømt. Da hendes gamle husfrue dør, er der stort set ingen, der tror hendes forklaring, Ikke engang datteren.
East of Eden (1955)En svært tilgængelig ung mand bliver misforstået fra alle sider.
Enfant d´en haut, L´ (2012)En dreng strejfer omkring blandt de rige skigæster i bjergene og stjæler deres ski for at tjene lidt håndøre til sin usle og ensomme tilværelse i dalen.
Extremely Loud & Incredibly Close (2011)Efter at have mistet sin far i New York den 11. September 2011 finder en dreng en nøgle, og han sætter alt ind på at finde den tilhørende lås.
Five Easy Pieces (1970)En talentfuld pianist dropper musikken til fordel for et almindeligt arbejde. Det bliver ikke nemt at skulle mødes med sin familie igen.
Flickan (2009)En 9-årig pige er for lille til at komme med familien til Afrika og skal passes hjemme af sin tante, der dog svigter pigen til fordel for druk og hor.
forsvundne fuldmægtig, Den (1971)Træt af det hele vælger en mand at leve videre i fred og ro under falsk identitet.
Fúsi (2015)En svært overvægtig mand midt i fyrrerne med et stort hjerte bor stadig hjemme hos mor, da en kvinde pludselig begynder at vise interesse for ham. Eller er det nu også interesse?
Gertrud (1964)En selvstændig kvinde har netop meddelt sin mand, at hun forlader ham til fordel for en yngre elsker. Men elskeren trækker i land.
goda viljan, Den (tvs) (1991)En fattig præstestuderende møder en pige med rige forældre, og et stormfuldt forhold former sig.
Gran Torino (2008)En sammenbidt krigsveteran og enkemand er ikke glad for andre mennesker, men nye naboer tvinger ham til at ændre sit syn på verden.
Grapes of Wrath, The (1940)Efter fire år bag tremmer vender en mand tilbage til sin fødeegn, kun for at opdage at familien er fordrevet og på vej til Californien.
Gummi-Tarzan (1981)Drengen Ivan bliver mobbet i skolen men henter tiltrængt selvtillid, da han møder kranføreren Ole.
Harry og kammertjeneren (1961)Da en gammel fattigmand helt uventet arver nogle penge, beslutter han at engagere en privat kammertjener.
Import/Export (2007)En ukrainske sygeplejerske søger lykken i Østrig, samtidig med at en arbejdsløs østrigsk vagt søger udfordringer i Ukraine
In the Heat of the Night (1967)En sort mand mistænkes for mord i Mississippis højspændt racistiske landpolitikorps. Men det viser sig, at manden selv er betjent med ekspertise i drab.
Inside Llewyn Davis (2013)En ung folk-musiker forsøger at slå igennem på New Yorks musikscene i vinteren 1961. Uden penge på lommen er det en hård kamp på mange fronter.
Jean de Florette (1986)En arving ankommer til Provence for at drive et lille landsted, men han får ikke at vide, at grunden rummer en kilde og bukker under for tørken.
Jungfrukällan (1959)En ung middelalderjomfru sendes til kirken med lys. Men hun bliver stoppet af tre røvere, der senere tilbyder pigens mor at købe sin egen datters kjole.
Kan du vissla Johanna (1994)To drenge på jagt efter en passende morfar. Ved hjælp af besøg på plejehjem finder de snart en sådan.
Kids (1995)Teenagerdrengene i storbyens puls kerer sig ikke om AIDS-faren men klør bare på med at forføre unge jomfruer.
Kolya (1996)En midaldrende cellist bliver blød om hjertet, da en lille dreng pludselig står ved hans hoveddør.
Kramer Vs. Kramer (1979)Efter et uventet ægteskabsbrud må karrierefaderen tage sig af sønnen alene.
kärlekshistoria, En (1970)Et ungt forelsket par forsøger at udforske kærligheden mellem frustrerede, kriseramte voksne.
Ladri di biciclette (1948)Netop som Antonio har fået arbejde som plakatopsætter, får han stjålet sin cykel, og han satser alt for at fange tyven.
Lamerica (1994)To italienere rejser til Albanien for at åbne en skofabrik for billige penge, men det bliver ikke helt den succes, de håbede på.
Last Picture Show, The (1971)Om unge menneskers tristesse og kedsomhed i en lille støvet landsby.
Lost in Translation (2003)To amerikanere er på hver deres måde fortabt i en anden verden, i det fremmede Japan. Da de mødes opstår der et tiltrængt fristed.
Mad Men [1. Season] (tvs) (2007)I 1960'ernes New York kæmper en række ansatte på et stort reklamebureau med tilværelsens mange prøvelser.
Mad Men [2. Season] (tvs) (2008)I 1960'ernes New York kæmper en række ansatte på et stort reklamebureau med endnu flere af tilværelsens mange prøvelser.
Mad Men [3. Season] (tvs) (2009)1960'ernes New York kæmper en række ansatte på et stort reklamebureau med tilværelsens mange prøvelser.
Mad Men [4. Season] (tvs) (2010)På et reklamebureau i New York i 60'erne foregår små og store sidespring, såvel i arbejds- som privatlivet.
Mad Men [5. Season] (tvs) (2012)I 1960'ernes New York kæmper en række ansatte på et stort reklamebureau med tilværelsens mange prøvelser.
Mad Men [6. Season] (tvs) (2013)I 1960'ernes New York kæmper en række ansatte på et stort reklamebureau med tilværelsens mange prøvelser.
Manon des sources (1986)Datteren til en uretfærdigt behandlet far får afløb for sine frustrationer, da hun finder en metode til at få hævn.
Maria Larssons eviga ögonblick (2008)I tiden omkring første verdenskrig forsøger en fattig familie at klare sig til dagen og vejen i det sydlige Sverige. Kvinden i hjemmet opdager ved et tilfælde, at hun har fotografisk talent.
Metropolis (1927)I en fjern fremtid driver en industrialist sin supereffektive mammutby. Men under overfladen finder man ikke mange glade mennesker.
Mitt liv som hund (1985)Drengen Ingemar lever en fortumlet tilværelse men får lidt styrke, da han bor hos sin morbror over sommeren.
Olive Kitteridge (tvs) (2014)En kvinde med sin egen helt særlige pessimisme og masser af humørsvingninger oplever sent i livet, hvad hendes facon har afstedkommet.
Oliver Twist (1948)En forældreløs dreng havner i skidt selskab hos en hæler og hans drengetyve.
One Flew Over the Cuckoo´s Nest (1975)En mand forsøger at påvirke personalet på en sindssygeanstalt. Hans metoder er dog ikke helt overbevisende, og personalet er absolut ikke venligt stemt.
Ordet (1955)På en vestjysk gård oplever en familie hvad stærk tro kan føre med sig.
Paris, Texas (1984)Efter at have været forsvundet i fire år vender en mand tilbage til dén hverdag, han ikke kunne overskue.
passion de Jeanne d´Arc, La (1928)En ung kvinde dømmes til døden på bålet, efter at hun har gjort sig skyldig i gudsbespottelse.
Pelle Erobreren (1987)En svensk dreng og hans gamle far får arbejde på en bornholmsk gård, men der er uendelig lang vej til lykke.
Sciuscià (1946)To drenge i efterkrigstidens Rom har netop fået råd til en hest. Men da de bliver mellemled i en tyverisag, havner de i et ungdomsfængsel.
Six Feet Under [5. Season] (tvs) (2005) Efter faderens død i en ulykke står to sønner alene med en begravelsesvirksomhed. Samtidig truer en stor branchespiller med at fryse dem ud, hvis ikke de vælger at sælge.
sjunde inseglet, Det (1957)En middelalderridder fordriver tiden med at spille skak med døden undervejs på sin færd gennem land og skov.
Soldaten og Jenny (1947)En stille soldat falder pladask for den usikre ekspeditrice Jenny, der viser sig at have svære problemer, som kærligheden alene måske ikke kan løse.
Somewhere (2010)En hårdtlevende Hollywood-stjerne får hjælp til at genoverveje sit liv, da hans 11-årige datter kommer på uventet besøg.
Stalker (1979)En fuldkommen øde og stærkt bevogtet "zone", et kæmpe område, står som et frygtindgydende og indbydende univers for en forfatter og en videnskabsmand, der betaler sig til en guidet tur derind.
Stand by Me (1986)Fire drenge drager ud i ødemarken for at finde liget af en jævnaldrende dreng, som eftersigende ligger død i skoven.
To Kill a Mockingbird (1962)En alenefar til to og advokat for en voldtægtssigtet sort mand kommer i en grim knibe.
Toy Story 2 (1999)Når børnene er væk, vågner legetøjet op til dåd, og en hel verden af "menneskelige" oplevelser åbner sig.
Tro, håb og kærlighed (1984)Drenge og piger i den svære pubertetsalder holdes nede af dominerende forældre.
Turist (2014)Et ungt par er på skiferie i Frankrig med deres to børn, men ferien udvikler sig snart til et potentielt skilsmissedrama.
Umberto D. (1952)En pensioneret ældre herre helt uden netværk må kæmpe en hård kamp for at kunne betale sin husleje, ellers bliver han smidt på porten.
Under sandet (2015)Umiddelbart efter befrielsen i 1945 ankommer en række helt unge mænd til den jyske vestkyst, hvor de under tvang skal fjerne tyske landminer.
Vie sauvage (2014)En mor tager sine tre sønner under armen og forlader sin mand. Men han vender tilbage og kidnapper de to af dem og tager dem med ud i vildnisset.
Vredens Dag (1943)En lokal kvinde sendes på bålet i 1600-tallet og skaber samvittighedsproblemer for præsten. Er hans unge kone selv en heks?

Dukkefilm

Flåklypa Grand Prix (1975)En lille norsk dukkebjergby er på den anden ende, da der skal foregå et racerløb med byens lokale cykelsmed i en specialbygget bil.

Eventyr

African Queen, The (1951)To meget forskellige afrikasrejsende støder sammen på en båd, hvor de er tvunget til at hjælpe hinanden.
King Kong (2005)En ambitiøs filminstruktør leder sit filmhold i land på en ukendt ø, der efter sigende gemmer på store hemmeligheder. Og ganske rigtigt..
kæmpestore bjørn, Den (2011)Et søskendepar skal på ferie hos farfar langt ude i en stor skov, hvor der efter sigende skal gemme sig en kæmpestor bjørn.
Lawrence of Arabia (1962)En engelsk soldat i Arabien lader sig føre med af ørkensandet og bliver arabernes leder i kamp mod ottomantyrkerne.

Fantasi

Riget (tvs) (1994)På Rigshospitalets i København har en indlagt kvinde fået kontakt med nogle ånder.
Riget II (tvs) (1997)Der sker helt uforklarlige og meget mystiske ting på Rigshospitalet i København.

Fængselsfilm

Birdman of Alcatraz (1962)En livstidsfange i isolationscelle bliver ekspert i fugle, efter han har taget en fugleunge i pleje.
condamné à mort s'est échappé ou Le vent souffle où il veut, Un (1956)En fransk modstandsmand fængslet af nazisterne planlægger at flygte fra fængslet, og det kræver tålmodighed og omhyggelighed.
Cool Hand Luke (1967)Efter at have skåret toppe af parkometre havner Lucas Jackson i fangelejr, hvor han har meget svært ved at indordne sig.
Dog Pound (2010)En gruppe teenagedrenge på et ungdomsfængsel oplever den ultimative nedtur og forsøger at agere i den begrænsede verden.
Escape From Alcatraz (1979)Filmatisering af en virkelig fangeflugt fra det berygtede fængsel.
Shawshank Redemption, The (1994)Selvom man sidder indespærret i fængsel på livstid, behøver det ikke at fjerne håbet om at kunne vende tilbage til verdenen udenfor.

Gyser

Psycho (1960)På et øde beliggende motel får den sindsforvirrede indehaver frit løb for sine indre traumer.
Repulsion (1965)En belgisk pige arbejder på en skønhedsklinik i London men plages af voldsomme hallucinationer.
Shining, The (1980)En forfatter og hans lille familie holder opsyn med et hotel i bjergene vinteren over. Men hotellets isolation og barske historie påvirker forfatteren, så han bliver vanvittig. Kubrick giver gysergenren en gedigen ansigtsløftning
Trolljegeren (2010)En gruppe unge studerende med et filmkamera forfølger en hemmelighedsfuld enspænder, der viser sig at være statsansat troldjæger.

Historisk

Barry Lyndon (1975)En ung irsk mand mestrer forførelsens kunst i 1700-tallet, men ikke alle accepterer hans løsslupne stil.
Kumonosu jô (1957)En samuraikriger og hans kone myrder krigsherren, erobrer kongedømmet og møder deres undergang fulde af vanvid.
Medea (tv) (1988)Medea har ofret alt for sin mand. Nu har han forladt hende for at gifte sig med korintiske kong Kreons unge datter. Medea vil have hævn.
Othello (1995)I denne Shakespeare-filmatisering bliver en mands lykke den bitre tilskuer for meget, og hans ondsindede plan skal snart vise sig at have effekt.

Homoseksuelt tema

Edge of Seventeen (1998)En ung knægt famler sig frem mod en erkendelse af at være homoseksuel og erfarer de mange problemer, det kan medføre at stå frem.
Eu não quero voltar sozinho (2010)En 15-årig blind teenagedreng bliver hver dag ført hjem af sin bedste veninde, men opdager snart, at han er forelsket i klassens nye dreng.
Mala noche (1985)Kiosksælgeren Walt i Portland, Oregon forelsker sig i den 18-årige Johnny, en illegal flygtning fra Mexico. Men Johnny viser ingen interesse for Walt.
Mudge Boy, The (2003)14-årige Duncan Mudge har mistet sin mor og bor alene med sin meget gamle far på en gård. Faderen forstår ikke sønnens særlige måde at sørge på.
Nordzee, Texas (2011)To teenagerdrenge indleder en form for forhold men må alligevel omkring pigekæresterier og jalousi, før kærligheden kan blomstre.
Six Feet Under [1. Season] (tvs) (2001)Efter faderens død i en ulykke står to sønner alene med en begravelsesvirksomhed. Samtidig truer en stor branchespiller med at fryse dem ud, hvis ikke de vælger at sælge.
Six Feet Under [2. Season] (tvs) (2002)Efter faderens død i en ulykke står to sønner alene med en begravelsesvirksomhed. Samtidig truer en stor branchespiller med at fryse dem ud, hvis ikke de vælger at sælge.
Six Feet Under [3. Season] (tvs) (2003) Efter faderens død i en ulykke står to sønner alene med en begravelsesvirksomhed. Samtidig truer en stor branchespiller med at fryse dem ud, hvis ikke de vælger at sælge.
Six Feet Under [4. Season] (tvs) (2004) Efter faderens død i en ulykke står to sønner alene med en begravelsesvirksomhed. Samtidig truer en stor branchespiller med at fryse dem ud, hvis ikke de vælger at sælge.
Stadt Land Fluss (2011)To unge landmandsstuderende erfarer, at de er tiltrukket af hinanden, men den ene har svært ved at vise følelser.
Vivant! (2014)En gruppe franske mænd med HIV forbereder sig på deres livs oplevelse, et faldskærmsudspring, mens de deler erfaringer fra et liv med sygdom.
Wild Tigers I Have Known (2006)En 13-årig drengs seksuelle fantasier visualiseret i en lyrisk dagdrømmeverden.

Komedie

Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (1963)En general gå amok på løs baggrund og sender sine tropper fuldt krigsudrustet mod Sovjet.
General, The (1926)En lokomotivfører rejser under den amerikanske borgerkrig bag fjendens linjer for at genfinde sit stjålne lokomotiv og sin kidnappede kæreste.
Great Dictator, The (1940)Diktatoren af Tomanien og en tilfældig jødisk barber må grueligt meget igennem i en grum krigstid.
Inglourious Basterds (2009)Under anden verdenskrig planlægger en biografejer og hendes sammenstykkede allierede at gøre det af med hele nazismens top.
Modern Times (1936)På en stor fabrik resulterer de automatiserede håndbevægelser i en arbejders nervøse sammenbrud, og nu starter tilværelsen i den store verden.
Olsen-banden på sporet (1975)Forbrydertrioen tager De Danske Statsbaner til hjælp som et led i Egons finurlige og nøje tilrettelagte plan. OLSEN-BANDEN PÅ SPORET (7) er endnu
Olsen-banden ser rødt (1976)Olsen-Banden har fundet partituret til Elverhøj-Ouverturen frem, da de bryder gennem Det Kongelige Teaters vægge.
Paper Moon (1973)Far og datter supplerer på bedste vis hinanden på deres færd rundt i landet for at snyde-sælge bibler til uvidende enker.
Steamboat Bill, Jr. (1928)Far og søn, der ser hinanden for første gang i mange år, kæmper for at holde deres faldefærdige dampskib konkurrencedygtigt i søen.

Krig

Boot, Das (1981/1996)Besætningen ombord på en ubåd under anden verdenskrig bliver sat på hårde psykiske prøver.
Bridge on the River Kwai, The (1957)En hær af britiske krigsfanger sættes til at bygge en enorm bro.
Men in War (1957)En lille deling amerikanske soldater kæmper for livet, mens de langsomt strider sig frem gennem Korea-krigens tørre slagmark.
Paths of Glory (1957)Første verdenskrigs generaler sender mænd ud i halsbrækkende slag blot for selv at vinde et godt rygte.
Schindler´s List (1993)En tysk nazist viser menneskelige tegn under anden verdenskrig, da han holder hånden over tusindvis af jøder.
Untergang, Der (2004)Adolf Hitlers sidste dage i kæmpebunkeren under Berlin kommer op til overfladen.
Where Eagles Dare (1968)På toppen af en stor klippe ligger den tyske Ørneborgen stor og mægtig, og da en flok allierede soldater trænger ind bryder helvede løs.

Krigsdrama

A nagy füzet (2013)To enæggede tvillinger bliver mod slutningen af Anden Verdenskrig plantet hos deres alt andet end elskelige bedstemor, og en bevidst hærdelsesproces går i gang.
Brücke, Die (1959)En gruppe teenagerdrenge bliver i krigens sidste dage engageret til at passe på en mindre bro. Først da kampen bliver virkelig, går alvoren op for drengene.
Casablanca (1942)Midt under anden verdenskrigs rasen kæmper en gruppe mennesker for at holde sig oppe i og omkring Ricks amerikanske café.
Ivan´s Childhood (1962)En 12-årig dreng melder sig som spejder i et russisk partisanerregiment, efter at hans familie er blevet myrdet af nazisterne.
Jeux interdits (1952)En lille pige søger ind i landet, efter at hendes forældre er døde, og hun opbygger et venskab med en lidt ældre dreng.
Matador (tvs) (1978-1982)Et landsbysamfund og dets beboere før, under og efter anden verdenskrig.
Stalag 17 (1953)Et kuld amerikanske krigsfanger i en tysk fangelejr under anden verdenskrig plages af en stikker.
vita è bella, La (1998)En mand og hans knægt ankommer til koncentrationslejrene under anden verdenskrig, og faderen gør alt for at gøre opholdet til en leg for sin søn.

Krimi

À bout de souffle (1959)En rebelsk og hensynsløs ung fransk forbryder opsøger en kvindelig bekendt og morer sig, mens han er efterlyst for politimord.
Breaking Bad [1. Season] (tvs) (2008)En kræftsyg kemilærer og familiefar giver fanden i hele verden og indleder en sofistikeret kriminel løbebane.
Breaking Bad [2. Season] (tvs) (2009)En kræftsyg kemilærer og familiefar giver fanden i hele verden og indleder en sofistikeret kriminel løbebane.
Breaking Bad [3. Season] (tvs) (2010)En kræftsyg kemilærer og familiefar giver fanden i hele verden og indleder en sofistikeret kriminel løbebane.
Breaking Bad [4. Season] (tvs) (2011)En kræftsyg kemilærer og familiefar giver fanden i hele verden og indleder en sofistikeret kriminel løbebane.
Breaking Bad [5. Season] (tvs) (2013)En kræftsyg kemilærer og familiefar giver fanden i hele verden og indleder en sofistikeret kriminel løbebane.
Dirty Harry (1971)En særlig hårdhudet betjent får en sag tæt ind på livet og giver ikke op før sidste blodsdråbe.
Du rififi chez les hommes (1955)Efter fem år i fængsel overtales en bankrøver til et sidste storstilet juvelkup i Paris, men de mange spændinger i den lille gruppe kan blive farlige.
Fall, The [1. Season] (tvs) (2013)Da en intelligent seriemorder er på spil i Belfast tilkaldes en kvindelig kriminalbetjent til at lede den vanskelige efterforskning.
Godfather, Part II, The (1974)Et af USAs mest magtfulde mafiadynastier gåes efter i sømmene på et personligt plan.
Godfather, The (1972)Historien og familiesagaen om et af storbyens mest magtfulde mafiadynastier.
Guldregn (1988)En gruppe børn bliver vidne til et par bankrøveres gemmested og rodes ind i et nervepirrende spil.
Kratki film o ubijanju (1988)En rodløs ung polsk mand beslutter sig for at begå et mord - det får fatale konsekvenser, og sagen bliver en nyudklækket advokats første.
Mean Streets (1973)En lille gruppe sære eksistenser i New Yorks "Little Italy" på vippen mellem karriere indenfor forretning eller kriminalitet.
Prime Suspect 7: The Final Act (tv) (2006)Kort tid før sin pension får kriminalkommissær Jane Tennison en sag, der er tæt ved at vælte hende omkuld.
Skånska mord - Hurvamorden (tv) (1986)En tilsyneladende fredelig vikarierende politibetjent viser sig at gemme på grufulde hemmeligheder bag den hyggelige facade.
Skånska mord - Veberödsmannen (tv) (1986)En udspekuleret og samvittighedsløs skåning skyr ingen midler i sin søgen efter nemme forsikringspenge.
Sopranos, The [3. Season] (tvs) (2001)En hårdkogt italiensk-amerikansk gangster begynder i al hemmelighed at gå til psykiater, mens tingene spidser til i hans kriminelle hverdag.
Sopranos, The [4. Season] (tvs) (2002)En hårdkogt italiensk-amerikansk gangster begynder i al hemmelighed at gå til psykiater, mens tingene spidser til i hans kriminelle hverdag.
Sopranos, The [5. Season] (tvs) (2004)En hårdkogt italiensk-amerikansk gangster begynder i al hemmelighed at gå til psykiater, mens tingene spidser til i hans kriminelle hverdag.
Sopranos, The [6. Season] (tvs) (2007)En hårdkogt italiensk-amerikansk gangster begynder i al hemmelighed at gå til psykiater, mens tingene spidser til i hans kriminelle hverdag.
Sting, The (1973)Mesterlige tricktyve planlægger alle tiders fupnummer, og det kommer ikke til at gå stille af sig.

Musical

Wizard of Oz, The (1939)En kæk landpige drømmer sig til en verden i skønne farver og med skæve skabninger, der hylder hende som en frelsende heltinde.

Mystik

Blue Velvet (1986)En ung mand drages mod mystikkens hjerte, da han efter at have fundet et afskåret øre tager efterforskningen i egen hånd.
Chinatown (1974)Hyret af en mystiske kvinde til at efterforske en simpel affære trækkes privatdetektiven ind i et omsluttende spil af begær og bedrag.
Eraserhead (1977)En usikker særling bliver ufrivilligt far til et misfoster, der vræler fra sin dystre afkrog.
Eyes Wide Shut (1999)Et ungt ægtepar, der troede de kendte hinanden, får vendt op og ned på deres tilværelse.
Lost Highway (1997)En jazzmusiker og en ung mekaniker får på mystisk vis deres tilværelser viklet ind i hinanden - med fatale følger.
Night Moves (1975)En privatdetektiv ledes ind i et livsfarligt spil, da han drager ud til kysten for at finde en ung pige.
Wild at Heart (1990)Et ungt forelsket par rejser gennem sydstaterne, forfulgt af en lejemorder - uden at vide det.

Propaganda

Triumph des Willens (1935)Nationalsocialisternes partikongres i Nürnberg 1934. Her hyldes Adolf Hitler som Tysklands nye store og usårlige helt.

Psykologisk drama

All or Nothing (2002)En lille engelsk familie er tæt ved at gå i opløsning midt i hverdagens ulidelige tristesse, men pludselig sygdom kan måske ændre ved det.
Amour (2012)En ældre mand oplever sin kone forfalde, efter at hun har fået et slagtilfælde.
Another Year (2010)Et ældre ægtepar med store hjerter forsøger at være så kærlige som muligt over for triste venner og familie.
Antichrist (2009)Efter at have mistet deres barn drager de sørgende forældre langt ud i skoven. Men turen bliver et voldsomt mareridt.
Apan (2009)En mand vågner op med blod på hænderne og må konfrontere sig selv med en tilværelse, der er vendt fuldstændig på hovedet.
Bal (2010)I en øde beliggende tyrkisk landsby er en lille dreng tæt knyttet til sin far. Da faderen en dag ikke kommer hjem, er det en stor sorg.
Befrielsesbilleder (1982)I dagene omkring befrielsen i maj 1945 følger vi en tysk Wehrmacht-soldat, der undslipper de allierede og opsøger sin danske elskerinde.
Betoniyö (2013)En 14-årig dreng har endnu meget at lære af livet. Storebroderen har en dag tilbage, før han skal i fængsel, og alenemoderen viser ikke megen kærlighed.
capitano, Il (1991)Et omstrejfende kærestepar, hvor han er utilpasset kriminel, begår en stor forbrydelse i det nordlige Sverige.
Dag och natt (2004)En velklædt, velkørende mand har besluttet sig for at begå selvmord. Intet kan stoppe ham, og i sin bil siger han farvel til familie og venner.
Daisy Diamond (2007)En ung alenemor forsøger at få job som skuespiller, men alle behandler hende som det skidt, de træder på.
Dekalog, dziewiec (tv) (1990)En yngre læge får at vide, at han er uhelbredeligt impotent, og han vil have, at hans kone finder en elsker. Det bekommer ham alligevel ikke, da han finder ud af, at hun allerede har en.
Dekalog, piec (tv) (1990)En rodløs ung polsk mand beslutter sig for at begå et mord - det får fatale konsekvenser, og sagen bliver en nyudklækket advokats første.
Down Came a Blackbird (tv) (1995)På et kursted for torturofre finder to mennesker kærligheden. Men det er svært at leve ovenpå de hårde oplevelser.
Dykkerdrengen (2003)En 10-årig dreng og hans alkoholiske far skal et smut til Grækenland for at dykke. Men faderen dykker i stedet i flasken.
Eldfjall (2011)En gnaven gammel islænding behandler alle omkring sig uden respekt og når kun lige at bløde op, inden hans kone får et slagtilfælde.
Elephant (2003)På et fredeligt amerikansk gymnasium lurer en katastrofe. To drenge planlægger et attentat med skydevåben mod deres skole.
enfaldige mördaren, Den (1982)Efter at have været blevet behandlet elendigt af sin husherre i årevis, slår den enfoldige Sven en dag igen.
Fanny och Alexander (1982)To børn fra et rigt hjem oplever deres livs mareridt, da deres far dør. Nu kommer de i pleje hos en tyrannisk biskop.
Fish Tank (2009)En teenager kæmper for at finde fodfæste i en verden fuld af skuffelser. Men en dag åbner moderens nye kæreste nye muligheder.
Happiness (1998)En håndfuld ensomme og hvileløse amerikanere kæmper for at finde mening med tilværelse, parforhold og seksualitet.
Hold om mig (2010)En gruppe unge klassekammerater lever livet i almindelig teenageforvirring, indtil en barsk begivenhed ændrer tilværelsen for altid.
In Cold Blood (tv) (1996)To røvere bryder ind midt om natten på en farm og gør kort proces med den uskyldige familie.
Inn i mørket (2012)Da 8-årige Nikolai bliver kørt ned af naboen, havner han i koma. Men hvem har skylden, og hvordan håndterer forældrene sagen?
invasions barbares, Les (2003)En kræftsyg og døende mand får den sidste store omsorg og særbehandling af familie og venner.
Jagten (2012)En mandlig pædagogmedhjælper anklages for seksuelle overgreb på en lille pige, og det lille bysamfund skal nok sørge for at gøre ham livet surt.
James White (2015)En ung mand passer sin terminalt kræftsyge mor. Hvor han i forvejen har svært ved at finde en indre ro, præger moderens sygdom han ekstra meget.
Kak ya provel etim letom (2010)En meteorolog og en nyuddannet assistent passer en vejrstation i komplet isolation på en ø langt ude i det Arktiske Ocean, da en radiomeddelelse skaber uro og angst.
Lilja 4-Ever (2002)I et trøstesløst eks-sovjetisk boligblokkvarter forsøger en ensom og misbrugt pige og hendes unge ven at klare sig gennem livet. Måske lurer lykken i Sverige?
Little Odessa (1994)Mens moderen ligger for døden vender sønnen hjem, men han er ikke velkommen hos faderen. Lillebror vil hellere end gerne være sammen med den udskældte bror.
Melancholia (2011)Jorden er i højrisiko for at gå under, da en fremmed planet kommer uhyggeligt tæt på. Vi oplever den dramatiske tid gennem to søstre.
Nocturne (1980)En ung kvinde vandrer hvileløst rundt i sin lejlighed om natten. Hun bliver syg af dagslyset men skal rejse om morgenen.
Nymphomaniac (2013)En sexafhængig kvinde vil gå meget langt for at opnå tilfredsstillelse og er snart kørt så langt ud, at besættelsen bliver farlig for hende.
Offscreen (2006)En ung mand ender i det rene vanvid, da han forsøger at redde sit ægteskab gennem en altomfattende filmoptagelse.
Ole dole doff (1968)En folkeskolelærer fanges i sine egne forestillinger om moderne undervisnings- og opdragelsesmetoder på en skole i Malmö.
Paranoid Park (2007)En teenager kommer galt af sted og havner i en psykisk knibe, der er meget tæt på at drive ham til vanvid.
quatre cents coups , Les (1959)14-årige Doinel bor hos sine forældre i en meget lille parisisk lejlighed. Forældrene har andre ting end drengen i hovedet, og Doinel ender på en opdragelsesanstalt.
Smáfuglar (2008)Et par islandske teenagere er spirende småforelskede. En ’mirakelpille’ til en lille fest ændrer på kort tid alt.
Smukke mennesker (2010)En lille håndfuld ensomme danskere fletter skæbner på kryds og tværs af ønsker om omsorg og sex.
Sorg og glæde (2013)En ung mand oplever sit livs største mareridt, da hans kone i et psykotisk anfald dræber deres fælles 9 måneder gamle datter.
Spider (2002)En skizofren mand genoplever sine livs mareridt, men hvem skal man stole på i hans univers?
Sult (1966)En udhungret forfatter vandrer rundt i vinterkolde Kristiania/Oslo i 1890, hvor sulten og fattigdommen driver ham til vanvid.
Sunset Blvd. (1950)En falleret stumfilmsstjerne tror hun ejer hele verden og får en ung manuskriptforfatter til at hjælpe sig med "det perfekte manuskript".
Såsom i en spegel (1961)På en isoleret svensk ø forsøger en kvinde at komme sig over en indlæggelse på et psykiatrisk hospital. Med sig har hun sin mand, bror og far.
Ta´ hvad du vil ha´ (1947)Da bedstemoderen ligger for døden, kommer de værste tendenser op i familiens sorte får, og det får fatale konsekvenser.
Þrestir (2016)Teenageren Ari forlader storbyen og flytter hjem til sin alkoholiserede far, der bor langt ude på landet. Barndomsvennerne har forandret sig, og Ari kæmper for at finde mening med tilværelsen.
Verdict, The (1982)En drikfældig advokat går i kamp mod alle odds for at vinde en sag om hospitalsfusk.
Vozvrashcheniye (2003)To teenagerdrenge møder deres far, som de aldrig har kendt. Faderen tager de forventningsfulde drenge med ud på en længere udflugt. Men faderen skuffer drengene, og turen bliver en meget hård prøvelse.
Weight of Elephants, The (2013)En ensom og forsømt dreng kæmper for at få kærlighed og anerkendelse i en lille New Zealandsk soveby.
weisse Band, Das (2009)I et lille tysk landsbysamfund hersker en hård patriarkalsk orden, men en række mystiske voldshandlinger er svære at forklare.
Wonderland (1999)Tre vidt forskellige søstre forsøger at få hverdagen til at hænge sammen i hektiske London.

Science Fiction

2001: A Space Odyssey (1968)Der går en rød tråd lige fra menneskets oprindelse til rumrejsen år 2001 mod den fjerne gasplanet Jupiter.
Alien (1979)Besætningen ombord på et kolossalt rumskib er fanget med selskab af et ikke just venligtsindet monster.
Bride of Frankenstein (1935)Et menneskeskabt monster skal - hvis det står til en gal videnskabsmand - have en mage.
Clockwork Orange, A (1971)Nogle unge oprørere ynder at udøve bizarre ritualer i deres alternative søgen efter spænding.
Frankenstein (1931)En videnskabsmand indsamler lig og skaber et væsen med voldsomme kræfter.
Moon (2009)Efter at have tilbragt nærmere tre år alene på en base på Månen, erfarer en astronaut, at livet ikke mindst hjemme på Jorden måske ikke er helt, som han havde forestillet sig.

Thriller

Deliverance (1972)Fire mænd drager ud på kanotur, men freden bliver snart forstyrret af to bondske fyre, der har væmmelige hensigter.
Dog Outwits the Kidnapper, The (1908)En klog hund løber efter en kidnapper og redder en lille pige ved at køre hende hjem igen i sin herres bil.
Duel (tv) (1971)En forretningsrejsende overhaler en lastbil på en øde landevej og bliver nu systematisk chikaneret på liv og død.
Funny Games (1997)En lille familie er netop ankommet til deres idylliske sommerhus, da to unge psykopater dukker op ud af ingenting og proklamerer, at de alle skal dø.
Margin Call (2011)En investeringsbank i Wall Street opdager, at et kæmpekrak er under opsejling og må træffe nogle vilde natlige beslutninger for at redde sig selv.
No Country For Old Men (2007)På grænsen mellem USA og Mexico beslutter en mand sig for at tage en kuffert fuld af penge, som han finder ved et gerningssted. Det bliver fatalt.
North by Northwest (1959)En nydelig mand kidnappes og må grueligt meget igennem, før han igen bliver en fri mand.
Prisoners (2013)To piger forsvinder sporløst, men da politiet ikke har beviser nok til at holde på den hovedmistænkte, tager en af fædrene sagen i egen hånd.
Rescued by Rover (1905)Et spædbarn bliver stjålet fra en barnevogn af en alkoholiseret sigøjnerkvinde. Heldigvis har hunden Rover fået færten og kan lede faderen til barnet.
salaire de la peur, Le (1953)Fire chauffører skal fragte en ekstremt eksplosiv last med nitroglycerin gennem uvejsomt terræn i den sydamerikanske jungle.
Third Man, The (1949)En forfatter ankommer i 1948 til sønderbombede Wien for at lede efter sin ven. Men da han påstås at være blevet dræbt i en bilulykke, vækkes forfatterens mistænksomhed.
Vertigo (1958)En halvpensioneret detektiv får en sidste opgave - og den skal blive skæbnesvanger.

Vampyrfilm

Fearless Vampire Killers, The, or: Pardon Me, But Your Teeth Are in My Neck (1967)En professor og hans højre hånd drager til Transsylvanien for at finde sandheden om vampyrerne.
Låt den rätte komma in (2008)En 12-årig dreng møder en jævnaldrende pige, der er usædvanligt spændende. Det viser sig, at hun bestemt ikke er nogen almindelig pige.
Nosferatu, eine Symphonie des Grauens (1922)Død men stadig levende - en fin herre bliver vampyr og suger blod fra sine ofre om natten.
Vampyr (1931)En ung mand, som overnatter på en øde beliggende kro, opdager at han er omgivet af vampyrer og drømmer om sin egen død.

Vanvittig Komedie

Playtime (1967)En gruppe amerikanske turister ankommer til Paris, og en forvirret franskmand forsøger ihærdigt at overholde en aftale, uden held.

Western

C´era una volta il West (1968)I det vilde vesten kæmper cowboys konstant for at vinde eller opretholde magten.
Per qualche dollaro in più (1965)To dusørjægere slår sig sammen i håbet om at kunne nakke en større bande, der hærger vestens byer på det groveste.
Stagecoach (1939)En diligence fyldt med passagerer skal krydse farligt indianerterritorium og må grueligt meget igennem.