4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Land - Frankrig
 
2 temps 3 mouvements (2014)15-årige Victor flytter med sin mor fra Paris til Canada, hvor en ulykke sætter sit stærke præg på knægtens i forvejen vanskelige hverdag.
36 fillette (1988)En 14-årig pige er ude efter at få taget sin mødom, men spiller kostbar og trækker begivenheden i langdrag.
À bout de souffle (1959)En rebelsk og hensynsløs ung fransk forbryder opsøger en kvindelig bekendt og morer sig, mens han er efterlyst for politimord.
À ma soeur! (2001)En 12-årig pige bærer verden på sine skuldre og må pænt se på fra kulissen, da hendes ældre søster bliver offer for en ung fyrs begær.
À toute vitesse (1996)Et ungt firkløver forelsker sig på kryds og tværs, og det er ikke altid lige nemt.
Amour (2012)En ældre mand oplever sin kone forfalde, efter at hun har fået et slagtilfælde.
Antoine et Colette (1962)En parisisk teenager forsøger ihærdigt at vinde en ung kvindes hjerte, men det er en umulig opgave.
Ao, le dernier néandertal (2010)Klodens sidste neandertaler kæmper for sit liv men finder støtte i en venligst stemt menneskekvinde.
Apocalypse - Hitler (tvs) (2011)Hvordan kunne det ske, at en mand som Adolf Hitler forførte en hel befolkning. Denne dokumentar tager os med helt fra diktatorens barndom.
Apocalypse - La 2ème guerre mondiale (tvs) (2009)Anden Verdenskrigs store slag og nazisternes vanvid skildres i farvelagte episoder.
argent de poche, L´ (1976)Forældre, lærere og ikke mindst børn i byen Thiers kæmper i sommeren 1976 med alle mulige og umulige hverdagsproblemer.
Artist, The (2011)En højt skattet stumfilmsstjerne oplever dalende popularitet med talefilmens komme, men en fremstormende skuespillerinde hjælper ham.
Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre (2002)Astérix og Obélix er med til at opføre et enormt palads for en sur Kleopatra.
Astérix et Obélix contre César (1999)En gruppe almindeligt dødelige mennesker - sådan da - kan med hjælp fra en magisk trylledrik få skovlen under selveste Cæsar.
Au revoir les enfants (1987)To drenge bliver venner på lånt tid under anden verdenskrig på en fransk kostskole.
aventures extraordinaires d'Adèle Blanc-Sec, Les (2010)En kvindelig eventyrer henter en mumie hjem til Frankrig fra Egypten, i håbet om at få hjælp til at redde sin kronisk syge søster.
Baise-moi (2000)To voldtægts- og sexlystne kvinder kammer over og bliver rene sexmordere.
Barbarella (1968)En velskabt kvinde lander i en fjern fremtid på en fjern planet, hvor hun skal forsøge at få skovlen under en ond type.
Bear, The (1989)En babybjørn må efter moderens død slå sig sammen med en fuldvoksen hanbjørn, der jages af jægere.
Belle de jour (1967)En ganske almindelig gift fransk kvinde får lyst til at prøve kræfter med sin seksualitet og bliver deltidsprostitueret.
bête, La (1975)Kvinderne bliver bundliderlige, da først de erfarer, hvad skovens brølende gorillamonster har mellem benene.
Caché (2005)Et fransk par modtager mystiske breve og videobånd, der viser, at deres bolig bliver overvåget. En nervepirrende kamp for at finde kilden kan begynde.
chambre verte, La (1978)En mand med en særlig forbindelse til de mennesker, der er døde i hans liv, indretter et lille kapel til mindet om dem.
choristes, Les (2004)En hjælpelærer ankommer til en streng kostskole for drenge. Han er fast besluttet på, at korsang skal hjælpe drengene til en bedre tilværelse.
cité des enfants perdus, La (1995)I en fantasiby er en ond mand ude efter børns drømme.
classe de neige, La (1998)En dreng bliver kørt af sin far til en tur med skoleklassen, og det bedrer ikke drengens omdømme.
Coco Chanel & Igor Stravinsky (2009)En kvindelig modeskaber falder for en russisk komponist; både hans musik og hans væsen, og det giver uro i hans familieliv.
Colombiana (2011)En grum forbryder skyder en lille piges forældre for øjnene af hende. Da pigen er voksen, er hun en veltrænet morderske, og hævnen er sød.
colonel Chabert, Le (1994)Da en oberst, som alle troede var død, pludselig dukker op, opstår der problemer med formuen, som konen har sat sig på.
comte de Monte Cristo, Le (tvs) (1998)Efter at have været uretfærdigt fængslet i dekader bryder en mand ud med plan om at opnå hævn.
condamné à mort s'est échappé ou Le vent souffle où il veut, Un (1956)En fransk modstandsmand fængslet af nazisterne planlægger at flygte fra fængslet, og det kræver tålmodighed og omhyggelighed.
Copie conforme (2010)En fransk kvinde giver en populær engelsk foredragsholder sit telefonnummer. Da de mødes og diskuterer, udviskes grænserne mellem virkelighed og fantasi.
Cyrano de Bergerac (1990)En forelsket ung mand beder en velformuleret ven om at skrive sine kærestebreve, og det er ikke svært for vennen, der er ligeså forelsket.
Dans la maison (2012)En godt gift gymnasielærer kaster sin egen indre litteraturdæmon over en mønsterelev med gode skrivegener.
De rouille et d’os (2012)En alenefar til en 5-årig dreng hjælper kærligt en ny-amputeret deprimeret kvinde videre i tilværelsen.
Delicatessen (1991)En ung franskmand flytter ind i en meget mystisk bolig med meget mystiske mennesker, og det skal vise sig at kunne blive livsfarligt.
diaboliques, Les (1955)En hustru og en elskerinde til en despotisk mand planlægger sammen det perfekte mord. Men noget går grueligt galt.
Diplomatie (2014)Hitlers guvernør i Paris, Dietrich von Cholitz, får i 1944 ordre til at udslette hovedstaden, men en svensk generalkonsul får ham på andre tanker.
Du rififi chez les hommes (1955)Efter fem år i fængsel overtales en bankrøver til et sidste storstilet juvelkup i Paris, men de mange spændinger i den lille gruppe kan blive farlige.
Elle s´appelait Sarah (2010)En amerikansk journalist i Paris kommer på sporet af en hjerteskærende historie om en 10-årig pige, der gemte sin lillebror i garderobeskabet i 1942.
enfant sauvage, L´ (1970)I 1798 fanges en dreng, der har levet sin barndom i vildskab. Nu sætter en venlig mand sig for at give ham en tryg hverdag i civilisationen.
Entre les murs (2008)En skolelærers op- og nedture med eleverne indenfor klasseværelsets fire mure.
Évolution (2015)En sær verden af isolation tæt på naturen på et hospital i en kystby, der på mystisk vis kun bebos af smådrenge og kvinder.
Fabuleux destin d´Amélie Poulain, Le (2001)En ung fransk kvinde får en raptus med, at hun vil være god ved andre. Og det går der sport i..
Fais le mort (2016)Tom er 16 år gammel og ligger under for en lidt ældre våbenhandlers kyniske temperament. På et tidspunkt går noget helt galt, men forhåbentlig ikke noget livstruende.
femme d´a coté, La (1981)Et ægtepar flytter ind i et tomt hus i en lille landsby. Og helt tilfældigt bor hendes eks-elsker lige overfor. Så nu bliver der ballade.
Flandres (2006)Langt ude på det franske land hersker kedsomheden blandt de unge beboere, og mændene drages af en fjern arabisk krig.
Frantic (1988)Under en rejse til Paris får en mand stjålet sin kone. Hvordan skal han nu skaffe hende tilbage?
Gainsbourg (Vie héroïque) (2010)En yderligtgående multikunstner finder fodfæste i efterkrigstidens Paris, skønt hans provokationer og fremtoning forarger mange.
Germinal (1993)En ny medarbejder ankommer til en kulmine, hvor arbejderne ikke just behandles smukt. Derfor iværksættes en banebrydende strejke.
Ghost Writer, The (2010)En forfatter får til opgave at omskrive den tidligere britiske premierministers erindringer. Men opgaven er langt fra enkel og uden farer.
glace et le ciel, La (2015)Portræt af den franske polarforsker og pioner, Claude Lorius, der allerede i 50'erne deltog i omfattende forskning på Antarktis og som siden har været toneangivende på sit felt.
Go Fast (2008)Efter at bandekriminelle har skudt en række politikolleger, går en betjent undercover i forsøget på at få skovlen under morderne.
grand bleu, Le (1988)To dykkergale mænd mødes igen efter mange år for at dyste om, hvem der kan dykke dybest og holde vejret længst.
Grand Central (2013)En ung franskmand får arbejde på et atomkraftværk, forelsker sig og bliver bestrålet i gode og onde cirkler.
hérisson, Le (2009)En 11-årig pige keder sig ihjel hos sin rige familie. En kvindelig vicevært og en ny japansk beboer sætter imidlertid fornyet farve på tilværelsen.
hirondelle a fait le printemps, Une (2001)En ung kvinde køber en idyllisk beliggende gård i Frankrigs bjerge. Med i købet følger den tidligere ejer, der skal blødes grundigt op, før et venskab kan blomstre.
Hitchcock/Truffaut (2015)De to meget forskellige filmskabere, Hitchcock & Truffaut, var mere end bare kolleger. De udviklede også et tæt venskab og korresponderede flittigt til det sidste.
homme du train, L´ (2002)En distingveret fransk alene-gentleman lyser op, da han får uventet gæst i form af den stille fremmede Milan, der viser sig at være lejemorder på togt.
Il était une forêt (2013)En erfaren tegner har hele livet tilbragt sin tid blandt regnskovens træer. Han har hermed også oplevet de sørgelige perspektiver af en regnskov på retur
Il y a longtemps que je t´aime (2008)Efter 15 år bag tremmer vender en kvinde tilbage til sin familie og dennes venner. Det er svært at vende sig til virkeligheden, men det går fremad.
immortel, L´ (2010)En pensioneret lejemorder overlever mirakuløst 22 skud i sin krop, og da han vågner, er hævnens time kommet.
Intouchables (2011)En rig mand, lam fra halsen og ned, ansætter en noget utraditionel hjælper, netop fordi han ikke ynker ham - og kan få ham til at grine.
Jacquot de Nantes (1991)Drengen Jacques med kælenavnet Jacquot er bidt af film. Men faderen giver ham ikke lov til at forfølge drømmen lige med det samme.
Jean de Florette (1986)En arving ankommer til Provence for at drive et lille landsted, men han får ikke at vide, at grunden rummer en kilde og bukker under for tørken.
jetée, La (1962)Efter tredje verdenskrig ligger jorden i ruiner, og de få overlevende mennesker forsøger at samle sig.
Jeux interdits (1952)En lille pige søger ind i landet, efter at hendes forældre er døde, og hun opbygger et venskab med en lidt ældre dreng.
Lacombe Lucien (1974)En 17-årig landmandsdreng fristes under 2. verdenskrig af det tyske politis magt og dekadence og bliver en tro håndlanger.
Léon (1994)Selv den mest hærdede lejemorder kan blive blød om hjertet, hvis en lille pige i nød banker på hans dør.
locataire, Le (1976)En fredsommelig arkivar flytter ind i en lejlighed i Paris og bliver nærmest besat af den tidligere lejers uhyggelige skæbne. Dybt mystiske naboer medvirker til en stigende rædsel.
Loin des hommes (2014)En skolelærer i Algeriets udørk tvinges ud af dagligdagen, da en dødsdømt fange skal eskorteres gennem Atlasbjergene, hvor mange farer lurer.
Ma vraie vie à Rouen (2002)En 16-årig dreng får et videokamera i fødselsdagsgave og begynder en minutiøs optagelsesproces af sit eget liv. Undervejs afdækkes hans stigende interesse for mænd.
Made in France (2015)En gruppe islamister planlægger ihærdigt et terrorangreb på Paris, men interne stridigheder vanskeliggør den ellers perfekte plan.
Manon des sources (1986)Datteren til en uretfærdigt behandlet far får afløb for sine frustrationer, da hun finder en metode til at få hævn.
mari de la coiffeuse, Le (1990)En mand har lige siden drengeårene følt sig tiltrukket af frisøser, og som voksen gifter han sig med en af slagsen.
Marius et Jeanette (1997)To uheldige franskmænd går friskt til sagen, da de mødes, og kærligheden lurer.
Michael Kohlhaas (2013)En uretfærdigt behandlet hestehandler tyr til selvtægt, da retten ikke vil kæmpe hans sag. Snart udspiller der sig en blodig fejde.
Microbe & Gasoline (2015)To venner på tærsklen til at blive voksne bygger deres egen bil med motor og tager på road trip med talrige udfordringer.
Microcosmos - Le peuple de l´herbe (1996)Om insekternes problemfyldte hverdag, fortalt i insektøjenhøjde.
Mon copain Rachid (1998)En 9-årig dreng er meget optaget af sin ældre vens store penis, som han kun får lov at røre, hvis han kan betale en større sum penge.
neveu de Beethoven, Le (1985)Som nevø til en i stigende grad småsur komponist oplever en knægt, hvad det vil sige at blive overvåget.
Nuit et brouillard (1955)Nazisternes jødeudryddelsesmission fortalt i 30 minutters dokumentar.
Open, The (2015)To mennesker spiller tennis uden bolde i højlandet. Stengene er taget ud af ketcherne som en ekstra tydeliggørelse af, at verden er af lave ovenpå en krig.
parc, Le (2016)To teenagere kredser om hinanden i en fransk storbypark. De er nyforelskede men må skilles hen under aftenen. Og det hele er forbi, før det er begyndt.
Parfait amour! (1996)Et ungt par forelsker sig hovedkulds, men forholdet får et knæk, og tragedien lurer forude.
Partir (2009)En godt gift kvinde forelsker sig i en håndværker men er ikke forberedt på sin mands omfattende og kalkulerende bitterhed.
passion de Jeanne d´Arc, La (1928)En ung kvinde dømmes til døden på bålet, efter at hun har gjort sig skyldig i gudsbespottelse.
peau douce, La (1964)En midaldrende mand sætter kernefamielielivet på spil, da han forelsker sig i en ung stewardesse og indleder et hedt forhold.
petit garçon, Le (1995)En lille fransk familie skjuler tre jøder i deres kælder, også efter at nazisterne har bosat sig i noget af ejendommen.
petite voleuse, La (1988)En 16-årig pige flirter med identitet, seksualitet og kriminalitet og ender hele tiden i favnen på enten mænd eller ordensmagten.
Playtime (1967)En gruppe amerikanske turister ankommer til Paris, og en forvirret franskmand forsøger ihærdigt at overholde en aftale, uden held.
Presque rien (2000)En sommer ved havet forelsker to unge mænd sig i hinanden.
proie, La (2011)En bankrøver bag tremmer med få måneder til friheden flygter for at redde sin kernefamilie fra en psykopat på fri fod.
prophète, Un (2009)19-årige Malik havner i fængsel og tvinges til at indordne sig under en korsikansk bandeleders normer, hvis ikke han selv vil slagtes.
Quand on a 17 ans (2016)To teenagedrenge går i samme klasse men kan tilsyneladende ikke udstå hinanden og ender tit i slåskamp. Der stikker vist noget under.
quatre cents coups , Les (1959)14-årige Doinel bor hos sine forældre i en meget lille parisisk lejlighed. Forældrene har andre ting end drengen i hovedet, og Doinel ender på en opdragelsesanstalt.
rafle, La (2010)I Paris 1942 bliver 13.000 jøder gidsler som led i statslige forhandlinger med nazisterne.
rivières poupres 2, Les (2004)To politibetjente kommer i alvorlige vanskeligheder i forsøget på at opklare seriemord blandt munke. Nu gælder det om at holde hovedet koldt.
rivières pourpres, Les (2000)En indædt efterforsker er på jagt efter en bestialsk morder og kommer på sporet med hjælp fra en kejtet kollega.
robe d´été, Une (1996)To unge fyre er sommerkærester ved havet, men det forhindrer ikke den ene i at elske med en ung kvinde ved stranden.
rois du monde, Les (2015)En temperamentsfuld eksfange kommer på gaden og sætter alt ind på at genvinde sin gamle kærlighed. Men fornuften har han parkeret i fængslet.
Romance (1999)En ung pige med nymfomaniske tendenser lider under en kæreste, der ikke er interesseret i sex. Hun må på banen selv.
roseaux sauvages, Les (1994)Tre unge franskmænd kæmper for at finde en identitet.
sabotier du Val de Loire, Le (1956)Et ældre ægtepar i Loiredalen passer hverdagen og bruger kroppen, men mærker samtidig, at livet stille og roligt lakker mod enden.
salaire de la peur, Le (1953)Fire chauffører skal fragte en ekstremt eksplosiv last med nitroglycerin gennem uvejsomt terræn i den sydamerikanske jungle.
sapienza, La (2014)En arkitekt og hans psykologkone møder et ungt søskendepar og deler sig op. De to mænd tager til Rom på studietur, mens kvinderne snakker om livets facetter.
scaphandre et le papillon, Le (2007)En 42-årig mand vågner op efter et slagtilfælde, lammet og uden evnen til at tale. Men han kan forstå alt og kan kommunikere med et blinkende øje.
Smell of Us, The (2014)En gruppe unge parisiske skateboardere lever det hårde og selvdestruktive liv med stoffer, prostitution og generel rodløshed.
souffle au coeur, Le (1971)En 14-årig dreng lever livet fuldt ud. Men livet som teenager er ikke altid let, og det kan være svært at kende grænserne.
Sous le sable (2000)En midaldrende kvinde mister sin mand i bølgerne og vil i sin efterfølgende sorg ikke erkende sit tab.
Switch (2011)En ung canadisk kvinde låner en lejlighed i Paris men bliver snart mistænkt for et mord, hun ikke har begået.
Taken (2008)En tidligere CIA-agent tager sagen i egen hånd, da hans datter er taget til fange af kvindehandelsbagmænd i Paris.
Taken 2 (2012)En djærv familiefar med udstyret i orden må på udvidet arbejde, da hævntørstige bagmænd vil dræbe ham og familien i Istanbul.
Taken 3 (2014)For tredje gang må en forhenværende elitesoldat finde alle sine gamle evner frem, da både eget og familiens liv står på spil med grumme bagmænd i kulissen.
Taxi (1998)En taxichauffør med racerblod i årerne får som straf for sin aggressive kørestil et ekstrajob i politiet.
Taxi 2 (2000)En hurtigtalende taxichauffør i en specialudrustet Peugeot 406 kører som en gal gennem franske gader.
Taxi 3 (2003)En kåd taxichauffør med en ualmindelig toptunet Peugeot-taxi hjælper politiet og andre trængende efter høj fart.
temps qui reste , Le (2005)En ung og smuk homoseksuel modefotograf får diagnosen uhelbredelig kræft og vælger at gå døden alene i møde de få måneder, han har tilbage at leve i.
Tess (1979)En billedskøn landpige forføres med katastrofale følger.
tête en friche, La (2010)En bondsk og ubelæst tyksak møder en 95-årig kvinde, der totalt ændrer hans syn på litteratur, og en ny verden åbner sig.
Total Eclipse (1995)To vidt forskellige mandlige digtere, en ung og en midaldrende, finder sammen om fælles sengegymnastik.
tourneuse de pages, La (2006)Efter på uretfærdig vis at være blevet vraget til en musikalsk optagelsesprøve, tager eleven mange år efter en udspekuleret hævn.
Trois couleurs: blanc (1994)Det siger en polsk frisør til hovedet, da hans kone helt uventet begærer skilsmisse.
Trois couleurs: bleu (1993)Efter at have mistet alt i en bilulykke går en kvinde helt i sort.
vacances de Monsieur Hulot, Les (1953)En klodset franskmand ankommer til et strandhotel, hvor han hurtigt bliver venner med de andre turister, mere eller mindre frivilligt.
Valmont (1989)To aristokrater i det 18. Århundrede indgår et væddemål, hvor sex og forførelser er i højsædet.
Vampyr (1931)En ung mand, som overnatter på en øde beliggende kro, opdager at han er omgivet af vampyrer og drømmer om sin egen død.
Vers le sud (2005)Midaldrende kvinder har det som fisk i landet i Haiti. Her kan de udleve seksuelle fantasier med unge sorte mænd.
Vie sauvage (2014)En mor tager sine tre sønner under armen og forlader sin mand. Men han vender tilbage og kidnapper de to af dem og tager dem med ud i vildnisset.
vieil homme et l´enfant, Le (1967)På grund af krigens farer sendes en lille jødisk knægt ud på landet, hvor han bor hos et ældre par, der giver ham en skæg form for kærlighed.
ville dont le prince est un enfant, La (tv) (1997)To drenge på en strengt håndhævet katolsk kostskole har en udvidet flirt med hinanden, men standses og skilles ad af en jaloux præst.
Vivant! (2014)En gruppe franske mænd med HIV forbereder sig på deres livs oplevelse, et faldskærmsudspring, mens de deler erfaringer fra et liv med sygdom.
vraie jeune fille, Une (1976)En ganske ung pige er stangliderlig uden pause, men den lokale tyr vil ikke kendes ved hende.
Week-end à la campagne (2007)To unge fyre er på vej på landet. Men tilnærmelser og schæferhunde sætter himmel og jord i bevægelse.
Welcome (2009)Blandt en gruppe flygtninge ankommer en 17-årig kurdisk iraker til den franske havneby Calais. Hans største ønske er komme til London, hvor kæresten venter.
Y'aura t´il de la neige à Noël? (1996)En enlig mor og hendes syv børn knokler hver dag i grøntsagsmarkerne for den kommanderende far, der bor med sin nye familie andetsteds.